New Posts New Posts RSS Feed - Molim savjet o treningu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Molim savjet o treningu

 Post Reply Post Reply Page  <12345>
Author
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Studeni 2019 at 21:06
Nez sori al po meni tako se zajebavat sa tremingom je cista glupost
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Studeni 2019 at 21:28
Ahem.... hvala? Ne možeš trenirati samo jednu mišićnu skupinu, niti možeš imat samo jednu stvar za oslonit se u životu i mozak na pašu. Misliš da je dugoročno za zglobove, tetive, kosti.... zdravo imati jednu skupinu duplo jaču nego drugu?
I to ti je kao da netko kaže da je ne znam..... nogomet i samo nogomet najbolji sport. Ma je li? A to što je jedan gimnastičar u nekoj situaciji gdje treba fleksibilnost deset puta bolji, to nema veze?
I kakva je korist od krkana koji ima ogroman neki mišić, ako isti ne može 10 sekundi stajati na balans dasci bez problema?
Nije toliko stvar u treningu koliko u pokretu, meni barem. Ako ja mogu dići 60 kila s poda, karikiram, moći ću dići i svoje dijete ako ga budem imala, a da pritom ne riknem. Ako mogu nositi girjetinu od 30 kila, a da se ne presavijem kao sajla, moći ću i dići i prenijeti veću dasku ili dići kauč, a da ne moram zvati susjeda. Ili nositi 25 kila deterdženta iz Lidla kad nema tko doći po mene(true story, btw). O tome kako se neću uspaničiti jer me nakon dana u uredu bole "leđa", da ne govorim.
Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Studeni 2019 at 21:47
Cek o cemu ti sad pricas, pa nisam ja rekla da zelim graditi samo jedan misic. To sam cak i naglasila. Rekla sam da zelim radit i kvad i lozu, inace ne bi radila ni cucnjeve ni rumunjsko ni good morning ni jednonozno mrtvo ni calf raise. Ja sam samo rekla da mi je cista glupost non stop eksperimentirati sa vjezbama i varijantama nego se drzat jednog i to je to. A mislim da se vecina trenera slaze sa tim.
https://www.instagram.com/p/B4ncORcp_be/?igshid=1gi2ezt2pp5iv
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Studeni 2019 at 07:49
Tina, ni mi ti nismo rekli mijenjati cijeli program. Dapače, naglasili smo da se svi ovdje držimo osnova, koje onda nadograđujemo. Promijenimo za milimetar da bi napredovali. Ili bolje osjetili mišić. Ja mjesecima radim isti trening za noge, odnosno vježbe koje su mi godinama temelj treninga. Volim čučnjeve jer sam naučila aktivirati trup pa derem po tome. Volim iskorake jer ih nisam prije mogla raditi, a sad mogu. Ali mijenjam težine, tip iskoraka, čučnja, pauze, ubacim sumo mrtvo.....
Ako je taj dan gužva u teretani, i ne možeš dva sata do šipke, jer njih pet radi snagu. Hoću li otići kući jer ne mogu odraditi BB bench ili ću uzeti bučice i napraviti DB bench i flyeve?
Ako vidim da veslanje mlatim sa nadhvatom u prazno, zar ću inzistirati na tome, a bolje osjetim gdje su mi latovi i romboidi s pothvatom? Ako radim 4 vježbe za noge. I apsolutno svi su se(iz meni neznanog) razloga nakeljili na smith ko muhe na govna, zar neću odraditi trening jer ne mogu hip thrust raditi? Ili ću dotegliti bučicu od 40 kg pa derati po sumo mrtvom, a isto mi super aktivira mišić?
Naravno da imam jedan program kojeg se držim. Ali promijenim možda jednu vježbu. Ili redoslijed. Nekad čisto iz prakse, i to ne uvijek. Ti si rekla da ne bi mijenjala vježbe, pa sam ja rekla da to treba raditi ponekad. Ako mogu bench od 40 kila, zar neću bar probati sklek?
Ako mogu zgib, zar se neću probati popeti na drvo ili uže? Nisam rekla mijenjaj nešto svaki dan, nego KAD TI SE TIJELO PRIVIKNE, ILI KAD VIDIŠ DA TI JE NEŠTO DRUGO BOLJE. Ja sam lunge, deadlift and squat kind of girl. Tim redoslijedom. Meni te vježbe, da ništa drugo ne radim, pogode noge super. Sve. Gymka se pak, nikako ne može sastati s tim iskoracima. Sve ode na kvad kako god široko stoji i duboko ide. Zar ona baš MORA derati po iskoracima, ako joj ne odgovaraju za cilj?
Znam jako malo ljudi koji uopće koriste balans jastuk u treningu. Možda povremeno, za 2-3 vježbe. Meni je to temelj moga push dana. U svakoj pauzi od treninga koji se temelji na plankovima. Jer je to moj cilj. Nisam odmah krenula s tim, ali znala sam da mi je balans slab i da hoću to popraviti.
Ne osjetim obliques sa plankovima jer su još preslabi? Hello, kneeling woodchopper. Ti ćeš mi probuditi uspavane ljepotane, pa makar sa 1kg. Jer hoću dok ne umrem naučiti rolati(da, dobro čitaš, tako je kad si trapav).
I da, mijenjaj za napredak. Ako ja ne mogu dići 80 kila s poda taj dan jer sam umorna. Prije sam mogla. Zar neću onda probati napraviti 10 ponavljanja sa 66 kila, a prije sam stala na 8? To nije napredak? Zar neću probati smanjiti pauzu na minutu, a prije sam imala minutu i pol? I ako isto napravim s manjom pauzom, zar nisam napredovala? Zar neću naučiti niti jedan novi pokret ako mogu? Ja hoću, ali možda sam to samo ja.

Edited by Justanyone - 09 Studeni 2019 at 07:50
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Studeni 2019 at 10:41
Mi smo iz posta iščitali da ti nisi zadovoljna poslom koji odrađuješ na gluteusu, i da zato pitaš treba li ti još vježbi. Pa smo ti rekli da to moraš sama vidjeti kako se osjećaš, i složili se da bi možda trebalo nešto mijenjati, ako ti ovo ne radi posao kako bi ti htjela. I da je možda pitanje intenziteta i vježbi ako ti na leg day imaš snage za 7 vježbi. Iver ti je pisao o aktivaciji mišića raznim pozicijama, to je isto super. Širina iskoraka, dubina... sve super stvari za drugačije osjetiti mišić i tako ostvariti napredak, da kvalitetnije iskoristiš vrijeme koje imaš. O takvim smo promjenama govorili. Većina nas kad odradi određeni broj vježbi ode doma i 2 dana poslije mu noge ne padaju na pamet, a ne da razmišljamo trebamo li još vježbi. Zato smo ti rekli možda intenzitet mijenjat.
Što se tiče raspodjele, tu isto ne bi rekla da postoji jedan odgovor, a i meni osobno je bilo šta na nogama jako teško baš izolirati pa onda raditi podjele, ako ne radiš na spravama. Da, ako ti baš želiš raditi trening od samo hip dominant vježbi, dakle RDL, good morning, hip thrust, leđna ekstenzija čak, + sprave za glut, možeš. Iako u taj trening ako ubaciš čučanj i iskorak su već i kvadovi dobro aktivirani ako su ok težine. Pa onda u drugom staviti naglasak na kvasricepse da imaš ravnotežu. Ali to isto moraš probati šta tebi najbolje odgovara.   
A onda su izletili razni mitovi na koje smo malkoc osjetljivi, priznam, pa smo se raspisali...
Nije nitko rekao non stop nešto mijenjati. Imaš naravno program na kojem pratiš napredak. Nego onda kad osjetiš da stagniraš ili kad nešto drugo funkcionira bolje, a ovo staro ne, a da si ne natovariš 555 istih stvari odjedanput. Poanta je da mijenjaš ili tako da se svaki dan tjeraš biti bolja u nečemu(više ponavljanja sa starom kilažom, veće težine, manje pauze...), što su sve znakovi da napreduješ, ili da izabereš drugu vježbu koja tebi pomaže da bolje osvijestiš šta radiš, bolje osjetiš mišić.... Ako mogu hodajući iskorak sa 10 kila, šanse su velike da ću moći i split squat sa istom kilažom, a bolje osjetim tu mišić.
Ti i radiš neki progres, mijenjaš ponavljanja i težine, to si rekla, ali očito ti ne radi to posao, pa smo zato rekli da možda probaš ili izabrati nešto drugo, da intenzivnije odradiš, ili dizati kilaže, pa da ne mora uvijek biti striktno 8 ponavljanja, a da je dobra forma... bilo šta da ti osjetiš da napreduješ kako bi htjela, a to se može postići na gro načina.
Mijenjati program nije isto kao mijenjati vježbe, pauze... Naravno da ako radim 3 puta tjedno fullbody, da neću odmah za tjedan dana skočiti na push/pull/legs. Ali da ću 3 mjeseca raditi fullbody s istim čučnjem, istim veslanjem i istom shemom ponavljanja, i težinom naravno da neću. Ako ne napredujem s težinom, mijenjat ću nšto drugo, radit više ponavljanja s istom kilažom, manje pauze....
Ako mi druga vježba bolje radi posao, ili manje ponavljanja, ili više, ili manje pauze... onda ću to iskoristiti. A je li tebi ok ubaciti još jednu vježbu ti to sama moraš vidjeti i probati, kao i raspored vježbi na leg day, jer tu nema recepta jednog za sve. Meni su RDL i pull through slični, pa ja to ne bi stavljala sve na isti trening jer imam dosta drugih stvari. Ja bi ako mi nije dosta dizala intenzitet i jedno cvrijeme noge radila s manje ponavljanja i većim kilažama ali ne vidi svatko ljepotu u tome, nažalost. Imagine that Moja bivša trenerica je cijela leđa odrađivala s utegom od 4 kile, jako sporim pokretima, sa ogromnim brojem ponavljanja. I njoj super, a meni noćna mora. Tako da ako je tebi tako bolji izgled i osjećaj, s većim volumenom, ti možeš. Ja nisam ti.
Isto i za podjelu. Ja recimo ne radim tako pa mi je ok, Gymka je, i to dosta dugo. I isto joj je pasalo. Probaj jedno vrijeme i vidi kako se osjećaš i izgledaš.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Studeni 2019 at 14:56

Gluteus je glavni pokretač, odnosno agonist u pokretu čučnja, uz kvadriceps, pa kad već pričamo o znanosti i tome slično onda je bolje provesti neko vrijeme uz malo anatomije itd. nego u gledanju razno raznih videa. Nisam protiv toga, dapače, štošta korisnog se i tu da naći ali kad imamo bazu nekog znanja lakše je odvojiti žito od kukolja.

Ja ću ovo sve skupa sumirati ovako (jer bi za seciranje trebali dani, a sumnjam da bi se stvari promijenile)....

Postoji više načina da se dođe do istog cilja, bitno je samo naći onaj kojeg ćemo se držat dovoljno dugo da taj cilj i ostvarimo, što naravno podrazumijeva i konstantne rezultate tokom cijelog procesa. Badava top teorija lajkana 10000 puta ako za nekoga nije provediva u praksi. Za mene su čunjevi trenutno provedivi u praksi i daju mi što trebaju, dovoljno da ne moram tražiti savjete po forumima i gledati masu različitih trenera i influencera, odnosno tražiti one koji će mi potvrditi ono u što sam se zapičila bez da malo dubljem uđem u cijelu priču ili bar probam na sebi.

Btw, priznajem, i ja sam nekad bila jedna od tih koji su mislili da su čučnjevi klinac za razvoj gluteusa dok nisam skužila da nije stvar u u čučnjevima nego u mojoj izvedbi istih. Isto tako, neki su me uvjeravali da MORAM ići duboko u taj čučanj inače nisam ništa napravila pa sam kroz praksu vidjela i da paralela ima svoju vrijednost. I na tu temu ima kontra istraživanja, a opet se sve svodi na antropometriju i individualan pristup. Kad god vidim da netko ima gledišta samo u jednom smjeru, i u vezi treninga i u vezi prehrane i bilo čega drugog - bježim. Praksa i otvoren um mijenjanju uvjerenja,a  ne neki xy bio on s fitness učilišta ili sa KIF-a, i sa jednog i drugog izlijeće niz različitih pojedinaca s različitim vještinama ili bez njih. Osobno sam baš na fitness učilištu imala priliku čuti jednog KIF-ovca koji je rekao da ni on nije znao ko mu glavu nosi kad je ispao sa faksa i zapravo se iznenadio koliko su neki od nas u svemu tome i da se od svakog da naučiti barem nešto. 100 ljudi, 100 ćudi, u svakom leži malo blesavoće i malo genijalnosti LOL

A ti Tina odaberi trening u kojem guštaš i guštaj...sve dok je tebi dobro i nama je Smile








Edited by Gym_girl - 09 Studeni 2019 at 15:19
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 12:02
Okej ako cemo po vlastitom iskustvu. Recimo ja na cucnju ne osjecam nijedan misic bas da ga osjecam, osjecam samo da je tesko i osjecam napor, ali ne osjecam bol ni peckanje ni u jednom misicu niti bol u nekom dijelu tijela. Npr ko da idem ustat iz kreveta, osjecam da je teska ta radnja al ne osjecam misic. Ne znwm kako bi to izrazila
A sto ae tice mijenjanja svog tog. Recimo jednom sam promijenila redoslijed i shoulder press premjestila na drugo mjesto, pala sam na njemu dvije kile. Recimo isla sam jednom radit sumo squat, pala sam za 2,5 kg s obzirom na normalni. Isto kad sam davno premijestila kneeling squat iz jednog u drugi dan, pala sam za 1,25 kg. Tako da mi opet to igranje sa varijantama i redoslijedom vjezbi jednostavno pada u vodu
Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 12:28
Al evo nesto sto sam naucila iz vlastitog iskustva jos
Osjet misica za vrijeme izvodenja vjezbi nije nikakav indikator da taj misic radi. Recimo ja kada radim hip thrust koji je glavni za glut uopce ga ne osjecam. I pitala sam jednog trenera u svojoj teretani da mi pogleda formu i ispravi jer ja osjecam samo lozu ili kvad dok ga radim, i on gleda i gleda i kaze ja stvarno ne znam zasto ti osjecas kvad ili lozu jer forma ti je savrsena, kad bi imalo sta za ispravit ja bi rekao, ali nema se sta za ispravit. I probali smo onda sve moguce varijante polozaja nogu i stopala (sirinu, udaljenost, smjer) i ne mogu nikako osjetit glut kako god se pozicionirala, i za svaki slucaj sam pitala jos jednog trenwra da mi pogleda formu i on je takoder rekao da je forma odlicna da se nema sta mijenjati, i isto smo isprobavali sve moguce varijante polozaja al ni u jednom ne osjecam glut. Ali obadva su mi rekla to sto ti ne osjecas ne znaci da tebi glut ne radi, jer po tvojoj formi koju izvodis on jednostavno mora radit i stvarno da, odkad radim hip thrust vidim jako veliki napredak. Takoder ramena ne osjecam ni na jednoj vjezbi za ramena a ipak ramena mi najnajvise rastu od svih dijelova ruku, a recimo kad radim triceps osjecam ga kako bas onako pece a on najmanje raste od svih misica. Mislim ja opcenito ne osjecam glut ni na jednoj vjezbi, al da raste raste. Tako da osjet misica iz mog iskustva treba pustit po strani. Ako je dobra forma dobra je, misic ce rast bez obzira osjecala ga ja ili ne. Takoder jedan cijeli trening sam bila izdvojila samo da radim na formi hip thrusta, i ni u jednoj sekundi treninga nisam osjetila glut, ni najmanje. A dan nakon tog treninga sam dobila takvu upalu da nisam mogla sjest

Edited by tina057 - 10 Studeni 2019 at 12:31
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 15:03
Okej ako cemo po vlastitom iskustvu. Recimo ja na cucnju ne osjecam nijedan misic bas da ga osjecam, osjecam samo da je tesko i osjecam napor, ali ne osjecam bol ni peckanje ni u jednom misicu niti bol u nekom dijelu tijela. Npr ko da idem ustat iz kreveta, osjecam da je teska ta radnja al ne osjecam misic. Ne znwm kako bi to izrazila
A sto ae tice mijenjanja svog tog. Recimo jednom sam promijenila redoslijed i shoulder press premjestila na drugo mjesto, pala sam na njemu dvije kile. Recimo isla sam jednom radit sumo squat, pala sam za 2,5 kg s obzirom na normalni. Isto kad sam davno premijestila kneeling squat iz jednog u drugi dan, pala sam za 1,25 kg. Tako da mi opet to igranje sa varijantama i redoslijedom vjezbi jednostavno pada u vodu

Dakle, konačno . O ovome ja pričam cijelo vrijeme. Naravno da je tako i da padneš malo kad premjestiš redoslijed vježbi, u tom i jest poanta i to i jest još jedan vid napretka, ništa tu ne pada u vodu, nego probaj.
Jednostavno drugačijim grupiranjem drukčije iscrpiš mišić.
Sumo si radila prednji ili stražnji čučanj?
I ovo ja osjecam samo lozu ili kvad dok ga radim Ovo je donekle normalno za hip thrust, kao i za glute bridge, pogotovo loža, ali je li taj trener pogledao jesi li se dobro namjestila? Naslonjena ispod lopatica, pogled ravno, itd.? I radiš li možda taj hip thrust s gumom? Ako da, možda dosta osjetiš medius, pa si ga zamijenila za kvadriceps.
Ti kod čučnja osjetiš, dakle, samo rad na CNS-u, da se tako izrazim. Meni ovo govori da možda ganjaš kilaže a da nisi skoncentrirana na ono što radiš. Ako se bar jedno ponavljanje skoncentriraš, i dobro izvedeš čučanj, MORAŠ osjetiti barem dio glutea. Ili ti se desi da su ti mediusi slabiji, koje onda više osjetiš od gluteusa maximusa, ali ih zamijeniš za kvadriceps. Možda te taj "kvad" boli više sa strane, kod kuka nego naprijed?
Takoder jedan cijeli trening sam bila izdvojila samo da radim na formi hip thrusta, i ni u jednoj sekundi treninga nisam osjetila glut, ni najmanje. A dan nakon tog treninga sam dobila takvu upalu da nisam mogla sjest Dakle, osjetiš, samo mislim da se ne koncentriraš. LOMS, se zove LATE ONSET soreness s razlogom Tako i meni bude. Odradim mrtvo, kao, ne boli mene. Malo gluteusi, i to maximus. Medius ništa. Da bi se jutros ustala, nisam hodat mogla.
Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 15:15
Pa koja je onda poanta mijenjat redoslijed vjezbi kad cu na vjezbi koju stalno mijenjam past sa kilazom i bit ce manje efikasna a prije bi je bolje odrsdila? Haha
Sumo sam radila sa straznjim, prednji ne radim jer mi je stvarno grozan.
Je sve je pogledao, cijelu formu pocevsi od glave do pete, obadva. Bas su sve pogledali. Nene, osjetim bas kvadriceps, dolje ga osjecam iznad koljena, ne gore. A sto se tice cucnja, na njemu bas pazim sa kilazom samim tim sto na njemu najteze povecavam kilaze. Cak je on jedina vjezba koju ne povecavam svaki tjedan ponavljanje, nego recimo jedan tjedan 8 ponavljanja pauza 2 min, sljedeci tjedan 8 ponavljanja pauza 1,30 pa tek onda treci tjedan 9 ponavljanja pauza 2 min itd. Al maximus stvarno ni na jednoj vjezbi ne osjecam. Jedina vjezba na kojoj osjecam dio guzice je hip abduction masina i to osjetim sa strane guzicu
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 15:33
Erm... šta fali prednjem čučnju? . Ako misliš da ga grozno izvodiš, stvar može biti u trupu, što se onda i na stražnji čučanj prenese. Koliko se ti ravno spuštaš kod čučnja? Jel osjetiš trup kad ga radiš? A to je medius što osjetiš na mašini.
Nije istina da ne odradiš jednako kvalitetno. Ako sam u ravnoj seriji odradila 8, a nakon drukčijeg grupiranja, ili u supersetu 6, to je super, moguće da sam čak i napredovala donekle. I ponavljam, ne stalno. Jedno vrijeme radiš jedno, pa nakon mjesec, mjesec i pol promijeniš. Sve ti može bit napredak: i manja pauza, i više ponavljanja i veće težine, i drukčije grupiranje vježbi
Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 15:43
Ne treba hvala, ja cu se drzat jednog treninga. To mi najbolje zvuci.
Ne radim front squat, bugarski i prednji iskorak jer toliko me ubija i pece kvadriceps kako god se namijestila, da je to mucenje vise nego izvodenje vjezbe,kao da mi neko nozem reze kvadriceps
Osjecam trup dok radim cucanj

Edited by tina057 - 10 Studeni 2019 at 15:43
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 15:53
Ok, dokle god tebi paše i napreduješ :)
Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 16:38
A zašto pitanje za trup i cucanj, jel ga trebam ili ne trebam osjecat?
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 17:37
Tina, jel' ti čitaš šta mi pišemo uopće? xD. Ja ću uvijek, ali uvijek pitat kod čučnja za trup jer sam vidjela toliko njih kojima donja leđa odrađuju šta bi trup trebao, i čučnu sa lordozom iza. Ili kažu da rade čučanj, a izgleda ko' good morning jer se užasno naginju prema naprijed. Trebala bi ga osjetit, da, ali i glut. Par stranica prije sam ti napisala jedan primjer šta s tim zna biti problem. Odnosno, trup bi kod čučnja, i ostalih vježbi sa slobodnim utezima trebao biti ČVRST. Kako su mene na vježbama učili, stisnut trup kao da ideš na wc, ili kao da će te netko udariti u trbuh. Da si stabilna. Ja kad se tako postavim, nema teorije da ne osjetim trup da radi.

Edited by Justanyone - 10 Studeni 2019 at 17:50
Back to Top
tina057 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Svibanj 2019
Location: Rijeka, Croatia
Status: Offline
Points: 94
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tina057 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Studeni 2019 at 18:06
Ja najvise kod cucnja osjetim oko rebara 🤦‍♀️😂
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.