New Posts New Posts RSS Feed - Povecati misice uz problematicnu prehranu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Povecati misice uz problematicnu prehranu

 Post Reply Post Reply
Author
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Povecati misice uz problematicnu prehranu
    Posted: 28 Sijecanj 2018 at 21:21
Naime imam IBS (iritabilni kolon) i kronicni gastritis. Proteine jako lose podnosim. Od svih praskova whey, kazein, vege, vegan, izolat, hydro, dobijem vecinom proljev ili samo grceve i vjetrove uzasnog smrada. Problem je sto ocito proteine ne mogu niti prirodnim putem unjeti u dovoljnoj kolicini. Naime siri jaja rezultiraju proljevom a meso i riba samo jakim i smrdljivim vjetrovima.
Imam osjecaj da sve preko cca 50-60g dnevno donosi probleme. Na mojih 72 kg to je oko 0,8g/kg. Vecina povrca (pogotovo sirovog) takodjer unisti probavu.
Prosle godine uzimao sam mjericu wheya dnevno plus hrana i bio na cca 80-90g proteina dnevno. Postupno se organizam poceo buniti sve jacim simptomima prvo nadutost, pa smrdljivi vjetrovi, pa bolovi pa proljevi. Na kraju sam sa 77 kg pao na 74 zbog probave. Ove godine sam zbog viroza dosao do 71-72 i nemogu dobit grama. Snaga je dosta napredovala ali izgled nije.
Takodjer ove godine sam izbacio prasak i povecao prirodan unos proteina medjutim tijelo opet pocinje istom sprancom prvo nadutost, sad su smrdljivi vjetrovi i ne zelim opet ponavljat iskustvo.Ti vjetrovi su sumporasti i javljaju se uvijek tek od poslije podne i najcesce se smire do navecer a ujutro je sve ok pocne dosta naglo nakon rucka neovisno sta pojedem. Vjerujem da je to hidrogen sulfid koji se izlucuje razgradnjom proteina a brine me sto prouzrocava propusna crijeva a ja ionako imam slab taj segment i nebi htio izazvati jos vise stete.

Trenutno jedem za dorucak pastetu od150g tune sa 4 zdenka sira, 4 zlice maslinovog ulja i 100g kruha cca 35grama proteina i 1000kalorija
Zatim stapic od badema i kikirikija s medom i banana - cca 5g proteina i 300 kalorija
Onda je trening (3xtjedno ponsat vremena Wendler 5/3/1)
Nakon treninga Jos jedan stapic kikiriki badem 5g proteina 200kcal

Rucak 130g rize 200g pilecih prsa 1 zlica maslinovog cca 50 g proteina i 700kcal

Vecera 100g kuhane piletine zlica maslinovog i tost cca 20 g proteina i 350 kcal

Znaci to mi je dnevno oko 2500 kcal i cca 110-120g proteina

Na dane kad ne vjezbam sam eventualno smanjio unos proteina na 80-90g i kalorije na 2200

Prije sam uz to jos jeo i povrce uz 2 obroka no nakon probavnih smetnji na savjet doktorice izbacio sam na neko vrijeme i poceo uzimati Linex probiotike.
Doktorica kaze da jedem previse proteina no mislim da ako jos smanjim mogu komotno ostat doma i ne ic u gym.

Problem je sto mi je to sve postalo previse proteina i hrane za probavu a manje ne donosi rezultate. Vec i uz ovakvu prehranu padam s tezinom. Istina snaga je narasla kako sam rekao ali izgled nula. Prije sam sa manje jela cca 2000-2200kcal i 90g prot raso na kilama medjutim sada nista.

Moje pitanje sto i kako promjeniti i je li moguce napredovati sa manjim unosom proteina cxa 50g ili mogu nesto drugo uciniti.

Edited by tkill - 28 Sijecanj 2018 at 21:25
Back to Top
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 22 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 631
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sijecanj 2018 at 22:13
Mislim da tvojih 110-120g proteina ne bi smjelo biti problem, pitanje je samo koliko apsorbiraš. Vidim da si napisao i hidrolizat, ali to ne bi trebao biti problem, jer i u medicini ljudima sa problematičnim crijevima daju to. Probaj opet čisti hidrolizat(često ih i miješaju), bez dodanih okusa i sličnog, u nekom shakeu koji podnosiš, a možeš probati uz to uzeti i kreon enzim, 2x10.000, možeš kupiti u ljekarni ili za probu posudi od nekog par kapsula.
Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 01:12
Ma jebe me organizam skroz prosle godine sam radio sve moguce pretrage jer mi je tijelo pocelo odbijati sve vise hrane i djelovalo je kao nesto autoimuno tipa Chron, ili nesto trece a i zglobovi su me bolili. Na kraju je sve doslo negativno i ponovljena mi.je dijagnoza od prije-IBS.
Prije 10ak god bez beda sam gutao 2 shakea wheya i 1 gainera plus normalna prehrana. Onda sam poceo reagirati na gainer kao zbog previse secera. Whey sam bez beda nastavio piti do prosle godine svaki dan po jedan shake na dan treninga po 2 i jeo cca 150g proteina dnevno. Mogao sam jesti i svjezi sir i jaja onda sam poceo odbacivati sir pa jaja sve isti proces sa vjetrovima, proljevima... Na kraju sam i na whey poceo tako reagirati. Sada evo i na prirodni protein. To me muci zadnjih 10ak dana svaki put popodne oko 4-5 pocne i traje do 8-9 onda se smiri. Al brijem da ce se pogorsavati.

Sto se absorbcije tice mislim da imam opcenito problem s tim jer kao da sam limitiran na odredjenu absorbciju sav dodatni unos kao da nema nikakvu ulogu. Jer evo sada na 2400kcal je isto kao i na 1900. Po nekoj logici uz istu potrosnju trebao bi ili tada jace gubiti ili sada dobivati na kilama medjutim u oba slucaja stojim na mjestu odnosno padam jer svakih mjesec-mjesec i pol ili dobim neku virozu ili neki proljev pa padnem pol kile- kilu koju ne mogu vise dobiti kasnije.

Raspitat cu se malo za te enzime i pogledat jos sa tom hidrolizom ali dzabe mi to ako necu moc niti meso niti ribu niti sir nit jaja. Meni ce samo na neku normalnu dozu proteina otic 4 shakea a hidroliza skupa za poludit.
Back to Top
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 22 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 631
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 09:05
Gle, nemoj se igrati sa zdravljem, ako zezneš crijeva, liječenje je teško i dugotrajno. Ti enzimi se daju ljudima koji teže razgrađuju namirnice, ili ih gušterača ne luči dovoljno, ili da je ne provociraju. Vjetrovi su možda i zbog nerazgrađene hrane. Mijenjaj prehranu, i pokušaj naći što ti paše, od kuhanog povrća, kompota, itd... Zajebi fitness teoriju, prvo riješi zdravstvene probleme. A to što negdje piše da je nešto zdravo, zaboravi, ništa nije zdravo za sve, a tebi u ovom stanju treba hrana koja najmanje opterećuje digestivni trakt, i to sigurno nije tip namirnica koje raznorazni nestručnjaci pišu, i nema veze sa fitnes stranicama. Pokušaj samo kuhanu i laganiju hranu koja se lakše razgrađuje. U nekim fazama i sirovo povrće i salate smetaju, često se bolesnicima daju kuhani ugljikohidrati od krompira do tjestenine, sa jako malo kuhanog ili dinstanog po mogućnosti mljevenog mesa, minimum masnoća, i jako jako dobro sažvači. Bavio sam se ovakvim problemima, ali ipak nisam liječnik specijalista tj gastroenterolog ni klinički nutricionist, pa ti više ne mogu reći. Mislim da ti baš klinički nutricionist-dijetetičar može najviše pomoći, ali ima ih jako malo u HR, a običan nutricionist o zdravstvenim problemima zna jako malo, to znam iz iskustva. Prvo riješi zdravlje, a tek onda mišiće, i koji te vrag tjerao na gainere.
Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 09:28
Ma to s gainerima je bilo prije 10-12 god. Tjerao me brz metabolizam tada sam imao 20 godina i samo 57-58 kg.Ali tada nisam imao nekih problema. Mislim imam IBS od ranog djetinjstva ali u tom periodu je bilo dosta ok i nije mi stvarao probleme. Medjutim s vremenom sve gore i gore. Sada mi je recimo stolica ok nemam proljeve cak i ne smrdi nista posebno medjutim ta nadutost i ti vjetrovi su uzas a oni i smrde za poludit.
Moguce da kako sam izbacio vlakna i povrce zadnjih mjesec dana da se hrana ne probavlja pa trune unutra i onda ti plinovi dolaze. Primjecujem da nemam tako redovitu i obilnu stolicu kao prije i da sam vise nadut. Prije sam svako jutro to obavio prakticki cim otvorim oci ili odmah nakon dorucka a sad li la nit je to posteno praznjenje nit je redovito. I imao sam puno manje problema s vjetrovima. Moguce da je nedostatak vlakna. Mislim ne jedem ja sad neke nenormalne kolicine mesa to je prakticki 250g pilecih prsa i jedna velika tuna dnevno. Ovo ostalo proteina je iz rize, kvinoje, orasastog.   I to u nekim normalnim kolicinama daleko od bilderskih unosa. Nije mi niti cilj nabit 15-20 kila mase. U biti da imam oko 75 kg ali ljepo oblikovanih 75 kg ja zadovolhan a to je jos 3-4 kg. Ali kao sto sam rekao izbacio sam prije mjesec dana povrce i moguce da se nedostatak vlakna akumulirao.
Back to Top
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 22 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 631
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 13:35
Gle, probaj samo par dana prehranu koju sam napisao. Lagano kuhano povrće i lakše razgradivi UH, npr špinat i krompir pire, juha od povrća sa mrvom sitno narezanog mesa, tjestenina sa povrćem(bez tvrdih ovojnica) i slično, pa vidi kako ti bude, bolje ili ne. Ni sa 50 grama proteina se neće svijet raspasti, ja sam 30 dana bio na nula proteina, a naravno kad jedeš više namirnica životinjskog porijekla stolica više smrdi, tih par dana nemoj nikakav prašak, ujutro kruh i pekmez ili griz - riža na mlijeku, itd da ne nabrajam... Potraži na netu dijetu za gastroin... poremećaje, nadam se da već jesi. Nemoj da ti se IBS razvije u nešto ozbiljnije.
Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 14:15
A probat cu da sta mi preostaje.
Doktorica kaze da ne vidi kako uz takvu prehranu mogu imat tegobe jer da u biti stalno jedem hranu prilagodjenu tome. Ne jedem slatko, ne pijem nista osim vode, ne jedem zacinjeno, masno, przeno, pohano. Ne jedem sir, jaja, gotove preradjevine tipa parizeri kobasice... Probali smo izbacit gluten na mjesec dana i nije bilo promjene. Ne jedem agrume zbog gastritisa, jedem kuhano zelenje tipa blitva, spinat, celer, mrkva . Jedem rizu, bijelo meso, bijelu ribu od masnoca samo maslinovo ulje... Tu i tamo prevarim sa nekim pecenjem ili necim van uobicajnog tipa na rodjendanu itd medjutim nikada se ne ubijem od hrane. Kaze da mojih 2300 kalorija dnevnih je u biti izrazito kvalitetno jer da velika vecina ljudi unese to kroz 2-3 obroka junka paste i masnih umaka i slatkisa i gaziranih sokova i da mi bas nemoze nac nesto stetno u prehrani. Ona misli da su to faze IBS-a na psihickoj bazi zbog nezadovoljstva oko posla i zdravlja i da moja hrana nema bas velikog utjecaja sto se do sada tako pokazalo.
Doslovno mi je rekla sta da ti kazem da eliminiras- laktozu ne unosis, masnoce ne unosis osim maslinovog ulja, rafinirane secere ne unosis, przeno ne unosis, kave ne pijes, ne pusis, povrce koje se tesko probavlja ne unosis, sirovo ne jedes, voce ne jedes osim jedne zrele banane koja je preporucljiva za te probleme, gluten smo probali eliminirat, salame ne jedes, treniras, sokove i gazirano ne pijes. Rekla mi je ti imas vecinom izvanredne navike kojih se rjetko ko pridrzava a i dalje imas iste probleme neovisno o tome.
Back to Top
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 22 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 631
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 18:15
Stvarno nisi jednostavan slučaj,no mnogi su takvi. Da, ne govori se slučajno za gastro trakt da je drugi mozak, stres utječe, ovisi koji smo tip. Nekom smeta srcu, nekom želucu i crijevima, no ipak su tvoji problemi iz rjeđe skupine. Jesu ikad radili analizu stolice, da se provjeri što sve prolazi nerazgrađeno? jesi probao neki bolji probiotik? Od mlječnih, kefir ili acidofil ti smetaju? Znam, rekao si za gastritis, ali mnogima fermentirani proizvodi ne da ne smetaju, nego je i bolje... Agrumi znaju smetati mnogima i koji nemaju gastritis, posebno oni sa više kiselina, limun, grapefrut. Doktorica koju spominješ, je gastroenterolog ili opće prakse? I da, može biti da hrana nije uzrok, ali sigurno može olakšati tegobe i pogoršavanje. Mladi rodjak je dugo mislio da ima samo IBS, ali je nakon par godina preraslo u Crohna, i već su 2 puta rezali od upale oštećeni dio crijeva. Imam veliku gužvu, i žao mi je da nemam vremena potražiti slične kliničke slučajeve u literaturi. Znam, kvalitetni hidrolizat je skup,posebno oni farmakološke kvalitete, ali nažalost nisi baš u situaciji da biraš, najlakše se razgrađuje i sa manje nusprodukata. A nekvalitetne sa raznim nenapisanim sadržajem bolje izbjegavaj.
Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sijecanj 2018 at 23:54
Stolica je bila na pregledu xy puta svaki put sve normalno, Ma jogurt, kefir nista mi ne sjeda. Sa gastritisom se poznajem od osnovne skole ali pravu bitku vodim zadnjih 10 god. Doktorica mi je opce i to mi je majka tako da zna stanje i sredila mi je dosta pregleda. Osim toga genetski sam pokupio IBS od nje samo sto mi je prije bilo isto kao i njoj 1-2 puta mjesecno bi od neke hrane ili kombinacije dobio grceve proljev i bio ko nov. Sad je to postalo vise kronicno i to od predprosle godine lad mi se i gastritis pogorsao. Mislim da je okidac bio sto se zena razbolila od lupusa a dugo smo po bolnicama trazili sta joj je i iste godine uginuo mi je kucni ljubimac s kojim sam bio izrazito vezan. Od tada samo problemi. Jos sam imao i anginu pa sam morao piti antibiotik nakon kojeg mi crijeva nikad nisu dosla na svoje. Svaka trbusna viroza od tada ostavi posljedice koje traju po dva mjeseca. Kile jedva dobijem i onda me ili viroza ili IBS ili gastritis baci dva koraka iza tako da u biti stalno padam i s kilama i s formom.
Back to Top
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 22 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 631
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Sijecanj 2018 at 00:47
Ne znam što su tražili na tim pregledima, ali ako nije bilo ostataka namirnica, očito si sve razgradio i apsorbirao. Gastritis se obično može držati na uzdi, pretpostavljam da si bio i na ugodnoj gastroskopiji. Da, može biti psihosomatsko, jasno. Različiti stres može različito utjecati na razne ljude, i meni su se čudili da se smijem kad je granata eksplodirala pored mene, a mjesec dana sam bio u depresiji kad mi je umro kućni ljubimac... Imamo drugačiji software od većine. Ako jest psihosomatsko, jesi ikad probao par tjedana neko sredstvo za smirenje?
Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Sijecanj 2018 at 06:46
Ma bio sam na svakakvim ljekovima medjutim jedino sto sljaka bez nuspojava je trening. Pio sam i jos uvijek pijem po potrebi Hellex ali on me uspava, pio sam Sulpirid no od njega mi je nestao libido i trebalo je mjesec dana da to maknem iz sistema nakon ptestanka uzimanja. Pio sam i Praksiten medjutim on me takodjer uspavljivao i bacao van pogona.
Sad sam uveo opet povrce (celer, mrkva korijen persina, spinat) a izbacio pastetu od tune koju sam sam radio. Jucer i prekjucer tih plinova nije bilo samo normalni bezmirisni i daleko manja madutost vecinom ujutro i navecer. Moguce da je tih 3-4 zdenka sira iz pastete ili pak tuna radili sranje u organizmu ili pak nedostatak vlakana. Takodjer sam evo napokon jucer normalno imao i stolicu kolicinski sto do sada nije bio slucaj. Inace jucer sam bio na 120 g proteina ali samo iz izvora piletine, orasastog i rize. Vidjet cemo nadam se da je to bio problem i da ce doc na svoje sve.
Back to Top
Kvale View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 25 Sijecanj 2018
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kvale Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Sijecanj 2018 at 18:29
Poštovani,


Rođen sam 1962. godine, visok sam 175cm, a težak 98kg....

Imam Klinefelterov sindrom i uz sve probleme koje on nosi, "nabio sam" preveliku kilažu....


Od 11.01. pokušao sam džogirati tj. trčati, no bez prethodnog znanja i kondicije, velika težina koju sam dobio uz smanjenu snagu zglobova i tetiva usled Klinefelta mi je prouzročio to da sam povrijedio zglob lijevog stopala, pa sada mirujem....

Trudim se u potpunosti promijeniti način ishrane.... Iz prehrane sam izbacio kruh i tjestenine, slatkiše i suhomesnato.... Kuham si juhe sa puno povrća i pilećim mesom, a poslije 18h se trudim više ništa ne jesti....

No volio bih znati, kako mogu sadašnje masno tkivo, koliko toliko pretvoriti u mišićno, a da se ponovo ne povrijedim....

Prihvatam sve savjete za vježbanje u prirodi i parkovima na spravama (teretane me ne interesiraju zbog financijske situacije), ali sklekove ne mogu praviti zbog svojeveremene teške povrede desnog ramena....

U naprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru....

Lijep pozdrav i svako dobro Vam želim
Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Veljaca 2018 at 00:45
Bratic mi je prije 2 god dosao do te dijagnoze zbog raznoraznih problema koji su ga vodili po krivim dijagnozama. Problem je visak zenskog kromosoma i slabije (nekad i nikakvo) lucenje testosterona. Znam dobro kako se to odrazava na psihu jer smo nas dvoje ko braca bliski. On nemoze imati djecu, ima problema sa impotencijom, te "kruskastim" oblikom tijela uz manjak misica i visak sala.
Ono sto ti mogu reci je da mozes pokusati dobiti TRT terapiju ali za to moras imati dovoljno nizak broj testosterona. Njemu prelazi broj za malo tu granicu i nema pravo preko zdravstvenog vec kupuje dozu svaka 3 mjeseca 800kn. Ono sto je njegov problem je da ne zeli ili je izgubio volju unjet jeben trud u transformaciju vec se podvrgnuo razno raznim dijetama (UN,LCH ..) i setnjama kao jedinoj rekreaciji. Umjesto da se uhvatio zeljeza i natjero tijelo da izvuce maximum. Naime dokazano je da cucanj pospjesuje izlucivanje testosterona bas kao i mrtvo dizanje. Ali to je vecini tesko i nezanimljivo pa idu laksim putem dijeta +aerobno ili izolacija Medjutim dogodi se da ili ne dospiju nigdje ili izgube mrvu sala i sve misice koje su mozda i imali te izgledaju bolesno.
Prehrana bez obzira na debljinu mora sadrzati ugljikohidtate (pogotovo prije treninga) i masnoce. Povecan unos proteina se podrazumjeva. Takodjer se preporuca (pogotovo ako nisi u formi) nakon treninga uzet odmah magnezij kako se misici nebi grcili te kako bi se lakse oporavili. Procitaj si malo o prehrani i pitaj ljude ovdje mozda ti netko baci dobar link. Ali ukratko da bi misic rasao treba ga stimulirati i hraniti (vjezba i protein) ali tijelu treba i energija za vjezbu pa onda ugljikohidratom hranimo misic i "punimo ga " za trening kako nebi jeo sam sebe i smanjivao se umjezto da raste. Takodjer podizanjem inzulina nakon treninga poboljsavamo rast misica a to se opet radi ugljikohidratom (najcesce grozdjanim secerom uz whey protein koji najlakse ode u misic nakon treninga). Masti su takodjer vazne ali dobro je birati hladno maslinovo ulje( ne peceno jer gubi svojstva), ili masti iz orasastih plodova odnosno dobre masnoce.
Sto se vjezbi tice tesko (a s obzirom na dijagnozu skoro nemoguce) je topiti masti i graditi misice. Po meni bolje je prvo raditi na snazi i rastu misicne mase a tek kasnije skidati salo da kad se ono makne ispod njega ima nesto sta se vidi osim kostiju.
Moja preporuka su compound vjezbe (gdje vise misica radi) a to su: mrtvo dizanje, cucanj, bench, i overhead press. Naravno uz njih je fobro odraditi jos par vjezbi ali svaki dan vjezbanja(4x tjedno) neka ti jedna od tih compound vjezbi bude glavna. Naravno prvo prouci pravilnu formu izvodjenja osobito cucnja i mrtvog dizanja kako se nebi ozljedio. Kreni sa stapom metle pred ogledalom kasnije dipkom pa polako s tezinama. Kad dodje forma doci ce i snaga a to je preduvjet za misice . Kloni se izolacijskih vjezbi tipa biceps pregibi, nozne vjezbe na sjedecim spravama itd. Uz visak sala rezultati takvih vjezbi bit ce zanemarivi a snagu neces dobit jer tjelo radi kao lanac misuca ne kao izolirani segmdnti. Bojim se da bez teretane neces puno napraviti ali ako se odlucis za neku opciju vjezbi tezinom samog tijela neki street workout oblik tada probaj uvest dipse (ali pazi formu pogotovo ramena) , zgibove ( ako nemozes kreni prvo sa negativnim), prednjim cucnjem sa opterecenjem( kamen u rukama ako nemas uteg), iskoraci takodjer s opterecenjem, chinupsi (ako nemozes prvo isto negativne radi) , za mrtvo dizanje tesko da ces bez utega i sipke naci zamjenu bas kao i za straznji cucanj. Uglavnom rezultate ces sigurno lakse vidjet uz teretanu a ovako neznam bas.
U svakim slucaju dobro prouci vjezbe i prehranu kod dobijanha musica. Preporucam na youtubeu AthleanX videe pogotivo gdje objasnja va koje vjezbe ljudi stalno rade a recept su za ozljedu i neuspjeh.
Od programa ja ti preporucam Wendler 5/3/1 za pocetak. Skini ga sa neta ima pdf i nebudi lijen procitat sve nije dugo niti tesko. Od cijelog teksta zanemari samo kolicine hrane jer pretjeruje pogotovo s proteinom dosta ti je 2grama po kili tjelesne mase. Kasnije kad se kroz pol godine il godinu tijelo navikne ojaca i usavrsi formu vjezbi prijedji na 5x5 program.
Toliko od mene dalje pitaj iskusnije tu meni su puno pomogli i naucili me momci s nekad aktivne Teretane.net.
Pozdrav i sretno.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Veljaca 2018 at 10:28

tkill, pozdrav ;)

Taj probavni sustav zbilja zna napravit cijelu frku ... :( Reci mi, uvijek jedeš ove štapiće od badema i kikirikija oko treninga? Kako se osjećaš nakon toga? Kako inače reagiraš na orašaste plodove? Kakav je sastav toga, ima zaslađivača? Kako inače podnosiš med?

S obzirom na probleme sa proljevom, vlakna očito rade dodatne probleme s tim ali tu treba vodit brigu i o topljivim i netopljivim vlaknima jer ne utječu isto.

Taj zdenka sir je vrlo moguće mogao raditi probleme, a očito i je kada ti je bilo bolje čim si ga izbacio.

Zašto izbjegavaš ostale masnoće? Mislim da biš trebao malo poraditi na ravnoteži tih masnoća. Što je sa recimo ribicama, ili pak lanenim uljem?

A što se tiče mišićne mase i kilaže generalno, imam dojam da se previše opterećuješ proteinima, a previše glavnim izvorima energije - ugljikohidratima i masnoćama. Te kalorije koje brojiš možeš uredno i smanjit s obzirom na termički efekt proteinske hrane, a treba uzet u obzir i koliko uopće toga probaviš. Kalorije navedene na deklaracijama su jedno (i usput često ni to nije točno), a ono što naše tijelo sebi uzme nešto sasvim drugo. Previše faktora utječe na te izračune da bi to mogli pratit sa sigurnošću, a još uz probleme koje imaš...dupla nevolja.

Ja bih probala sa više kvalitetnih izvora UH-a (od toga što manje žitarica, osim ako si skužio da ti to ne smeta) i sa još malo varijacija u masnoćama. Proteini su ok i nisu vjerujem toliko bitni za to što želiš, u smislu toga da biš trebao brinuti o njihovom manjku. Skupi se toga i iz ostalih izvora.

I na kraju - stres. Imaš li načina da poradiš malo na tome? Promjene su jako teške....ali vrijedi ta kratkotrajna patnja za dugoročno dobar osjećaj usklađenosti sa sobom. To je sad jedna druga priča...druga i duga...ali te usmjeravam da dosta poradiš na tome, uza sve ovo rješavanje vanjskih simptoma ;)







Edited by Gym_girl - 02 Veljaca 2018 at 16:29
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
tkill View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Sijecanj 2018
Location: cro
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tkill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Veljaca 2018 at 22:24
Zdenka sir je bio izgleda da. Ma jedem plavu ribu da al ja to ne brojim pod masnoce, jedem i orasaste (samo badem i kikiriki). Mislio sam od ovih svakodnevnih s cim se ljudi ubijaju tipa koze od mesa, rafinirana ulja, nezdrave masnoce. Stapici mi ok legnu na bazi przenog badema, kikirikija i meda su. Kruh sam poceo sad jesti iz Lidla onaj Chia sa integralnim i sa sjemenkama i super mi je.
A stres je***a nije bas u mojoj mogucnosti na to utjecat u biti gym mi je najbolji lijek za to niti jedna tableta nije odradila tako kvalitetan posao ko odlazak pod zeljezo.
Laneno ulje i ulje konoplje imam u ormaru al ih nisam ni otvorio valjda me strah da ne izreagiram na probavu.
Ma moj zivot je stalno prilagodjavanje. Sta da kazem ja nesmijem duze bit gladan jer ako tada pojedem proserem uz grceve, nesmijem na prazan zeludac popit hladnu vodu ista stvar (kolko puta me to po ljetnim nocima zeznulo kad sam se probudio zedan).
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.