New Posts New Posts RSS Feed - keto dijeta pomoc
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

keto dijeta pomoc

 Post Reply Post Reply Page  <1 234
Author
CeLe111 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Listopad 2015
Status: Offline
Points: 370
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CeLe111 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2018 at 09:43
Originally posted by Erich Erich wrote:

Hvala CeLe - sve jasno.
Ustvari, kada sam prije znao biti na ketu držao sam se debljih deficita. U ketu sam imao dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti i dobro sam se osjećao. Za jači trening kao da mi fali energije.
Vidjet ću kako ide low carb, a ako rezultati budu tanki, idem na pravi jaki keto. Naime, nisam u višku kg već samo "tanjim" kožu.
Možeš li mi sugerirati nešto bolje (bez lcarnitina) ili misliš da sam na dobrom putu. Nisam nestrpljiv, ne žurim.
Ljeto 2017. bio je masakr...natukao sam 10 kg sala (debelo prekrilo trbušnjake) koje sam dosta brzo skinuo - u zimi sam bio već na svojoj kilaži. Sada me muče ovi ostaci ostataka.

Da, normalno da s vremenom, tim vise ako ce deficit trajat dulje se to osjeti i na samim performansama u treningu.

Ali ono sto mnogi ne uzimaju u obzir kod gubljenja masnog tkiva/sala, a cude se da gube na snazi kod compound liftova, jest sama cinjenica da je i tjelesna masa nesto smanjena. Nije isto cucat sa 80kg na 80kg. i nakon par mjeseci dijete sa 70kg. jel..

Suplementi nece pravit vidljive niti promjene vrijedne spomena.. fokusiraj se na dobar trening i pojacanu aktivnost, kvalitenu ishranu i kcal deficit. 

Sto se tice suplemenata, kraj klasicnih dodataka vitamina/minerala, nekakva omega, whey protein i eventualno kreatin bili bi moj vrhunac..

Naravno uz to, dobra i jaka crna kava prije treninga ako treba nesto da te "digne", i vozi misko...Thumbs Up
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk
Back to Top
Erich View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2018
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Erich Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2018 at 13:42
Malo mi je žao što sam ukrao temu Ketogirl. Želio bi da se javi i napiše kako napreduje sa svojom dijetom.
Ja osobno nikad nisam ketom skidao veče količine kg. Ustvari, tijekom godina samo sam u dva navrata "zglajzao" i natukao cca 10 kg sala i to sam skidao klasičnim deficitom - dosta žestoko - unosom 1000 - 1300 kcal dnevno uz lagane treninge. Prvo totalno izbacivanje škroba i pive (što je uostalom i bio razlog da se kilaža nakupila. Slijedila je normalna prehrana i pojačani treninzi koji su mi relativno brzo vratili moju mišićnu masu i snagu. Trača faza bila je "dotjerivanje" tijela - skidanje zaostalih džepova sala i "stanjivanje kože". Naravno i vračanje na težine s kojima sam trenirao prije i po mogućnosti išao i malo gore. Trenutno sam u trećoj fazi s time da sam, po nagovoru supruge koja mi se pridružila u gym, digao mišićnu masu.
Suplementi koje koristim su whey, bcaa, glutamin, kreatin, vitamini + magnezij i...kao poslasticu dekstrozu.
Kava sat prije treninga ide obavezno. Nedavno sam probao prije treninga mypre (valjda se tako zove) i malo me prenabrijao.
Šećer kao zaslađivač sam već godinama zamijenio medom...imam svoj med.
Po svemu ovome sa ketom ne ide niti med niti dekstroza - OK. Stevia kao zaslađivač.
Kad sam na ketu nišanim 1000 kcal. Razlozi - kod masti lako pobjegne prema gore, možeš uvijek dodati ako fali energije a i kraće traje.
To što ja radim ne znači da je dobro i preporučljivo za ostale na ketu. Meni daje rezultata.Bojim se samo da u suplementima koje koristim nije sakriveno nešto što izbacuje iz keta.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2018 at 19:44
Originally posted by Erich Erich wrote:


Jaje...a Rocky...koliko ih je ono istresao u čašu? (Šalim se). Kao prvo smuty je neusporedivo ukusniji s jajetom. Pojačam P a od kolesterola bolje spavam. Zanima me tvoj argument protiv jajeta u smuty - zaista. Vjerujem ti više nego nekim drugim savjetnicima i sigurno ću uvažiti tvoje mišljenje. 

Hvala od srca na povjerenju Hug, no nitko nije sveznajuć i svatko ima nešto pametno za reći, a ja sam definitivno jedna od onih svjesnih da je još duugi put edukacije i pobiranja iskustva predamnom, kako od stručnjaka većih od mene, tako i od svih vas koje savjetujem jer sam nemalo puta neku dobru informaciju pokupila baš od nekoga tko veze nema sa nutricionizmom ali ga je život naučio Smile

Pitanje sirovih jaja u odnosu na kuhana provlači se već dugo. Ako i stavimo na stranu navodnu slabiju probavljivost proteina i nekih vitamina kod sirovog jaja, ostaje nam pitanje rizika od salmonele, koji je doduše isto tako navodno jako nizak (pogotovo radi pasterizacije) ali opet prisutan. Ha, što reći Smile Ja nisam paničar, ni kod hrane ni inače u životu, ali ako mi nešto nije neophodno ne silim. Pitanje ukusa stoji, ali se može rješiti i na druge načine Smile, povećanje proteina je i inače neznatno od 1 jaja, a još manje ukoliko je probavljivost zbilja umanjena gotovo za pola, a kolesterol se namakne i iz kuhanog jaja pa bi grickanje toga (ili pak neka druga kombinacija) možda bila sretnija varijanta Embarrassed

Iako mene tu jako zanima, da li je zbilja kolesterol tu zadužen za bolji san? Any experiment? Big smile


Originally posted by Erich Erich wrote:


Kad malo bolje razmislim, sam keto mi i nije toliko bitan...i deficit će napraviti svoje. Ne želim puštati krv da bi doznao da li sam u ketu.
Btw. podigao sam težine za cca 20-30%. Na tvoj nagovor. I napredak se vidi. Hvala ti


Hmmm ako sam keto nije bitan, onda nije bitno ni pitanje izbacivanja kod dekstroze Smile Deficit će jako često napraviti svoje. Na stranu sve teorije i činjenice - ono što ja uvijek volim je probati si olakšati život što je više moguće. Kod mene nema onoga krv, znoj i suze - ne zato što sam lijena nego zato što oko sebe ne vidim baš primjere sretnih ljudi koji rade tako, a  većina baš nema ni neke rezultate koji bi opravdali te muke. Ja jednostavno imam neki drugi mindset i ide mi. Što to znači...to znači da volim najprije pokušati sa nekim lakšim varijantama, da bi tek na kraju došla do onih drastičnih ako je baš potreba za time.

Da, dex izbacuje ali---who cares? Povratak je brz, a gušti su tu. Trening je bolji, oporavak je bolji. Ako rezultati kažu svoje, na konju smo. Ako ne, mijenjaj taktiku. Simple as that! Osobno sam uvijek probavala jednostavije tehnike, i uvijek su uspijevale. Zato se često ne volim hvatati teorije, već čisto slušati neki svoj instinkt i pratiti situaciju....rezultati sve govore, a taktika se uvijek može mijenjati. Nije se problem pokriti ušima ako se pogriješi, gore je mučiti se bez razloga Wink 


I uuu nema na čemu, baš mi je drago za težine i napredak! Predviđam ja tu još puno napretka Thumbs Up










"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Erich View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2018
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Erich Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kolovoz 2018 at 15:04
Ne vjerujem sveznajućima. Ima ih previše. Svaka edukacija daje ti nove informacije (=znanje) ali i još više pitanja. Kako je divno pročitati knjigu o zdravoj prehrani i sve uzeti zdravo za gotovo. Sve jasno i sve znaš. Pročitaš drugu, treću...stotu i više ti ništa nije jasno i ništa ne znaš . Jesi li Gymka kada to osjetila. Čitam tvoje postove od prije nešto godina i tada si mi djelovala puno samouvjerenija u savjetima...vjerujem da si tada znala bitno manje nego sada.
Jaje u smuty stavljam po navici...popravi okus a o salmoneli ne razmišljam. Preživio sam i gore stvari od salmonele.
Ja bolje spavam kada stavim jaje u smuty prije spavanja. Možda je to moj subjektivni osjećaj...moj aksiom.
Krv, znoj i suze. Krv sam posljednji put ostavio pred teretanom kada sam se pokliznuo na ledu i po drugi put imao vanjski prijelom lijeve podlaktice. Umjesto na treningu završio u traumi. Suze...nakon treninga se uvijek dobro osjećam tako da suza nema. Znoj...e toga ima u izobilju. Bez znoja nema rezultata. Mnogi kolege uplate gym, kupe si šminka obleku za trening...i to je to. Nisu pustili niti kap znoja...ne podnose znoj na koži a dolazi jesen, široka odjeća.....budu na proljeće.
Rezultati...samo oni pokazuju radi li se dobro ili smo fulali. Idemo li prema svom zadanom cilju.
Mislim da će mi ipak trebati keto za ovaj moj cilj.
Moj napredak...vidim da još nisam na plafonu. Ne znam koliko je tu zasluga kreatina.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Rujan 2018 at 11:40

Osjetila sam to osjetila....i skužila...znaš kad i ako probaš pa se uvjeriš sam

A što se samouvjerenosti tiče, pa i ne, nije do toga. Više sam htjela reći kako čovjek nikad ne zna odakle će doći pravi savjet ;) Ja sam otvorena i testiram, od mnogih pokupiš sitnicu i pomalo gradiš svoju priču.

Kako ide keto?


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Erich View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2018
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Erich Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Rujan 2018 at 11:01
Moj keto zapravo nije niti počeo - pouzdao sam se u deficit. Pao sam u težini 2 kg bez da sam "stanjio kožu". Plan mi je dignuti kilažu (mišičnu masu) a zatim dva tjedna strogi keto. Želim iskoristiti "zalet" u dizanju težina na treninzima - koliko da to pripišem kreatinu. Gotovo da mi ponestaje utega .
Btw. Tu na fitnesu pročitao o "palačinkama" sa zobenim ljuspicama. U blender stavim ljuspice, malo mlijeka, vode, mjericu sojinog proteina (supruga ga kupila za sebe a onda ostala na whey) i jedno ili dva jajeta (ovisno o količini). To zblendam i na tavi spečem kao male deblje palačinke. Super doručak i umjesto kruha.
Back to Top
SuziE View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Sijecanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SuziE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sijecanj 2019 at 16:52
Pozdrav svima,
cca 3 mjeseca sam na keto dijeti (ciklička).
Na početku sam dosta čitala o keto dijeti i pozitivnim učincima. Nisam se puno zamarala namirnicama. No, sad mi se čini da moram malo obogatiti prehranu, postala je dosadna.
Pitanje:
Dali pojedete katkad kockicu tamne čokolade ili nikada?
Ne izbaci mene to iz ketoze, ali sigurno se trigira inzulin. Nisam nikada shvatila u potpunosti vezu između inzulina i ketona. Teoretski, mogu biti istovremeno u krvi? Zašto je važno (i jel i tako) za fitnes rezultate da se uopće ne luči inzulin?
Hvala!

Edited by SuziE - 12 Sijecanj 2019 at 16:52
Back to Top
Keto View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Studeni 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Keto Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2019 at 08:28
Inzulin - hormon skladištenja. Njegova 3 loša djelovanja: 1. Nema otapanja starog sala kad je prisutan.   2. Sve što jedeš ide u novo salo.   3. Uvijek si gladan. TO JE SVA FILOZOFIJA! Njegovo lučenje provociraju ugljikohidrati u prehrani. ZAKLJUČAK - makni se od ugljikohidrata. KAKO - Keto dijeta.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 234
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.