New Posts New Posts RSS Feed - 3znamenkasti broj na vagi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

3znamenkasti broj na vagi

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 3znamenkasti broj na vagi
    Posted: 31 Svibanj 2019 at 18:04
Pozz svima!

Imam 27 godina, visoka sam 183 cm i odnedavno težim nažalost 100 kila. Uglavnom, nesretna sam kako sad izgledam i kako se osjećam s obzirom na to kako sam izgledala na prvim godinama faksa kad sam imala 65 kila, što nije bilo relativno davno, a i bojim se jer ako ovako nastavim lako za nekoliko mjeseci mogu imati 120 kila. Osjećam se dosta loše, čak i dok pišem ovo jer već sjedim nekoliko sati za kompom i leđa me ubijaju. Uglavnom svemu je kumovalo moje loše jedenje tijekom faksa jer sam uvijek uz nastavu još više vremena provodila na poslu i tu počinjem jesti kako koji dan fast food, pizze, fornette, bureke, sve uz razne sokove. Ne doručujem ni od kada. Popijem ujutro par gutljaja vode i još par gutljaja tijekom cijelog dana, mada  u zadnje vrijeme znam popiti i do litre jer imam onu refil termos bocu pa i više pijem vode :) U zadnje vrijeme primijetila sam da znam jesti i kad nisam gladna, jedem kad sam tužna, recimo kad se dogodi nešto ružno na poslu, kad mi nikako ne ide pisanje diplomskog rada, kad su doma neki problemi, a i kao da sam u krizi zbog godina jer mislim da nisam postigla puno toga do ove faze života. I kad se sve to nakupi ja odem recimo naprimjer na neki fast food. Čak i dok tad jedem ne osjećam se dobro jer znam da je to loše i onda kad to sve pojedem i platim onak ne baš tako lao zarađenim novcem onda još više potonem, djelomično i jer znam da ću to opet napraviti.   I tako, to je ukratko  o meni.

E sad, ja sam zamislila da od sutra ozbiljno počnem paziti na unos vode i namirnica, mislim već se dugo spremam na to, ali nikako da krenem. Nakon iščitavanja svih tih raznih članaka na netu, smislim si šta bih prvo mogla, mada mi se sve što znam i ne znam pomiješa opet. :D Plan je da u ovom prvom mjesecu, dakle šestom, probam eliminirati ugljikohidrate što je više moguće, prventstveno u vidu kruha i peciva i tjestenine i da pijem vodu, to jest unosim tekućine. Mislila sam ujutro zeleni čaj a tijekom dana vode piti više nego inače. e sad, na 100 kila vidim da je preporučeno piti 3 L vode?? Sad ne znam je li to ok?. Mislila sam da još ne počinjem s vježbanjem da se prvo fokusiram na prehranu jer iskreno ne mogu niti čučanj napraviti i to ću morati promijeniti, mada na poslu dosta hodam i znam doma ići nekad pješe po sat vremena, ali sve više od toga nisam dugo radila.


Edited by lottus - 31 Svibanj 2019 at 18:11
Back to Top
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2019 at 18:27
Izračunala sam da mi je bazalni metabolizam 1826, od čega trebam oduzeti 500 kalorija ako želim izgubiti na težini, dakle trebala bih kroz dan unijeti 1326 kalorija, ako sam dobro shvatila :) Napisala bih vam ovdje što bih jela kroz dan i možda povremeno postavila koje pitanje
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2019 at 21:02
Pozdrav,Lottus i dobrodošla. Ima nas još 27-godišnjaka i nije nikakva greda još biti na faksu, pogotovo ako uz to i radiš. Naporno je to, ali utoliko i lakše kasnije kad imaš neko iskustvo.
Ali na stranu to.. Kao prvo, nije nikad preporučljivo ići ispod bazalnog metabolizma, nego se od održavanja oduzima 250 kcal, a još cca 250 se "oduzme" aktivnošću. To ti je čisto za informaciju, ali te brojke nas nekad znaju navesti i na krivo.
Reci ti meni, kako si jela prije silnog junka? Jesi bila već na kakvim dijetama? Što voliš jesti, što ne voliš, alergije...? Imaš li kakvih zdravstvenih problema, kakvi su nalazi krvi, hormona, tlak, probava...? Kako spavaš uz posao i diplomski?

Apsolutno prvo treba krenuti s prehranom, ali polako... tebi će već i hodanje i izbacivanje slatkiša i pekare puno napraviti. A čime se baviš u slobodno vrijeme? Što studiraš? Imaš kakav hobi koji bi te mogao "odvući" od jela kad si pod stresom? Poznato mi je to jako, i mogu ti reći da je najbolji lijek za to upravo neki interes ili bilo šta što te u tim trenucima malo zaokupi. Za početak, dok ne dođeš do faze da znaš da ti hrana neće pomoći, nego će ti biti čak i gore. Premladi smo da nas toliko boli, nema smisla.
A neke stvari se mogu zbilja lijepo riješiti. Možda da u takvim trenucima odeš van u šetnju ili s nekim na kavu? Bi li to pomoglo?


Edited by Justanyone - 31 Svibanj 2019 at 21:03
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2019 at 21:06
Molim te, samo nikakve drastične rezove sad odmah, ok? Možeš postići ono što želiš s malo strpljenja i pametnim pristupom. Samo polako maknuti junk i zamijeniti ga nečim zdravijim. Pa kad vidiš kako se osjećaš, krenut će to samo od sebe, bez potrebe za dijetama i izbacivanjem bilo čega. P.S. Kako se osjećaš sa sadašnjom prehranom, i kako ona izgleda cca?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2019 at 23:34

Lottus moja draga, ja sam tek u 31.god. krenula ostvarivati ono na što sam se oštrila zadnjih 10 godina i u 3 god. popunila svoju radnu knjižicu i napokon stavila kvačicu na svoje planove zato ne brini da igdje kasniš - sigurna sam da imaš još jako puno vremena za napraviti puno lijepih stvari :)

Polako... pusti sve te režime, rezanja, izbacivanja...i reci nam kako jedeš sada i kako si jela kada si imala 65 kg?

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Lipanj 2019 at 17:53
Hvala vam na odgovorima i oprostite što se tek sad javljam, nisam bila doma ovih dana
evo, da odgovorim na pitanja :)
Justanyone Ja sam pobrkala BMR i TDEE dakle moj TDEE je 2 190, što bi dakle značilo da trebam prehranom unijeti dnevno 1 940 kalorija, te još potrošiti 250 kalorija tjelesnom aktivnošću. Nisam nikad bila ni na kakvoj dijeti. Što se tiče hrane, volim jesti voće, orašasto, ali i nažalost i  razne slatkiše, različite voćne jogurte, pa one smoothije baktiv, pa ledene kave i shakeove u malim tetrapakovima, sladoled. Nije da se ja sad toga prenajedam, ali svaki dan budem uzela nešto od toga umjesto jednnog obroka. Volim sir, od mesnih prerađevina volim kulen, ali to rijetko i šunku, ali samo pureću. Unatrag 4 godine sigurno jedem samo pureću šunku tipa delikates, deluxe, dakle potpuno sam izbacila sve one šunke od svinjetine kj sam inače prije isključivo jela za vrijeme pauza jer su kao jeftinije od pureće, ali sve to opet s kruhom jedem :/// Od mesa također u zadnje vrijeme jedem samo piletinu i to čak samo pileća prsa, sva druga mesa više ne jedem, mogu i ribu ali nisam sad baš luda za njom. :D Ne volim nikako mahune, kelj, kiseli kupus, brokule, prokulice, cvjetaču...Ja znam da je to jako zdravo, ali kad ja to pojedem, automatski povratim :( Što se tiče kruha najfiniji mi je bijeli, mada isto zadnjih godina pokušavam jesti razne tamne kruhove, ali čula sam da je to sam obojeno pa da je na kraju isto. Volim jogurt, a mlijeko i kefir baš i ne.

Što se tiče zdravstvenog stanja, nemam alergija, no na žalost što se tiče hormona, tlaka, probave ne znam jesu li mi dobri jer nikad ne idem kod doktora. Sad kad razmislim niti nezz imam li visoki ili niski ili normalan tlak. Što se tiče krvi rođena sam anemična, inače i kroz djetinjstvo sam uvijek imala anemiju, a sad ovisi kako kada kad izvadim krv, ponekad imam malo više od minimuma željeza, a ponekad sam nešto ispod tog minimuma. Što se tiče mamime strane, ona ima puno braće i sestara i svi imaju nešto preko 100 kila ili dosta više, uključujuči moju mamu. Tu je i dijabetis kod njih prisutan, pa i problemi štitnjače kod moje mame i srčani problemi. Jednom kad sam radila u trgovini, kupac, inače doktor u mirovini mi je bacio pogled na štitnjaču i rekao da odem odmah na pregled, to je bilo prije tri godine, potpuno sam zab na to. Mislim da bih trebala i pretrage srca obaviti.

Spavam stvarno neredno. Dakle, ako sam cijeli dan vani i i ako sam umorna ja sam navecer na mobu da vidim nezz vijesti, pratim sport i tako sve to moram pročitati. znam ne zaspat do 4 uju i onda uju idem na posao, pa onda sljedeći dan ako sam popodne onda spavam do podne i tako. uglavnom koma. ako se ne trebam dići rano (faks, posao) vjerojatno ću spavat duže i onda prvi put znam jesti tipa ak sam popodne onda tamo na pauzi oko pol 6, šest. I onda opet jedem navečer, obično neke kekse ili čips ili tako nešto.

Mogla bi mi šetnja pomoći ili kava pomoći, ali opet kad idem na kavu onda opet odemo ili na kolač ili sladoled ili u megiću završimo.

Back to Top
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Lipanj 2019 at 18:18
Gym_girl i Justanyone vezano za kako sad jedem i kad sam imala 65 kila i kako se osjećam u vezi moje prehrane
ja se trenutno osjećam preloše sa sadašnjom prehranom, mislim ja nisam ni sretna dok jedem sav taj junk food jer u startu požalim kaj sam to uzela, već upravo suprotno. Ja znam da se uništavam tom hranom, nije mi ni fina više jer većinom taj fast food nije ni svježe ispečen tipa pizza ili fornetti  i ja opet to jedem jer u tom trenutku to mi je nekako najbliže i najbrže za pojesti i najgore mi je kj ja to opet kupim i tako sve u krug.

Ja u principu jedem isto sad kao i kad sam imala 65 kila. Ovako je to išlo. Od osnovne do 1. godine faksa doručkujem oko 11, pol 12, ponekad ne doručujem Jedemo bilo što šta je na stolu. To su većinom nezdrave namirnice jer su jeftinije tjestenina, špagete slično i u prosjeku jedem jednom do dva puta dnevno (većinom dva puta). Razlog tome je nedostatak novca. Ne jedem puno, ali što jedem je isključivo nezdravo. Nisam ja nikada gladovala nego sam se jednostavno na to navikla. Imam 62 kile do 2.r. srednje kad idem na praksu na more gdje jedem 5 puta na dan al opet nezdravo i vraćam se doma sa 67 kila. Dvije se gube samo od sebe doma i ostajem na 65 kila. Moja prehrana ne uključuje doručak već jedem kad dođem iz škole i to uglavnom nešto namažem na kruh. U međuvremenu bih znala pojesti snickers ili pola litre kole i onda nešto za večeru oko 22 h možda je to juha, svinjetina i riža, špageti. Vodu nemam običaj piti, ali kolu baš jako volim, ili sad recimo cedevitu. I tako jedem da n danas samo što otkad sam na faksu, imam svoj novac jer radim intenzivno otkad sam brucoš i sad umjesto da pojedem jedan snickers ili kuglicu sladoleda kao u srednjoj npr, ja pojedem neki meni u fast foodu nekom ili pizzu. Jedem isto kako i kad sam imala 65 kila samo što je sad izbor sve te nezdrave hrane postao veći, a samim time i količina je u konačnici veća koju pojedem.A ulogu sigurno ima i istodobno studiranje i rad pa na kraju nemam ni baš nešto slobodnog vremena za bavljenje samom sobom ili stvarima koje volim. Imam tri sestre s kojima sam stekla naviku da recimo ako gledamo nešto doma na kompu neki film ili seriju navečer  ja bih donijela neke kekse ili čips i neki sok. I tako, nisam se ni okrenula odjednom sam imala 74 kile, pa 81, pa 92 i sad evo 100.

oprostite na ovom silnom teksu Cry


Edited by lottus - 05 Lipanj 2019 at 18:21
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Lipanj 2019 at 19:05
Ništa, draga... daj nam ovako reci... ako se ne osjećaš dobro s ovakvim jelovnikom, a vjerujem ti da je tako, koje namirnice voliš, a da bi njima mogla zamijeniti taj silni junk? To da nemaš vremena je izgovor za izbjegavanjem promjene na koju glava možda još nije spremna. Što ne znači da se ne bi moglo krenuti od 1-2 navike. Jel' bi mogla za početak bar tu colu zamijeniti vodom? I recimo pogledati 2-3 recepta s kojima bi zamijenila tu paštu i junk nečim drugim.
Jel voliš paradajz i papriku, ako ne brokulu? Špinat, možda? Nisam ni ja bila fan brokule prije par godina, ali kad sam paradajz probala.... ma milina. Pa si složiti neku salatu od piletine, paradajza i recimo prosa. Jesi jela kad proso? Ako nisi, trk! xD. Nije skupo, kad pogledaš koliko ti traje kila, a zasitno mila majko....
Isto tako, jesi kad jela zobenu kašu s posnim sirom? *drools* Imaš i tu recepata, pa napiši nešto što bi ti se svidjelo. Vjerujem da i sama vidiš da si ovako dugoročno ne činiš dobro. Nije isti metabolizam sa 17 i 27, kao što i sama dobro znam. Tako da je dobra vijest da se sve stigne obrnuti, a malo lošija da je već krajnje vrijeme :)
Isto tako apsolutno nije istina da je zdravije skuplje, dapače. Ima toliko jeftinih namirnica, samo treba imati volje.
Ajde si za početak probaj za sutra spremiti bar jedan obrok, a da nije junk, ok? Zamijeni colu vodom ili čajem, i bar 1 dnevno malo prošeći. Može tako? Ako voliš slatko, namoči 5 žlica zobenih u jogurt i to pomiješaj sa malo sira i cimeta. Ili si skuhaj jaja i uzmi uz to paradajz. Za kruh... imamo i recepata, a ako ne možeš peći, imaš u Kauflandu i Intersparu izvrsne krekere kao zamjenu. Tako da, glavu gore, sve će se riješiti.. samo polako :)

Edited by Justanyone - 05 Lipanj 2019 at 19:06
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 08:28

lottus, za početak si maksimalno pojednostavi - ne moraš odmah krenuti sa savršenim planom, zapravo do toga možda nikad nećeš imati ni potrebe doći.

Očiti faktori koji te limitiraju su nedostatak nekog plana i navike koje te sabotiraju. Ti izleti u fast food se mogu spriječiti pripremom obroka unaprijed, a za to ti treba kruh, pureća šunka i sir, sa nešto zelene salate, krastavaca i rajčica, paprika....drugi dan komad piletine, treći 1-2 jaja, četvrti neka tuna... i imaš niz različitih sendviča....sve gotovo u minuti. Umjesto kruha možeš koristiti i tortillu. I za početak se ne opterećuj oko vrste kruha - potrudi se samo pojesti malo bolje od onog što radiš sada. Bolje da neko vrijeme jedeš i taj bijeli sa svim navedenim nego da zaglibiš u fast foodu. Pa ćeš onda postepeno doći i na kvalitetnije...

Rekla si da voliš voće - odlično, prije nego pojedeš nešto slatko pojedi voćku sa šakom badema pa vidi da li će ti se poslije jesti slatko :) Isto ti može biti dobar međuobrok...

Cedevitu zamijeni ocijeđenim limunom/narančom u vodi/mineralnoj...

Na meetinge sa sestrama odnesi kokice umjesto čipsa, ili uzmi čips od jabuke :) A umjesto keksa napravi neke brze keksiće od zobenog brašna, ili uzmi jednu tamnu čokoladu :)

I odradi te preglede da si na miru Wink 

Bitno je samo shvatiti da je bolje krenuti nekako nego nikako :) A nikako često kreću oni koji žele svaki detalj izglancati na početku....opusti se i kreni sa malim zamjenama, tijelo će sigurno reagirati pa ćeš i ti biti motivirana da budeš još i bolja.





"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
zmajcek68 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 09 Rujan 2018
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 265
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmajcek68 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 10:11
Bok,Lottus!Za pocetak zelim ti srecu!Ja cu se samo osvrnut na dvije stvari!Movie night s grickalicama....Izadjite van u setnju!Ak nemas drustva,idi sama!Dan je duzi,toplo je navecer....Nemojte blejit u ekran,filmovi nece nikud pobjec!

Novac..Junk food isto kosta,zar ne?I cola takodjer?Ajde izracunaj koliko tjedno trosis na to i dajem ruku u vatru da si s tim novcima mozes skombinirat meni za 5-7 dana!Ali zdravi meni!Pisem ovo pod pretpostavkom da smijes konzumirat sve namirnice!
Ima jako puno zdravih i financijski pristupacnih recepata!

Gledaj tu svoju promjenu iz drugog kuta!Ako mislis da nemas vremena za sebe zbog posla i faksa neka barem za pocetak ta priprema obroka bude nesto sto ces napraviti samo za sebe!Ako neces ti,tko ce onda??
Before 68 After 86
Back to Top
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 16:42
Hvala na svim savjetima i prijedlozima. Ja sam svega toga svjesna što mi predlažete i slažem se s Gym_girl da su mi velik  problem  moje loše prehrambene navike i neplaniranje unaprijed. Kada bih nešto unaprijed pripremila, ono to je baš bilo rijetko, no taj dan bih jela manje smeća vani ili uopće ni ne bih kupovala niš dodatno tog dana. Isto mi je problem što sam pomalo perfekcionist i onda ako ja taj dan ne odradim kako spada, bez ikakvih loših namirnica, onda to sve pada u vodu i onda ja opet odgodim do nekog sljedećeg ponedjeljka ili prvog u mjesecu.

Ja sam već neke mjere počela poduzimati. Uglavnom sam dosad pila par gutljaja vode kad se tek probudim i to je to od vode za taj dan. Kupila sam si nedavno termos bocu od pola litre pa u njoj nosim vodu po novom kad sam doma, na faksu i evo čak i na poslu. Nastojim popiti 4 takve boce kroz dan. Sad, nekad zaboravim pa ima dana kada ispijem dvije, pa tri ili četiri. Bilo kakve sokove i gazirano nastojim ne piti, ali opet nekad na kraju kupim pola litre cole. Počela sam jesti zobene, što nisam još dosada nikad jela. Jela sam ih prvo same s kefirom, ali to nije išlo nikako. Justanyone upravo mi je danas prvi obrok bio zobene s jogurtom, trećina banane, 3 badema, orah i malo šumskog voća onog smrznutog. To mi je fino kad ima voća i malo orašastog. Ali problem je bio što sam ih sad jela tek iza 12. Inače ne doručkujem pa tako uvijek nekako prvi obrok opet jedem prekasno, što isto nastojim promijeniti. Nastojim jesti uz meso samo salatu, bez priloga riže ili krumpira. Kad se probudim odmah popijem 2, 5 deci vode i zagrijavam se i rastežem oko 5 min. Ja sam uvijek na nogama i u pokretu na poslu, ali ništa tjelesno ne radim mimo toga pa sam mislila da tim rastezanjem nakog dizanja razgibam tijelo jer sam sva nekako zakržljala. Jako volim papriku i rajčicu svježe u salati i još ja dodam luka,volim i špinat isto, a brokulu baš i ne, ali opet trudim je se jesti u komadima u juhi recimo. Ovu salatu od piletine bih mogla, a zobenu kašu sa sirom nisam nikad probala, ne znam kako bi to baš pasalo :DDD

zmajcek68 taj junk food je preskup, znam, i to je još jedan dodatan razlog da ga se riješim. Slažem se da zdravo nije nužno skupo, ali da, trebam početi unaprijed planirati i pripremati jela, to mi je sad prvo i osnovno.
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 16:49
Ma super će to ići. Ovo gore su samo prijedlozi. Ne moraš se tjerati jesti brokulu ako ti ne paše . Napravit će i paradajz i paprika svoje, a onda ćeš se i bolje osjećati, pa će se te dobre navike nekako same od sebe gomilati. Samo polako, naprijed, sve će to doći na svoje
Back to Top
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 16:53
e sad ovo je moja jutarnja rutina zasad koje se pokušavam pridržavati, ponekad ne uspijem baš sve od ovog, ali nastojim

buđenje, pijem 2,5 deci vode, razgibavanje cijelog tijela 5-7 min, napravim si planinski čaj od 2,5 deci (je li u redu planinski ili bolje zeleni? nešto sam čitala da zeleni nije dobar za anemiju), nakon 45 min doručujem sad uglavnom zobene- najčešće stavim 4 pune žlice zobenih, jogurt, pola banane, 1 orah, 4 badema. 45 min nakon popijem vode te kroz dan nastojim popiti 4 puta po pola litre vode u termos boci. Sad pijem vodu iz slavine cijelo vrijeme, je li to ok ili da je prokuhavam ili da kupujem izvorsku?

tnx, Justanyone nadam se :D a znam da tu sad imam posla i da će morat proći neko vrijeme dok ustalim tu neku zdarvu rutinu i navike i dok dođu neki pravi rezultati


Edited by lottus - 06 Lipanj 2019 at 16:55
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 17:01
Originally posted by lottus lottus wrote:

Kada bih nešto unaprijed pripremila, ... taj dan bih jela manje smeća vani ili uopće ni ne bih kupovala niš dodatno tog dana.

Hmmm, zvuči mi kao taktika koja pali....Wink

Originally posted by lottus lottus wrote:

Isto mi je problem što sam pomalo perfekcionist i onda ako ja taj dan ne odradim kako spada, bez ikakvih loših namirnica, onda to sve pada u vodu i onda ja opet odgodim do nekog sljedećeg ponedjeljka ili prvog u mjesecu.


Hmmm, zvuči mi kao taktika koja NE pali....Big smileWink


Originally posted by lottus lottus wrote:


Ja sam već neke mjere počela poduzimati.

Clap za sve te mjere! I totalno si idealan kandidat za moju kašicu LOL http://www.fitness.com.hr/blog/Gym_girl/Dobro-jutro--dobar-dan-.aspx

I ima tu još puno taktika i finih varijanti. I iako pozdravljam sve te promjene koji si već napravila čini mi se da si opet krenula malo eksplozivno pa se opet vraćamo na početak priče i perfekcionizam - pazi da se opet ne dovedeš pred zid ovim naglim promjenama Wink



Originally posted by lottus lottus wrote:


...., ali da, trebam početi unaprijed planirati i pripremati jela, to mi je sad prvo i osnovno.

Reci mi, što bi ti trenutno bilo najlakše za pripremiti i nositi sa sobom? I u kojem djelu dana vidiš najviše slobodnog prostora za tu pripremu?



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Lipanj 2019 at 17:08
Originally posted by lottus lottus wrote:

 je li u redu planinski ili bolje zeleni? nešto sam čitala da zeleni nije dobar za anemiju

Long story short - bilo bi dobro da prvo napraviš nalaz krvi pa vidiš ima li se potrebe to uopće pitati Wink


Originally posted by lottus lottus wrote:

 Sad pijem vodu iz slavine cijelo vrijeme, je li to ok ili da je prokuhavam ili da kupujem izvorsku?


Ako si iz Rijeke, slobodno pij iz slavine Big smile Šalim se, ne znam kakva je kvaliteta vode po gradovima i gdje je zbilja potrebno prokuhavati ali ja bih u svakom slučaju prije pila iz slavine nego iz plastike Smile
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
lottus View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 31 Svibanj 2019
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lottus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Lipanj 2019 at 13:48
pa mislim da bi mi najlakše sad bila napraviti doma recimo komad pilećih prsa na tavi i da izrežem onda povrća tipa rajčice i paprike ili sendvič s purećom šunkom od raženog kruha i opet sa nekom salatom

e pa da slična je kombinacija sa zobenim :D al kad jedem zobene moramo obavezno imati voće tipa bananu i orašastog malo i s jogurtom, kefir mi baš ne paše ali mislila sam možda ću se  naviknuti na taj okus ako ga probam češće jesti jer ga mama doma radi pa mi je i isplativije a i sadrži više probiotika od jogurta


Edited by lottus - 07 Lipanj 2019 at 13:49
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.