Print Page | Close Window

Jos jedan novajlija :)

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Intro - fitness.com.hr
Forum Name: Novi FITovci: predstavite se
Forum Description: Recite nam nešto o sebi.. Upoznajmo se! :)
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=9826
Printed Date: 16 Lipanj 2024 at 16:37
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Jos jedan novajlija :)
Posted By: SamoTvoja
Subject: Jos jedan novajlija :)
Date Posted: 02 Studeni 2014 at 22:15
Pozdrav svima :)

Imam 30 godina i visoka sam 175 cm. Cijeli zivot imam problema s tezinom. Uvijek sam se izgladnjavala, ganjala neke dijete, preskakala obroke i iz godine u godinu postajala sve teza. 15.9.2014. sam imala 97 kg, lose sam spavala, tesko sam disala i izgledala starije od cura moje generacije.  Problemi su uvijek bili cokolade koje su mi slaba tacka i kasni, nezdravi obroci nakon nocnog izlaska (neka pizza, sendvic ili nesto slicno iz objekata koji rade u 2-3 ujutro).

Danas mi je 50 dan novog nacina ishrane. Jutros sam imala 86 kg (11 kg manje)  Tongue  Izbacila sam cokoladu kao namirnicu i sve ostale slatkise kojima sam se inace prejedala. S vremena na vrijeme pojedem neki kolac (samo domace kolace, nikada iz trgovine ili slasticarne). Izbacila sam svu hranu iz restorana, fast food i sl. Jedem iskljucivo ono napravljeno kod kuce. I dalje vikendom popijem 1-2 case bijelog vina.

Svako jutro pocinjem cijedjenim limunom sa toplom vodom. Doruckujem zitarice, uglavnom muesli (razne vrste sa vocem, cokoladom, medom, ljesnjacima) s nemasnim jogurtom (oko 50 gr.zitarica i 150 ml jogurta). Uzina mi je uvijek voce (banana/kruska/neko sezonsko voce) i par badema koje jedem da me ne uhvati glad u toku radnog dana. Rucam hranu koju moji kod kuce spremaju. To su uglavnom piletina, puretina i teletina/junetina na razne nacine i prilozi poput krompira, rize, blitve, integralne tjestenine. Ne jedem nista iz konzerve kao ni bilo kakvo industrijski preradjeno meso (sunke, salame, hrenovke i sl.) Pravim heljdino pecivo koje jedem uz rucak. Uzina je opet neko voce dok je vecera ili voce (banana), jogurt (2,8% mm) ili neka zitna plocica. Tri puta sedmicno idem na fitness /nikada se nisam bavila sportom/, vodim dnevnik prehrane i raspolozenja koji me stalno gura naprijed. U ovih 50 dana sam imala samo jedan tzv.gresni dan koji pripisujem PMS-u (kao i sve greske koje zensko pravi :) ) i za sada nisam imala ni jednu ozbilniju krizu posto se dobro osjecam a ne izgladnjavam se.

Zaboravih napisati, cilj mi je 72 kg

Zanimaju me vasa iskustva, savjeti, preporuke...



Replies:
Posted By: Didii
Date Posted: 02 Studeni 2014 at 22:37
Pozdrav i tebi!
Samo da kazem da mi je jako motivirajuce kad procitam nesto ovako, s obzirom da se i ja borim sa istim problemom, a ujedno mi je drago i zbog vas koji uspjevate u svojim namjerama. Od mene cestitka na dosadasnjim postignucima, i imas podrsku za dalje!


Posted By: krizic-kruzic
Date Posted: 02 Studeni 2014 at 23:14
Svaka čast! Drago mi je da si uspjela složiti takav program! Samo tako nastavi i sve će biti super! Koliko dugo traje jedan trening fitnessa kod tebe?


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 06:19
Hvala vam na podrsci. To je 60 minuta aerobika s instruktoricom. Otprilike je to 15 minuta zagrijavanja i istezanja, cca 20 minuta vjezbi na steperu, 20 minuta raznih vrsta trbusnjaka i 5 minuta istezanja.  Ponekad odem i po 10-15 minuta na biciklo ali u vecini slucajeva mi uzme svu snagu :)


Posted By: never-give-up
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 07:59
Bravo, svaka cast! Lijepo je procitati ovako nesto.. Svakako motivirajuce
Samo nastavi


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 09:53
Hvala vam. Motivacija mi je uvijek bila najgori problem. Ili su mi motivi bili pogresni (obicno sam zeljela to zbog nekog drugog) ili ga nisam ni imala. 

Vodjenje dnevnika je odlicna stvar. Skinula sam sebi aplikaciju za telefon i stalno pomalo dopisujem sta jedem, kako se osjecam, kada imam krize samu sebe hrabrim, napisem kada mi se desi nesto lijepo, kada kupim sebi suknju za broj manju i sl. Uvela sam sebi i sistem nagrada ali nikada u hrani. Negdje sam procitala: "Nemoj da ti hrana bude nagrada, nisi pas!" Smile  Kada mi opadne moral, otvorim na pinterestu neke motivacijske poruke, a i sam odlazak u teretanu je izvrsna motivacija jer se nalazi u sportskom centru gdje se krecu stotine ljudi i svi su tu zbog sporta pa vam bude drago.



Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 10:09
Koja je aplikacija u pitanju? I meni treba jedna, a ne znam za koju da se odlucim.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 10:23
Tezinu pratim na Monitor Your Weight a za dnevnik koristim WriteDiary. Ne dosadjuje s reklamama i bas je sasvim obicni dnevnik bez ikakvih dodatnih opterecenja. A mozes mu uvijek pristupiti i na kompjuteru.


Posted By: never-give-up
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 10:24
Imas i myfitness pal. Nije los


Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 10:39
Ok, skinem danas :)

I imam pitanje, je l' vi sebi pravite jelovnik unaprijed za naredne dane, ili sve spontano, ovisno sta vam se jede?


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 10:51
Ja ne pravim jelovnik posto se hranim kod roditelja pa sta njima padne na pamet :) Znaju da ne jedem pohovano i przeno u dubokom ulju a sve ostalo mi je ok. Danas npr. spremaju punjene patlidzane (pola patlidzana izdubljeno i napunjeno smjesom mljeveno meso, riza i ptlidzani i peceno) i uz to imam heljdin hljeb koji sam ovaj put licno zamijesila :) Grozno izgleda ali je ispao ukusan :)

Upravo doruckujem musli sa brusnicama i nemasnim vocnim jogurtom od banane i breskve. Inace, posto jako volim slatko, onda mi je dorucak sladak i otprilike oko 400 kcal ali mi se ostatak dana ne trazi secer, a imam cijeli dan da potrosim taj od dorucka :) To je neka moja logika pa me ispravite ako griesim, mada ovo kod mene odlicno funkcionise.


Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 10:56
Pa dobro, bar po meni, mislim da je to ok, i 400 kcal je u granicama, cak za dorucak mozes pojesti i do 600 kcal, a ostale obroke smanjiti, recimo rucak 500, vecera 400 kcal.
Meni malo problem prestavlja ishrana kada radim drugu smjenu, kod kuce doruckujem oko 9, uzina bi trebala biti oko 12, u pola 1 idem na posao, a onda mi rucak pada oko 3 sata. Ne znam sta da ponesem da mi bude uklopljeno u dnevni plan ishrane, samo sir, nekako mi je malo za rucak, imate li prijedloge? Sad naprimjer pravim oslic za rucak, ali ne mogu njega ponijeti i po njemu birkati meso kad sam na radnom mjestu, i u stisci s vremenom..
Treba mi nesto prakticno, i hranjivo, da nije uvijek jednolicno..
Onda opet u 5 vrijeme kafe, poslije kafe obicaj je da rucamo opet, to meni dodje medjuobrok, posto radim do 8, onda mi je vecera kod kuce, u pola 9.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 11:08
Moja vecera ima jako malo kalorija (100 - 200 ) posto lose spavam ako jedem predvece pa izbjegavam bilo kakvo opterecenje organizma. Dorucak (oko 10h) i rucak (oko 16h) su mi pravi obroci koji odnesu vecinu dnevnog unosa. Vocna uzina je oko 13h (danas imam bananu i bademe), a posto mi je trening veceras u 6, onda cu oko 7- pola 8 imati veceru koja ce biti najvjerovatnije jogurt i neka vocka.

Jeste malo problem ta druga smjena, ali da li mozes sebi pakovati hranu u kutijice i nositi. Npr, ocistis taj oslic od kostiju i poneses ga tako da nema ciscenja i prljanja na poslu, a ipak je pravi obrok. Ja sam sebi kupila neke male plasticne zdjelice s poklopcem, taman velicina jednog obroka i tako radim ako necu doci kuci na rucak.


Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 11:22
Mogu pakovati, i nosim obicno tako, ali mi se sve svodi na isto, ne znam nista prakticno za ponijeti, sad cu pokusati tako sa oslicem. Kud mi u 3 sata, najveca guzva, i rucak moram prolongirati, dok guzva se malo ne rascisti, tako da to mi bas pravi problem.


Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 11:35
Da li bi bilo uredu da sad rucam, a oko 3 uzmem medjuobrok neko voce?


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 11:50
Mislim da mozes sad rucati, pa u 3 imati uzinu pa opet oko 18h opet imati veceru. Ali mislim da treba biti ustaljeno vrijeme obroka.

Ja sam sebi podijelila obroke na svaka tri - cetiri sata i drzim se vremena posto sam negdje citala da organizam pamti vrijeme hranjenja i da se onda lakse sagorijevaju masnoce jer zbog ustaljenog vremena nema blokade masnoca :/ Nekad imam osjecaj da smo ja i moj organizam odvojeni i da se stalno nadmudrujemo :D




Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 11:55
Hhh, ma svasta se desava u ovim nasim promjenama rezima.

I ja bih najradije da imam ustaljen plan prehrane, ali nikako da ga uspostavim, prvo jer su mi smjene prva, druga, prva, druga..
Kad sam prva, doruckujem u 6, a kad sam druga u 8, pola 9 i nikako da se uhodam, mislim da mi to i pravi najveci problem jer kile ne idu dole.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 12:03
Kada bi naisao neko ko radi u smjenama pa da se posavjetujes posto je moje radno vrijeme od 7:30 do 15:30 i uglavnom mogu napraviti red u prehrani.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 12:15
Samo Tvoja, svaka čast na -11 kg, lijepo Wink  Razvila si i neke dobre i korisne navike, kao što je vođenje dnevnika. I ja to radim (ne stalno) i puno mi je pomoglo u utvrđivanju nekih obrazaca, odnosno nalaženju kombinacija hrane koje me drže najduže sitom, daju najviše energije..kao i onih suprotnih kombinacija koje me ne čine previše sretnom :) Iako je svaki dan priča za sebe i puno tu faktora može biti u tome kako se osjećamo itd, dosta je korisno imati sve zapisano pa pratiti moguće uzroke i posljedice.

Ako ti za sada ovako ide dobro, nemoj puno mijenjati dok ne stane ali ako ti mogu dati savjet za nešto neka to bude malo kvalitetnija večera ;) Nikakve pločice, a čak ni voće i jogurt (makar se smatraju laganom večerom) mi nekako nisu najbolji izbor za taj period. Po meni je tu najbolje iskoristiti obilje povrća, uz to ubaciti koji kvalitetan izvor proteina i po želji ( kao i kalorijama koje ti ostanu i reakcijama organizma) neke kompleksne ugljikohidrate ili zdrave masti.  Isto tako, s vremenom si u doručak uvrštavaj što čišće žitarice (samu zob, ječam, heljdu..itd) a orašaste i sjemenke dodaj posebno ;)

A trening....nisam baš neki aerobik tip :) i smatram da se tijelo na to prebrzo navikne. Trebaš podržavati mišićnu masu, a to će time biti malo teže. Planiraš li uvrstiti koji trening snage?


Didii, ja se ne bih opterećivala nekim ustaljenim rasporedima, mislim da to nije tvoj najveći problem, tijelo čak i voli malo promjene :) Što se tiče obroka koje možeš nositi na posao izbora ima ko u priči, čak i ako baš ne preferiraš kuhanu hranu :) Od raznih zdravih palačinki, muffina, preko salatica od mesa/ribe/jaja, zdravih sendviča, smoothia, pa i nekih kombinacija sa voćem i orašastima recimo za 1 obrok kojeg možeš pojesti u par minuta........zbilja ima načina, bez obzira na smjenski rad :) Navest ću ti primjer mog dečka koji isto tako radi u smjenama pa mu je torba puna posudica i shakera ;) Ovisi kakav je točno posao i koliko si u kontaktu s ljudima ali mislim da uvijek možeš naći malo vremena i prilagoditi obroke da ti bude najlakše.







-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Didii
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 12:23
Ma znam i ja da se moze, i znam da ima recepata, ali moram se naviknuti praviti unaprijed raspored, sta cu jesti, sta ponijeti na posao itd.
Ja uvijek u zadnji cas se odlucim sta cu.
Radim u trgovini, u centru grada, gdje je non stop prometno,nije tipicna samoposluga gdje se svi sami posluzuju, nego bas ja moram im donijeti, tako da nema sjedanja, sem kad je vrijeme kafe i uzine, oko 5, a u prvoj smjeni i nema pauze, nego "s nogu" sta pojedes, zato preferiram da doruckujem kod kuce u 6, a na poslu uzmem uzinu.Sad sam rijesila problem, rucala sam, i sad krecem na posao, a oko 3 cu uzinu i gotovo do vecere. :)


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 12:34
Gym girl, hvala ti na savjetima. Nemam puno iskustva s vjezbanjem pa mi odgovara sto mi neko drugi odredjuje tempo i vrste vjezbi, ali bih voljela vremenom uvesti jos nesto, posto sam tip kojem stvari brzo dosade. Mozes li mi nesto preporuciti od vjezbi. Inace, tijelo mi se smanjuje, vidi se da gubim kilazu ali unutrasnja strana bedara je ista svo vrijeme i voljela bih se na to fokusirati za sada.

A sto se tice vecere, mozes li mi dati neke konkretne zdrave prijedloge, posto iskreno, bojim se tih vecernjih obroka i mogucnosti prejedanja. 


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 12:45
Didii, sve to malo pomalo dođe na svoje kad skužiš to slaganje obroka i kad si već ustališ neku rutinu :) Imaš određene kombinacije i samo ih vrtiš, pogotovo ako nemaš vremena za neko eksperimentiranje nego ti treba nešto poznato i brzo.  Većinu puta i ja odlučujem pred obrok što ću jesti, nemam uvijek sve isplanirano dan unaprijed. 

Uvijek krenem od izvora proteina - ajmo reć da želim piletinu. Onda vidim šta bih uz to, ovisno o danu, aktivnostima, nekom režimu ako ga imam itd -  nekad je to kruh/pašta/riža/razne grahorice (prvenstveno mi je sad hit leća), nekad samo povrće. Na kraju gledam da li mi fali što masti pa dodam ako treba. Međuobroci su mi sada uglavnom voćni i eventualno par badema ako sam malo gladnija, to mi trenutno paše tako. Kako rekoh, samo vođenje dnevnika jako pomaže u tome jer ti pomaže da skužiš određeni broj kombinacija koje možeš iskoristiti na brzinu.

U tvom slučaju je najbolje imati nešto tekuće ili orašasto :) Doma pojedeš konkretno i dovoljno da nisi prebrzo gladna, a onda tamo samo ubaciš na brzinu nešto praktično. Kad imaš vremena za konkretno, uzmeš konkretno :) Ne kompliciraj si više nego što trebaš ;) Neki imaju vremena za 6 manjih obroka, drugi za 3 veća i eventualno jedan maleni. Ne gledaj na to, gledaj da jedeš kvalitetno i da se krećeš što više.


I da - mislim da bi ti pomoglo da si odrediš cca 10 obroka za početak i zapišeš ih te zalijepiš na hladnjak ili na neko drugo vidljivo mjesto. Tako ćeš u svakom trenutku kad ti bude frkovito dobit ideju za dobar obrok Wink










-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 12:53
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Gym girl, hvala ti na savjetima. Nemam puno iskustva s vjezbanjem pa mi odgovara sto mi neko drugi odredjuje tempo i vrste vjezbi, ali bih voljela vremenom uvesti jos nesto, posto sam tip kojem stvari brzo dosade. Mozes li mi nesto preporuciti od vjezbi. Inace, tijelo mi se smanjuje, vidi se da gubim kilazu ali unutrasnja strana bedara je ista svo vrijeme i voljela bih se na to fokusirati za sada.

A sto se tice vecere, mozes li mi dati neke konkretne zdrave prijedloge, posto iskreno, bojim se tih vecernjih obroka i mogucnosti prejedanja. 

Wink

Gubiš kilažu, i to je dobro ali možda ju ne gubiš adekvatno - u smislu da prvenstveno gubiš masti. Mišiće treba održavati i stimulirati, time će ti i ubrzani metabolizam donijet benefite, plus to što će se tijelo lijepo oblikovat.

Ako doma nemaš nikakve rekvizite uvijek možeš krenuti od sklekova i čučnjeva, iskoraka, raznih core vježbica....ako si neutrenirana samo to će ti donijeti rezultate, imat ćeš dosta prostora za napredak. Ima i raznih načina povećavanja intenziteta, i bez klasičnih utega.

Večera :) Jesi pogledala temu "Pokažite što jedete"? Smile Tamo ima zanimljivih primjera, od onih jednostavnih i poznatih do onih kreativnijih :) Meso, ribice, jaja, svježi sir.....povrće, grahorice, nešto žitarica....orašasti, sjemenke, maslinova i ostala ulja...od toga možeš bezbroj finih obroka složit.  Salata od piletine, tune, jaja.....odrezak lososa s nekim povrćem (brokulom, špinatom...) tu i tamo, običan omlet sa špinatom recimo.....svježi sir sa nekim orašastima ili žlicom lanenih sjemenki......razne varijante sa piletinom.....pa mogla bih do sutra Big smile






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 03 Studeni 2014 at 13:07
Na treninzima redovno radimo cucnjeve s onim malim utezima, kako klasicne, tako i iskorak i cucnjeve sa stepera (barem 10-15 minuta po treningu). Sa sklekovima sam uzasno losa posto nemam snage u rukama, ali trudim se :)  Instruktorica je inace profesionalna trenerica i prvi put mi se cinim da imam trenera koji zna sta radi.

A sto se tice hrane, pogledat cu tu temu. A sve ovo sto si nabrojala mogla bih jesti Big smile Hvala ti :)


Posted By: Didii
Date Posted: 04 Studeni 2014 at 00:03
Eh tu ideju usvajam, sutra pravim jelovnik, pa da imam "keca u rukavu" za dane kad nemam inspiracije :D

Da napomenem uspit, vaga je kupljena, nema vise ni tu frke
Krecem punom parom i pocinjem dnevnik voditi, prvih par dana pisat cu tu dnevne obroke, da mi date koji komentar, da znam ima li gresaka.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 04 Studeni 2014 at 21:31
Imam pitanje. Do koliko sati vam je vecera? Stalno sam citala kako ne treba jesti poslije 6-7 ali ja nekada ne stignem jesti prije 8 sati pa ne znam da li je to kasno. MAda, ovo sto ja jedem se vjerovatno i ne moze podvesti pod veceru (malo posnog sira 80-100gr i file dimljene pastrmke oko 20 gr. ). Inace, kod mene kuci vecera kao obrok nikada nije postojala i nemam tu naviku pa me strah da sta god pojedem da ce se zalijepiti na ove moje noge Embarrassed


Posted By: Didii
Date Posted: 04 Studeni 2014 at 21:37
Vecera ti zavisi od vremena lijeganja u krevet, mozes vecerati i u ponoc ako ne mislis u krevet barem 2 sata poslije toga. Znaci najbitnije je da tijelu das vremena da svari to sto pojedes, 2, 3 sata.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 07:57
Ovo moje skidanje kilica je stalo, ustvari skroz usporilo. U zadnjih 15 dana sam izgubila oko 1 kg, a nisam nista promijenila u odnosu na dosadasnju prehranu i trening. Istina je da mi je sva odjeca velika pa sebe tjesim da pomalo dobijam misice ali ako cemo iskreno, bas je demotivirajuce. Treba mi savjet kako da poguram dalje.


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 10:05
bok Samo tvoja, samo da ti prvo cestitam na odlicnom rezultatu! stvarno je jako lijepo citati takvo nesto. ja imam manje uspjeha nego ti, izgubila sam 4kg, jer jos uvijek trazim 'svoj' nacin prehrane.

glede stagnacije, ja prolazim kroz isto  vec mjesec dana, jedino sto sam zasad ucinila je da sam pojacala kardio, ali ne pomaze mi gotovo uopce, cak mi se cini da sam se koji cm i udebljala. zeljno cekam savjete koje ces dobiti :)


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 11:00
Nadam se da ce nam neko pomoci :) Ne zelim odustati sad kada sam konacno skupila volju da rijesim ovaj dugogodisnji problem :)


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 17:08
Ja sad prolazim fazu kada vidim da mozda nije bas sve u pukoj matematici u svakom trenutku, a u cemu jest, ne znam ni sama.
Znam samo da sam zadnjih tjedan dana umorna ko pas, spavam i danju i nocu cim uhvatim priliku, nekako mi prolazi kroz glavu da sam naprosto premorena... mozda tijelu treba odmor, mozda i tebi, u svakom slucaju NEMA ODUSTAJANJA :)

I jos jednom, nemoj zaboraviti i zanemariti sto si postigla, postigla si puno!!


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 17:31

Možete na početku odustat od matematike, to bi bilo najbolje Wink

Samo Tvoja, zar je 1 kg u 2 tjedna nakon toliko izgubljenih kg-a problem? Tongue Nije ne, normalno je da se gubitak malo uspori Wink S druge strane, vidim još prostora u večeri (pogotovo s povrćem), a i pitanje je da li se doručak promijenio :)

Mjeriš li se? Velika odjeća mi dobro zvuči :)










-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 17:56
Zamijenila sam dorucak, Sada su zobene sa nekim suhim vocem, bez ostalih dodataka ali nisam mogla jos da predjem na ciste :) Mjerila sam se i u struku sam izgubila 8 cm cm u 2 mjeseca i sve su to super pokazatelji samo me vaga frustrira :D
 
Inace nemam probleme tipa umora, slabosti ili sta takvo, ali sam primjetila u zadnjih par dana probleme s probavom, nadutost i grceve poslije rucka pa mi je stomak kao da sam se kamenja nagutala :)  Posto uz rucak jedem heljdino pecivo, razmisljala sam da ga izbacim na par dana da vidim da mi mozda ono nije pretesko za varenje posto ostala hrana su uglavnom piletina, puretina i riba.

Gym girl, hvala ti sto se ukljucis :)


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 18:13
8 cm je sjajno! Ja brojim -5, isto nije lose, iako je manje nego sto sam planirala, najgore je sto zbog zelje da sve skupa ide brze zaboravimo na ono sto smo do sad postigli... mislim da to ne bi trebali.

glede vage ja te stvarno kuzim, vidis promjenu ali vaga je i dalje previsoko, a posto su to i dalje velike brojke naravno da nekad padnes u ocaj... najgore je sto rijetko tko pise o svemu tome i svim tim fazama izmedju.. samo vidis prije i poslije, a sto se sve izmedju dgoadjalo na tom putu ostaje skriveno.

priznajem malo mi je lakse sto nisam sama u ovome svemu, hvala vam svima na tome


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 18:22
Ujutro ustanem, osjecam se lagano, cilo i sva pozitivna krenem na vagu i mislim sad ce biti koji gram manje jer se tako dobro osjecam :) I onda stanem a ona se zabetonirala i ni grama da se pomakne :) Tacno nekada dobijem zelju da je izbacim kroz prozor  Angry

Cestitam na tih -5 cm :) Bolje -5 nego nista :) Srecom imaju ovako ovi forumi gdje jedna drugoj mozemo kukati, a onda naleti i neki profesionalac pa nas malo uputi i ohrabri :D


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 18:32
Hahah skroz te kuzim, ja imam dana kad se osjecam kao pero lagana, sva puna energije, a metar i vaga ni makac, cak bude i koja brojka vise.
onda ima dana kad se osjecam ko tenk, a metar pokaze pad, eto, tko ce ga znati, mozda je najpametnije spremiti te mjerne instrumente negdje do daljnjeg. :p


Posted By: Didii
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 18:41
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Ujutro ustanem, osjecam se lagano, cilo i sva pozitivna krenem na vagu i mislim sad ce biti koji gram manje jer se tako dobro osjecam :) I onda stanem a ona se zabetonirala i ni grama da se pomakne :) Tacno nekada dobijem zelju da je izbacim kroz prozor  Angry

Cestitam na tih -5 cm :) Bolje -5 nego nista :) Srecom imaju ovako ovi forumi gdje jedna drugoj mozemo kukati, a onda naleti i neki profesionalac pa nas malo uputi i ohrabri :D



Haha, znaci citam i mislim jesam li ovo ja pisala :D
Ooo znam, ista sam takva kao i vas dvije. Ja sam skoro pa 3 mjeseca kako "pazim" na ishranu, a 2 mjeseca kako sam u teretani, ali vaga mi pola kg nije otisla nize. Stoji na 60 i ni da se nasali nekad pa da padne na 59 :D
Stvarno demotivirajuce. Ali sto kaze bejb, mozda je najbolje sakriti vagu daleko od ociju. Pogotovo ja, imam naviku da svako jutro nakon ustajanja, stajem a vagu, u nadi da cu vidjeti neki pomak, ali nista. A sto se tice cm, tu vec i ima nekih promjena, ali se nesto ubijem u pojam da mi se cini, da nisam dobro izmjerila, ili da nisam izmjerila na istom mjestu kao prosli put, tako da i tu ne dajem sebi neke motivacije..


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 19:19
Hahahaha, sad mi je lakse :D Al ne mogu ove kile biti tvrdoglavije od nas :) Jedno jutro cemo stati na vagu i pokazat ce nam bas ono sto zelimo vidjeti a do tada cemo ovako da kukamo i da se trudimo :D


Posted By: Didii
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 19:37
Ma nema odustajanja, evo ja dobijem morala kad procitam ponesto na netu, npr. ovaj clanak, kad ga citam, znam da barem 10/11 ne grijesim, ali zato 9. gresku poznajem vrlo dobro :D


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 20:15

 
Smile Cure, vi se sve brinete, a napredujete Tongue

Zašto vam je ta vaga toliko bitna? :) Hoću reći...ako već vidite neke promjene na sebi i osjećate se dobro prije nego stanete na vagu (btw. važite se 1 tjedno max, sve ostalo je kontinuirana frustracija dok priroda radi svoje :) čemu tolika razočaranost brojkama? Pustite za kratko brojke, u svim oblicima, samo uživajte u kvalitetnoj hrani, aktivnostima, i tome kako vam se tijelo mijenja, vidjet ćete kako će sve bolje krenuti. Nemojte mislit da je sve ovo o čemu pišete meni strano Smile Kao da ja nemam takve dane, perce/tenk dilema, već sam se i naviknula LOL Relaxxxx! Sve to dođe na svoje.

Možda vam samo fali nekih nutrijenata pa mašina ne može raditi kako treba, unatoč svim tim naizgled dobro posloženim brojkama :) Inače, ja i ne vjerujem baš u brojke, od samih deklaracija do reakcija u različitim tijelima....koliko to na kraju kalorija ispadne teško je znati - a zašto bi i trebali? :)


Samo Tvoja, nema na čemu ;) a što se peciva i nadutosti tiče, moguće - je li domaće pecivo ili kupovno? Možda reagiraš na nešto u tome, probaj maknuti pa vidi!

Ja bih vam samo dala savjet da sve ovo shvatite kao igru pa će rezultat biti brži i bolji ;)





 













-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Morrighan
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 20:21
E peciva uglavnom jako nadimaju i to vecinu ljudi! Kvasac radi svoje. Ja znam bas od dosta nutricionista a bogami i hemicara da se kvasac neutralise zagrevanjem(tostiranje, mikrotalasna, pechenje) tako da bi to trebalo da smanji tu nadutost u probavnom traktu, tako sam cula - ne znaci da je istina, ali probaj ili smanjeni unos peciva ili kupuj/pravi hleb bez kvasca. Meni za nadutost jako pomazu one ovsene mekinje koje i rade po tom principu da ciste sve sa krvnih sudova i iz creva i to je jedino sto je meni kroz godine pomoglo sa nadutoscu stomaka, zbog izbacivanja vode.


-------------


Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 20:26
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Ovo moje skidanje kilica je stalo, ustvari skroz usporilo. U zadnjih 15 dana sam izgubila oko 1 kg, a nisam nista promijenila u odnosu na dosadasnju prehranu i trening. Istina je da mi je sva odjeca velika pa sebe tjesim da pomalo dobijam misice ali ako cemo iskreno, bas je demotivirajuce. Treba mi savjet kako da poguram dalje.
 


a baš mi je drago da san ovo pročita. baš sam pisa o tome (CHEAT DAY)a ti si mi doletila na balun(loptu).sad postaješ nervozna jer sve staje.moraš se jedan dan resetirat .tijelo ti se adaptiralo na taj režim a da to ne kužiš i nećeš mršavit bit ćeš sve gladnija i dolazit će ti da odustaneš.napravit cheat day znači malo se taj dan ubij đankijom i sutra opet nastavi i opet ćeš pržit salo . šta te bude zanimalo javi sve ću ti reći i objasnit sve šta te zanima.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 20:45
Gym girl, mi ti vise onako malo kukamo da nam bude lakse :) I sada kad procitamo da sve imamo iste "probleme" dobijemo motivaciju :) Tvrdoglave zene :)

Dena75: Ja sam cijeli svoj zivot na dijetama sa nekom rokovima, izgladnjavanjima, strogim rezimima i nikada nije bilo efekta. Sada samo znam sta zelim postici, imam volju i znam da ne moze preko noci. I nikada mi nije bilo lakse :) Ne izgladnjavam se, jedem sve sto mi se jede samo pazim u kojim kolicinama i gledam da jedem sto manje industrijski preradjene hrane. Fastfood ionako ne jedem jer imam problematican zeludac, a kada mi se jede nesto slatko pojedem, samo gledam koliko (vise ne pravim palacinke kod kuce nego odem vani i kupim samo jedan palacinak).
Citala sam o cheat day po forumu i ta ideja o prejedanju losom hranom u velikim kolicinama na silu mi nikako ne djeluje prihvatljiva za mene bas zbog toga sto nemam standardni plan ishrane i neku strogu dijetu. Ali ako imas neki savjet koji bi se mogao uklopiti u moju prehranu, bice mi drago da ga isprobam :)  




Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 21:22
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Gym girl, mi ti vise onako malo kukamo da nam bude lakse :) I sada kad procitamo da sve imamo iste "probleme" dobijemo motivaciju :) Tvrdoglave zene :)

Dena75: Ja sam cijeli svoj zivot na dijetama sa nekom rokovima, izgladnjavanjima, strogim rezimima i nikada nije bilo efekta. Sada samo znam sta zelim postici, imam volju i znam da ne moze preko noci. I nikada mi nije bilo lakse :) Ne izgladnjavam se, jedem sve sto mi se jede samo pazim u kojim kolicinama i gledam da jedem sto manje industrijski preradjene hrane. Fastfood ionako ne jedem jer imam problematican zeludac, a kada mi se jede nesto slatko pojedem, samo gledam koliko (vise ne pravim palacinke kod kuce nego odem vani i kupim samo jedan palacinak).
Citala sam o cheat day po forumu i ta ideja o prejedanju losom hranom u velikim kolicinama na silu mi nikako ne djeluje prihvatljiva za mene bas zbog toga sto nemam standardni plan ishrane i neku strogu dijetu. Ali ako imas neki savjet koji bi se mogao uklopiti u moju prehranu, bice mi drago da ga isprobam :)  




Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 21:31
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Gym girl, mi ti vise onako malo kukamo da nam bude lakse :) I sada kad procitamo da sve imamo iste "probleme" dobijemo motivaciju :) Tvrdoglave zene :)

Dena75: Ja sam cijeli svoj zivot na dijetama sa nekom rokovima, izgladnjavanjima, strogim rezimima i nikada nije bilo efekta. Sada samo znam sta zelim postici, imam volju i znam da ne moze preko noci. I nikada mi nije bilo lakse :) Ne izgladnjavam se, jedem sve sto mi se jede samo pazim u kojim kolicinama i gledam da jedem sto manje industrijski preradjene hrane. Fastfood ionako ne jedem jer imam problematican zeludac, a kada mi se jede nesto slatko pojedem, samo gledam koliko (vise ne pravim palacinke kod kuce nego odem vani i kupim samo jedan palacinak).
Citala sam o cheat day po forumu i ta ideja o prejedanju losom hranom u velikim kolicinama na silu mi nikako ne djeluje prihvatljiva za mene bas zbog toga sto nemam standardni plan ishrane i neku strogu dijetu. Ali ako imas neki savjet koji bi se mogao uklopiti u moju prehranu, bice mi drago da ga isprobam :)  



pa ovo ti je savjet vrhunski zašto si tvrdoglava. vani u svijetu postoje pravila i svi ih se drže jedino kod nas su skeptični.
taj dan jedi sve šta voliš ne moraš se prežderavat šokiraj svoje tijelo vodi ti njega a ne ono tebe.  čega se bojiš.da ćeš se udebljati. vidiš i sama da staješ.


Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 21:37
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Hahahaha, sad mi je lakse :D Al ne mogu ove kile biti tvrdoglavije od nas :) Jedno jutro cemo stati na vagu i pokazat ce nam bas ono sto zelimo vidjeti a do tada cemo ovako da kukamo i da se trudimo :D 

čak se i važeš. aj ća ubit ćete psiha. sad ti i stres radi.


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 21:41
ovo je sitina sto Morrighan kaze za kruh tj kvasac i peciva, ja na sebi bas primijetim instant promjenu ako se pocastim s malo vise kruha, recimo da je neka kolicina koja mi pase mozda jedna kriska, ili dvije tanke, obavezno tamnijeg tipa, sve preko toga mi instant stvori problem, i to sam bas skuzila da je kruh (meni) puno puno gori od ostalih carbsa, bukvalno mi remen postane tijesan drugi dan ako ga jedem. S rizom je recimo drugacije, nje mogu pojesti i vise a da ne ostavi takav efekt, cak i slatkisi nisu toliki bed (utjecu mi na umor i spava mi se poslije, ali nema tolikog nadimanja).
Tako da , ako prehranu koliko god kalorijski restriktivna bila, cini previse namirnica s kvascem i psenicom, stvarno moze izgledati kao da napredak stagnira, to je ziva istina

iz istog razloga nisam podnosila pivo nikad, cak i akda uopce nisam pazila na hranu, cim popijem par gutljaja odmah se nadmem, u roku 5 minuta, nevjerojatno, pogotovo su mi bile fascinantne osobe koje nakon rucka popiju pivo, to mi je oduvijek bilo nezamislivo, na pun zeludac jos se nalijevas tim kvascem. sto je najbolje to su redom mrsavi ljudi bez viska, ja bujam od samog pogleda na kruh i pivo.
ocito je moj organizam malo osjetljiviji na to, nema drugog objassnjenja.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 21:53
Bejb: Sama sam ga pravila ovaj put, a posto sam losa kuharica, mislim da sam stavila malo vise kvasca (pravim 2/3 heljda i 1/3 raž pa moram staviti malo kvasca) pa mi ne odgovara ta smjesa. Sutra cu ga zamijeniti nekim obicnim tek da budem sigurna da mi on pravi problem. Inace s ostalim namirnicama koje jedem nemam problema, osim hrane s paprikama (ajvar mi je omiljeni), ali one su mi problem skoro cijeli zivot posto imam dosta osjetljiv zeludac.

A Dena, molim te ne histerisi ovuda. Ako mozes neki savjet lijepo dati, onda ok, ali ta agresivna, histericna ponasanja zaista nikome od nas ne trebaju, posto vidis da ni jedna od nas nit je histericna, ni agresivna niti psihicki nestabilna.


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:00
Samo tvoja, ne znam, probaj, kako tu vise ljudi kaze, moras probati, ono sto vazi za mene, ne vazi za tebe, to je jedina istina. :)
moguce da kvasac pravi problem, ali mozda ga ipak mozes malo vise istolerirati nego ja, jednostavno treba probati. evo nedavno sjedim na kavi s kolegicom, zena je mala mrsavica, onaj tip kojem se 'nista ne prima', svratile smo u pekaru da si zena kupi rucak, ni pet ni sest uzela je bar tri slanca i dvije buhtle, sve je to smazala dok smo sjedile u kaficu i jos nakraju narucila pivo a da nije ni trepnula, ja sam samo gledala i zijevala, evo svega mi, da meni rucak tako izgleda ja ne bi mogla drugi dan zakopcati hlace bukvalno.

glede paprike, meni je ok, ali samo ako ju jedem u kombinaciji s masti i proteinima, znaci nikakvi carbsi uz paprike, pogotovo mi je losa kombinacija kruh+paprika. tako da isto tu treba pokusavati.
ja obozavam paprike pogovoto crvene i ne bi mogla zamisliti ishranu bez njih pa sam morala naci nacin da ih nekako unosim.


Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:18
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Bejb: Sama sam ga pravila ovaj put, a posto sam losa kuharica, mislim da sam stavila malo vise kvasca (pravim 2/3 heljda i 1/3 raž pa moram staviti malo kvasca) pa mi ne odgovara ta smjesa. Sutra cu ga zamijeniti nekim obicnim tek da budem sigurna da mi on pravi problem. Inace s ostalim namirnicama koje jedem nemam problema, osim hrane s paprikama (ajvar mi je omiljeni), ali one su mi problem skoro cijeli zivot posto imam dosta osjetljiv zeludac.

A Dena, molim te ne histerisi ovuda. Ako mozes neki savjet lijepo dati, onda ok, ali ta agresivna, histericna ponasanja zaista nikome od nas ne trebaju, posto vidis da ni jedna od nas nit je histericna, ni agresivna niti psihicki nestabilna.

taman san čita sve tvoje komentare a ti si mi se javila.oprosti stvarno mi te ža jer san po komentarima tvojim skužija da si utučena.vidim da si teška 86 kg znači tvoja dnevna potrošnja je 1900 kalorija a da bi mršavila tribaš biti u deficitu 500 kalorija to ti je prva opcija znači 1400 kalorija. druga ti je opcija da jedeš više proteina dva dana poslije treninga jer čučnjevima ubrzaš metabolizam i tada se mršavi 48 sati sve dok se ne izbace laktati iz tijela. treća opcija ti je biciklo šta imaš za to vozit triba ti pulsmetar. pa dalje imaš povremeni post .sad ću stat pa se javi


Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:20
Originally posted by bejb bejb wrote:

Samo tvoja, ne znam, probaj, kako tu vise ljudi kaze, moras probati, ono sto vazi za mene, ne vazi za tebe, to je jedina istina. :)
moguce da kvasac pravi problem, ali mozda ga ipak mozes malo vise istolerirati nego ja, jednostavno treba probati. evo nedavno sjedim na kavi s kolegicom, zena je mala mrsavica, onaj tip kojem se 'nista ne prima', svratile smo u pekaru da si zena kupi rucak, ni pet ni sest uzela je bar tri slanca i dvije buhtle, sve je to smazala dok smo sjedile u kaficu i jos nakraju narucila pivo a da nije ni trepnula, ja sam samo gledala i zijevala, evo svega mi, da meni rucak tako izgleda ja ne bi mogla drugi dan zakopcati hlace bukvalno.

glede paprike, meni je ok, ali samo ako ju jedem u kombinaciji s masti i proteinima, znaci nikakvi carbsi uz paprike, pogotovo mi je losa kombinacija kruh+paprika. tako da isto tu treba pokusavati.
ja obozavam paprike pogovoto crvene i ne bi mogla zamisliti ishranu bez njih pa sam morala naci nacin da ih nekako unosim.

bejb to je tip žene koja je non stop u muvingu takva mi je ćer (14)


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:26
haha vjeruj mi da bi i ja bila non stop u muvingu da me posao ne veze uz komp kao i mnoge ljude :)
iako, godinama sam i bila u muvingu stvarno po cijeli dan (imala sam pokretni posao), pa sam imala iste probleme.. eh kad bi samo u muvingu bila stvar hehe


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:28
Uhhh bas moze pojesti :D Kod nas se to kaze "od lopovluka joj se ne prima" :D  U svemu ovome meni je najbolja stvar sto sam uvela redovne obroke. Prije sam znala cijeli dan biti na poslu da ne doruckujem i onda dodjem u pola 4 gladna i pretrpam se. Mislim da sam se zato i debljala svo vrijeme. Kako jedem redovno, kilogrami spadaju ali sto je najbitnije osjecam se bolje.


Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:31
Originally posted by bejb bejb wrote:

haha vjeruj mi da bi i ja bila non stop u muvingu da me posao ne veze uz komp kao i mnoge ljude :)
iako, godinama sam i bila u muvingu stvarno po cijeli dan (imala sam pokretni posao), pa sam imala iste probleme.. eh kad bi samo u muvingu bila stvar hehe

sidit je zafrkano za guze


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:34
sto je najbolje, nemam problema s guzom, zapravo je dosta cvrsta, moj najveci problem je trbuh hehe

@Samo tvoja, da te promjene su najbitnije, i treba se stalno podsjecati na njih, i kod mene ih ima, malo je reci da mi je zivot sasvim drugaciji nego ranije, sredila sam ritam spavanja, imam duplo vise energije, kondicije bez pretjerivanja 300% vise nego u pocetku i zavoljela sam kardio, to su za mene ogromne promjene.


Posted By: Didii
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:35
Evo ja sam "u muvingu" pa sta mi vrijedi, kad gu*ica moze pojesti vise nego sto potrosi


Posted By: bejb
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:38
Didii, hahahahaha ali me nasmija :D

ali da, posebno kad krenes racunati kalorije skuzis koliko je lako npr unijeti 500 kalorija a tesko ih ujedno potrositi.


Posted By: dena75
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:45
Originally posted by Didii Didii wrote:

Evo ja sam "u muvingu" pa sta mi vrijedi, kad gu*ica moze pojesti vise nego sto potrosi

vraga gujica oči gladne


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 22:47
Hahahahahaha, ucinile ste mi vecer vrlo zabavnim :) Kod mene je vrijeme za mojih 7 sati sna za ljepotu  Wink  A sutra smo opet blize cilju :) Javljajte kako ide :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Studeni 2014 at 23:44
Ne znam da li je u pitanju kvasac, može i na raž reagirat :) A pitanje je i koliko je soli u igri. Kako god, poigraj se malo sa sastojcima pa vidi razliku! Ako vidiš da ti kruh smeta (što je moguće) minimiziraj ga i posveti se drugim izvorima uh-a. Mahunarke, ostale žitarice, riža, više voća.....


S druge strane dena, koliko ga je god muka čitat na sve strane, možda i je na nekom tragu po tome da treba malo zapaliti mašinu :) Ljudi često zaglave u premalo hrane, sve nešto kao čisto i tako dalje...zapne i tijelo i psiha. Iako ja i dalje ne vidim da je toliko zapelo kada centimetri idu ;)

U svakom slučaju, nemojte se bojat isprobavat razne stvari i još važnije - nemojte se bojati potencijalnih grešaka :) Ja sam se puno puta vraćala nazad i cijenim svako iskustvo. Ovo ide na duže staze, polako ;)









-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Morrighan
Date Posted: 19 Studeni 2014 at 01:55
Jao ja samo moram da kazem da se uopste ne opterecujete tim curama sto im se "nista ne lepi", to je manje vise trenutni i prividni benefit koji ne moze da traje godinama bez uticaja biologije. A da ne pricam o nekom overall zdravlju tela koje ne moze nikako biti skroz normalno ako stalno jedes lisnato testo, ne kazem ni ja da se svi trebaju pridrzavati ovih fitness nacela - sa kojima se ni ne slazem jer ne promovisu zdravlje i funkcionalnost i ne idu u tom smeru. Takodje pitanje je ukusa, ne bih menjala svoju mezo prirodu za te prirodne mrsavice :D

Inace u pravu ste, i zitarice u nekoj vecoj kolicini znaju da smetaju pogotovo ako telo nije naviklo na ta vlakna i muci se da ih svari, isto vazi i za mahunarke ( kada se pocinje sa njihovom konzimacijom a da ih nismo imali toliko ranije u ishrani u sustini se pocinje od manjih kolicina, u suprotnom su tu sve te nuspojave, nadutost, gasovi i td...jer telo nije naviklo do tada na ta vlakna i ne zna da ij svari kako treba....ovde su za probavni trakt isto jako teske pecurke i ako se desi da se jedu u vecoj kolicini telo se muci sa njima jer nema potrebne enzime koji bi pomogli u varenju)

-------------


Posted By: Didii
Date Posted: 19 Studeni 2014 at 10:00
Originally posted by bejb bejb wrote:

Didii, hahahahaha ali me nasmija :D

ali da, posebno kad krenes racunati kalorije skuzis koliko je lako npr unijeti 500 kalorija a tesko ih ujedno potrositi.



To uvijek ponavljam, kako ih je lahko pojesti, a tesko potrositi, ali eto, sve se moze kad se hoce, povucemo rucnu i idee :)


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 09:36
Ja malo da se pohvalim :) 84 kg jutros :) 2 kg ovog mjeseca i ponosna sam na sebe sto me onih desetak dana stagnacije nije obeshrabrilo. Odjeca koju sam kupila prije mjesec mi posiroka i sad se samo zalim kako nemam sta obuci :) Cak sam pocela i da kuham :) Malo pozitive od mene u ovo subotnje jutro i hvala vam za sve savjete i podrsku :)


Posted By: Scarpetta
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 13:13
bravo


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 16:50
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Ja malo da se pohvalim :) 84 kg jutros :) 2 kg ovog mjeseca i ponosna sam na sebe sto me onih desetak dana stagnacije nije obeshrabrilo. Odjeca koju sam kupila prije mjesec mi posiroka i sad se samo zalim kako nemam sta obuci :) Cak sam pocela i da kuham :) Malo pozitive od mene u ovo subotnje jutro i hvala vam za sve savjete i podrsku :)


To je to Wink Super! Clap

Nekad kad dođe do stagnacije treba samo pričekati tjedan-dva....često da ništa konkretno ni ne promijenimo, kile krenu prema dolje ;) Drago mi je da je tako i kod tebe bilo i veselim se novim rezultatima - sad sigurno imaš dobar kick za dalje Wink




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 17:03
Hvala Gym :) Tvoji mi savjeti i komentari posebno znace :) A sad sam puna energije i volje da idem naprijed. A ljudi koji me nisu vidjeli zadnjih par mjeseci su odusevljeni mojom promjenom. LOL


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 17:18
Hug

Eeee to volim, kada okolina primjeti i hvali, kakva vaga nam onda treba! Big smile

Nego reci ti nama, kako sada izgledaju doručak i večerica? Wink


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 17:29
Ja kada se gledam u ogledalu, ne primjetim bas tako veliku promjenu ali ako odjeca spada i svi vam govore, znaci da se nesto desava :)

Dorucak su radnim danima zobene pahuljice s jogurtom. Imam i pakovanje onih sa dodacima voca pa ponekad varam posto mi se trazi slatka hrana. Vikendom su redovno jaja posto ih u toku sedmice ne stignem spremati. Jutros sam u njih stavila malo dimljene ribe, nekada stavim malo sira, cisto da dobijem bolji ukus.

Vecera mi je posni sir, jogurt i neko meso poput dimljenog lososa, neke ribe ili pileceg filea. Kolicinski to ne bude mnogo posto mi je vecera oko 7. Ali rucak koji je oko 4 mi postaje sve kvalitetniji, pocinjem da uvodim namirnice koje nikada nisam zeljela jesti poput brokula, karfiola, gljiva...te neke zdrave hrane :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 17:40
Ja obožavam omlet sa lososom Wink ili malo pureće šunkice, koju sam dosta smanjila u odnosu na prije ali uleti tu i tamo.

S vremenom prijeđi na čiste zobene, a tu slatkoću osiguraj sa šakom šumskog voća i cimetom, možeš čak i sa žličicom kakaa. I opet ću ga spomenuti....maslac od badema.....nakon žličice toga prelivene po mixu zobenih, svježeg sira i šumskog voća na slatko ni ne pomišljam ;) Eee čak i stevia napravi razliku ;)

I da, nebi ti škodilo malo zdravih masti ;)

Jogurt je običan ili i dalje voćni? :) Ne bi ti bilo loše kombinirati jogurt s posnim, da si osiguraš malo više proteina ujutro, a i zasitila biš se više.

Ima li kakvog zelenila u večeri uz te proteine? :)










-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 17:58
Ujutro je vocni a ostatak dana obicni jogurt. Znam da ujutro pojedem dosta secera i stalno trazim nacine da ga zamjenim nekom zdravijom varijantom. Ljeti sam uzimala svjeze sumsko voce za dorucak uz zobene pa bi mogle i ove smrznute proci. Za maslac od badema nisam cula, ali potrazit cu.

 Bademe inace jedem za medjuobrok s vocem i racunam kao zdrave masti, ali mogu probati i jos nesto ako treba. 

A zelenilo i ja inace nismo najbolje drugarice pa ga rijetko bude. Nekad ako ostane od rucka neke blitve ili salate od kupusa, volim je pojesti hladnu s limunom ali ostalo slabo.




Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 18:23
Običan jogurt, probaj dodati žličicu ekstrakta vanilije pa ćeš dobiti jogurt od vanilije ;) Dosta šećera da, ok, imaš i s time rezultate ali nije sve u kalorijama i uvjerena sam da bi ti sa malim promjenama ujutro još i bolje krenulo ;)

Slobodno uzmi zaleđeno, ja sam stalno na tome i brijem da je još i bolje kad se odmah smrzava ;)

Znam da jedeš bademe, mislila sam da bi ti u doručku masti dobro došle ;) Radi ravnoteže, sitosti i puno toga dobroga što donose tijelu općenito. Lanene, bademi, sve ove sjemenkice druge.....eto, i taj maslac ;) Općenito - nekako mi se čini da tvoj metabolizam preferira više masti od šećera ;)

Auuuu i to je to od povrća? A bar obična salata? Tikvice možda?  Kelj? Kelj je zakon! Ako ništa drugo...pa daj bar zelenu salatu uz te proteine....malo paprika u boji :), rajčica, krastavaca kad ih ima.....daj malo boje i nutrijenata, u tebe sve bijelo Big smile








-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 18:41
Lose navike u prehrani su me i dovele do onih strasnih 97 s pocetka. Ono djecije "ne volim ovo, ne volim ono" kod mene je bas potrajalo pa tek sad pocinjem jesti povrce. Tikvice bih moga, krastavce isto tako, cveklu npr. ali onu konzerviranu i cherry moze proci, brokule i karfiol i blitva su vec standardno :) Moram sutra malo do marketa da smislim nesto posto imam volju, samo mi treba neko da me malo uputi u te osnove zdrave prehrane :) Hvala ti puno na savjetima Big smile


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 18:58

Pa dobro je, nije loše, nije baš da si totalno kontra svega - to bi bilo loše Big smile Možda i nije baš da ne voliš nego se nisi dovoljno potrudila da si iskreiraš neke fine kombinacije, upotrijebila prave začine....to povrće zbilja postaje fino kad se da malo truda iako je meni super i ono direkt izvađeno iz vode i malo posoljeno Wink

Aaaaa ma sve što nije u šarenoj kutijici i sa deklaracijom, samo trpaj u košaricu Big smile Ima dosta izbora s tim povrćem tako da ti nikad ne mora biti dosadno ni jednolično....eto i tikvice su odlične i pašu uz svaki obrok, a meni treba 15-ak minuta da ih napravim, na malo maslinovog ulja, luka, s malo umaka od rajčice i začina....eto, to mi upravo današnja večerica uz srdelice ;) Još napravim u većoj količini pa me prati kroz 2-3 dana, slaže se uz sve ;)


Nema na čemu! ;) 




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: dena75
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 19:08
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Lose navike u prehrani su me i dovele do onih strasnih 97 s pocetka. Ono djecije "ne volim ovo, ne volim ono" kod mene je bas potrajalo pa tek sad pocinjem jesti povrce. Tikvice bih moga, krastavce isto tako, cveklu npr. ali onu konzerviranu i cherry moze proci, brokule i karfiol i blitva su vec standardno :) Moram sutra malo do marketa da smislim nesto posto imam volju, samo mi treba neko da me malo uputi u te osnove zdrave prehrane :) Hvala ti puno na savjetima Big smile

koliko piješ vode dnevno?


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Studeni 2014 at 20:31
Mnogo, i po 3 litra dnevno obicne vode. Sokove, cajeve i sl.ne pijem, samo jednu kafu dnevno.


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 23 Prosinac 2014 at 18:21
Evo mene na par minuta :) Imala sam problem s karakterom. Kako sam pocela jesti ciste zobene i obicni jogurt (dodavala sam malo sumskog voca) stalno mi se trazila slatka hrana i stalno sam jela neke cokoladice i brljala i cak vratila nekih pola kile.  Mozda nije najbolji izbor ali vratila sam se na vocni jogurt i pahuljice s dodacima i vec par dana stvar drzim po kontrolom. Uglavnom nisam odustala, ali sa tim secerima stalna borba :D


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 00:33
Jesi probala sa steviom, bar za neki prijelazni period? Stavljaš li cimet? Probaj ubaciti i malo kokosa u tu varijantu, ili pak to šumsko voće baš smiksat sa jogurtom da dobiješ prirodni voćni jogurt :) Možeš i pojest kockicu tamne čokolade ili ju čak naribat preko toga.....ili posut sa malo orašastih....i da, opet ću bit dosadna s tim - maslac od badema (kojeg btw. možeš i sama napravit) ti je izvrsna zamjena za slatko, a još podmiriš i unos masti ;)

Eto...malo ideja pa probaj, ne trebaju ti ti voćni jogurt, to ti je samo navika.....trebaš proći određeni period da ti se malo okusi prilagode...

Meni je tako bilo sa steviom. Neko vrijeme sam je gurala u svoju kašicu za doručak da mi bude lijepo slatko pa mi je trebalo tjedan dana da se naviknem na odjednom bljutavi okus kad sam ju prestala koristit....a prije mi je bilo baš fino bez stevie :)) Tako da....navikneš se na sve kad si daš malo vremena... ;)






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 06:53
Probacu steviu. Cak sam stavljala po kasikicu meda sa svim tim sumskim vocem i nije problem, ukusno mi, sita sam, sve super, ali zato iza 5 sati bih najradije usla u fabriku cokolade koliko mi se trazi slatko. Prvih par dana je to bila kockica, a onda i cijeli red. Pokusat cu ponovo s tim cistim stvarima, samo par dana dok se stavim pod kontrolu.
I da se pohvalim, ubacila sam u veceru nekog zelenila...kupus, salata, cvekla...ne puno ali napredak je sto to jedem uopce :D Hvala ti Gym :D


Posted By: Goranchero
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 08:19
Probaj uzet neke proteine s voćnim okusom i njih ubaci u obični jogurt. Još bolja varijanta ako je grčki jogurt jer budeš bila duže sita. Bude bolje nego kupovni voćni, a nema šećera. Alternativno, možeš i malo smrznit i dobiješ sladoled.


Posted By: dena75
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 08:55
....jedan put sam napisa da se triba opustit jedan dan u sedmici i jest sve šta volišBig smile....pa nije tijelo od betona da ga se može maltretirat misecimaCry.....ispočetka sve ide super a kasnije sve staje... padaš u depresiju a psiha te umete jer sam to sve prošaWink....zanimljivo je kad nekome želim pomoć za pojedince ispadam da nemam veze i da su to obične gluposti šta pišem ...ako se odluči ići na dijetu i ako se bojiš e onda se triba toga ostavit ....npr keto dijeta ispočetka se ubijaš mastima i kolko bi to ljudi prihvatilo ako se boje..."0"....samo [email protected]ću ozbiljan i reći ću ti ozbiljno....to šta si gladna i šta ti tijelo traži slatko bojim se da ti je to sve stalo jer si tijelo izmrcvarila....adaptiralo ti se na taj režim života...i niko ti neće pomoć sa nikakvim jelovnicima .....bojim se da ti živiš u još većem deficitu od  normalnog deficita...a virujen da si i psihički dotučena a možda i agresivna...sretnoThumbs Up..




-------------
iznajmljujem sobnu biciklu


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 11:37
Dena, nije stvar da ljudi misle da pricas gluposti, nego olako dajes te neke psihodijagnoze Big smile  Ako nisi psiholog ili psihijatar, molim te da se suzdrzis :) Nisam psihicki dotucena, nisam agresivna, nisam gladna /ne izgladnjavam se/ i nemam ni najmanju zelju da odustanem. Moj problem je ta potreba za rafiniranim secerom koju pokusavam rijesiti posto je losa navika.

Jutros sam vagala 83 i nesto sitno, najnize u posljednjih 6-7 godina i konfekcijski broj mi je za dva manji i ponosna sam na sebe Big smile To cisto da se pohvalim Embarrassed


Posted By: dena75
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 12:40
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Dena, nije stvar da ljudi misle da pricas gluposti, nego olako dajes te neke psihodijagnoze Big smile  Ako nisi psiholog ili psihijatar, molim te da se suzdrzis :) Nisam psihicki dotucena, nisam agresivna, nisam gladna /ne izgladnjavam se/ i nemam ni najmanju zelju da odustanem. Moj problem je ta potreba za rafiniranim secerom koju pokusavam rijesiti posto je losa navika.

Jutros sam vagala 83 i nesto sitno, najnize u posljednjih 6-7 godina i konfekcijski broj mi je za dva manji i ponosna sam na sebe Big smile To cisto da se pohvalim Embarrassed

Thumbs Up...svako čast samo naprid...mislija sam da ne napreduješ....zato sam to napisaBig smile...i to šta sam napisa masu ljudi se tu pripoznalo...a šta se tiče rafinerije...zašto je problem pojest čokoladu sa lješnjacima jedan dan u tjednuBig smile...


-------------
iznajmljujem sobnu biciklu


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 24 Prosinac 2014 at 17:03
Nije problem pojesti jedan dan, ali ako pojedem jednom, jede mi se i sutra i prekosutra i onda to postane svaki dan Embarrassed


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 12:13

Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Probacu steviu. Cak sam stavljala po kasikicu meda sa svim tim sumskim vocem i nije problem, ukusno mi, sita sam, sve super, ali zato iza 5 sati bih najradije usla u fabriku cokolade koliko mi se trazi slatko. Prvih par dana je to bila kockica, a onda i cijeli red. Pokusat cu ponovo s tim cistim stvarima, samo par dana dok se stavim pod kontrolu.
I da se pohvalim, ubacila sam u veceru nekog zelenila...kupus, salata, cvekla...ne puno ali napredak je sto to jedem uopce :D Hvala ti Gym :D

Samo Tvoja, ja mislim da kod tebe nije problem toliko u ovisnosti za slatkim koliko u neravnoteži koju imaš u doručku (a možda i u ostalim obrocima). Ako pojedeš zobene i jogurt (sve ovisi i o količini jednog i drugog) i nemaš nikakve masti uz to i možda još koji jači izvor proteina moguće je da si malo poremetiš šećer u krvi koji onda naglo padne i ostavi te na suhom. Taj problem još više pogoršaš voćnim jogurtom jer time još dodatno digneš inzulin u nebesa, a ostaneš još više bez proteina pa nije ni čudo da ti tijelo traži neki brzi šećer nedugo nakon doručka. Nekad je to više igra hormona nego ono što neki krivo shvaćaju kao nedostak volje, kontrole, odnosno ovisnost o šećeru :)


Za početak, koliko zobenih i jogurta pojedeš?


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: dena75
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 12:38
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Probacu steviu. Cak sam stavljala po kasikicu meda sa svim tim sumskim vocem i nije problem, ukusno mi, sita sam, sve super, ali zato iza 5 sati bih najradije usla u fabriku cokolade koliko mi se trazi slatko. Prvih par dana je to bila kockica, a onda i cijeli red. Pokusat cu ponovo s tim cistim stvarima, samo par dana dok se stavim pod kontrolu.
I da se pohvalim, ubacila sam u veceru nekog zelenila...kupus, salata, cvekla...ne puno ali napredak je sto to jedem uopce :D Hvala ti Gym :D

Samo Tvoja, ja mislim da kod tebe nije problem toliko u ovisnosti za slatkim koliko u neravnoteži koju imaš u doručku (a možda i u ostalim obrocima). Ako pojedeš zobene i jogurt (sve ovisi i o količini jednog i drugog) i nemaš nikakve masti uz to i možda još koji jači izvor proteina moguće je da si malo poremetiš šećer u krvi koji onda naglo padne i ostavi te na suhom. Taj problem još više pogoršaš voćnim jogurtom jer time još dodatno digneš inzulin u nebesa, a ostaneš još više bez proteina pa nije ni čudo da ti tijelo traži neki brzi šećer nedugo nakon doručka. Nekad je to više igra hormona nego ono što neki krivo shvaćaju kao nedostak volje, kontrole, odnosno ovisnost o šećeru :)


Za početak, koliko zobenih i jogurta pojedeš?

..gym...više biološki proces..od pustih dijeta tijelo je osjetljivo na inzulin...i ako mu daš malo više ono te navuče na trpanje UH a simptomi su...neutaživa glad kolko god da pojedeš...i tu ako si labilan vraćaš kile..yoyo


-------------
iznajmljujem sobnu biciklu


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 13:33

Tijelo je osjetljivo u tom pogledu da brže bolje skuplja masti nakon tih perioda gladovanja Smile ali s druge strane ima nešto i osjetljivosti na inzulin (samo je tu ključan trening) u smislu da to pojačano trpanje hranom (ok, ne baš bilo čime) urodi time da se ta hrana lijepo pospremi tamo di treba :) Samo to ovisi o pojedincu i o više faktora, i nekako čini mi se bolje ide kod vas muških Smile

No nisam tu pričala o tome, nego o relaciji inzulin-glukagon :) i svom neredu kojeg neravnoteža u tome može napravit što se gladi tiče....


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 15:11
Sorry, nije me bilo par dana ali jutros kad sam stala na vagu 81,5  (15,5 kg u 3,5 mjeseci)  Big smile  Big smile  Poslije sve one patnje i tapkanja u mjestu, u par dana je samo sletilo Big smile 

A sto se tice tog dorucka, to je oko 50 gr. zobenih i 150 ml jogurta. Stvarno se najedem i ne gladujem, a sve ovo ostalo sto ste pisali nista nisam razumjela  Big smile Jos uvijek ucim i cijenim vasu pomoc  Big smile


Posted By: never-give-up
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 16:26
Wow, veliki napredak u relativno kratko vrijeme. Svaka čast! Veselim se tvom daljnjem napretku :)
Kako treniraš?


Posted By: dena75
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 16:48
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Sorry, nije me bilo par dana ali jutros kad sam stala na vagu 81,5  (15,5 kg u 3,5 mjeseci)  Big smile  Big smile  Poslije sve one patnje i tapkanja u mjestu, u par dana je samo sletilo Big smile 

A sto se tice tog dorucka, to je oko 50 gr. zobenih i 150 ml jogurta. Stvarno se najedem i ne gladujem, a sve ovo ostalo sto ste pisali nista nisam razumjela  Big smile Jos uvijek ucim i cijenim vasu pomoc  Big smile

gym....ti je napisala da uz zobene uzmeš i masti(bademi,orasi) jer se onda UH sporo razgrađuju i imaš dosta energije...(g....ispravi me ako griješim)...a ja sam napisa da si osjetljiva na inzulin...znači nakon pustih dijeta tijelo očajnički traži visok unos UH.....  ako uzmeš neki neuobičajeni obrok bogat UH(uzmi ponekad al nemoj se navući ..budi čvrsta)...nemoš više zaustavit glad...samo bi se trpala UH...i tada tijelo stvara zalihe(salo)....zato ćeš kad završiš svoj projekt 20 dana postepeno unosit UH...jer će ti se bez toga desit  yoyo efekt...sve češ vratit nazad....pitaj kad dođe vrime za toWink




-------------
iznajmljujem sobnu biciklu


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 29 Prosinac 2014 at 17:08
Bademe jedem redovno. Kad stignem da ih nasjeckam, ubacim u zobene, a kada ne, grickam ih poslije dorucka dok radim. Osim toga, nemam dodatnih masnoca do rucka oko 16h. Sto se tice ovog tvog dijela, pojedem s vremena na vrijeme i jaci obrok, posebno kako se blize praznici ali tu nemam problem da se kontrolisem. Ali zato ako pomirisem majonezu, tu pretjeram.  Ostalo mi je jos jedno 9 kg da skinem i kontam da bi ih se mogla rijesiti u naredna tri mjeseca a onda cete me nauciti sve o tom postepenom unosu UH :D


Posted By: anel89
Date Posted: 30 Prosinac 2014 at 23:35
cuvaj se samo vracanja kg, ja sam u 8 mj smrsao 25 kg :) i 6-7se vratilo :) mnogo uticaja ovdje ima genetika nazalost :S
 


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 31 Prosinac 2014 at 08:43
Znaci da skinem malo vise pa kad se vrate da mi bude taman  Big smile Ovdje su svi ti ljudi koji ce mi sigurno pomoci savjetima kako da odrzim tezinu, a velika je motivacija i kada sad obucem usku, kratku haljinu i vidim kako dobro stoji Big smile


Posted By: never-give-up
Date Posted: 31 Prosinac 2014 at 10:51
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Znaci da skinem malo vise pa kad se vrate da mi bude taman  Big smile Ovdje su svi ti ljudi koji ce mi sigurno pomoci savjetima kako da odrzim tezinu, a velika je motivacija i kada sad obucem usku, kratku haljinu i vidim kako dobro stoji Big smile

Volim takav stav! :)
Samo naprijed


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 31 Prosinac 2014 at 14:10
Hvala never :) Stalo mi je da i sebi i drugima pokazem da mogu :) A sto se tice treninga, u zadnjih mjesec ne stizem otici u teretanu zbog previse obaveza na poslu i u skoli, pa je to tek 1-2 sedmicno. Posto su mi noge ostale dosta jake, mislila sam se iza nove godine posavjetovati s trenerima u teretani i krenuti intenzivnije s tim. I svi vasi savjeti i preporuke su dobrodosle :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 01 Sijecanj 2015 at 13:45
Originally posted by SamoTvoja SamoTvoja wrote:

Sorry, nije me bilo par dana ali jutros kad sam stala na vagu 81,5  (15,5 kg u 3,5 mjeseci)  Big smile  Big smile  Poslije sve one patnje i tapkanja u mjestu, u par dana je samo sletilo Big smile 

A sto se tice tog dorucka, to je oko 50 gr. zobenih i 150 ml jogurta. Stvarno se najedem i ne gladujem, a sve ovo ostalo sto ste pisali nista nisam razumjela  Big smile Jos uvijek ucim i cijenim vasu pomoc  Big smile

 

Bravo Clap i želim ti još više rezultata u narednoj godini, da nam se hvališ iz posta u post Big smileWink Uz sve ostalo naravno Smile

dena je pogodio s mastima, zato sam i rekla da ih ubaciš - da malo usporiš te uh-e i zasitiš se više kako te nebi nakon tog doručka vuklo slatko. Dodatno, probaj jedno jutro ubaciti uz sve to i cca 100g svježeg sira ili nečeg drugog od proteina pa mi javi kako si se osjećala nakon takvog doručka ;) Ako hoćeš ubaci i još malo voća i malo cimeta....

Pretpostavljam da ti je takav doručak preprazan, odnosno neuravnotežen jer jogurt i nije neki izvor proteina, a nemaš ni masti da uspore cijelu priču pa moguće da ti inzulin malo podivlja (pogotovo ako si inače sklona malo jačim reakcijama na unos uh-a) i zato te traži slatko. Pokušaj sve malo uravnotežiti pa javi da li je bilo kakvih promjena ;)











-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 01 Sijecanj 2015 at 17:52
Hvala Gym na lijepim zeljama Big smile Iskreno, da tebe nema ovdje, ne vjerujem da bih istrajala na svom putu i za to ti do neba hvala Heart  Zelim ti divnu 2015.godinu kao i svima vama ostalima Big smile

Sto se tice hrane, isprobat cu te varijante o kojima mi govoris sa svjezim sirom i jos malo masti iz orasastih. A ovi praznici su idealni za jacanje karaktera i borbu protiv slatkisa :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 05 Sijecanj 2015 at 08:37
Hug Hvala ti! Heart


Javi kako napreduješ, baš me zanima da li će ta mala promjena koristiti Wink


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 12 Sijecanj 2015 at 20:33
Malo sam se opustila za vrijeme praznika. Srecom nije bilo nekih posljedica, ali ni napretka pa sam od danas ponovno na zdravom rezimu i teretani :) Za par dana javljam kako ide :)


Posted By: SamoTvoja
Date Posted: 21 Sijecanj 2015 at 08:06
Da ne pomislite da sam odustala :D 80,5 :) Mislim da od srednje skole nisam imala manje :) Ubacila sam mladi sir u dorucak uz pahuljice i godi mi. Vikendom uz dorucak uzmem i neko povrce kao salatu (cvekla, kupus, krastavci...). Trenutno ne osjecam neku potrebu za secerom.

Treba mi vas savjet za vjezbanje. Aerobik mi fino oblikuje tijelo, vec imam i nesto malo misica, medjutim donji dio stomaka kao da se ne smanjuje. Trbusnjaci kao da samo djeluju na gornji dio :) 


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 21 Sijecanj 2015 at 08:08
Ma bravo, svaka čast Clap  Zbilja se trudiš! Thumbs Up

Koje vježbe za trbuh radiš? Mada se ja ne bih previše trbušnjacima zamarala, treba tu još masti istopit ;) Radiš li još nešto osim aerobika?


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk