Print Page | Close Window

Kako do ljeta smršaviti 20kg?

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Dijete
Forum Description: UN dijeta, montignac i sve ostale dijete - diskusija o svim dijetama
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=886
Printed Date: 15 Svibanj 2024 at 10:59
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Kako do ljeta smršaviti 20kg?
Posted By: Ivanab456
Subject: Kako do ljeta smršaviti 20kg?
Date Posted: 08 Travanj 2008 at 21:17
 Molim vas odgovorite mi na moje pitanje!!!!Imam š5 god.,visoka sam š74 cm i imam 80 kg.Prije godinu dana sam bila na 90 dnevnoj dijeti i jako mi je pomogla.No nisam je odrzala do kraja pa mi nije doslo do promjene u metabolizmu i upala sam u yo-yo efekt.Kruskolike sam gradje tj. da sam  iznad bokova mrsava,a ispod debela.Ne znam sto da radim?!?!?!?!?!?Molim vas pomozite mi!!!!!!!Nemam puno vremena za pripavljanje hrane jer moram ici u skolu.Nastava mi traje od š4:00 do š9:00.Ponekad i ne stignem i rucati,jer ne stignem,pa me u skoli uhvati glad i najedem se slatkisa te kad dodjem kuci pojedem i veceru.Veliki sam slado kusac i ne mogu bez slatkisa zivjeti.Ocajna sa!!!!!!Kako da do ljeta smrsavim 20 kg??????



Replies:
Posted By: ©parogica
Date Posted: 08 Travanj 2008 at 21:46
pa za pocetak pocni razmisljat u svoju korist. Onda moras sama sebe uvjerit da slatkisi nisu dobri i da se prave od ovcjih cijeva(bomboni gumeni)
Nadji si zamjenu-umjesto slatkisa pojedi sendvic koji si sama doma napravis od -integralnog kruha i puno povrca(bez majoneze!!!,šalim se-mozes malo)
-int. kruh+svjezi sir+povrce
onda si za male odmore kupi neku vocku ako ogladnis!
Kupi si litru vode i nosaj za sobom
idi u skolu pjesice i dok hodas mjenjaj brzinu
kada cekas tramvaj,ako ti je sljedeca stanica blizu,otpjesaci i tako dok ne dodje.
izbaci iz sobe sve sto te podsjeca na slatkise i junk food
Zaboravi ZDRAVI SUBWAY-sve je to isti srot ko i BigMac
idi u duge setnje s prijateljicama
petkom i subotom izlazi u Jabuku-pa da vidimo kako bez tramvaja na vrh brda(ja san popizdila kada san privi put isla,nikad kraja!)
Reci roditeljima da zelis smrsavit i da ti prave za jest nesto zdravo(to ce i njima pomoc,znam iz iskustva-samnom su skoro i postali vegetarijanci)
Ako ides u goste,makar si gladna,reci da si se doma prejela i da nemozes nista jest!
Kada jedes,nemoj gledat televiziju ili se zabavljat s necime gdje zaboravis na vrijeme-odredi si tocno koliko ces pojest i izvadi to na tanjur,a ostalo zaboravi(jedi sve,ali rasporedi si jelo tako da ima najvise povrca-igraj se sa bojama)
kupi si puuuuno voca(ne banane!!) i jedi kada ogladnis bez griznje savjesti-jabuke su naj izbor!
svaki put kada osjetis glad,trci oko sobe ili po kuci,oko zgrade...i poslje toga se napij vode-glad prosla
najedi se ujutro posnoga sira(ali kombiniraj sa nekim povrcem,vocem...kako ti se svidja,da ti se ne zgadi jer je pomalo ko beton(Mr G)
i za kraj kada se pocnes osjecat malo aktivnije,poletnije-vozi biciklu!
To barem nije tesko,a savrseno je za tijelo!

Upisi nesto sto ti se svidja i sto odavno zelis znat(ne nuzno sport-bilo sto,crtanje,neki tecaj...) jer je bitno da se ti osjecas dobro u svom tijelu,da si mozes rec-da ja sam Ivana i ponosna sam na sebe!!


-------------
By:©parogica:)


Posted By: Lega
Date Posted: 08 Travanj 2008 at 22:40
spagorice

@Ivana
Kao prvo da nesto rascistimo...

Fitness.com.hr forum nije los nacin za zapoceti s novim zdravim nacinom zivota, ali svakako to ne smije ostati na samom postanju i to u depresivnom tonu.

OK, odlucila si promijeniti neke stvari u svome zivotu, izgled i zdravlje uzeti u svoje ruke, i prvenstveno samoj sebi biti zadovoljna svojim izgledom.
Da ce biti imalo lagano - odmah ti mogu reci da nece,( i gdje god procitas o kakvim cudesnim bezbolnim metodama ili ti netko kaze suprotno, nije istina) i samo najveci karakteri uspiju s rijeci prijeci i na djela, a s vremenom samo nebo postane granica.

Petncst godina imas, znaci da si srednja skola kao ja ili nesto mladja. Nisi previse napisala o sebi, stoga ne bih prosudjivao u kakvim okolnostima zivis i koji ti je zivotni ritam. Ali ako smo u imalo slicnoj situaciji (znaci da nemoras svako jutro voditi krave na ispasu, glancati parkete ili paziti oko bolesnog clana obitelji) ,sve price o premalo vremena , nedostatku kvalitetnih obroka i gladi u skoli, padaju u vodu uz samo nesto malo truda, i to samo na pocetku.

Na meni i ostalim forumasima je da te uputimo, a na tebi je da sama priones ozbiljnom citanju, ali i na forumu i na stranici postoji gomila informacija sto se prehrane za tebe tice, stoga uzmi si jedno poslijepodne i isprintaj i pozorno prouci tekstove, jer i tako se pocinje. (a ujedno moze biti i solidna motivacija)

Ono sto ti ja zelim reci je da dok ne shvatis koliko je glupa izjava "Veliki sam slado kusac i ne mogu bez slatkisa zivjeti." koristi od postanja,a pogotovo ocajavanja NEMA.

što se svega u vezi tvoga jelovnika tice, ostavljam za neki drugi post kada vidim kakva imas razmisljanja, ili nekome tko mozda ima volje biti konkretniji od mene.


Dalje, sto mi je upalo u oko, tice se odnosa tvojeg stanja i tvojih ocekivanja. Budimo realni, iz same brojke se moze zakljuciti da ti tezina i nije bas "idealna atletska" sto je sasvim u redu, ali ono sto ne shvacam je "Ocajna sa!!!!!!Kako da do ljeta smrsavim 20 kg??????"
Koliko je realno jednoj djevojci za ocekivati skidanje š0kg mjesecno ZDRAVIM i KVALITETNIM putem, prepustam nekoj forumasici da ti odgovori. Ono sto se meni cini je da ces uz ovakav pristup stalno nailaziti na razocaranja i ocaj.


Zasto to ne bi bilo 5kg do ljeta?
Pet, ali pet kojih si sama odradila, i bit ces ponosnija na njih nego da se probudis sa 20 manje.

Do jeseni ce vec biti 7,8kg (jos sam ti uracunao ljetno opustanje i izlaske)  a za š2 mjeseci od danas,  sportskim zivotom, ces postati MAcKA.



Sve u svemu, ukoliko zelis  nesto  popraviti, ceka te  strasan posao, puno odricanja i truda, ali na kraju rezultat ne moze izostati.


Iskreno se nadam da grijesim i da ti ovaj prvi nece biti i posljednji post na forumu, i da ces razmisliti o ovoj kao mukotrpnom ali pravoj ideji.

Ako sam imalo dao ideje i motivacije, bit ce mi drago, na tebi je da odlucis kako i sta sa sobom dalje. Ako sve ostane na ovakvom razmisljanju, ceka te u najmanju ruku jos jedno ljeto bez mora i bazena kako ih ja dozivljavam.


PS Razmisljam o otvaranju svoga dnevnika na forumu, pa me zanima Ivana tvoje misljenje i misljenje ostalih forumasa koliko uopce imam zrele savjete i recenice, jer ne zelim da zapocnem a netko me krivo shvati

 


Posted By: evica
Date Posted: 09 Travanj 2008 at 05:14
Originally posted by Lega Lega wrote:






PS Razmisljam o otvaranju svoga dnevnika na forumu, pa me zanima Ivana tvoje misljenje i misljenje ostalih forumasa koliko uopce imam zrele savjete i recenice, jer ne zelim da zapocnem a netko me krivo shvati

 
  
samo daj! uvijek dobro dodje-bilo za usporedbu,"kopiranje" programa ili kao zanimljivi text!


Posted By: enaa
Date Posted: 09 Travanj 2008 at 09:29
šparogica i Lega .

Necu ponavljati sto je vec receno, samo bih savjetovala kako je prije trazenja bilo kakvog savjeta, potrebno sam/a sa sobom rijesiti sto je cilj i ima li dovoljno volje da se postigne. Ukoliko ima, nece se traziti izgovori vec rjesenja.
Primjerice, sladokusac ne mora podrazumijevati prezderavanje slatkisima. Postoje i zdrave slatke namirnice. Nadalje, ukoliko se ne stigne rucati do š4h, dovoljno je uzeti plasticnu posudu i obrok ponijeti sa sobom u skolu. Naravno, zdravi obrok koji ce zamijeniti slatkise i dugo te drzati sitom. Ukoliko obrok moras pripremati sama, pokusaj ga pripremiti prethodni dan ako ne stignes isti dan. Ako ti ga priprema netko drugi, nema razloga da ga i ne pojedes. I jedenje slatkisa u velikoj kolicini zahtjeva svoje vrijeme, a za to se uvijek nekako nadje, zar ne?

Kako je Lega napisao, ne znamo razloge tvog nedostatka vremena, pa necemo ni nagadjati. Ukoliko su oni objektivne prirode i ne dozvoljavaju vjezbanja ni 45 min dnevno ili stanku za rucak, tesko cemo ti moci pomoci.
Ukoliko ti je vazno samo nerealno gubljenje tezine u kratkom vremenu, narusit ces si zdravlje i najvjerojatnije opet postici yo-yo efekt.
Zato, pomno razmisli o svom cilju, stavi ga u realne okvire i ako i dalje postoji volja, obrati nam se sa nesto vise detalja. Ovdje smo da ti pokusamo pomoci.
 


Posted By: Lega
Date Posted: 10 Travanj 2008 at 23:01
gdje si anonimna  


Posted By: Lega
Date Posted: 29 Lipanj 2008 at 23:50
dva mjeseca su prošla, a ja se sjetio ove djevojke
možda ne bi bilo ni loše da moderatori post premjeste u pravi podforum, pa da bude ogledni primjer za sve nove korisnice "Kako ne treba"


šteta, ali sam bio u pravu

Originally posted by Lega Lega wrote:


Iskreno se nadam da grijesim i da ti ovaj prvi nece biti i posljednji post na forumu, i da ces razmisliti o ovoj kao mukotrpnoj ali pravoj ideji.

Ako sam imalo dao ideje i motivacije, bit ce mi drago, na tebi je da odlucis kako i sta sa sobom dalje. Ako sve ostane na ovakvom razmisljanju, ceka te u najmanju ruku jos jedno ljeto bez mora i bazena kako ih ja dozivljavam.
 
 


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 12 Veljaca 2009 at 19:03
koliko sam ovakvih vidio... p.s ako dođu još slicnih materijala ja sma zato da ih uputimo na ovaj link..

a sad da ispravim i nadopunim šparogicu u par stvari..

i da dam par natuknica za ubuduce:
Svim pocetnicima bi preporucio drasticno smanjivanje UH jer je uvjek u tome problem

znaci to to otprilike ide ovako:

ujutro se jedu zobene pahuljice koje su zdrave i koje su komplewksni Uh i služit ce kao izvor energije za dan ( a ne betonira se ništa posnim sirom )

broj obroka se treba biti 4 -5 najmanje

naravno manji obroci (to ne znaci 3 žlice)

sendvici u integralnom kruhu sa salatom i purecim (ili pilecim) prsima su uvjek dobar izbor ali ne treba ih stalno jesti jer smo rekli da režemo UH

slatkiši, sokici, pizze, pekarski proizvodi, riža krumpir, kruh i tjestenina su najgori neprijatelji jer su svi izvor UH

znaci ujutro zobene i još jednom u danu sedvic kakav sam rekao može ostalo bi trebali biti obroci proteina + masti (ne ne mislim na svinjsku mast :D, bit c navedeni primjeri, p.s ne deblja svaka masnoca ne brinite )

recimo za veceru (bilo koje vrijeme jer vas ovaj obrok nece udebljati ) posni sir + bademi, orasi, laneno ulje ili nešto slicno!
posni sir isto preporucam uz jaja za bilo koji obrok

za ostale obroke je dobro meso sa povrcem ( od mesa pileca ili pureca prsa po mogucnosti sa povrcem po izboru)

vidim da je šparogica vegetarijanka i da zato ne spominje meso ali definitvno meso ne treba izbacivati jer ce pomoci kod regeneracije i izgradnje mišica.

Ovo zadnje sa mesom sam naveo jer ce vježbanje i fizicka aktivnost biti isto tako važna.. ujutro ili navecer (ujutro je bolje za sagorjevanje masti malo) lagani cardio trening kao trcanje (ako nisi u formi, brzi hod)
to barem 3 x tjedno i 3 x tjendo nekakav sport ili teretana!


to je to ukratko, nije lako mijenjati navike ali razmislite koliko želite nešto i što ste voljni promjeniti zbog toga! ako ne odlucite mijenjati ništ ajer ste ljeni, ond abarem prestanite kukati jer mi je dosta takvih ljudi , ako sam nešto zaboravio dopisat cu kansije

hvala, do iduceg citanja


Posted By: st-trener
Date Posted: 05 Listopad 2009 at 13:59
ja cu ukratko reci malo pravilna prehrana i redovit trening i rezultati ce biti tu, samo malo volje i to je to.samo naprijed nije to nista strasno.


Posted By: Theia
Date Posted: 09 Listopad 2009 at 09:46
  Svaka cast komentrarima prije!

Stvarno su ti SVE napisali i dali si truda, ali ne zaboravi da si - TI TA KOJA UNOSI PROMJENE u svoj život! Moj savijet ti je da si sve to prepišeš na papir i pridržavaš se toga!

Mlada si i tvoj organizam još prži kalorije kao lud tako da - IMA NADE! Samo nemoj odustajati!!


Posted By: tsmokvica
Date Posted: 21 Sijecanj 2010 at 14:49
Unosi do 2000 kcal dnevno u organizam i bavi se bilo cime, garantirano ceš smršaviti.

Savjetujem izbjegavanje vecera uopce poslije š8,00 sati, a može i prije.


Kupi si sve šta voliš od voca, povrca, sokova, cajeva. cajevi su ti najpreporucljiviji za cišcenje organizma od toksina, novine o zdravoj prehrani i ftnessu. Uživaj u hrani, kušaj ju i drži je u ustima prije ce te zasititi (nemoj bacati hranu u sebe, to ja iz iskustva)
Javi kako ide... uživaj u cajevima bez

-------------
ąto ne kupim-ne pojedem!


Posted By: Skviki
Date Posted: 22 Sijecanj 2010 at 09:24
Originally posted by tsmokvica tsmokvica wrote:

Unosi do 2000 kcal dnevno u organizam i bavi se bilo cime, garantirano ceš smršaviti.

Savjetujem izbjegavanje vecera uopce poslije š8,00 sati, a može i prije.


Kupi si sve šta voliš od voca, povrca, sokova, cajeva. cajevi su ti najpreporucljiviji za cišcenje organizma od toksina, novine o zdravoj prehrani i ftnessu. Uživaj u hrani, kušaj ju i drži je u ustima prije ce te zasititi (nemoj bacati hranu u sebe, to ja iz iskustva)
Javi kako ide... uživaj u cajevima bez


i opet savjet o ne jedenju iza š8 sati - što su ciste gluposti.
Također - informacija da se slobodno jede sve od voca i sokova - ne drži vodu.

A ovo o držanju hrane u ustima....???????


Posted By: soner_9393
Date Posted: 22 Sijecanj 2010 at 10:00
 smijes jest i poslije š8.00 sati npr posni sir ili jaja..glavno da su neki proteini,samo UH izbjegavaj navecer


Posted By: Arthas
Date Posted: 10 Veljaca 2010 at 18:23
oke..sve je to super...ali može li netko objasniti kako da se te sve prehrane drži student, koji živi u domu, hrani se u menzi... budimo realni...da sam kuci bez problema bi se mogao drzati tdrave prehrane ali akko ovako ila li neko rješenje???


Posted By: dalila
Date Posted: 10 Veljaca 2010 at 20:08
  Ti si student i u menzi jedeš...ok problem...
Ja radim , odsutna sam š0h na dan od kuce, sigurnih..ako nešto obavljam....još i više i nemam ni menzu.... MOram i ocistiti i ispeglati i oprati si robu a naci i vremena za društveni život....naravno ipak nađem vremena i za pravilnu prehranu a i za treninge....
 Netko treci na ovo moje ima i klince npr..... pa možemo u nedogled...uglavnom...sve to je...bla bla bla bla....IZGOVORI..... stoga....đir u trgovinu po posni sir...a u menzi jedeš ono što smiješ i to je to...;)



Posted By: Arthas
Date Posted: 10 Veljaca 2010 at 20:58
krivo si me skuzila...nisam ja reka da je to problem...sto se hranim u menzi..nego san pita sto smijem od te hrane...i da ti odes u trgovinu i kupis...naravno jer radis...meni sigurno mater i caca to nebi mogli priustiti da svaki dan kupujem si rucak u trgovini...jer imam jos i dvije sestre...tako da...da sam sebe financiram oke...ali ovo je malo drukcije zar ne???


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 10 Veljaca 2010 at 21:40

 Tko je još vidio definiranog studenta koji ne studira doma?

Al ajd, da budemo ozbiljniji, arthas mislim da je i jedan ? dovoljan da skužimo da je pitanje  a drugo, illy ti je u onoj temi vec rekao kak da se snađeš po tim menzama. Trece je da shvatiš kako za neke stvari trebaju i pare, ili bolje reci snalažljivost.

Kolko puta znam otic kod nas u OS u restoran/menzu uzet si tunjevinu i dok gledam ponudu hrane vidim najmanje 2, 3 poštena obroka za složit si na tanjur, sam je bitno potrefit kombinaciju. Il ak neceš po menzama, nađeš si posao preko stuca i eto.



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Arthas
Date Posted: 10 Veljaca 2010 at 23:35
e pa kuzim ja sve...samo sam komentirao na ovo od dalile....samo to...nisam mislio nista lose....heh...dapace kuzim sve...jer dalila je skuzila da sam ja rekao da nemam vremena....ja sam samo to negirao...imam vremena....i dapace jako se zelim prilagoditi i drzati toga...zelim si promijeniti pogled na PREHRAMBENI SVIJET....i ispraviti lose navike...jer od svoje 2š godine...š7 godina sam sigurno imao sportski zivot....i imao pravilne sportske navike...ali o tome se brinuo klupski nutricionist...heh...eto...nista lose nisan mislio...i dapace drago mi je na svim savjetima i ocekujem ih još...zelim od svih cuti...jer vjerujem da znate sto govorite...


Posted By: dado988
Date Posted: 17 Veljaca 2010 at 16:17

 Ja sam sa ovime skinuo š5 kg u dva mjeseca....

Natašte ujutro napitak od jabucnog octa i meda.

Dakle, dorucak mora biti sa UH (zbog zdravlja, energije, a i smanjenosti osjecaja gladi tokom cijelog dana. Najbolje je nemasno mlijeko (0.9-š-5 mm) sa zobenim pahuljicama. BEZ KRUHA

Rucak su dopušteni UH , ali male kolicine. Jedna porcija pašte, riže ili krumpira te bijelo meso. I salate.  BEZ KRUHA

Oko š7.00 zeleni caj, bez šecera.

Vecera oko š8.00-š9.00 posni sir, tuna ili jaja BEZ KRUHA

Slatko, gazirane sokove, sendvice ZABORAVI.

I najvažnije- treniraj. Na pocetku je teško, ali cim primjetiš napredak neceš moci odustati

Sretno



-------------
"Znači plazma, znači banana, znači čokoladno!"


Posted By: Marek
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 01:43
baš cu probat


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 10:07
Originally posted by dado988 dado988 wrote:

 Ja sam sa ovime skinuo š5 kg u dva mjeseca....

Natašte ujutro napitak od jabucnog octa i meda. - nepotrebno al ajde...

Dakle, dorucak mora biti sa UH (zbog zdravlja, energije, a i smanjenosti osjecaja gladi tokom cijelog dana. Najbolje je nemasno mlijeko (0.9-š-5 mm) sa zobenim pahuljicama. BEZ KRUHA fali proteina

Rucak su dopušteni UH , ali male kolicine. Jedna porcija pašte, riže ili krumpira te bijelo meso. I salate.  BEZ KRUHA - di je povrce?

Oko š7.00 zeleni caj, bez šecera. - ovo nije međuobrok

Vecera oko š8.00-š9.00 posni sir, tuna ili jaja BEZ KRUHA - povrce, masti?

Slatko, gazirane sokove, sendvice ZABORAVI.

I najvažnije- treniraj. Na pocetku je teško, ali cim primjetiš napredak neceš moci odustati

Sretno

  

..nema vlakana (uz kvalitetne izvore proteina najbitniji kod mršavljenja između ostalog zbog osjecaja sitosti, vitamina, minerala i naravno niske energetske vrijednosti) nema zdravih masti, nema dovoljno proteina...

istina, mršavit ce se sigurno s ovim, ali koliko kvalitetno (još uz trening).....loše, loše...može i puno bolje



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 10:30
  Ovo je cisti kalorijski deficit i to nekvalitetan deficit..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lordhumungus
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 20:57
 slažem se sa gymgirl i davorom,. loše,loše i opet loše. a da se vratim na topic-kako smršavit 20 kg do ljeta. pa to uopce nije problem-ali ako se rad. o ljetu za 2 godine. al ozbiljno sad. to jedino ostvarivo kroz nekih godinu i po - dvije ako ce bit kvalitetno.  a ako želiš za ovo ljeto onda unesi zadnji obrok danas i ni zalogaja do 6 mjeseca hehehe.

-------------
i am the rocker, i am the roller,i am the out of controller


Posted By: zmaj
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 20:59
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

 Tko je još vidio definiranog studenta koji ne studira doma?


P]

moj rodjak,da vidis kako izgleda,a studira i to ne doma

-------------


Posted By: dado988
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 21:47
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by dado988 dado988 wrote:

 Ja sam sa ovime skinuo š5 kg u dva mjeseca....

Natašte ujutro napitak od jabucnog octa i meda. - nepotrebno al ajde...

Dakle, dorucak mora biti sa UH (zbog zdravlja, energije, a i smanjenosti osjecaja gladi tokom cijelog dana. Najbolje je nemasno mlijeko (0.9-š-5 mm) sa zobenim pahuljicama. BEZ KRUHA fali proteina

Rucak su dopušteni UH , ali male kolicine. Jedna porcija pašte, riže ili krumpira te bijelo meso. I salate.  BEZ KRUHA - di je povrce?

Oko š7.00 zeleni caj, bez šecera. - ovo nije međuobrok

Vecera oko š8.00-š9.00 posni sir, tuna ili jaja BEZ KRUHA - povrce, masti?

Slatko, gazirane sokove, sendvice ZABORAVI.

I najvažnije- treniraj. Na pocetku je teško, ali cim primjetiš napredak neceš moci odustati

Sretno

  

..nema vlakana (uz kvalitetne izvore proteina najbitniji kod mršavljenja između ostalog zbog osjecaja sitosti, vitamina, minerala i naravno niske energetske vrijednosti) nema zdravih masti, nema dovoljno proteina...

istina, mršavit ce se sigurno s ovim, ali koliko kvalitetno (još uz trening).....loše, loše...može i puno bolje



Mlijeko ima dosta proteina.

Salate su obicno od povrca. Istinabog zaboravio sam navesti na kakve sve nacine može skuhati ova tri jela...

Veceru može slobodno ubaciti povrce ako želi. Eto ja nisam... To nije moja navika... A neka malo zalije maslinovim uljem, zbog zdravih masti. Uostalom, zar nema riba važne Omehga 3 masne kiseline?



-------------
"Znači plazma, znači banana, znači čokoladno!"


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 21:52
Originally posted by dado988 dado988 wrote:


Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


 Ja sam sa ovime skinuo š5 kg u dva mjeseca....


Natašte ujutro napitak od jabucnog octa i meda. - nepotrebno al ajde...


Dakle, dorucak mora biti sa UH (zbog zdravlja, energije, a i smanjenosti osjecaja gladi tokom cijelog dana. Najbolje je nemasno mlijeko (0.9-š-5 mm) sa zobenim pahuljicama. BEZ KRUHA fali proteina


Rucak su dopušteni UH , ali male kolicine. Jedna porcija pašte, riže ili krumpira te bijelo meso. I salate.  BEZ KRUHA - di je povrce?


Oko š7.00 zeleni caj, bez šecera. - ovo nije međuobrok


Vecera oko š8.00-š9.00 posni sir, tuna ili jaja BEZ KRUHA - povrce, masti?


Slatko, gazirane sokove, sendvice ZABORAVI.


I najvažnije- treniraj. Na pocetku je teško, ali cim primjetiš napredak neceš moci odustati


Sretno


  


..nema vlakana (uz kvalitetne izvore proteina najbitniji kod mršavljenja između ostalog zbog osjecaja sitosti, vitamina, minerala i naravno niske energetske vrijednosti) nema zdravih masti, nema dovoljno proteina...


istina, mršavit ce se sigurno s ovim, ali koliko kvalitetno (još uz trening).....loše, loše...može i puno bolje

Mlijeko ima dosta proteina.Salate su obicno od povrca. Istinabog zaboravio sam navesti na kakve sve nacine može skuhati ova tri jela...Veceru može slobodno ubaciti povrce ako želi. Eto ja nisam... To nije moja navika... A neka malo zalije maslinovim uljem, zbog zdravih masti. Uostalom, zar nema riba važne Omehga 3 masne kiseline?


Ovako... gym je malo stroga ali istina je da može bolje.. iako smo vidjeli i puno gorih prehrana

Mlijeko nema baš dovoljno proteina, salate nikad dosta, a što se tice ribe i masti, tuna baš i nema omega 3 masnih kiselina

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: dado988
Date Posted: 22 Veljaca 2010 at 22:05
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


 Ja sam sa ovime skinuo š5 kg u dva mjeseca....


Natašte ujutro napitak od jabucnog octa i meda. - nepotrebno al ajde...


Dakle, dorucak mora biti sa UH (zbog zdravlja, energije, a i smanjenosti osjecaja gladi tokom cijelog dana. Najbolje je nemasno mlijeko (0.9-š-5 mm) sa zobenim pahuljicama. BEZ KRUHA fali proteina


Rucak su dopušteni UH , ali male kolicine. Jedna porcija pašte, riže ili krumpira te bijelo meso. I salate.  BEZ KRUHA - di je povrce?


Oko š7.00 zeleni caj, bez šecera. - ovo nije međuobrok


Vecera oko š8.00-š9.00 posni sir, tuna ili jaja BEZ KRUHA - povrce, masti?


Slatko, gazirane sokove, sendvice ZABORAVI.


I najvažnije- treniraj. Na pocetku je teško, ali cim primjetiš napredak neceš moci odustati


Sretno


  


..nema vlakana (uz kvalitetne izvore proteina najbitniji kod mršavljenja između ostalog zbog osjecaja sitosti, vitamina, minerala i naravno niske energetske vrijednosti) nema zdravih masti, nema dovoljno proteina...


istina, mršavit ce se sigurno s ovim, ali koliko kvalitetno (još uz trening).....loše, loše...može i puno bolje

Mlijeko ima dosta proteina.Salate su obicno od povrca. Istinabog zaboravio sam navesti na kakve sve nacine može skuhati ova tri jela...Veceru može slobodno ubaciti povrce ako želi. Eto ja nisam... To nije moja navika... A neka malo zalije maslinovim uljem, zbog zdravih masti. Uostalom, zar nema riba važne Omehga 3 masne kiseline?


Ovako... gym je malo stroga ali istina je da može bolje.. iako smo vidjeli i puno gorih prehrana

Mlijeko nema baš dovoljno proteina, salate nikad dosta, a što se tice ribe i masti, tuna baš i nema omega 3 masnih kiselina



Da se ovo ne bi pretvorilo u svađu priznat cu pogrešku i još cu dodati par stvari.

Tuna, plava riba, losos, skuša- nepotrebno objašnjavati

Grah, pogotovo crveni, ali ne sa kobasicama :). Najjednostavnije onaj u konzervi. Okus nije loš a od njega se da napraviti dobre salate ( sa tunom i lukom je odlican, a upravo sam otkrio da i sa posnim sirom nije loš)- pun je proteina, vlakana i nije kalorican jako.

Kad kažem puretina i piletina, ne mislim na hrenovke i kobasice, nego na pravo meso. Hrenovke su prepune loših masti.

što se teretane tice, govorim kako sam ja od 9. mjeseca sa š02 kg, spao u šš. mjesecu na 86. Moji su doma mislili da se drogiram. Doduše ja sam poseban oblik pacijenta, pa sam imao krvave vježbe... Ali ajde




-------------
"Znači plazma, znači banana, znači čokoladno!"


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 23 Veljaca 2010 at 00:28

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


Mlijeko ima dosta proteina.
  

Mlijeko ima malo proteina cca 4g na š00g i kako to onda možeš nazvati dostatnim? Pogotovo u usporedbi s drugim izvorima p.

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


Uostalom, zar nema riba važne Omehga 3 masne kiseline?

 

Ovisi koja riba, ali tunjevina recimo ima (Illy se malo zajebucnio kad je rekao da nema).

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


Grah, pogotovo crveni, ali ne sa kobasicama :). Najjednostavnije onaj u konzervi. Okus nije loš a od njega se da napraviti dobre salate ( sa tunom i lukom je odlican, a upravo sam otkrio da i sa posnim sirom nije loš)- pun je proteina, vlakana i nije kalorican jako.
 

Izvor je proteina, ali nepotpunog aminokis profila, tako da nema baš neke koristi u tijelu osim ako ga ne kombiniraš s nekom drugom biljkom.



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 23 Veljaca 2010 at 09:47
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Ovisi koja riba, ali tunjevina recimo ima (Illy se malo zajebucnio kad je rekao da nema).



ocito da sam se zabunio, ali nisam mogao naci podatke pa sam pretpostavio da sadrži zanemarivu kolicinu    

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 23 Veljaca 2010 at 10:05

Originally posted by dado988 dado988 wrote:

Mlijeko ima dosta proteina.

Salate su obicno od povrca. Istinabog zaboravio sam navesti na kakve sve nacine može skuhati ova tri jela...

Veceru može slobodno ubaciti povrce ako želi. Eto ja nisam... To nije moja navika... A neka malo zalije maslinovim uljem, zbog zdravih masti. Uostalom, zar nema riba važne Omehga 3 masne kiseline?

  

Salate u prvom postu nisi ni naveo, bar ih ja ne vidim . Iako ima puno boljih izvora, da, tuna ima nešto omega 3, pogotovo svježa, ali vec ako misliš da je to dovoljno - zar ceš ju jest svaki dan? a šta cemo sa mastima ostale dane?:) Inace, postoje i omega 6 ;)

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Ovako... gym je malo stroga ali istina je da može bolje.. iako smo vidjeli i puno gorih prehrana

  

Hehehe vraga stroga, ovo je strog jelovnik, a ne ja :)) Ja samo želim da ljudi jedu ;)

Originally posted by dado988 dado988 wrote:


Da se ovo ne bi pretvorilo u svađu priznat cu pogrešku i još cu dodati par stvari.

  

Necemo se valjda svađat oko vlakana, mlijeka i tune  Ma ne..kako sam vec rekla, ovo mi se jednostavno ucinilo premalo pa sam zato reagirala da ljudi vide da se tu još puno toga može dodat i svejedno gubit kg, i to kvalitetno....netko bi naišao na ovaj jelovnik, vidio da si izgubio toliko kg, i nebi ni gledao dalje - zato nikad dosta ponavljanja i ispravljanja ako može bolje! A tu se u svaki obrok da nešto ubacit...

Grah i ostalo je riješio Thorn pa prelazim na ...

Originally posted by dado988 dado988 wrote:



što se teretane tice, govorim kako sam ja od 9. mjeseca sa š02 kg, spao u šš. mjesecu na 86. Moji su doma mislili da se drogiram. Doduše ja sam poseban oblik pacijenta, pa sam imao krvave vježbe... Ali ajde


 

Misliš da je to dobro? skoro 20 kg u 2 mjeseca.......krvave vježbe,a minimum hrane..eto, zato sam reagirala

 

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 23 Veljaca 2010 at 17:07
  Pa mjesecno se nebi smjelo preko 5kg mrsavit.. sve sta brzo padne, brzo se i vrati..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: sfingaaa
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 18:12

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

slatkiši, sokici, pizze, pekarski proizvodi, riža krumpir, kruh i tjestenina su najgori neprijatelji jer su svi izvor UH

 

a pobogu pa šta onda jesti?? Ja stvarno ne znam šta onda rucati?? Zelenu salatu s malo soli? A da, pardon, ni sol mi ne preporucate...



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 20:40
Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

slatkiši, sokici, pizze, pekarski proizvodi, riža krumpir, kruh i tjestenina su najgori neprijatelji jer su svi izvor UH

 

a pobogu pa šta onda jesti?? Ja stvarno ne znam šta onda rucati?? Zelenu salatu s malo soli? A da, pardon, ni sol mi ne preporucate...

  

Između te dvije krajnosti postoji izbora ko u prici...mi smo se vec u papige pretvorili, a neki i dalje žmire na jedno oko

 

 

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 20:43
Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

slatkiši, sokici, pizze, pekarski proizvodi, riža krumpir, kruh i tjestenina su najgori neprijatelji jer su svi izvor UH

 

a pobogu pa šta onda jesti?? Ja stvarno ne znam šta onda rucati?? Zelenu salatu s malo soli? A da, pardon, ni sol mi ne preporucate...



Pa mozes integralnu rizu sa mesom, integralnu pastu sa mesom.. grasak, leso kuhan krumpir.. sve mozes prakticki jesti.. Ily je malo opcenito ulovio UH, ali mozes ih jesti u malim kolicinama..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 21:22
Originally posted by davor23 davor23 wrote:


Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

slatkiši, sokici, pizze, pekarski proizvodi, riža krumpir, kruh i tjestenina su najgori neprijatelji jer su svi izvor UH
 


a pobogu pa šta onda jesti?? Ja stvarno ne znam šta onda rucati?? Zelenu salatu s malo soli? A da, pardon, ni sol mi ne preporucate...

Pa mozes integralnu rizu sa mesom, integralnu pastu sa mesom.. grasak, leso kuhan krumpir.. sve mozes prakticki jesti.. Ily je malo opcenito ulovio UH, ali mozes ih jesti u malim kolicinama..


naravno da se može ali su svejedno neprijatelji :D
Kolicina koja se može konzumirati ovisi o puno stvari

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: davor23
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 21:24
  A cuj.. onda su i zobene za dorucak neprijatelj.. pa nije zdravo ni zivjet samo na proteinima.. svi nutricionisti ce reci da ugljikohidrati moraju zastupati barem 50% dnevnog unosa kalorija..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 21:27

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  A cuj.. onda su i zobene za dorucak neprijatelj.. pa nije zdravo ni zivjet samo na proteinima.. svi nutricionisti ce reci da ugljikohidrati moraju zastupati barem 50% dnevnog unosa kalorija..
 

Necemo potezat tu raspravu davore

UH imaju svoje mjesto, zna se kada i koliko. Ak ti se spava nakon UH jbg, znaci da si pretjero, ak si napuhnut također, itd. itd. Preko dana i oko aktivnosti i ujutro i amen. A sad hoce to bit integralno il ne, na defki je manje bitno, u konacnici sve završi kao glukoza, neki prije neki kasnije.



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: davor23
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 21:39
  hehe.. samo kad neki kazu da su opcenito UH neprijatelji, to mi bas nejde u glavu, pogotovo kod sportasa


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 22:49
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

 
hehe.. samo kad neki kazu da su opcenito UH neprijatelji, to mi bas nejde u glavu, pogotovo kod sportasa


A nisu inace ali tijekom mršavljenja vecinom jesu, a ja sam pricao o mršavljenju! Sad cu ponoviti, tijekom skidanja kila pogotovo UH idu samo za dorucak i iza aktivnosti! jel sad jasno, davore?

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: davor23
Date Posted: 24 Veljaca 2010 at 23:12
  Ahaa

Ja maznem ujutro zobene, i rucak riza.. te dekstroza poslije treninga.. lakse bi bilo kad bi se trening ujutro radio, onda bi obrok nakon sat i pol lijepo zamjenio rucak, a ovako


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 00:26

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Ahaa

Ja maznem ujutro zobene, i rucak riza.. te dekstroza poslije treninga.. lakse bi bilo kad bi se trening ujutro radio, onda bi obrok nakon sat i pol lijepo zamjenio rucak, a ovako
 

Pa kakve veze? Ako ti je trening dovoljno naporan onda itekako imaš razloga za unijet UH prije i poslije. Onak, ajmo rec da bi to bio neki g-flux oblik - aktivnost opravdava unos UH. A ak si na dijeti bilo kao keto ili cikliraš uh, onda ceš u skladu s tim imat i ipak nešto slabije treninge.



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 11:18

 Davore, nisu neprijatelji ali ih moraš shvatit kao energiju koja, ako se ne utroši, znamo di odlazi...a vecina ljudi se nakrka recimo pašte za rucak, odu odhrkat malo i ostatak dana sjede pred tv-om...i onda opet ponove rucak za veceru (naravno, negdje su procitali da integralno ne deblja pa su mirni )

..integralno, neintegralno....sve je energija, ako se ne troši - cuvat ce se. Zato tempiranje oko aktivnosti ne radi nikakvu štetu, a ostalo nije poželjno, pogotovo onima koji su skloni debljanju i intolerantni na uh...a to možeš vidit po kolicini umora koji te shrva nakon takvog obroka...

Zato se nekome ko želi skinut kg, bolje držat vlakana iz povrca, a uh shvacat samo kao energiju za trening i pocetak dana.



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: sfingaaa
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 13:06

 joj Gym_girl ce me ubiti kaj opet postavljam ista vec postavljena pitanja ali ja nigdje ne vidim odgovor, pa cu opet pitati(ja se vodim onom "od viška glava ne boli"-to me i dovelo na kilažu koju imam)

Dakle, kada sam u gradu cijeli dan, šta kupiti za pojesti a da nije pizza ili sendvic iz pan-peka ili subwaya? ponekad u ducanu kupim štapice, ali sam opet gladna nakon sat vremena...



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 13:18
Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:

 joj Gym_girl ce me ubiti kaj opet postavljam ista vec postavljena pitanja ali ja nigdje ne vidim odgovor, pa cu opet pitati(ja se vodim onom "od viška glava ne boli"-to me i dovelo na kilažu koju imam)

Dakle, kada sam u gradu cijeli dan, šta kupiti za pojesti a da nije pizza ili sendvic iz pan-peka ili subwaya? ponekad u ducanu kupim štapice, ali sam opet gladna nakon sat vremena...

 

ajajajjjj

ma kakvi vražji štapici  kako neceš bit gladna od toga!

moje rješenje je: spremit doma nešto pametno i uzet sa sobom  Na pocetku tlaka, kasnije navika. Ako si baš u điru cijeli dan, složiš si neki sendvic - al sigurno ceš i sjest na trenutak pa si jedan posni odvališ...ili ako ceš malo duže sjest, tupperware je car....bademe ili kikirikije uvijek možeš teglit sa sobom, stanu i u najmanju torbicu :)) uglavnom..ima nacina, samo volje treba ;)

 



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Iluvatar
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 13:18
Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:

 joj Gym_girl ce me ubiti kaj opet postavljam ista vec postavljena pitanja ali ja nigdje ne vidim odgovor, pa cu opet pitati(ja se vodim onom "od viška glava ne boli"-to me i dovelo na kilažu koju imam)


Dakle, kada sam u gradu cijeli dan, šta kupiti za pojesti a da nije pizza ili sendvic iz pan-peka ili subwaya? ponekad u ducanu kupim štapice, ali sam opet gladna nakon sat vremena...



napravi si sendvic doma pa ponesi ili kupi u dubravici onaj sa dimcekom integralni

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: nanika
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 13:26
Evo ovako pocni.Prvo kupi 2 DVDod Renate SopEK.Pocni vježbati po njenom rasporedu koji je u sklopu DVD-a.Zati jedi cim ranije ujutro,mogu biti kukuruzne pahuljice s mlijekom.Rasporedi si tako kroz dan da imaš 3 glavna obroka i 2 međuobroka.Pij oko 2l vode,samo vode.Slatkiše svedi na minimun,ubaci voce i povrce,mlijecne proizvode.Jedi manje obroke,svaka 3 sata.I naravno vježbaj barem 3 puta tjedno.3kg. mjesecno bi morala ici dolje,bez gladovanja,No u pocetku se mora organizam naviknuti na manji unos hrane. Ja sam uspela,možeš i ti .Samo moraš biti uporna.SRETNO!!!


Posted By: sfingaaa
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 14:57

Originally posted by nanika nanika wrote:

Evo ovako pocni.Prvo kupi 2 DVDod Renate SopEK.Pocni vježbati po njenom rasporedu koji je u sklopu DVD-a.Zati jedi cim ranije ujutro,mogu biti kukuruzne pahuljice s mlijekom.Rasporedi si tako kroz dan da imaš 3 glavna obroka i 2 međuobroka.Pij oko 2l vode,samo vode.Slatkiše svedi na minimun,ubaci voce i povrce,mlijecne proizvode.Jedi manje obroke,svaka 3 sata.I naravno vježbaj barem 3 puta tjedno.3kg. mjesecno bi morala ici dolje,bez gladovanja,No u pocetku se mora organizam naviknuti na manji unos hrane. Ja sam uspela,možeš i ti .Samo moraš biti uporna.SRETNO!!!
 

Hvala na savjetu  kod mene ti je problem što se meni ne da vježbati i to nikako! Imam ja i Renatu i Cindy i ne znam ni ja kog boga...ali mene ni bager ne bi pokrenuo

takoda ti ja malo jedem kad krenem na dijetu(sada...), ali me sad baš zanimalo kako da se zdravo pocnem hraniti...lako je doma nešto skuhati, ali kada sam u gradu...to me ubije

 

ali hvala!!

p.s.hvala i Gym_girl kaj me nije pokosila odgovorom



Posted By: nanika
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 16:49
Dok si u gradu jedi voce,npr.jabuke ili orahe ,lješnjake.Kupi jogurt,neko crno pecivo!
Pokušaj!


Posted By: Gala
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 21:47
  eh ajde dajte i meni formulu. ja bih isto skinula 20 kg do ljeta. :D


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 22:01
Originally posted by Gala Gala wrote:

 
eh ajde dajte i meni formulu. ja bih isto skinula 20 kg do ljeta. :D


evo formule

rad + trud + disciplina = dobri rezultati

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: Gala
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 22:03
  yes, yes to mi je jasno. zato i jesam tu.
ali kao? prijedlozi za dijetu i nacin ishrane i kakva tjelovjkezba. ne tražim puno :D


Posted By: Shiny
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 22:08
Originally posted by Gala Gala wrote:

 
yes, yes to mi je jasno. zato i jesam tu.ali kao? prijedlozi za dijetu i nacin ishrane i kakva tjelovjkezba. ne tražim puno :D


hehehe sto najgore,ne trazis uopste... sve ti fino pise

-------------
"Samo ljudi najuzviąenijeg i najniľeg karaktera se ne mijenjaju."


Posted By: davor23
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 22:30
Originally posted by Gala Gala wrote:

  yes, yes to mi je jasno. zato i jesam tu.
ali kao? prijedlozi za dijetu i nacin ishrane i kakva tjelovjkezba. ne tražim puno :D


Nema dijete do sredjene prehrane.. Imas FAQ na forumu, u kojem ti sve pise.. i obradjenih identicnih tema jako puno.. stoga dakle.. baci se na posao


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: Gala
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 22:32
  citam, citam...samo ne znam na koju dijetu da se odlucim "baciti"?


Posted By: davor23
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 22:59
  Nema buducnosti sa dijetom.. najbolja dijeta je ona koju sama sebi prilagodis.. vidim da moras i dalje citat


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: zmaj
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 23:02
zato prvo procitaj ono sta san ti posla na PM pa ce ti bit lakse

-------------


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 25 Veljaca 2010 at 23:17
Originally posted by Gala Gala wrote:

 
citam, citam...samo ne znam na koju dijetu da se odlucim "baciti"?


ocito nije dovoljno citanja kao što kaže davor..
Treba procitati FAQ i teme u ovom podforumnu, složiti nekakav jelovnik, otvoriti svoju temu pa cemo onda pomoci

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Veljaca 2010 at 01:34
Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:

p.s.hvala i Gym_girl kaj me nije pokosila odgovorom

 

  Pa covjece, kako i kad sam se ja to od nerealne pacifistice pretvorila u kosilicu?

jo joj joj...vježbati, dovoljno i pravilno papati i planirati - ništa bez toga

 



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Iluvatar
Date Posted: 26 Veljaca 2010 at 01:51
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by sfingaaa sfingaaa wrote:


p.s.hvala i Gym_girl kaj me nije pokosila odgovorom

 

  Pa covjece, kako i kad sam se ja to od nerealne pacifistice pretvorila u kosilicu?

 



nisi primjetila? mi jesmo

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: davor23
Date Posted: 26 Veljaca 2010 at 09:11
  Gym_girl terorista


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 26 Veljaca 2010 at 09:57

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Gym_girl terorista
 

Gymka - verbalni terorist



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Veljaca 2010 at 10:23

 

primijetili vi to kažete..heheh to mi i na poslu govore :)) ...a bit ce onda da se pretvaram u svog šefa pomalo, a ako dođem do te razine upozorite me dok cijeli forum ne rastjeram

ma.. i dalje sam ja soft, jelda Thorn



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: markec88
Date Posted: 22 Travanj 2010 at 20:45
  Evo ja cu vam reci kako da smršavite, preskacite obroke i trcite ili bavite se necim kao ja.. š83 / 62 

.... samo ja trebam dobit kile


-------------
Moľeą sve ąto hoćeą, samo trebaą znati ąta ľelią.


Posted By: Lega
Date Posted: 22 Travanj 2010 at 21:24
Originally posted by markec88 markec88 wrote:

  Evo ja cu vam reci kako da smršavite, preskacite obroke i trcite ili bavite se necim kao ja.. š83 / 62 

.... samo ja trebam dobit kile


..ili još bolje, trcite i nemojte ništa jesti!


Posted By: markec88
Date Posted: 22 Travanj 2010 at 21:34
  hahahaha, ne to.. onda bi zavrsile u bolnici


-------------
Moľeą sve ąto hoćeą, samo trebaą znati ąta ľelią.


Posted By: soner_9393
Date Posted: 22 Travanj 2010 at 21:42
Originally posted by markec88 markec88 wrote:

  hahahaha, ne to.. onda bi zavrsile u bolnici


Završile bi i na onom tvom "preskakanju obroka"


Posted By: GajbaPive
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 02:24

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:


slatkiši, sokici, pizze, pekarski proizvodi, riža krumpir, kruh i tjestenina su najgori neprijatelji jer su svi izvor UH
 

stavljati rizu, tjesteninu i krumpir u istu recenicu s istim kontekstom kao slatkise, pizze i sokice je krivo navodjenje!



Posted By: Furai
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 10:27
Gle gajba, ako hoces drasticno smrsat riza, krumpir i tjestenina nisu bas najpozeljniji. Ne smijes se krkat kao kad radis na masi. UH valja srezat.


-------------
There are few things graven in stone, except that you have to squat or you're a pussy.


Posted By: Ann
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 10:47
Ja se djelomicno slažem sa gajbompive.

Dakle, ako se radi o integralnoj tjestenini i integralnoj
riži, u nekoj MALOJ kolicini, zašto ne?

Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci
kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna
stavka.

Ali to je za cijeli dan to.
Ostalo su proteini i povrce.

I to funkcionira zaista.


Posted By: dalila
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 18:54
  iako je ponekad vrlo naporno... ;)


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 19:30
Originally posted by Ann Ann wrote:


Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci
kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna
stavka.

Ali to je za cijeli dan to.
Ostalo su proteini i povrce.

I to funkcionira zaista.


šta si ti na keto?

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: davor23
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 19:49
  Najbolje je tako jesti.. ja isto dnevno oko 50g rize, i 3x tjedno dextroza i to je to.. jedino tako masnoca pada..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 20:10

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Ann Ann wrote:


Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci
kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna
stavka.

Ali to je za cijeli dan to.
Ostalo su proteini i povrce.

I to funkcionira zaista.


šta si ti na keto?
 

Nije to keto ni pod razno



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: dalila
Date Posted: 23 Travanj 2010 at 21:50
  joj.....keto...e to je naporno.... od toga pocnem skoro halucinirati-..... ;)

 


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 01:51
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Ann Ann wrote:

Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna stavka. Ali to je za cijeli dan to. Ostalo su proteini i povrce. I to funkcionira zaista.
šta si ti na keto?
 


Nije to keto ni pod razno



ne ulazi li tijelo u ketozu ispod 30 grama uh dnevno?

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 10:16
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Ann Ann wrote:

Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna stavka. Ali to je za cijeli dan to. Ostalo su proteini i povrce. I to funkcionira zaista.
šta si ti na keto?
 


Nije to keto ni pod razno



ne ulazi li tijelo u ketozu ispod 30 grama uh dnevno?
 

Teško bez masti u prehrani, a koliko vidim ona nije navela izvore masnoca tak da bez toga, to nije keto.



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 11:40
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:


Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Ann Ann wrote:

Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna stavka. Ali to je za cijeli dan to. Ostalo su proteini i povrce. I to funkcionira zaista.
šta si ti na keto?
 


Nije to keto ni pod razno


ne ulazi li tijelo u ketozu ispod 30 grama uh dnevno?
 


Teško bez masti u prehrani, a koliko vidim ona nije navela izvore masnoca tak da bez toga, to nije keto.



Fakat.. mislio sma da je rekla p+M obroci   

-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 15:05

 

Originally posted by GajbaPive GajbaPive wrote:

stavljati rizu, tjesteninu i krumpir u istu recenicu s istim kontekstom kao slatkise, pizze i sokice je krivo navodjenje!

 

Tocno, tu se nema šta dalje diskutirati, samo mislim da to Illy nije niti mislio :)

Originally posted by Furai Furai wrote:

Gle gajba, ako hoces drasticno smrsat riza, krumpir i tjestenina nisu bas najpozeljniji. Ne smijes se krkat kao kad radis na masi. UH valja srezat.
 

Ne moraju ih SVI srezat. Postoje tempiranja, postoje cikliranja, postoji umjereni unos uh-a...i onda neka drasticna srezavanja kao zadnji obracun :)

Puno tu ovisi o pojedincu tako da to treba uzet u obzir...neki sretnici ce samo morat poradit na jacim treninzima..

 

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Najbolje je tako jesti.. ja isto dnevno oko 50g rize, i 3x tjedno dextroza i to je to.. jedino tako masnoca pada..
 

Jedino tako? Misliš, kod tebe ili inace?

 

Originally posted by Ann Ann wrote:

Ja se djelomicno slažem sa gajbompive.

Dakle, ako se radi o integralnoj tjestenini i integralnoj
riži, u nekoj MALOJ kolicini, zašto ne?

Ja sam trenutno na režimu, pa mi je 50g (sirove, znaci
kuhane oko š50g) integralne riže za rucak - obavezna
stavka.

Ali to je za cijeli dan to.
Ostalo su proteini i povrce.

I to funkcionira zaista.
 

Funkcionira sigurno, nije ni teško zakljucit zašto ali...kako to izdržavaš? :)

I decki...vjerujem da su masti u igri samo ih Ann nije navela...zna MartyL šta radi

 

 



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 17:28
  Gym, kod nas endomorfa najbolje dijeluje kad se izbace UH..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 17:45

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Gym, kod nas endomorfa najbolje dijeluje kad se izbace UH..
 

Je li? I reci mi, koliko dugo misliš tako jest?

Gledaj Davore...endomorfi definitivno moraju pazit na uh ..ALI nisu ni svi endomorfi jednaki! Mnogi ce cisto dobro reagirat na malo smanjen unos uh-a, tempiranje, cikliranje...i uz to na što više treninga, odnosno kretanja opcenito.

Po ovom tvom bi ispalo da je jedan brižan endomorf vjecno osuđen na 50 g riže u rucku da bi izgledao dobro a to je smiješno, pa ko bi normalan tako stalno jeo?

Taj minimum UH-a u prehrani je ok na kratke staze, kad ništa drugo ne upali, kad se dođe do plafona, pred natjecanje, za one zadnje tvrdoglave naslage....ali sve ostalo se kod velike vecine može riješit i obicnim tempiranjem i dobrim treningom. Tek kad netko vidi da uz sve tip top sređeno ništa ne ide, onda se može probat s tim drasticnim rezanjem...



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: soner_9393
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 17:47
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Gym, kod nas endomorfa najbolje dijeluje kad se izbace UH..


Ne u svakom slucaju. Ja ako izbacim UH skoro sve budem živcan pun k a to mi nije cilj jer idem u skolu a tamo moram bit barem do nekle pristojan i suzdržan .Barem prvi obrok ostavit UH i iza treninga inace sam puko skroz.


-------------
Rijeąeno na PM.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 17:54

Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Gym, kod nas endomorfa najbolje dijeluje kad se izbace UH..


Ne u svakom slucaju. Ja ako izbacim UH skoro sve budem živcan pun k a to mi nije cilj jer idem u skolu a tamo moram bit barem do nekle pristojan i suzdržan .Barem prvi obrok ostavit UH i iza treninga inace sam puko skroz.
 



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: zmaj
Date Posted: 24 Travanj 2010 at 18:05
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Gym, kod nas endomorfa najbolje dijeluje kad se izbace UH..


Ne u svakom slucaju. Ja ako izbacim UH skoro sve budem živcan pun k a to mi nije cilj jer idem u skolu a tamo moram bit barem do nekle pristojan i suzdržan .Barem prvi obrok ostavit UH i iza treninga inace sam puko skroz.
 

 

tako je meni sad prvo ujutro zobene š00gr i uz trening 35 dexa i iza treninga 35 dexa mi je trenutno sve UH ne racunan povrce(koje nekad ubacin) i kad je kardio onda iza ugl jos oko š00gr zobenih i tu se skupi oko š30gr UH a u iducih tjedan dana eventualno na š00 spustit.isprva mi je i to bilo tesko sad se nakako navika pa bez problema ide iako to nije neko drasticno rezanje ali svakako je veliko smanjenje u odnosu na prije dok je masa bila u pitanju jer bi onda samo za dorucak 200gr zobenih sta je UH ka sad u cili dan

 

-------------


Posted By: Tonkaa
Date Posted: 05 Svibanj 2010 at 10:35

 citam sve ovo i jako sam zbunjena...

Godinama se mucim s kilama, ali od kada sam rodila prije 3 godine moje je tijelo tromo, metabolizam spor...

Na prehranu pazim od kada sam otišla od roditeljske kuce, kupujem iskljucivo "zdrave" namirnice, sve kuham na maslinovom ulju, jedemo integralnu tjesteninu, integralnu rižu, pilece i purece meso (bolognese sam i prije š0 godina radila od mljevenog pureceg zabatka, tada ga nije bilo za kupiti pa sam ga sama usitnjavala), riba, voce...

A kile? Tu su i ne idu dole.

Sobni bicikl je nažalost moja jedina moguca fizicka aktivnost zbog djeteta (nemam vremena za teretane, crobike...)

Imam temelje ali ocito ne znam to sve upotrijebiti na pravi nacin.

Uvijek me zbunjivalo kada smijem kruh, kada voce, kada meso, kada kada kada...

Vidim da tu ima puno ljudi koji ocito o prehrani znaju jako puno i iskreno, zavidim vam na  tome.

Ako me možete malo uputiti i pomoci mi, bila bi vam jaaaaakoooo zahvalna.

Inace visoka sam š73 i 80 kila...

 



Posted By: davor23
Date Posted: 05 Svibanj 2010 at 10:48
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

  Gym, kod nas endomorfa najbolje dijeluje kad se izbace UH..


Ne u svakom slucaju. Ja ako izbacim UH skoro sve budem živcan pun k a to mi nije cilj jer idem u skolu a tamo moram bit barem do nekle pristojan i suzdržan .Barem prvi obrok ostavit UH i iza treninga inace sam puko skroz.
 

 

tako je meni sad prvo ujutro zobene š00gr i uz trening 35 dexa i iza treninga 35 dexa mi je trenutno sve UH ne racunan povrce(koje nekad ubacin) i kad je kardio onda iza ugl jos oko š00gr zobenih i tu se skupi oko š30gr UH a u iducih tjedan dana eventualno na š00 spustit.isprva mi je i to bilo tesko sad se nakako navika pa bez problema ide iako to nije neko drasticno rezanje ali svakako je veliko smanjenje u odnosu na prije dok je masa bila u pitanju jer bi onda samo za dorucak 200gr zobenih sta je UH ka sad u cili dan

 


Govoris kao samo š00gr dorucak, i 2x35.. pa bome to i nije malo

Ja recimo dorucak ne jedem UH, vec jaja sa gljivama i sunkom, a na faksu 40g integralnog kruha, i 40g dekstroze nakon treninga..  sada nakon 30 dana malog unosa, sam povecao time da dodam za rucak oko 50-70g integralne rize.. a prokleti su ti UH, covjek bi ih stalno jeo, a ne smije


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: strawberrywater
Date Posted: 09 Kolovoz 2010 at 22:41

 Joooj evo lutam tu po forumu ovom bezveze i vidim da se stvarno svašta može procitati. Mislim da to što ne netko student nema nikakve veze s tim što se ne hrani zdravo, svatko bi si mogao onda naci izgovor. S istom lovom se može i nešto kvalitetno pojesti i to je samo izgovor za nedovoljno jaku želju.

eto, od mene za pocetak. :)




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk