Print Page | Close Window

pomoc oko jelovnika

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Početnici
Forum Name: Kako povećati mišićnu masu?
Forum Description: Sva pocetnicka pitanja i rasprave o debljanju i mišicnoj masi.
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=7589
Printed Date: 16 Lipanj 2024 at 13:00
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: pomoc oko jelovnika
Posted By: tomac
Subject: pomoc oko jelovnika
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 01:12
Pozdrav, zanima me da li je moj jelovnik u redu ili je stvar u treningu jer ne vidim rezultate previše a treniram intenzivno godinu dana 3x tjedno.
jelovnik je otprilike ovakav:
1. 2 šnite integralni kruh sa namazom od kikirikija
2. 4 jaja i 1 šnita kruha
3. meso 200-250g sa rižom ili krumpirom i salatom
4. pwm whey i dex
5. konzerva tunjevine sa sirom i salatom
6. šaka badema ili kikirikija u ljusci.

Imam 25god, visok sam 1,67m a težak sam 70 kg.



Replies:
Posted By: iver
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 04:00
A ta prehrana i vježbanje je u cilju cega-koga? primarni cilj ti je što? nadam se ne rast kose :) A koliko vježbaš, kojim intenzitetom? kakvih još aktivnosti imaš osim treninga? opiši i trening i težine. A ako samo zaista dobro i izuzetno naporno vježbaš, hrana nije dovoljna


Posted By: tomac
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 12:57
ups.prehrana je za masu.
vježbam 3put tjedno dosta intenzivno po 1 sat.
prije sam bio toliko željan rezultata a nisan imao znanja pa sam cesto išao do otkaza.da li to ima veliki utjecaj na mišicni prirast?


Posted By: HandzUp
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 14:58
Sto se tice ishrane probaj da unosis sto vise kalorija... Ne moras toliko da se pazis kao oni sto imaju visak kg... Unosi vecu kolicinu UH. A sto se treninga tice 3x idi kao i do sada a radi najvise sat vremena i intezivno, dizi velike kilaze i smanji pauze, RADI NOGE!!! I gledaj da radis sto vise slozene vjezbe tipa mrtvo dizanje, bench i cucanj. Pozdrav!


Posted By: tomac
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 16:20
radim noge jedanput tjedno, a što se tice složenih vježbi radim mrtvo dizanje i cucanj samo što sam ogranicen sa utezima pošto imam utege da radim ponavljanja od 10-15 kom. vježbam kod kuce.
jeli moguce da nemam rezultata jer sam išao previše do otkaza pa sam opteretio CNS? sad sam poceo trenirati da u svakoj seriji ostavim 1-2 ponavljanja u rezervi


Posted By: HandzUp
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 17:55
Mislim da ne... Slobodno nastavi da ides do otkaza, ja cak imam druga koji mi pomaze da idem i preko otkaza (pomogne mi zadnjih nekoliko dok stvarno vise ne mogu). Za svaku misicnu grupu radi 3 vjezbe po 3 serije... Pauza izmedju setova nek ti bude minut - minut ipo najvise, a izmedju vjezbi 2 min. Moras da spavas najmanje 8 sati, da pijes dosta vode (2l najmanje!) I nisi nam naveo koje si godiste?


Posted By: Scarpetta
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 17:57
možeš probati s ovim programom
http://fitnessangels.net/hr/blog/8-tjedana-do-funkcionalne-misicne-mase


Posted By: tomac
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 18:24
puno puta sam procitao da je loše ici do otkaza tj. da ima više nedostataka nego prednosti.probati cu sad 2 mjeseca ne ici do otkaza.

jeli ko probao ovaj program za masu?kakvi su rezultati?


Posted By: tomac
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 19:05
25 god.imam. mislim da sam to napisao


Posted By: Scarpetta
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 19:12
Nisam probala taj program, probala sam njegov program (na istoj stranici imaš) do super forme u 5 tjedana i bila sam prezadovoljna rezultatima.
Sad sam krenula s ovim novim programom od 12 tjedana


Posted By: tomac
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 19:40
a znan ko je on.pratim ga na fejsu ali sam dosta skeptican prema takvim programima a i komplicirano mi je pošto doma vježbam a šipka za zgibove mi je u drugoj sobi pa onda moram svako malo izlaziti ulaziti.
zanima me da li je ko radio ovaj program za masu i kakvi su rezultati.


Posted By: iver
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 22:12
tomac, svi smo razliciti, netko se brzo regenerira, netko teško. Postoji više vrsta otkaza, i nije isto za CNS otkaz sa težinom za 5 ponavljanja ili 15. U svakom slucaju svaki set mora biti preopterecemje, a do otkaza za tvoju situaciju bih preporucio možda samo ici u zadnjoj seriji doticne vježbe. A da li napreduješ, i kako, tome služe i teorije periodizacije treninga, ne zaboravi i svaki drugi mjesec uzeti tjedan odmora. A netko tko te ne zna, ne vidi tvoj trening, ne prati napredak i ne zna doziranje opterecenja, ti ne može baš ni pomoci. Tudji recepti su recepti za nekog drugog, pitanje što se koliko može za tebe primijeniti. I sa opterecenjem, ili volumenom, moraš pomalo napredovati, ili mijenjaj trening i nacin razmišljanja. Pronadji neki trening koji ima i neku periodizaciju, pa ga se drži par mjeseci. Probaj i razliciti broj ponavljanja.


Posted By: Markan1989
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 22:55
što se tice vježbanja mene po cijeom stanju ima jer mi je šipka pasala samo an jedna vrata i to sam je prilagodjavao, ako hoceš trenirat ulazi i izlazi, nek ti to bude aktivan odmor dok se seliš hehe

što se tice mase treba intenzivno vježbat i JAKO dobro jest naravno u skladu s tvojim tijelom, njega se ipak pita


Posted By: tomac
Date Posted: 02 Lipanj 2013 at 23:26
pa ulažem dosta i imam jako puno motivacije.ne izostajem sa treninzima.na dane kad ne treniram radim sa vijacom ili šetam nekoliko km.dajem sve od sebe koliko mi vrijeme i novac dopušta. prehrana mi je dobra (bar mislim da je).ako mi može neko korigirati prehranu ako nije dobro.

p.s.zobene mi jako teško sjedaju tako da njih ne mogu



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk