Print Page | Close Window

D: Cikliranje ugljikohidrata u svrhu gubljenja masnog tkiva

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Komentirajte clanke
Forum Name: Diskusije na temu clanaka
Forum Description: Diskutirajte svaki objavljeni clanak na portalu
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=7563
Printed Date: 01 Lipanj 2024 at 23:08
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: D: Cikliranje ugljikohidrata u svrhu gubljenja masnog tkiva
Posted By: Irija
Subject: D: Cikliranje ugljikohidrata u svrhu gubljenja masnog tkiva
Date Posted: 27 Svibanj 2013 at 22:56
Svi komentari na temu: /mrsavljenje/savjeti/Cikliranje-ugljikohidrata.aspx - Cikliranje ugljikohidrata u svrhu gubljenja masnog tkiva

"Osobe sa vrlo velikom kolicinom masnoga tkiva trebale bi svoju transformaciju zapoceti nekim oblikom restrikcijske dijete (npr. ketogena dijeta). " Ozbiljno? Meni to baš nema smisla, prije obrnuto. Prvo pocet s usvajanjem zdravih navika, možda cikliranjem, pa rezanjem UH-ica itd., pa onda na kraju kad se ispucaju svi aduti dode keto. Jer kaj nije keto u svrhu skidanja zadnjih zbetoniranih kila? Ovo ja informativno pitam jer sam mislila da sam naucila nešto, ali ocito da sam bila u krivu :/ ?!?!



Replies:
Posted By: Mr G.
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 11:05
Irija, nisi nista krivo shvatila i dobro mislis - i sam autor je vjerujem mislio da na kraju dolazi ketogena dijeta, nakon ubrzavanja metabolizma i svega ostalog samo sto je skratio pa je krivo shvaceno.

-------------


Posted By: Irija
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 11:11
Ok, odlicno, vec sam mislila da sam u nekoj zabludi i da krivo sad radim to što radim keto sad pred kraj(pa da nece imati taj ucinak koji bi trebala)


Posted By: jeulz
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 13:53
Solidan clanak samo da ima malo više znanosti iza svih ovih tvrdnji, probat cu iduci tjedan svakako

-------------


Posted By: keclu
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 14:04
Što je niži postotak tjelesnih masti, to je inzulinska osjetljivost bolja. Ketoza sigurno nije rješenje kada si nisko sa bodyfat-om.

-------------
...prehrana/trening, strucno vodstvo na podrucju Zagreba. ZA informacije, pošaljite PM.
https://www.facebook.com/Nutricionizam.fitness

BLOG: http://nutricionizam-fitness.blogspot.com/


Posted By: keclu
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 14:11
Imam pitanje oko "ubrzanja metabolizma". Može kakva referenca za to?

-------------
...prehrana/trening, strucno vodstvo na podrucju Zagreba. ZA informacije, pošaljite PM.
https://www.facebook.com/Nutricionizam.fitness

BLOG: http://nutricionizam-fitness.blogspot.com/


Posted By: Mr G.
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 14:24
@ keclu što te tocno zanima? Ivan je napisao clanak na tu temu koji možeš procitati https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/Zlatna-pravila-kako-ubrzati-metabolizam.aspx - ovdje .

-------------


Posted By: Zvonja
Date Posted: 28 Svibanj 2013 at 23:12
jedva cekam ponedjeljak da krenem s ovim :))


Posted By: keclu
Date Posted: 29 Svibanj 2013 at 15:24
1. bazalni metabolizam se gubitkom tjelesne mase usporava... Stavimo na leda uteg od 10kg i hodamo gradom-> zapuhani smo i teško nam je-> sigurno trošimo više energije. Maknemo uteg i poletni smo-> sigurno trošimo manje. Ista analogija vrijedi i za gubitak kilograma. Pad bazalnog metabolizma se kompenzira anaerobnim treningom ili bilo kakvim oblikom sporta. Ako izgubimo 20kg i nastavimo jesti kao prije dijete vratit cemo se u pocetnu tocku. Metabolizam nismo ubrzali. 2. Inzulin je supresor gladi. Nagli pad šecera u krvi (hipoglikemija) uzrokovana sa previše izlucenog inzulina ucinit ce nas gladnima. Ili kod osoba koje su izgubile ekstremno puno kilograma premalo cirkulirajuceg leptina dovodi do smanjenja termogeneze i osjecaj gladi. Tijelo ne želi prenizak postotak masti. Zato sam pitao za reference jer vidim previše nelogicnosti i rupa.

-------------
...prehrana/trening, strucno vodstvo na podrucju Zagreba. ZA informacije, pošaljite PM.
https://www.facebook.com/Nutricionizam.fitness

BLOG: http://nutricionizam-fitness.blogspot.com/


Posted By: White_Insane
Date Posted: 04 Lipanj 2013 at 14:27
Ja inace citam clankove i sve pa tu i tamo zapisujem stvari koje me interesiraju sa strane, ovaj mi se clanak kao generalni uvod u tu temu koja nije po meni dovoljno razgradjena pa cu evo samo copy-pastea-t iz svog dokumenta.

Uvod:
cikliranje UH je mala/bez UH dijeta sa periodima srednjih ili velikih doza UH. U principu cikliramo ugljikohidrate kako bi postigli svoje rezultate.
Jesti malo UH svaki dan nije dobra za nekoga tko želi rezultate pošto na taj nacin iskorištavamo zalihe energije i snage i nisu metoda kada želimo skinuti masnocu i zadržati mišic. I takva dijeta je namijenjena da bude kratkotrajna.

Isto tako i dijeta sa velikim udiom UH koja pomaže ubrzati metabolizam nije idealna za gubitak kilograma jer nismo u dovoljnom deficitu kako bi kile išle dolje.

Što je to cikliranje UH-a?
Cikliranje uh-a je cik-cak metoda koja iskorištava beneficije dijete sa malim udiom i sa velikim udiom UH-a te na taj nacin pomaže zadržati mišice i topiti neželjenu masnocu.
Kako djeluje?
Djeluje na nacin da vašem tijelu daje dovoljno goriva koje mu je potrebno da ubrza metabolizam i zadrži postojecu mišicnu masu a ujedno stvara dovoljan kalorijski deficit da izgubimo masnocu. Dani su u rotaciji izmedju velikog te niskog i srednjeg unosa UH-a, a u nekim slucajevima i dani bez UH-a.

Tri tipova dana:
1 Veliki unos
2 Mali / srednji unos
3 Bez / mali unos

Generalno ako radimo tri dana možemo ici od prvog do treceg te ponovit rotaciju ili možemo kombinirati i ici sa veliki-mali i mali-srednji-veliki

Primjer:
4 Mala dana te 1 veliki, 2 mala, 1 bez, 2 mala, 1 srednji, 1 veliki itd.  

Ono što se najviše primjenjuje je to da u danima kada je trening najnaporniji cemo koristiti veliku unos kako bi popunili glikogenske rezerve i najmanji unos ili bez unosa u danima kada ne treniramo ili kada imamo trening malog intenziteta.
Samo cikliranje se bazira na 6 obroka dnevno ali može se koristiti i kod 5 ili 7 obroka dnevno. U svakom slucaju kolicina hrane bi trebala biti jednaka za 5-6-7 obroka na dan samo su kod 5 veci obroci a kod 7 manji.

Protein:
Proteini su temelj za cikliranje UH-a.
Uzmemo li u obzir da imamo 6 obroka dnevno proteine cemo raspodijeliti tako da u svakom obroku pojedemo 1/6 dnevne doze proteine koja nam je potrebna (1/7 za 7 obroka i 1/5 za 5 obroka)

Primjer:
ako uzimamo 1gram proteina na pola kilograma težine za nekoga tko ima 100kila dnevna doza bi mu trebala biti 200g proteina na 6 obroka je 33grama proteina po obroku. Ovisno o cilju koji želimo postici proteinsku unos može biti ili veci ili manji prilagodjen cilju.
U danima kada imamo mali unos UH možemo racunati i 1.5g ili 2g po pola kilograma.

Masnoce
Mora biti konzistenta tijekom cijelog plana tako da se unos masnoce poveca u danima malog unosa UH-a a smanji u danima veceg unosa UH-a

Ugljikohidrati:
Mali unos:
Kako bi imali maximalne rezultate moramo izracunati udio UH-a prema mastima i proteinima.
Za žene racunamo proteine puta 1.2 za muške puta 1.5 sa vlastitom težinom i taj broj nam pokazuje koliko nam je potrebno proteina po danu. To pomnožimo puta 4 za broj kalorija koje unesemo iz proteinskih izvora.
Za žene racunamo masti puta 0.5 za muške puta 0.8 vlastitom težinom kako bi dobili koliko masti nam je potrebno. Pomnožimo li to puta 9 dobit cemo broj kalorija koji smo unesli.
Za naci UH-a kod žene množimo 0.6 puta tjelesna težina i 0.9 za muške. Pomnožimo rezultat sa 4 te isto dobivamo koliko kalorija smo unesli putem UH-a. Zbrojeci P+M+UH dobivamo dnevnu kalorijsku vrijednost.
Ukratko:
P= Ž(TT*1.2) M(TT*1.5) = R1*4
M= Ž(TT*0.5) M(TT*0.8) = R2*9
UH=Ž(TT*0.6) M(TT*0.9) = R3*4
KV= R1+R2+R3
(KV- kalorijska vrijednost, R - rezultat, TT - tjelesna težina podijeljena sa 0.455)
Veliki Unos:
Metoda racunanja je ista kao i prije ali u ovom danu povecavamo unos UH-a i Proteina a smanjujemo masti. Vecinu unosa kalorija treba fokusirati na unos u vrijeme treninga kada su tijelu najpotrebnije.
P= Ž(TT*1.4) M(TT*1.7) = R1*4
M= Ž(TT*0.3) M(TT*0.6) = R2*9
UH=Ž(TT*1.4) M(TT*1.7) = R3*4
KV= R1+R2+R3
Srednji unos:
P= Ž(TT*1.3) M(TT*1.6) = R1*4
M= Ž(TT*0.4) M(TT*0.7) = R2*9
UH=Ž(TT*1) M(TT*1.3) = R3*4
KV= R1+R2+R3
Bez Unosa:
Ovaj dan je najjednostavniji ali je psihicki i mentalno najteži dan.
Nešto UH-a cemo dobiti iz povrca ali ne dovoljno da bi naškodilo rezultatu.
Treba imati na umu da ce dani sa malim unosom i bez unosa biti najteži ali ce pridonijeti rezultatima ako izdržimo.

Primjer:
Pon: bez unosa
Uto: mali unos
Sri: veliki unos
Cet: bez unosa
Pet: mali unos
Sub: veliki unos
Ned: mali unos

-------------
Life is a journey full of adventures !!


Posted By: sabs
Date Posted: 28 Lipanj 2013 at 13:04
imam ja jedno pitanje... htjela bi ovo probati jer se nikako ne mogu rješiti viška masnog tkiva. Imam previše masti, iako vježbam 5 puta tjedno i jedem cistih i zdravih 6 obroka dnevno! shvacam princip cyclinga otprilike, ali mi nije jasno šta znaci najviši UH dan, da li se to odnosi na preporucenu dozu s obzirom na kilazu ili je to više od preporucenog? npr na moju težinu bi preporucena doza bila oko 170 gr (ako se ne varam) da li je to ujedno i najveca doza u cyclingu ili bi najveca doza bila viša od toga? Hvala :)


Posted By: Skums
Date Posted: 08 Srpanj 2013 at 19:31
Bok,

dali može ovakav nacin cikliranja:
PON - trening: 200g UH
UT - trening:150g UH
SRI - off:0g UH
CET - trening:150g UH
PET - trening:100g UH
SUB i NED - off: 0g UH


-------------
...under a pale gray sky,
we shall arise.


Posted By: avangarde
Date Posted: 08 Srpanj 2013 at 20:06
Originally posted by Skums Skums wrote:

Bok,

dali može ovakav nacin cikliranja:
PON - trening: 200g UH
UT - trening:150g UH
SRI - off:0g UH
CET - trening:150g UH
PET - trening:100g UH
SUB i NED - off: 0g UH


ja radim slicno, no imam i cetvrtak high dan (200 UH). No, naravno, ovisi koliko uh možeš podnijeti, koliko kila, godina itd itd

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 09 Srpanj 2013 at 02:10
Originally posted by Irija Irija wrote:

Svi komentari na temu: /mrsavljenje/savjeti/Cikliranje-ugljikohidrata.aspx - Cikliranje ugljikohidrata u svrhu gubljenja masnog tkiva

"Osobe sa vrlo velikom kolicinom masnoga tkiva trebale bi svoju transformaciju zapoceti nekim oblikom restrikcijske dijete (npr. ketogena dijeta). " Ozbiljno? Meni to baš nema smisla, prije obrnuto. Prvo pocet s usvajanjem zdravih navika, možda cikliranjem, pa rezanjem UH-ica itd., pa onda na kraju kad se ispucaju svi aduti dodje keto. Jer kaj nije keto u svrhu skidanja zadnjih zbetoniranih kila? Ovo ja informativno pitam jer sam mislila da sam naucila nešto, ali ocito da sam bila u krivu :/ ?!?!



"Osobe sa vrlo velikom kolicinom masnoga tkiva trebale bi svoju transformaciju zapoceti postepenim  https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/Zlatna-pravila-kako-ubrzati-metabolizam.aspx - ubrzavanjem metabolizma  i na kraju restrikcijskom dijetom (npr.  https://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/Ketogena-dijeta.aspx - ketogena dijeta )."

Ne ide li ovako recenica? Smile

Inace....keto dijete su baš i proucavane na pretilim osobama, pogotovo onima sa povišenim vrijednostima kolesterola i na tim ciljanim skupinama su ostvarile odlican uspjeh, kako u skidanju velikog broja kg-a, tako i u poboljšavanju krvne slike.

Cinjenica je da pretile osobe imaju tonu uskladištene energije u masnim stanicama koja jedva ceka da se oslobodi i da ce sigurno njihovo tijelo drukcije reagirati na vecu restrikciju hrane od osoba koje trebaju skinuti par kg-a - što smo mršaviji, to se tijelo više bori da zadrži svoje rezerve pa time moramo i više paziti što radimo. Pa neki bi mogli godinu dana bez hrane izdržati koliko rezerva imaju Smile

Tako da ne možemo gledati to tako i svrstavati sve u isti koš. Ne treba uvijek ici korak po korak....da, u vecini slucajeva je to bolje, pogotovo kad nismo pod strucnim nadzorom, ali budimo realni - puno puta je baš taj inicijalni brzi gubitak ono što nam da malo motivacije i potjera dalje. Da ne govorim kada treba brzo reagirati kod nekih zdravstvenih poteškoca, ili kod nekih posebnih dogadjaja kada nam je potrebna brza forma....sve se to može napraviti na što sigurniji nacin. Samo treba znati kako. I znati otkud krecemo i s kojim se posljedicama možemo suociti.

Uglavnom....sporiji put nije uvijek i najbolji put Wink Iako, vidim da puno ljudi ulazi napamet i površno u neke pristupe tako da....ako moram birati izmedju toga onda bih uvijek preporucila jedan uravnoteženi, polagani pristup, a drugo uz neki strucni nadzor, ili bar nakon detaljnog proucavanja konkretne dijete i savjetovanja s nekim.


A što se tice ovih cikliranja....ima masu razlicitih varijanti - nadjite si jednu, probajte, korigirajte po potrebi i tražite dalje ako to nije to, odnosno ako vam ne odgovara. Sve su to samo procjene, jer sve ovisi o puno toga.....tako da nema druge nego probavat i tražit svoj nacin.



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: coco-girl
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 11:51
može li se jesti recimo samo voce tijekom dana kada imamo visoki unos UH? i ako ne, koliko voca je dozvoljeno? hvala na odg..


Posted By: zika
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 11:57
Možeš jesti voce ako ti odgovara, ali gledaj da ti recimo ne prelazi 70% unosa. Meni se pokazalo odlicnim, sada je tebi da otkriješ kako ce tebi pasati. Naravno, drži se niskog GI.

-------------
LiveStrong


Posted By: coco-girl
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 12:03
hvala zika :) meni se isto pokazalo odlicnim prošle godine, ali sam taj dan jela samo voce i to uglavnom banane..pa sad ne znam da nastavim tako ili da jedem recimo zobene i nešto voca taj dan..I još imam pitanja u vezi mlijeka? koliko je dopušteno i kada?


Posted By: avangarde
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 13:04
ja voce uzimam samo ujutro (prije treninga) u medium i high dane, ostalo sve složeni UH. Mlijeko konzumiram samo ponekad s kavom, inace mlijecne izbjegavam zbog laktoze, šecera..jedino kad sam vani pa nisam stigla jesti eventualno pojedem cottage light sir sa nekim povrcem. Mislim da je bolje zobene nego banane, al opet moras testing

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 14:16
ok,hvala ti na odg! imam još par pitanjaca :) jel se mogu nekada jesti hrenovke (znam da su junk, ali u žurbi)? koliko je masti max dozvoljeno tokom low dana? i što misliš o 3 low dana i onda 1 high?


Posted By: avangarde
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 14:21
mislim da ti nece naškodit ništa ako pojedeš jednom tjedno. Bolje da pojedeš i hrenovke nego da preskociš obrok samo svedi na minimum jer u te hrenovke idu svakakvi otpaci- baziraj se na pravu hranu (ja piletinu imam spremnu ujutro za cijeli dan, samo bacim na tavu ). Ok, mi je ta raspodejla 3 niska dana 1 visoki. Koliko jedes uh na niski, a koliko na visoki? o tome ovise i masti..

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 16:39
pa na niski dosta malo, oko 20-30g, a na visoki oko 100g..koliko puta tjedno se smiju jesti jaja (sa žumanjkom)? i još jedno pitanje :) jel smijem svaki dan jesti skupa piletinu, tunu, jaje i svježi sir-hocu reci jel mogu kombinirati sve te vrste proteina u jednom danu?


Posted By: avangarde
Date Posted: 15 Srpanj 2013 at 16:58
20-30, 100g? nije to baš cikliranje ja bih ti preporucila na niske dane od 90- 130 g UH, pa cak i do 150g ukoliko imaš teške treninga a onda 4 dan jedes 200 g (220g). Bit cikliranja je ne ukinuti uh vec manipulirati njima. Ukoliko vježbaš (a nadam se da da ) onaj dan kad ti je najjaci trening neka ti se poklopi s 4. danom kad dižeš UH. Ovakva mala gramaža uh može ti usporiti metabolizam, a nepotrebna je. Radije kreni s vecim vrijednostima pa spuštaj kad zašteka. Ja jedem otprilike 1 cijelo jaje na dan, ostalo bjelanjci. Takoder mješam sve proteinske izvore koji mi dodju pod ruku

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 16 Srpanj 2013 at 13:29
Ja se osobno ne bih punila vocem u vecoj mjeri, vezano uz treninge i ciljeve koje imam. Sve se treba uzet u obzir, ne postoji generalan odgovor kao i uvijek. Kome tako odgovara, ok, ali uz jace treninge utezima i veca pražnjenja ne bih to preporucila.

A cikliranje je ista prica - ima puno verzija i treba se nac svoju. S tim da ove brojke od coco stvarno izgledaju malo, iako ne znamo kako trening izgleda i kakva je cijela prica. No, bez obzira na sve to, premalo je i nikako se nebi smjelo radit na duži rok. Slažem se sa avangarde - treba krenut sa vecim vrijednostima pa korigirat po potrebi.




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 16 Srpanj 2013 at 14:47
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


Ja se osobno ne bih punila vocem u vecoj mjeri, vezano uz treninge i ciljeve koje imam. Sve se treba uzet u obzir, ne postoji generalan odgovor kao i uvijek. Kome tako odgovara, ok, ali uz jace treninge utezima i veca pražnjenja ne bih to preporucila.

A cikliranje je ista prica - ima puno verzija i treba se nac svoju. S tim da ove brojke od coco stvarno izgledaju malo, iako ne znamo kako trening izgleda i kakva je cijela prica. No, bez obzira na sve to, premalo je i nikako se nebi smjelo radit na duži rok. Slažem se sa avangarde - treba krenut sa vecim vrijednostima pa korigirat po potrebi.




Ja isto mislim.. ljudi se previse boje ugljikohidrata.. a ne shvacaju da ce se udebljat i od proteina ako su u kalorijskom suficitu..

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: zika
Date Posted: 16 Srpanj 2013 at 14:51
Originally posted by coco-girl coco-girl wrote:

hvala zika :) meni se isto pokazalo odlicnim prošle godine, ali sam taj dan jela samo voce i to uglavnom banane..pa sad ne znam da nastavim tako ili da jedem recimo zobene i nešto voca taj dan..I još imam pitanja u vezi mlijeka? koliko je dopušteno i kada?


hmm...banane mi nisu nikad bile 1.izbor, više se recimo orijentiraj na jagode, narance, marelice su ok, jabuke, možeš cak i ananas ili lubenicu koja je sada aktualna. Voce je odlicno jer daje jako puno energije, a može ga se pojesti više nego "tipicni uh" i zbilja diže iz mrtvih. Ako se osjecaš da ti je cijeli svijet potonuo što se energije tice, uzmi dvije nektarine, narance i sl. i bit ce ko nova.
Ugl.gledaj da jedeš krumpir recimo od ostalih uh-ica.

-------------
LiveStrong


Posted By: coco-girl
Date Posted: 16 Srpanj 2013 at 15:28
hvala na pomoci :) na netu piše hrpa svega o tome pa se lako pogubit! ja sam relativno nova u ovome pa mi je svaka informacija dobrodošla..inace kad sam htjela izgubit koji kilogram pripazila bi sa slatkišima, kruhom itd. i to bi brzo otišlo..više sam se vodila necim logicnim nego se pridržavala posebnog tipa prehrane...ali probala sam lani nešto slicno ovome (sasvim slucajno :)) i ispostavilo se da mi tijelo dobro reagira na takav tip prehrane... Treniram 3-4 puta tjedno,ali lagano - tipa 2 puta tjedno fitness a ostale dane vježbam kuci s bucicama i vježbe tipa tracy anderson ;) znaci ništa special.. uglavnom cilj mi je skinuti par kilograma i uvesti red u prehranu! nije mi cilj izgradivanje neke posebne mišicne mase ili tako nešto..Jel ok da onda nastavim s ovim tipom prehrane? Još par pitanja :D -mogu li zobene praviti s mlijekom ili ne? -jel mlijeko zaista tako loše? jogurt?


Posted By: avangarde
Date Posted: 16 Srpanj 2013 at 15:34
ako ti odgovara cikliranje onda nastavi s tim samo povecaj UH na low i high dane i trening na high dan. Ma možeš pravit s cim ti srce želi dok god si u kcal dnevnom okviru. Ja zobene prelijem s 1,5 dcl vode, stavim u mikrovalnu na 2min i dobiješ finu kašu u koju onda umiješaš šta god želiš. Ali ako te veseli jogurt i mlijeko slobodno s tim jedi   

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 17 Srpanj 2013 at 12:45
thanks na odg, avangarde :) pošto vidim da si ekspert u ovome, ugnjavit cu te još s nekim pitanjima, da konacno riješim sve nedoumice ;) 1. što najcešce jedeš za meduobroke, tj. što bi bilo najbolje kad je u pitanju mršavljenje? 2. jel mogu na high dane uglavnom jest zobene, povrce i nešto voca (jer ne volim krumpir i rižu)? jel ok da mi je kalorijski unos oko 1.200 kcal dnevno (nekad na low imam oko 900, pa na high povisim oko 1.400)..pretpostavljam da bi se s manje kalorija metabolizam usporio..3.jel u redu da na jedan od low dana jedem ciste proteine bez povrca ili je povrce baš uvijek ok? 4. i zadnje..ne znam dal da si kupim whey pa ga jedem umjesto nekog meduobroka jer sam cesto zbog posla u nemogucnosti da stanem i nešto pojedem..onda u gužvi njacešce uzmem jogurt ili zrnati sir..whey bi bio prakticniji, ali ne znam treba li meni pošto se ne ubijam u teretani i to..ajme koliko pitanja, sorry hehe ;)


Posted By: coco-girl
Date Posted: 17 Srpanj 2013 at 12:47
e još me zanima, koliki je preporucen maksimalan unos šecera dnevno (mislim na šecer iz mlijeka itd.) ako si na restrikcijskoj dijeti? i još jedno glupo pitanje ;) meso važete sirovo ili peceno (pretpostavljam sirovo)?


Posted By: avangarde
Date Posted: 17 Srpanj 2013 at 15:14
ja nemam medjuobroke, svaki obrok (njih 6) mi je jednako rasporedjen na sve nutrijente (M, Uh, P). Recimo u low dane pravim puding muffine ili sladoled od posnog sira (pogledaj u topic "pokazite sto jedete" tamo imas recepte). Bitno je da izbacis losu hranu- znaci sve bijelo, secer, junk. Sto se tice high dana možeš zobene, povrce obvezno i u low i u high dane, takoder i voce mozes ujutro najbolje. Ima jos stvari osim krumpira i rize koje mozes na high dane- jecmena kaša, integralni griz, heljda, zob domaca, kvinoja, amaranth..ima toga Koliko godina, visina i kg imas? Premalo je 1200 kcal to ti govorim sa 100% sigurnoscu ja imam 56kg na 162cm i jedem u low dane cca 1600kcal, a na high dane 1900 kcal, a odrzavanje mi je na 2100kcal. Trebas izracunat svoj BMR http://www.myfitnesspal.com/tools/bmr-calculator, i TDEE da vidis koliko ti je dnevni unos pa onda oduzmes od toga 20% i dobijes low dan high dan ides samo 100-200 kcal ispod svog odrzavanja tj TDEE-a. Na low dane obvezno zeleno povrce najvise i proteini i zdrave masti pojacane (bademi, kikiriki u ljucsi, maslinovo ulje..). Ako imas love slobodno kupi whey,, nije to nista special upravo kako kazes zamjena za proteine u obroke kad nemas vremena pripremat. Meso vežem sirovo, a što se tice unosa secera iz mlijeka, jogurta i mlijecnih- ja to gledam sve kao UH i unosim u aplikaciju koja mi preracuna koliko sam unijela UH u obroku. Imas dobrih app za to - evo jedne http://www.mynetdiary.com/ ulogiras se i unosis sta si jela i on ti sve racuna.
Samo pazi da nerezes toliko kcal, izracunaj BMR i TDEE pa cemo vidjet koliko trebas rezat
pozz

-------------
cookies are for pussies


Posted By: zika
Date Posted: 17 Srpanj 2013 at 16:15
Avangarde, ti još i jesi na dosta visoko...recimo ja sam 175/58 i jedem jedan dan 1450, drugi 1400, a na najlow jedan dan 1100 I sad bi covjek rekao da ni ne cikliram , ali... bitni su makrosi

-------------
LiveStrong


Posted By: avangarde
Date Posted: 17 Srpanj 2013 at 21:57
ja sam probala ici ispod 1500kcal i zavrsilo se katastorfom zbog previse kardijanja i vodenja tih grupnih treninga.. bolje nek krene s visim pa ce rezat kad zasteka. covjece, kak prezivis na 1100? ja mislim da bi ja golube po balkonu ganjala

-------------
cookies are for pussies


Posted By: zika
Date Posted: 17 Srpanj 2013 at 23:26
Dobro, ti ipak vodiš te treninge, to je skroz druga stvar, teško da se može mjerit s mojim danom u kojem prevladava sjedenje od 7 ujutro do 6 navecer :/// Tako preživim, sjedilacki hahaha. Makar mi je taj dan nedjelja s 1100, tako da zbilja nemam se gdje trošit previše da bi mi to bilo premalo. A i ovo je ok, jer dok se sjetim 200gP, 0UH, 50M kako sam imala bude mi muka , ali baš zbog toga mi je sve ostalo sad lako odradit.

-------------
LiveStrong


Posted By: coco-girl
Date Posted: 18 Srpanj 2013 at 10:30
povisit cu onda, ali me strah previše jer mi radni dan uglavnom izgleda kao zikin! ja sam 168/63, 22 god. Zika, kako tebi ide s ovim brojem kalorija (iako mi se cini da ti ne trebaš ništa izgubit)? avangarde, jel whey praviš s vodom ili mlijekom? jel jedete zrnati sir ili samo posni? pozz :)


Posted By: avangarde
Date Posted: 18 Srpanj 2013 at 16:25
ja bih kod tebe išla na 1300kcal na low dane, i 1600 na high dane. ja whey ili stavljam u zobene (koje sam prije toga natopila u vodi i stavila u mikrovalnu na 1,5 min) ili u kuhani integralni griz ili u muffine ili u posni umješam, a iza treninga pijem s vodom. Od zrnatog jedem light cottage iz lidla- e sad, jel on ima isto masti ko i dukatov zrnati nemam pojma

-------------
cookies are for pussies


Posted By: avangarde
Date Posted: 18 Srpanj 2013 at 16:28
Originally posted by zika zika wrote:

Dobro, ti ipak vodiš te treninge, to je skroz druga stvar, teško da se može mjerit s mojim danom u kojem prevladava sjedenje od 7 ujutro do 6 navecer :/// Tako preživim, sjedilacki hahaha. Makar mi je taj dan nedjelja s 1100, tako da zbilja nemam se gdje trošit previše da bi mi to bilo premalo. A i ovo je ok, jer dok se sjetim 200gP, 0UH, 50M kako sam imala bude mi muka , ali baš zbog toga mi je sve ostalo sad lako odradit.


a dobro, da ja sam ili na poslu gdje hodam i pricam ili u gymu ili spavam al svejedno i kad nemam trening sam na 1600kcal samo sam si taj dan uzela da mi ugljici ne prelaze 50 g, primjerila sam da mi tako dobro odgovara

-------------
cookies are for pussies


Posted By: zika
Date Posted: 18 Srpanj 2013 at 16:59
@Avangarde - što si onda povisiš masti dosta?
Mislim, opcenito su nam pristupi cikliranju dosta razliciti, pa je teško sada usporedjivati...

@Coco girl - pa podigni si malo, ali ne i previše, gledaj kolika ti je potrošnja, jer recimo ako živiš kao ja, onda ti zbilja ne treba puno iznad nego si sad. Mislim, sjedilacki nacin života je poprilicno zeznut i tko ga takvog ne živi ne kuži koliki je problem to nadoknaditi, sve ti se uspori, od metabolizma, do cirkulacije, sve je puno teže nego da se krece malo malo kroz cijeli dan.



-------------
LiveStrong


Posted By: avangarde
Date Posted: 18 Srpanj 2013 at 21:05
jes, imam medium, high i low dane kad povisim masti, protosi su stalno isti osim na high dane, onda su mi nekih 20 g manje od inace.. a krenila sam ovako pa cemo vidjet hoce biti potrebno mijenjati. Zasad zadovoljna

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 19 Srpanj 2013 at 09:16
hvala avangarde puno na svim odgovorima, riješila si mi sve nedoumice :) kako si zadovoljna tempom mršavljenja? i da te pitam još, gdje kupiš taj integralni griz?


Posted By: avangarde
Date Posted: 19 Srpanj 2013 at 13:48
zadovoljna za sad, otprilike ide oko pola kg- kg tjedno, što je super u struku 3 cm dolje integralni griz kupujem u intersparu, stoji na onim policama gdje je sve integralno. sretno!

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 19 Srpanj 2013 at 13:54
super, to je sasvim ok! ako opet budem u nekim dilemama znam gdje te mogu naci hehe :) sretno i tebi!


Posted By: Skums
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 14:33
Trenutno eksprimentiram sa nekom kombinacijom carb cyclinga i ketoze. Npr. na dane kad imam trening onda su mi svi oboroci P+M osim pola sata prije treninga i odmah nakon kad popijem PWM shake. U PreWM stavim 60g dexa, a u PWM 80 što na dane visokog unosa da je nekih 160g UH (dodatnih 20 su iz povrca). Sad jedno pitanje dali da se punim sa kompleksnim UH ili da nastavim ovako? Jer na dane kad ne treniram, onda sam na cca 0g UH pa mi trebaju brzi UH koji ce me napuniti koliko toliko prije treninga.


-------------
...under a pale gray sky,
we shall arise.


Posted By: avangarde
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 14:40
ja na dan visokih UH prije i poslije treninga uzimam brze, ostalo složeni tipa zobene, heljda, batat, jecam + proteini i malo masti iz maslinovog..
jel ti 160 g UH na visoki dan? taj dio što si napisao nisam baš skuzila

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Skums
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 14:47
Pa u biti nemam dane visokog/srednjeg/niskog, nego samo dane kad idem do nekih 160-200 (ovisi kakav mi je trening) ili dane kad sam na 0.
Znaci koliko sam skužio, možda bi bilo dobro u ponedjeljak (pošto sam u sub i ned na 0) unjeti više od 200g s time da bi svi bili spori osim nekih 60g brzih nakon treninga?
Nekako mi se cini najboljom opcijom držati inzulin nisko tokom cijelog dana i onda ga dignuti kad najviše treba.


-------------
...under a pale gray sky,
we shall arise.


Posted By: avangarde
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 14:55
kontam imas niske i visoke samo neznam koliko imas kila i to, ali svakako idi na 200g UH na visoke dane i cak i vise (ja recimo imam 55 kg, a uzimam 220g na viskoke) zbog leptina i ostalih hormona. Mozes brze oko treninga, a ostalo slozene ako zelis iako te ne bi ubilo ni da kasnije pojedes nesto brzo ako ti je visoki dan i trening je dobar. Koliko imas 0 dana?

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Skums
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 14:58
4 dana imam trening, a 3 dana su off. Znaci na ta 3 dana sam na 0 (sri, sub i ned).
Kila imam oko 78-80, a BF cca. 13%. Naziru se prva dva reda 6-packa, ali tu kao da je prica stala. Pa mi zato treba nešto da me pokrene dalje, a da ne pocnem gubiti mišice.


-------------
...under a pale gray sky,
we shall arise.


Posted By: avangarde
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 15:03
isto kao i ja raspored tj isti dani off dosta nizak bf a da probaš s Venutovim pristupom? znaci svaka 4 dana radiš visoki s 250g UH, na off dane si na 0, a na dane treninga koji ne padaju na 4. dan uzimaš oko 150g? meni je ta njegova prica s 3. dana low i 4 dan high jako uvjerljiva i dobra pa mislim da bi ti tako bilo dobro

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Skums
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 15:17
Hvala, ali nije to niski BF. Navecer kako sam pun vode, onda se ni te dvije plocice ne vide. Cry
Jedino u jutro je to vidljivo golim okom. Embarrassed
Cek, malo mi ovo nije jasno. Kažeš tri dana si na low, a cetvrti si na high. Dali to znaci da npr. od ponedjeljka do srijede sam na low i onda u cet na high, pa onda opet od petka do nedjelje na low pa pon high i tako dalje?
Jer vidim da ce mi onda ponekad trening pasti na low, a off dani na high.
A vidim da lik miješa u obrocima P+M+UH. Garant lik zna kaj radi, samo sam malo skeptican.


-------------
...under a pale gray sky,
we shall arise.


Posted By: avangarde
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 15:28
ja si mogu namjestiti uglavnom da mi pada na 4. dan trening. Al ako ne možeš nece se ništa desiti strašno ako produžiš low. Iako u biti ako vidiš nije low 0 Uh, vec izmedju 100 i 150g. Zato ja imam low/medium/high jer sam odlucila da cu u off ici bez ugljica. Pa bitno je da se vide, nije bitno kad ovo s mješanjem p,m,uh..Ima milijun nacina, neki rade ovako, neki onako. Ja se pak drzim bez masti prije i poslije treninga, ostala 4 obroka sve (p+m ili p+m+uh ovisno o danu). Jednostavno moras probat na sebi pa vidjeti. U svakom slucaju, povecaj UH na dane kad treniras bar na 150g, i na high dane idi minimum 200g.
sretno i javi   

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Skums
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 15:31
Ok, hvala na trudu i objašnjenju.
Šaljem slike kad se bude vidjela cijela 6. Wink


-------------
...under a pale gray sky,
we shall arise.


Posted By: avangarde
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 15:43
dogovoreno ja sam pala na 17% sa 20& u 3 tjedna pa sam onda na moru bila na održavanju i sad krecem u pohod na još 3%- 4% dolje pa bi se stacionirala na tome
sretno!

-------------
cookies are for pussies


Posted By: baba44
Date Posted: 06 Kolovoz 2013 at 18:34
uh,u 3 p.m.




-------------
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back


Posted By: coco-girl
Date Posted: 22 Kolovoz 2013 at 08:46
pozdrav...imam jedno pitanje..primjenjujem carb cycling vec par tjedana i imam super rezultate,ali sam primjetila da kada 3 dana zaredom jedem 0 UH (ili manje od 10g UH) pa 4.dan oko 200 UH nemam tako dobre rezultate kao kad jedem 3 dana oko 50-100 g UH pa 4.dan oko 200-220 g UH..Mislila sam ako ta 3 dana totalno izbacim UH da ce rezultati biti još bolji, ali su mi bolji kada ipak unosim odredenu kolicinu UH, a da ne pricam da se osjecam puno bolje i življe,onako mi se cini da sve stane...Da probam možda samo jedan od ta 3 dana jesti 0 UH, a ova druga 2 dana više?hvala na odg :)


Posted By: avangarde
Date Posted: 22 Kolovoz 2013 at 10:23
e sad..ti treniraš u low dane? neznam zašto si držala UH tako nisko ukoliko treniraš ta 3 dana. Ako se trenira na low danima onda bi se UH trebali kretati od 100-150g kako bi imala energije za odraditi trening. U orginalu cikliranje i je tako, dakle neide se ni jedan dan na 0 UH, odnosno postoje samo low dani (100-150g za tebe) i high dani (200-250g za tebe). Mozda te zbunilo to sto ja imam dane s 0 UH, ali ih ja primjenjujem samo u dane ne treniranja, znaci za vikend 2 dana.
Ugljikohidrati su potrebni za oporavak, a narucito ako vjezbas ih ne bi trebala izostavljati preporucam ti 3 dana na barem 100g, 120g i 4 dan 220g
pozz

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 22 Kolovoz 2013 at 11:54
hej, hvala na odgovoru...pa mislila sam pošto ne treniram intenzivno i cesto mi se dogodi da zbog posla prode i nekoliko dana bez treninga, da cu popravit to time što smanjim UH :) koliko UH bi mi preporucila na dane bez ikakvog treninga? i jel 3 dana s tako malo UH usporavaju metabolizam?


Posted By: coco-girl
Date Posted: 22 Kolovoz 2013 at 12:08
:D da te još nešto pitam..što radiš kad osjetiš stagnaciju? citala sam po netu da neki preporucuju 3 high ili 3 low (sa 0 UH) dana uzastopno? i jel imaš iskustva s "cheat meal" ili "cheat danom"?


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 22 Kolovoz 2013 at 15:42
coco, sama kažeš da imaš dobre rezultate sa pristupom slicnim ovom što ti je avangarde predložila - zašto se onda uopce premišljaš? Smile Drugo ako stagniraš....ali ako ti i ovako ide, sa tih cca 100g Uh-a na low dane, ne znam zašto biš to mijenjala. Možeš se jedino poigrati sa vecim deficitom ili suprotno tome - nekim refeedom, pauzom od deficita - možda ti je baš to potrebno, možda bi neko snižavanje kcal napravilo još veci sh*t. Kad duže jedeš malo UH-a, dolazi do zbrke u metabolizmu pa je potrebno malo promrdati hormone i ostalo.


Koliko dugo jedeš ovako i koji su ti ciljevi uopce?

Trenutna i ciljana težina/BF?

 


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: avangarde
Date Posted: 22 Kolovoz 2013 at 16:02
Originally posted by coco-girl coco-girl wrote:

hej, hvala na odgovoru...pa mislila sam pošto ne treniram intenzivno i cesto mi se dogodi da zbog posla prodje i nekoliko dana bez treninga, da cu popravit to time što smanjim UH :) koliko UH bi mi preporucila na dane bez ikakvog treninga? i jel 3 dana s tako malo UH usporavaju metabolizam?

ovo što ti Gymka kaze, ako ti pali tako da kad ne treniras jedes 100g onda se drzi toga. Ja na dan netreniranja jedem cca 60g i uvijek se nakon vikenda (2 uzastopna dana na 60g) napunim posteno sa nekih 250g. Što se tice cheat meala njega uvijek jedem (najcesce si priustim neku cokoladicu ili kolac) dan kad se punim ali sve u okviru kcal za taj dan odnosno tad sam na kcal za odrzavanje. No, kazem, meni ovako pali, a ti ako vidis da ti ovo odgovara onda pici po tome. Jer tvoji i moji treninzi kao i ostali faktori vjerovatno nisu isti

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 14:13
hej cure :) ma sada kada gledam vidim da mi UH tijekom low dana nikad nisu prelazili 50g, a tijekom high dana 200g...i tako je išlo dobro, ali kad sam spustila UH na manje od 10g na low dane, onda mi se dogodio zastoj (a vjerojatno i zbog toga što mi tada ukupan unos kcal nije prelazio 1000).. što mislite da trebam sada?da napravim pauzu koji dan (to se opet bojim jer nemam pojma šta da više jedem na neke "free" dane, navikla sam se na ovaj režim pa me strah da ne zbrljam), pa da onda nastavim ali da ne režem toliko kcal jer je ocito u tome bio problem..što mislite koja je donja granica kcal ispod koje se ne bi smjelo ici,tj. po kojoj formuli ste vi sebi izracunale (ima ih razlicitih po netu tako da razlika bude i do 500 kcal) jel pijete vi kavu s mlijekom? ja se toga ne mogu odreci nikako,ali gledam da mi unos tog mlijeka iz kave ne prelazi 100g dnevno..jel to ok? @Avangarde, jesi primjetila da ti "cheat meal" utjece na rezultate, tj. na liniju? I da, pitanje za obje - jel vam se dogodi da nekad zbrljate i ako da, kako popravljate štetu :))))) @Gymka, možeš li mi, molim te objasnit ovo što si mi preporucila?jel misliš da svaki dan imam drugaciji unos kcal (tipa jedan dan 1000, drugi dan 2000?)jedem ovako vec nešto više od mjesec dana, zbrljala sam koji put na high dane s previše voca i nekim keksima :) ali u okviru kcal za taj dan pa valjda nije strašno..trebala bi još nekih 5 kg izgubit da imam 54 (na 168 cm) tad si najbolje izgledam..i nemam ciljeve tipa nabijanja mišicne mase, tako da ne provodim puno vremena u teretani, više tu i tamo za svoju dušu..idem na fitness 2x tjedno i vježbam doma tipa tracy anderson, vozim bicikl,role,šetam itd. sorry zbog toliko pitanja :))) pozz


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 16:35
Ajmo ovako za pocetak, možeš li nam dati primjer dana od 50g ,od 200g i primjer ovog najnižeg, od 10 g Uh? Da ne lovimo u mutnom s tim brojkama jer je pitanje koliko su tocne, a i što se dešava s ostalim nutrijentima Wink

Po ovome što si napisala vec se može naslutit da si sveukupno jela premalo i da je moguce da trokiraš zbog toga. Ali bi svejedno voljela vidjeti primjere.

Što se donje granice tice, odredjeno je 1200 za žene i 1800 za muškarce, zato što je to uglavnom neki minimum u koji bi se mogle smjestit vrijednosti bazalnog metabolizma, a i sa manje hrane je teško dobit sve nutrijente koji nam trebaju da bi optimalno funkcionirali. Inace, kod svakog izracunavanja deficita pazi da se ne vodiš nekim opcim preporukama - izracunavaj u odnosu na sebe, smanjujuci 10-20% od svog održavanja za pocetak. Svi ti generalni savjeti - 500/1000 kcal manje, nekome ce savršeno poslužit, dok ce nekog drugog odvest u preveliki minus u odnosu na održavanje.

Ja kavu pijem samu, bez mlijeka i šecera, i uglavnom prije treninga. Anyway, mislim da možeš i s tim puno toga napravit, ako se ne možeš odreci (a možeš samo neceš Wink) samo da generalno sve bude dobro složeno.

A ovo pitanje me dobro nasmijalo - dal mi se dogodi da nekad zbrljam LOL Cuj, malo si zakasnila Big smile Po tvom ja ne da brljam nego sam Shocked, srušila biš se LOL, ali ja to cak ni ne nazivam brljanje - meni je to uživanje u životu. Ja imam drukciju filozofiju, drukciji trening i pomalo drukcije ciljeve. Samo ti mogu reci da aposlutno sve možeš jest, povremeno, u kontroliranim kolicinama ako baš hoceš, uz kvalitetnu prehranu vecinu vremena i uz dobre treninge (jbg-a, tracy mi ne ulazi u tu pricu, tako da... :)) Štetu popraviš u par dana, pogotovo sa ovim što ti jedeš.

...a ona brlja sa vocem  i keksima....auh......Tongue


Pazi, ti možeš odredit i ukupni tjedni unos pa varirat po danima ako ti je tako lakše. Ali prije svega, treba vidjet kako to izgleda na papiru...monitoru Big smile, pa onda vidjet di su rupe i mogucnosti...po meni, tebi sad treba malo kvalitetne pauze i malo rješavanja tih nerazumnih strahova Wink









-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: coco-girl
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 17:47
hej Gymka..svida mi se tvoj pristup tome svemu, citala sam i tvoje postove o tome i zaista je to jedini pravi nacin, sve ostalo je mucenje..ovako uživaš u životu i ideš prema onome što želiš :) btw, koliko dugo ti je trebalo da dodeš od one tvoje prve slike s maturalca do one 2?i da, svaka cast, super izgledaš! ...mene te formule za izracunavanje bune tako da iskreno ni ne znam koliko mi je potrebno za održavanje...s jednom mi ispadne 1800, s drugom 2500 itd :) ...da ti sad ne pišem cijeli jelovnik i koliko grama ovoga i onoga (jer svaki dan mi je drugaciji) probat cu ti to nekako jednostavnije.. ovaj dan s 10g UH jedem ugl piletinu, tunu s maslinovim uljem, bjelanjke..sve ciste proteine + masti i to sve skupa je iznosilo oko 900-1000 kcal..na ove dane s 50g UH, isto to + jogurt,zrnati,posni,gljive,povrce (ugl salata,rajcice,krastavci,tikvice,patlidžan..), mlijeko..sve skupa oko 1000-1200 kcal, a na ove dane s 200g UH uglavnom zobene (s dosta mlijeka-znam da ne valja :P),integralnu rižu, voce i to sve skupa je bilo oko 1500 kcal..to ti tako otprilike izgleda :D Još da te pitam kakav ti imaš stav vezan uz mlijecne proizvode i voce?jel ih jedeš i kada,u koji dio dana itd. I kakav bi mi trening preporucila, koliko puta tjedno - znaci cilj treninga je održati tijelo cvrstim i vitkim,obline mogu ostati haha :P ne stvaranje mišicne mase i onih pravih vidljivih mišica, prelijena sam za to :))) e da..i što se tice brljanja..bilo je to dosta keksa ;))


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 19:47
Smile Ma gle, nema jedinog pravog nacina i svatko ima svoju definiciju mucenja i  uživanja u životu Smile Ja sam totalno svjesna da postoje ljudi kojima apsolutno ništa ne fali - uživaju da im je svaki obrok clean. I to je ok. Zašto bih njima naturavala svoje? Opet, ima i onih koji rade tako i govore da uživaju ali zavaravaju sami sebe i pate. Ja sam bila jedna od tih i tada nisam vjerovala onima koji su mi to govorili :) Tek sam sada na svome, sort of - jedem sve ali opet pazim, i to tako mora biti. Naravno da nikad necu moci jesti aposlutno sve što želim, kada želim i u kojim kolicinama želim (tu sam žrtvu sama izabrala ako želim izgledat dobro i osjecat se dobro) - ali sam se stvarno na sebi uvjerila da je povremeni izletic u nešto "zabranjeno" sasvim dobro, cak i neophodno nekad - i psihološki i fiziološki.

Opet, moraš biti svjesna da je kod mene situacija malo drukcija, pogotovo sada - ja nabijam kile Wink i moji treninzi se sad uglavnom vrte oko toga kako dignuti više i bolje Smile tako da sasvim drukcije gledam na sve to kod sebe. Iako se trudim da u svakom obroku pojedem nešto dobro i kvalitetno, ne brine me što uz to nekad dodam nešto slatko, junkasto, bilo što što se "ne uklapa" ...vidjela sam da mi to koristi, pogotovo u dane treninga. I da se sve, ako se i zabrlja, vrati na staro kad malo procistim prehranu par dana i/ili smanjim uh-e.

Opet, that's my way ;) Ali sam sigurna da si vecina može dopustiti puno puno više nego što misli...cak i na nekom režimu di su uvjereni da ne smiju posrnuti niti malo. Da, ako se radi o nekom kracem roku di mora bit sve perfect...ali na duži rok, zaista ne treba dramit oko sitnica naspram ukupne slike.

Što se slika tice, to ti je period od nekih....3 god ja mislim...i sve ti je to išlo u nekim fazama, gore dolje...na toj slici imam najmanje, oko 57 kg..što mi je bilo premalo. Danas imam 6 kg više, i vrijeme je za update Big smile


Hmmm održavanje....ne znam kako ti se tako razlikuju brojevi? Pa di si izracunavala? Cuj, pitanje je koliko tocno tih aktivnosti imaš...da li je to svaki dan ili kako...bazalni bi ti mogao bit oko 1300, pa još te aktivnosti....ja bih rekla oko 1800-2000 kcal, mada prije donja granica, a možda i niže, ako si malo usporila metabolizam i ako nemaš baš mišicne mase...u svakom slucaju, 1500 bi ti bila dobra pocetna tocka.

Ti si bila u prevelikom minusu cijelo vrijeme, cak se nisi ni napunila kako treba :) To treba mijenjat....za pocetak ti možda nebi bilo loše dizat kcal malo pomalo s tim da povecaš i uh-e, jer ceš njihovim povecavanjem malo oporavit metabolizam. Ja bih na tvom mjestu za neko vrijeme ostavila cikliranje i probala sve uravnotežit - a tek se onda vratila na neki, malo bolji pristup cikliranja, ako rezultati budu izostajali.

Što se voca tice, zadnjih godina sam ga jela malo...ovo ljeto sam dosta borovnice šibala, uglavnom ujutro i prije treninga, i nešto jabuka - ali nisam ti baš freak za tim, a i ne znam..možda brijem ali ne odgovara mi. Inace, ništa protiv, ali u kombinaciji sa dosta uh-a inace, može bit too much. No, nekima dodje kao super zamjena ako su netolerantni prema žitaricama i tim škrobnim uh-ima opcenito tako da ti je sve to pitanje "kako kome" i "kako kada".

Mlijecni  - mlijeko rijetko pijem (nekad poslije treninga ili s wheyem, kakao zimi), jedino posni je gotovo svakodnevan. Sirevi ponekad, pogotovo kad sam na high fat. Ista stvar ko i voce - nekima paše, nekima ne, nekad se trebaju i izbacit kod velikih restrikcija i onih zadnjih pokušaja fat loss-a, tako da je opet teško generalno reci :)

Pa cuj, za ovo što želiš tracy je idealna Tongue samo onda zaboravi na puno papice Wink

Inace, sa raznim varijantama cucnjeva, iskoraka, sklekova, dipseva, zgibova....nikad ne možeš falit ;)










-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: White_Insane
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 20:55
Gymka zašto ti pišeš te kilometarske postove...dižeš mi tlak :D hahahahahaa


-------------
Life is a journey full of adventures !!


Posted By: mettasttaza
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 20:59
I treba ... Rijetko kome se ovo da toliko pisati..i prenositi znanje...svaka joj cast....meni mora biti ono baš dan da se mogu tako raspisati :) Ali sve do detalja opiše... :)

-------------
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Kolovoz 2013 at 23:19
white, vec sam ti rekla jednom - ne citaj.

Evo ti jedan kratki, to ceš valjda uspjet probavit Tongue




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: White_Insane
Date Posted: 25 Kolovoz 2013 at 03:52
Ma volim i ja tebe sreco moja :D


-------------
Life is a journey full of adventures !!


Posted By: avangarde
Date Posted: 25 Kolovoz 2013 at 14:36
ja više nemam šta dodati.. mislim da moraš probat sama od svega ovoga što smo ti preporucile barem mjesec dana i onda vidjet sta treba ispravljat, previše filozofiranja i pitanja trebam li jesti 100 ili 150 g UH je potpuno nebitno (ja sam uvijek da se krene s više UH da imaš prostora za rezanje)Napravi deficit od 300- 500 kcal od TDEE-a, drzi to mjesec dana i onda vidi kako dalje. Što se tice "ciscenja" poslije "junk daya" ja iduci dan popijem barem 3 l vode s limunovim sokom
pozz.

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 15:13
hvala vam cure puno, super ste :) svaka cast što dijelite sve što znate..najviše me živcira kad neke ljude pitaš kako održavaju liniju ili tako nešto pa ti kažu - joj ja sve jedem,takva sam prirodno a kad se nadeš s njima u nekim situacijima gdje se jede vidiš da paze na svaki zalogaj...budem radila sve što ste rekle pa javim rezultate :) još da vas pitam u vezi tih mlijecnih proizvoda - vidim po forumima da svi govore da treba izbacit kave s mlijekom, jogurte i to..pa me zanima jesu li UH u mlijeku drugaciji od onih u posnom siru ili ne? pitam zato što ako popiješ oko 2dcl mlijeka na dan to je oko 10g UH što i nije strašno pa me zanima zašto nije preporucljivo (jel zbog visokog GI mlijeka)..posni sir se uvijek može jesti, jel?? pijete li nekada neka light pica tipa cole zero (znam da je užas) ali zanima me vaše mišljenje :D pozz


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 15:22
Ma nema na cemu Wink

Sve ti je to laktoza samo je najveca razlika u odnosu UH-a i P koji je daleko povoljniji kod posnog - za više P dobiješ manje Uh-a. Posni je i sporiji protein zato je i odlican kad neceš duže bit u mogucnosti jesti.....mlijeko ce više isprovocirat inzulin i ode brže.

A što se zero tice, upravo je popila za rucak Wink Za gut tu i tamo kad mi dodje gušt ne brinem. Nije olicenje zdravlja ali što je uopce Smile


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: avangarde
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 15:47
da, sorry zaboravljam ti odgov. za mlijeko u kavi. Ja normalno pijem tursku kavu 2 puta na dan s mlijekom 0.9 ili 1,5 ovisno koje imam u stanu. To ne brojim, nepada mi napamet To mi je otpriklike koda brojim zelenu salatu u svakom drugom obroku. Nemoj se zamarati s malo kave u mlijeku, od toga se siguno nitko nije udebljao niti je to nekome smetalo da smrsavi. Posni jedi normalno, samo pribroji UH iz njega ukupnom broju. A cola zero--ja je pijem najcesce vani u kafu, pravim se da sam normalna djevojka

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 15:59
hehe evo i ja sam upravo jednu popila i mislim si kad mi sad Gymka napiše da sigurno nikad to ne pije, kad vidi ovo ;) još jednom thanks što odvajaš svoje slobodno vrijeme da prosvijetliš ovakve poput mene :))) procitala sam sve tvoje blogove i baš se vidi da si sve svoje iskustvo prenijela u njih...tvoji bi se blogovi trebali pojavit prvi kad netko u google utipka bilo što vezano uz dijetu itd. :) umjesto onih gluposti tipa izgubi 5kg u 5 dana..kada bi ljudi samo primjenili makar dio tog što procitaju valjda bi izašli iz tog zacaranog kruga..od kad sam vas pocela pratiti ovdje doslovno se iznerviram kad cujem kolegice kad pocnu pricat entuzijasticno o un,dukan dijeti i slicnim :P a osnove su u biti tako jednostavne, treba samo discipline i motivacije and that's it :))


Posted By: coco-girl
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 16:14
haha e baš to avangarde, i ja isto...da ne narucim baš mineralnu :P ma znam da sam zapela za to mlijeko u kavi, ali mislim da vas pitam pa da vidim...ja isto tako, 2 kave na dan, zadnju popijem do 18h, a u svaku stavim 20-30g mlijeka 0,9..tako da to nije strašno, a falilo bi mi užas :P thanks na odg ;)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 16:32

coco Hug

Baš, prije sam ti ja pimplala puno više, sad je milina živit Wink Kad bi me ta zero zabrinula, šta bi tek sa ostalim što znam izvest LOL

To su ti baš stvari koje moraš sama na sebi vidjet. Možda dodješ u fazu kad ce ti i to malo mlijeka smetat za ono što želiš ali to je baš ono.....faza u koju možda neceš ni htjet nikad doc jer ceš bit zadovoljna s onim što vidiš tako da....pusti si sad taj gušt kad te tako veseli i sredi sve oko toga - ako tako bude išlo, a ici ce, nemaš frke Smile




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: veky81
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 17:38
Taman ste i mene prosvijetlile vezano za kavu..uvijek pijem bez šecera,ali nikad bez mlijeka..znaci jedna moja kava na dan s malo mlijeka zasad nije tako strašno


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 18:17
Smile Nije, prvo ti sredi sve ostalo Wink


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: veky81
Date Posted: 27 Kolovoz 2013 at 19:53
Trudim se trudim !!! Upravo sam pekla palacinke i nijednu nisam pojela!


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Kolovoz 2013 at 16:18
A baš si mogla Tongue

LOL

Kažem ti, malo discipline ti  sigurno treba ali još jednom ti ponavljam - nemoj se dovest u situaciju da ti sve prekipi pa postaneš ko ludjak dok nešto ne pojedeš Big smile Imam osjecaj da si malo preforsirano ušla u sve ovo, sve neka panika.......opusti se...ovo radiš radi sebe, ne moraš nikome ništa dokazivati. I što opuštenije i fleksibilnije kreneš bit ce ti lakše. Ne traži savršenstvo od sebe...

Sami pazi na energiju.....ne unosi više od onog što ti treba i vecinu vremena jedi kvalitetno.




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: avangarde
Date Posted: 28 Kolovoz 2013 at 16:31
Originally posted by veky81 veky81 wrote:

Trudim se trudim !!! Upravo sam pekla palacinke i nijednu nisam pojela!

uh, kod mene to neide tako..ja pripremim odvojeno smjesu za "normalne" palacinke, i odvojeno smjesu za svoje s wheyem i onda oni mažu s cim hoce, a ja s malo kikiriki maslaca (ili u posljednje vrijeme kupim onaj neki namaz s 4 vrste orašastih sto me podjeca na nutellu) i etoga    pa necu ja da tužno gledam dok drugi klopaju, a ne ne

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Kolovoz 2013 at 16:40
Ja sam nekako onaj tip - ako nije pravo, nije pravo LOL

Volim i ja te s zobenima i wheyem i tako to, fino...ali to mi nikako ne može zamijenit klasiku, no way Smile Tako da...kad se to jede, jede se to, taj put...a i to je jako rijetko, najcešce za desert negdje vani, doma ih nikad ni ne radim.

Ok ako netko cešce radi pa nije baš za svaki put, ali za ovako povremeno mislim da se nije za zamarat....za vecinu govorim, na stranu posebne želje i željice, sve ja to kužim Smile




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: dalila
Date Posted: 29 Kolovoz 2013 at 10:01
Toliko dugo su mi ugljici bili glavni neprijatelji...da se tek odnedavno susrecem sa cikliranjem (blisko) i poprilicno funkcionira, samo si još moram pronaci idealan recept, da mi paše i da sve uskladim sa aktivnostima....


Posted By: coco-girl
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 10:49
gymka,molim te tvoje mišljenje o keto dijeti?jesi probala i kako si bila zadovoljna?i koja je razlika izmedu anabolicke i keto? negdje piše da anabolicka ima dane punjenja, a keto ne..?thanks ;)


Posted By: coco-girl
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 13:31
i za avangarde isto pitanje kao za gymku, please :)


Posted By: avangarde
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 14:19
moje mišljenje o keto dijeti..hmmmm mogu samo reci da na mene nije dobro utjecala. Radila sam je jedno ljeto poslije gotovo godinu dana uravnotežne prehrane u Zoni na 40% UH. Odradila sam ciklus od mjesec i pol dana i nakon toga su mi se hormoncici blago reci smrdali medutim, sad sam svjesna da za tako nešta provodit treba imati jako dobro znanje i iskustvo u tome da bi znao kada, kako, koliko i s cime se puniti, da to punjenje bude skroz cisto da nebi napravili protuefekt itd itb. Ukratko previse muke i truda, a ako se neznaš vracati iz nje natrag na normalnu prehranu nisi ništa napravio tj možeš imati samo loše posljedice--poremecene hormone, usporen metabolizam i posljedicno dobitak kila..

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 15:28
znaci ti bi preporucila bolje carb cycling nego keto? ja sam mislila kombinirati i jedno i drugo, ali sad ne znam više :P kakvo ti je iskustvo sa zonom?


Posted By: avangarde
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 15:43
svakako bi prije carb cycling preporucila nego keto..neznam kako drugima al meni na ketu jako trpe treninzi zbog manjka UH. A ovako kad ih lijepo nakrcam oko treninga bude sve ok kako misliš kombinirat cycling i keto? odradit jedno pa nastavit s drugim ili?
Meni je Zona prva prava dijeta (ako je tako uopce mogu nazvati jer je to vise nacin zivota) u prvom redu doniijela mijenjanje navika jer sam tada bila najdeblja i neuredno sam živjela. Pridržavala sam se Zone oko 1,5 godine i naravno promjene su bile drasticne, što zbog promjene nacina života, što zbog toga što je Zona uravnotežena prehrana koja se može koristiti na duže vrijeme (cijeli život), dok primjerice cycling ili keto nije preporucljivo raditi duže od cca 3mj. Evo, ovdje sam pisala o Zoni, pa ako te zanima https://www.fitness.com.hr/blog/avangarde/Godina-dana-zivota-u-mojoj-ZONI.aspx
ono što ja mislim trenutno je da si trebaš odrediti nešto što ceš slijediti kontinuirano barem 3 tj pa onda vidjeti. Kombiniranje i odstupanje od necega što si zapocela nece dati previše rezultata

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 16:14
pa mislila sam..pošto sam (izuzev par brljanja) vec nekih mjesec dana u carb cyclingu i htjela sam probat koji tjedan s keto (ali svakako s punjenjem UH bar 1 put tjedno) jer sam skužila da s kombinacijom proteini+ visoko masti najbrže mršavim..pa da tako najbrže rješim još ovih par kila koje me živciraju..hvalaa na odg :))


Posted By: avangarde
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 16:18
koliko si izgubila u mjesec dana carb cyclinga?

-------------
cookies are for pussies


Posted By: coco-girl
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 16:22
oko 4 kg..


Posted By: avangarde
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 16:32
pa to je taman ništa nemoj mjenjati ako idu i dalje dole. Ako je nastao zastoj, smanji UH za 20 g u low dane i nastavi picit dalje

-------------
cookies are for pussies


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 11 Rujan 2013 at 16:51

Ne mogu ti baš kratko odgovorit na to jer imam beskonacno "ali" Big smile

Nisam ni za ni protiv, prije nego upoznam osobu koja ju želi provest i ispitam ju 100 pitanja :) Jedino - prije svih tih "naprednijih" metoda, bitno je da se rješe osnove i da se neke odredjene dobre navike vec usvoje, kao što je i avangarde rekla. A onda to treba znat pametno izvest.

Nacin na koji to vecina ljudi radi ne smatram dobrim i mislim da ce mnogi trpit posljedice radi toga, u najmanjem slucaju - vratit ce kg-e nazad kad im dosadi jest tako. Problem je u tome što se ljudi hvataju za sve new age bombe i misle da ako nekome nešto super odgovara/šteti da je i njima tako. Ne trebaju svi bježat od UH-a ko od vraga, niti vrištat kad vide žitarice. Sva ta fama mi je smiješna odavno. Sve u isti koš, a koševa koliko hoceš.

Ja sam radila neku svoju modificiranu verziju toga i bila sam zadovoljna - u fizickom smislu, u psihickom i ne baš. Ali to mi i nace pati na dijeti tako da ništa cudno :) S punjenjima, naravno, za vikend. Uz intezivne treninge, drugo mi ni ne dolazi u obzir, najduže 2 tjedna bez punjenja. Druga stvar su neka skakutanja po kardio spravama ili ništa, na tome se cak i može izvest cista keto dijeta, ali uz ozbiljne treninge mora bit neki tip cikliranja, odnosno tih modificiranih keto pristupa.

Kažem ti - ja sam uvijek za eksperimente na svom tijelu, ali uz znanje što se radi. Ili uz neciji nadzor.

coco - kakvi su ti sad omjeri i kcal na low/high danima? Možda tu imaš još prostora za neku intervenciju, prije nego opališ po necem drugom.


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: coco-girl
Date Posted: 12 Rujan 2013 at 09:35
cure,hvala na odgovorima...ne znam ni sama da se petljam u to jer kao što ti kažeš ok je eksperimentirati na sebi, ali ako tocno znaš što radiš...da si ne pobrkam cijelu ravnotežu u organizmu..A onda mi vrag ne da mira i mislim si možda mi je to baš potrebno :P meni je carb cycling super ali bi tako mogla živjet cijeli život, to mi je više za održavanje..valjda uvijek mršavljenje povezujem s mucenjem pa mi to fali hahaha :)))) u biti što me kopka u vezi toga je neka stara i grozna dijeta koju mi je seka preporucila i koju smo nas dvije probale par puta i uvijek s izvanrednim rezultatima (s tim da smo je mi malo izmjenile i poboljšale). I tek nedavno kad sam otkrila carb cycling vidim da je ta naša "dijeta" bila nešto slicno tome.. originalna dijeta je bila grozna (1.dan jedeš hrenovke,2.dan jaja,3. dan banane, a 4.dan sve to miješano). mi smo umjesto hrenovki jele piletinu,šunku itd. + povrce, tunu, jaja,sir itd. znaci sve to miješano (nismo na masti pazile, a UH su bili ispod 10g), a 3.dan smo jele samo banane. 4.dan za dorucak 2 banane, a ostatak dana ovo ostalo. Iako zvuci grozno i nezdravo taj nacin prehrane je meni dosad donio najbolje rezultate.Seka se bavila manekenstvom i kad je trebala nešto izgubit uvijek je bila na tom 1-2 tj. i super...kilogrami se poslije nisu vracali uz samo malo paženja i ne pretjerivanja u slatkišima..Znam,Gymka, da ti se taj meni nece nikako svidjet, ali me stvarno zanima tvojke mišljenje?jel to kao neki carb cycling bio ili?kalorije su mi onda bile oko 1200 do 1500 znaci nije bila neka ekstra niskokaloricna dijeta..morala sam te pitat u vezi toga da mi pojasniš jer je taj nacin prehrane u biti cudan, ali eto na meni je bio jako djelotvoran..i da te još pitam u vezi keto - da probam to odradit 2.tj. (znaci P+M i povrce) pa vidjet kako mi to odgovara i nastavit sa cyclingom? sorry na tako dugackom postu i thanks za vrijeme koje odvajaš :)) :*


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 12 Rujan 2013 at 16:56
Ako želiš, pošaljem ti ja jednu knjigu na mail pa eksperimentiraj sa znanjem Wink

Što se tice prehrane za cijeli život - ja sam nekako uvijek na strani ravnoteže kad se radi o dužem roku. Sa umjerenošcu i sa dobrim treninzima, te usputnim aktivnostima se jako lijepo može održavat. Sve ove metode su mi cisti alat za neke privremene ciljeve, a održavanje mi je nešto drugo. Naravno da se UH-i mogu prilagodit tjelesnom tipu i aktivnostima, ne mora svatko bit na, ne znam, 50-60% UH-a ali da je to sve nekako uravnoteženo, da nema tih pražnjenja/punjenja i klackanja non stop....


Uh, a sad ta vaša dijeta Big smile To nikako nije carb cycling, to je katastrofa Big smile I što, nakon 4. dana se opet ponavljao 1. dan? Ako je tako, pogledaj malo....4 dana od 7 ste bile na low carbu i pitanje je da li je to i bilo toliko kcal u igri. Onda dan s bananama  hmmm... hehehe....da ne duljim - ovo je bila niskokaloricna dijeta, hoceš reci da 1200 nije nisko? :) A pitanje je dal ste u ovim proteinskim danima i došle do toga....sve skupa nije ni cudo da ste mršavile jer je mršavljenje stvar deficita - veci deficit, brži pocetni gubitak kg-a...dodaj tu manjak UH-a pa time i veci gubitak vode i to je to.......a što sa mišicnom masom? Što sa tijelom opcenito? I naravno da se kile nece vratit ako se nastavi jesti malo.....

Daj, daj....okanite se toga Smile


Gle, ti to možeš probat, nešto ceš izgubit sigurno.....ali opet ti kažem - ne radi napamet. Bar prouci to malo detaljnije i složi si jelovnike po tocno odredjenim brojkama za tebe. Mada biš ti napredovala dalje i sa cikliranjem, 4 kg je super i išlo bi to i dalje. A ako nebi, malo si promijeniš nešto (povecaš deficit ako ima mjesta, malo promijeniš omjere, produžiš pražnjenje, bilo što....ili cak tjedan dva opališ neko održavanje pa se vratiš na cycling) da opet krene.

Ne znam, teško je ovako napamet govorit :) ali ocito ti ide s ovim kad si toliko izgubila.....zašto onda mijenjati princip koji funkcionira?


Nema problema, nije mi teško, netko mi je dao tonu energije sad Smile Hug





-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: coco-girl
Date Posted: 12 Rujan 2013 at 17:30
hej draga Gymka, može, pošalješ mi knjigu pa da malo proucavam :) navukla sam se na tu tematiku na ovom forumu pa sam vec i ljude oko sebe pocela davit s time..svi pocnu mracit :D uglavnom i ja mislim da cu ostati pri carb cyclingu i da cu, ako se ovako nastavi, biti sasvim zadovoljna za nekih mjesec dana..ali meni se uvijek dogada kada sam skoro kod cilja da pocnem nešto brljat da bi što prije došla do toga što želim, a to rezultira time da zbrljam sve pa se nadem na pocetku...i znam da i kad stoji neko vrijeme, na kraju krene pa ti se cini da je preko noci sve otišlo..ništa..strpljen-spašen :P i svida mi se komentar da je kod održavanja bit da si u ravnoteži..koje bi omjere ti preporucila?znam da trebaš više info, ali barem okvirno? hahahaha ova banana što pleše je super :)))tako smo i nas dvije kad nas je pukla energija..preporuka te "dijete" je bila 9 komada, pa si ti sad misli!!!2-3 dana smo bile kao na groblju, a onda bananice :))) i da..sve ispocetka..joj kad to vidim ovako napisano, stvarno je užas..ja sam nakon mjesec dana izgubila "stvari" i izgledala totalno ispijeno i nezdravo..ali smo s broja 36 došle do 34 i super :) ne mislim se vracat na takvo nešto,ali hvala na prosvjetljenju :)) kako mi možeš poslati tu knjigu? ja se ne snalazim ovdje baš dobro još uvijek..jel ti trebam napisat mail u pp ili..? pozz :*


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 12 Rujan 2013 at 17:51
Originally posted by coco-girl coco-girl wrote:

ja sam nakon mjesec dana izgubila "stvari" i izgledala totalno ispijeno i nezdravo..ali smo s broja 36 došle do 34 i super :)


Dovoljan komentar LOL Wink

Nema brljanja pred kraj, odradi sve kako spada i tek ceš onda moc rec kako nešto funkcionira ;)

Okvirne omjere? Pa da, i trebam više info Smile Ali neka osnovna preporuka je uglavnom 50% UH, 25-30% P, 20-25% M....kao dobar temelj za start. Ili cak princip zone, baš uravnotežen omjer 40% UH, 30% P, 30% M.... A onda prema ostalim faktorima i rezultatima miceš te omjere i tražiš najbolju kombinaciju. Uglavnom ce oni koji slabije reagiraju na UH-e i/ili nemaju nekih aktivnosti bolje funkcionirat na manje UH-a, a više masti....ovi drugi ce tolerirat više UH-a, što su mršaviji i hiperaktivniji, tim više. Ali sve ti je to testing....i opet ima "ali" koliko hoceš :)) Naravno, može se manipulirat i samim vrstama UH-a, kako ko reagira...i tajmingom....ma...ima toga :)

Pošalji mi mail u inbox ;)




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: coco-girl
Date Posted: 27 Rujan 2013 at 08:48
gymka, poslala sam ti poruku s mailom u inbox, valjda sam ok poslala, nadam se da ce ti stici :)) :*


Posted By: bebolina
Date Posted: 06 Sijecanj 2014 at 20:35
Trebam par savjeta u vezi cikliranja UH. Smile

Slažem si plan prehrehrane.

Par osnovnih podataka:       BMR: 1304   Tdee  2021

Pon: nisko UH
Uto: visokoUh
Sri:nisko UH
Cet: visokoUh
Pet: umjereno Uh
Sub: nisko UH
Ned: visoko Uh

Treniram: uto, cet obavezno i treci dan je petak ili nedjelja


Dani kada su Uh visoko uzimam: 174g UH
   185 g Uh
33g M

Umjereno Uh:  145g UH
    185g P
      33g M

Nisko UH: 116g UH
    185g P
33g M

Posložila sam si tako da svaki obrok uzimam 37g P (5 obroka), 11gM (3 obroka), a Uh rasporedim tako da 50% uzmem u dorucku, 25% u rucku i 25 % nakon treninga (ako ne treniram taj dan onda i 50% za rucak)

Svaka 3-4 tjedna planiram Uh spuštat za 20g (u svaka od 3 navedena dana)


Zanima me slijedece:
1. Jesam li ok posložila cikliranje po danima ili mora ici redom3 dana nisko (pon-sri), 2 umjereno(cet-pet) i 2 punjenja (sub-ned)
2. S obzirom da vježbam od 21-22h je li ok da u 22.30 uzmem obrok 37%p i 43gUH? Je li kasno za toliko UH?
3. Molim vas savjet što za medjuobroke, tu nikako da izvucem bar 30g P
4. Imate kakav savjet što bi mijenjali?

PUNO HVALA!!!!
Heart


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 07 Sijecanj 2014 at 12:41
Ja bih mijenjala gotovo sve Tongue


Ti si na visoki dan, ukoliko ti je tdee oko 2000 kcal (je li?), 300 kcal u minusu....a to ne biš trebala biti. Ovo je brdo proteina na dnevnoj bazi, nedovoljno uh-a na punjenju (istovremeno premala razlika u danima) i sve skupa ne znam baš koliko dobro na duže staze...not really, ni za rezultate, ni za metabolizam, ni za psihu generalno.

Otkud ti ove brojke, si to slagala sama ili?

Kakve su ti ono mjere - kilaža, visina?


p.s. nakon DOBROG treninga nikad nije kasno za uh-e :)




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: bebolina
Date Posted: 07 Sijecanj 2014 at 12:57
Sama sam slagala da :D

Na definiciji sam zato sam oduzela 20% od ukupnog broja kcal.

162cm  -  53 kg


Posted By: avangarde
Date Posted: 07 Sijecanj 2014 at 18:27
1. nemora ici tako kako si navela, moj savjet da visoko Uh stavis na dane treninga kod skupina koje ti zaostaju ili na dane žešcih treninga
2. ovo za uh navece se skroz slazem s Gymkom, ja bas pripremam štrukle
ja ne bi na dane visokih UH isla ispod 200g, tj isla bi na 220-250g, kcal taj dan bi drzala na odrzavanju ili +100 od odrzavanja. I da, proteini su ti dosta visoko, ja bi radije isla prema smanjenju proteina, povecanju masti i UH
3. a što se tice meduobroka..a sta da ti kazem, ja ih nisam imala, sve su mi bili oboci i bazirali su se uglavnom ili na piletini ili na wheyu

-------------
cookies are for pussies


Posted By: bebolina
Date Posted: 07 Sijecanj 2014 at 18:55
Hvala avangarde!
Zato sam i stavila da me ispravite. Thumbs Up

Znaci u dane punjenja, UH stavim na 200-250g, a proteine spustim tako da kalorijski budem isto kao do sada, u kalorijskom deficitu (ako idem na defku)?

Dani umjerenog i niskog unosa UH isto da mijenjam ili da ostane kako je?

Proteine sam stavila visoko da istovremeno gradim mišice i topim onaj višak.
Evo ovo je clanak po kojem sam si slagala te brojcice:
http://www.vjezbaj.com/blog/cikliranje-ugljikohidratima/

Kaže 3.5g P po kg, a 2.75g UH po kg u danima umjerenod unosa UH. U dana niskog unosa oduzmeš 25%, a u dane punjenja dodaš 25%.
I tako sam si posložila te brojkice Tongue

Ovo je dosta novo za mene, ako imate koji savjet rado cu ga usvojiti Heart



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk