Print Page | Close Window

š0 zdravih namirnica

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=704
Printed Date: 14 Svibanj 2024 at 06:30
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: š0 zdravih namirnica
Posted By: ©ime
Subject: š0 zdravih namirnica
Date Posted: 10 Sijecanj 2008 at 20:54

Klinika Mayo na svojem http://www.mayoclinic.com/health/health-foods/NU00632 - webu ima popis od š0 zdravih namirnica:

š. Jabuke
2. Bademi
3. Prokulice
4. Borovnice
5. Crveni grah
6. Losos
7. Spinat
8. Slatki krumpir
9. Psenicne klice
š0. Sok od povrca


Koliko njih redovito jedete?


 



Replies:
Posted By: dalila
Date Posted: 10 Sijecanj 2008 at 22:49
 Jabuke skoro pa svaki dan, prokulice ajmo rec jedan put tjedno, borovnice rijetko, crveni grah isto rijetko, losos premalo, spinat jednom mjesecno, slatki krumpir nikada, psenicne klice skoro nikada, sok od povrca nikada skoro


Posted By: ©ime
Date Posted: 10 Sijecanj 2008 at 23:43

Ako dobro razumijem psenicne klice su zitarice koje se nalaze u kruhu i muesli-ju... ili se one mogu nabaviti zasebno kao lanene sjemenke??

Postoji nekakav napitak od povrca koji pokriva 50% potreba za vitaminima i moze se kupiti u bocici ... jedino sumnjam da se moze kupitit kod nas (vidio sam reklamu na njemackoj telki)

Kako jedes prokulice... kuhane?


Posted By: Mr G.
Date Posted: 10 Sijecanj 2008 at 23:47
Znam da je to sve super zdravo ali od toga jedino tu i tamo ubacim spinat.

Jabuka je super zdrava ali je uopce ne jedem - ne znam zasto.
U zadnje vrijeme tamanim mandarine.


-------------


Posted By: Theia
Date Posted: 10 Sijecanj 2008 at 23:55

Originally posted by ©ime ©ime wrote:


Klinika Mayo na svojem http://www.mayoclinic.com/health/health-foods/NU00632 - webu ima popis od š0 zdravih namirnica:

š. Jabuke
2. Bademi
3. Prokulice
4. Borovnice
5. Crveni grah
6. Losos
7. Spinat
8. Slatki krumpir
9. Psenicne klice
š0. Sok od povrca


Koliko njih redovito jedete?


 
 

  1. jabuku svaki dan
  2. crveni grah, losos i spinat ponekad
  3. ostalo nikad



Posted By: enaa
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 08:50
Originally posted by šime šime wrote:


š. Jabuke
2. Bademi
3. Prokulice
4. Borovnice
5. Crveni grah
6. Losos
7. Spinat
8. Slatki krumpir
9. Psenicne klice
š0. Sok od povrca

cesto:
š. jabuke - najdraze voce zimi
2. spinat - najdraze povrce
3. prokulice
4. slatki krumpir - na tome sam stedjela zbog uh
rijetko:
š. bademi
2. crveni grah
3. losos
4. sok od povrca (mrkve)
5. psenicne klice
nikad:
borovnice (ne znam zasto)
 


Posted By: Signorina
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 15:55
Cesto: jabuke i spinat
Rijetko: prokulice, borovnice, losos
Ostalo skoro nikad ili nikad.

A sto se tice slatkog krumpira, kaj toga ima kod nas? Jel to isto kao batat mozda?
(To stalno jedu u americkim filmovima )


Posted By: emilio
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 16:05

Originally posted by ©ime ©ime wrote:


Ako dobro razumijem psenicne klice su zitarice koje se nalaze u kruhu i muesli-ju... ili se one mogu nabaviti zasebno kao lanene sjemenke??

Postoji nekakav napitak od povrca koji pokriva 50% potreba za vitaminima i moze se kupiti u bocici ... jedino sumnjam da se moze kupitit kod nas (vidio sam reklamu na njemackoj telki)

Kako jedes prokulice... kuhane?
 

otprilike jedan deciliter bocica,plasticna,takodjer i vocni napitak postoji..da li na to mislis ..

sta su prokulice?   ima rijeci koje moram traziti u rijecniku pa cak i zvati kolege da mi objasne...



Posted By: Signorina
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 16:10
prokulica ili kelj pupcar
Evo i recepta:
http://www.coolinarika.com/recept/prilog-od-prokulica - prilog od prokulice


Posted By: ©ime
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 19:07
Originally posted by emilio emilio wrote:

otprilike jedan deciliter bocica,plasticna,takodjer i vocni napitak postoji..da li na to mislis ..

sta su prokulice?   ima rijeci koje moram traziti u rijecniku pa cak i zvati kolege da mi objasne...




da, to je valjda to. gdje si to vidio?

upisi prokulice u Google Images...


Posted By: ©ime
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 19:11
Originally posted by Signorina Signorina wrote:

prokulica ili kelj pupcar
Evo i recepta:
http://www.coolinarika.com/recept/prilog-od-prokulica - prilog od prokulice



"Prokulice ocistite i stavite u kipucu, blago posoljenu vodu i kuhajte dok ne omeksaju (oko š5 minuta)."

Mislim da ovaj drugi dio recepta s maslacem, uljem i krusnim mrvicama nije potreban .... pitanje je jedino da li su tako kuhane jestive. Provjeriti cu!



Posted By: emilio
Date Posted: 11 Sijecanj 2008 at 20:26
 pronasao sam ih,,,volim te prokulice,,,,sto se tice onih bocica ´to su KNORR proizvodi,,pa u ducanu ih kupujem,6 komada pakovanje........pozdrav  


Posted By: Signorina
Date Posted: 12 Sijecanj 2008 at 12:05
Originally posted by šime šime wrote:

Mislim da ovaj drugi dio recepta s maslacem, uljem i krusnim mrvicama nije potreban .... pitanje je jedino da li su tako kuhane jestive. Provjeriti cu!



He he, pa ponekad se smije i malo zastraniti, ne? Alternativa je "salata od prokulica". Isto se skuhaju, a zacine se s malo sitno rezanog cesnjaka, octa ili acceto balsamico i malo ulja, meni najbolje pase maslinovo, ali moze i neko drugo. A tko voli slanije, moze i posoliti.


Posted By: dalila
Date Posted: 12 Sijecanj 2008 at 16:19

 Ovako... ja skuham prokulice, brokulu, kelj i onda kada je skuhano.... stavim u tavu u ful malo naslinovog ulja....u kom sam predhodno ispekla pileci ili pureci file..... dodam malo vode... vegeta, sol... malo cesnjaka..... i bude stvarno fino.....

I spinat obozava... njega malo prokuham u vodi....ocijedim.... zdinstam kapulu i malo cesnjaka.... dodam spinat.... i jedan kuhani krumpir... mrvicu mlijeka... i zacini....kako tko voli...;)

Ajmo otvoriti temu recepti... jel ima to vec



Posted By: direktor
Date Posted: 12 Sijecanj 2008 at 18:28
Originally posted by dalila dalila wrote:

 Ovako... ja skuham prokulice, brokulu, kelj i onda kada je skuhano.... stavim u tavu u ful malo naslinovog ulja....u kom sam predhodno ispekla pileci ili pureci file..... dodam malo vode... vegeta, sol... malo cesnjaka..... i bude stvarno fino.....

I spinat obozava... njega malo prokuham u vodi....ocijedim.... zdinstam kapulu i malo cesnjaka.... dodam spinat.... i jedan kuhani krumpir... mrvicu mlijeka... i zacini....kako tko voli...;)

Ajmo otvoriti temu recepti... jel ima to vec



daj mi reci..ako sam dobro shvatio,ti peces na maslinovom ?


Posted By: Signorina
Date Posted: 12 Sijecanj 2008 at 20:26
Originally posted by dalila dalila wrote:

Ajmo otvoriti temu recepti... jel ima to vec


Ima tema, ali nije bila bas popularna:
https://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=390&PN=3 - tema s receptima

Ja nisam bas neka kuharica, kad mi padne nesto fino na pamet, napisat cu.


Posted By: dalila
Date Posted: 13 Sijecanj 2008 at 15:08
 Znam da nebi trebala...ali meni je tako finije....iako znam depteru onda nista...oa maslinovo nebi trebalo tako termicki obradjivati.... stavim malenu zlicicu samo... ili ne stavim nista... mozete vi iti i neko drugo ulje;)


Posted By: elai
Date Posted: 13 Sijecanj 2008 at 16:21
 Pa i ja isto radim skoro sve na maslinovom ulju, iako znam da od tog maslinovog ulja, kada se termicki obradjuje ne ostaje nista dobro, ali mi hrana ima bolji smek.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk