Print Page | Close Window

Umaci, dipovi, zacini....

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=6749
Printed Date: 05 Studeni 2025 at 19:21
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Umaci, dipovi, zacini....
Posted By: Gabrijel7
Subject: Umaci, dipovi, zacini....
Date Posted: 07 Veljaca 2013 at 15:46
Svi znamo da je skuhat tjesteninu,rižu, krumpir, ispeci meso, jaje poprilicno lako, medjutim jesti to sve samo tako i nije možda svima pretjerano fino...ali dodak raznih zacina, odnosno umaka na samo jelo, daje ukus tome svemu...

Stoga otvaram ovu temu kako bi mogli pisati o tome kako vi svoje jelo cinite socnim i ukusnim, a ujedno da ono i dalje ostane zdravo i ne prekaloricno.

Zanima me kakve vi umake koristite kad jedete meso, kad radite salatu i sl. Da li mozda nekad u ducanu zalutate do police sa gotovim umacima (salsa, umak od gljiva, bešamel umak i td.) pa se i oni nadju na vašem tanjuru??...Šta koristite od zacina??... Da li koristite majonezu, kecap, senf, u kojoj kolicini, koliko cesto i td.??...


Recepti zdravih umaka itekako su dobrodošli



Replies:
Posted By: Jean
Date Posted: 07 Veljaca 2013 at 18:39
pa ne koristim ni kecap ni majonezu. umaci eventualno na bazi jogurta, unutra malo tabasca i odlican umak a niskokalorican. ;)
za meso, evo npr danas: dva pileca batka pecena na malo maslaca, podlivena vodom i malo cili praha- fino se onak glazira kad ispari voda i ne bude suho nego baš socno.
ne koristim nikakve kupovne umake, ne konzumiram skoro nikakav umak koji je na bazi brašna, vrhnja itd. jednostavno mi se dogodio takav klik u glavi da mi to sve izgleda odvratno i uopce mi nije bed to ne jesti. :D
dobri umaci se fino naprave od rajcice (može i kupovna obzirom da sad nema baš domace, makar ja u škrinji uvijek imam rezerve s vrta :P). na malo ulja/maslaca prodinstaš luk, pa malo cešnjaka, ubaciš rajcicu, dodaš suhe zacine(npr. bosiljak, origano..) kuhaš 10ak min i to je to.. ;) u to ubaciš limenku tune i malo peršina - mljac. :)


-------------
a year from now you'll wish you had started TODAY.


Posted By: Maratonac
Date Posted: 08 Veljaca 2013 at 09:54

Ne jedem nikakve gotove umake poput kecapa, majoneze i senfa. Ako jedem umake onda ih sam radim. Cesto napravim bolognese koji jedem bez ikakve tjestenine. Ili burrito umak koji jedem bez tortilje.



Posted By: Gabrijel7
Date Posted: 08 Veljaca 2013 at 10:21
Ja jedem kecap (naravno ne stalno i ne puno), zatim nekad pojedem i malo majoneze (light) pa i senfa...

inace sto se tice senfa, na televiziji sam gledao da je bilo provedeno nekakvo istrazivanje koje dokazuje da senf pomaze povecanju misicne mase

što se tice zacina i nekog bilja koristim: kurkumu, bosiljak, majcinu dušicu, djumbir, kim, klincic, himalajsku sol,bosiljak, timijan...


Posted By: Mike
Date Posted: 08 Veljaca 2013 at 13:03
Najcešce domaci ajvar koji unutra nema niš osim paprike, patlidjana, soli i papra :) 



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk