Print Page | Close Window

D: Zobene pahuljice: sve o njima i top recepti koje morate probati!

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Komentirajte clanke
Forum Name: Diskusije na temu clanaka
Forum Description: Diskutirajte svaki objavljeni clanak na portalu
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=6344
Printed Date: 09 Svibanj 2024 at 16:16
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: D: Zobene pahuljice: sve o njima i top recepti koje morate probati!
Posted By: Nino68
Subject: D: Zobene pahuljice: sve o njima i top recepti koje morate probati!
Date Posted: 22 Studeni 2012 at 19:41
Svi komentari na temu: /prehrana/planirana-prehrana/Zobene-pahuljice-recepti.aspx - Zobene pahuljice: sve o njima i top recepti koje morate probati!

Hm...mljac, a šta drugo reci?!?! Evo da podijelim s Vama svoj dorucak: 40 g cetiri vrsta integralnih pahuljica 10 g sjemenki lana 10 g sjemenki chie 10 g sjemenki sezama 10 g oljuštenih sjemenki konoplje (može i prah) 20 g usitnjenih bajama 20 g usitnjenih oraha suhi groždica po želji za slador, i sve to utopim u nemasni jogurt vecer prije. Istina, malo posla prije spavanja :)



Replies:
Posted By: baba44
Date Posted: 22 Studeni 2012 at 20:21
sve izgleda odlicno,jedino kaj ja jedem zobene navecer,(još uvijek se borim s doruckom,jer mi se rano ujutro ne jede dugo sam petljala oko recepta, stavim zobene u šalicu,polijem mlijekom,i na dvije minute u mikrovalnu. ispadne fina kaša,dodam još malo hladnog mlijeka,i žlicu meda. predobar okus!


Posted By: GrannySmith
Date Posted: 22 Studeni 2012 at 21:10
ja najviše volim svoju zobenu palacinku s bjelanjcima i cimetom :D

-------------
Harder Better Faster Stronger


Posted By: medeni
Date Posted: 22 Studeni 2012 at 21:18
joj daj recept GRANNY :)


Posted By: iyve
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 00:52
mmmmm fino :)


Posted By: Nhunter
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 08:31
Jel se zobene mogu jesti onako vulgaris samo zaliti sa hladnim mljekom pustiti 5 minuta pa navaliti ili se moraju kuhati?


Posted By: baba44
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 08:50
ja sam tak probala i ne valja mi
bolje su mi kuhane


Posted By: Zoki
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 09:43
Originally posted by Nhunter Nhunter wrote:

Jel se zobene mogu jesti onako vulgaris samo zaliti sa hladnim mljekom pustiti 5 minuta pa navaliti ili se moraju kuhati?

Naravno da mogu, ja ih jedem vulgaris ujutro, samo ih ubacim u toplo mlijeko i to je to.


-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 10:03
Originally posted by Zoki Zoki wrote:

Originally posted by Nhunter Nhunter wrote:

Jel se zobene mogu jesti onako vulgaris samo zaliti sa hladnim mljekom pustiti 5 minuta pa navaliti ili se moraju kuhati?

Naravno da mogu, ja ih jedem vulgaris ujutro, samo ih ubacim u toplo mlijeko i to je to.

i ja isto... ružne su mi kuhane Big smile


-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: alpinist
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 10:56
Originally posted by Zoki Zoki wrote:

Naravno da mogu, ja ih jedem vulgaris ujutro, samo ih ubacim u toplo mlijeko i to je to.
ja niti u toplo, nego u hladno, i malo wheya i malo posnog... 

-------------
Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own...

http://www.spk-strik.hr - http://www.spk-strik.hr


Posted By: Jean
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 11:19
palacinke od zobenih I. : 2 bjelanjka, 3-4 žlice zobenih (tj. zobenog brašna, ja smeljem zobene u brašno doma), voda da se naštima gustoca. ,sve sastojke dobro promiješati. izliti na tavu i peci svaku 5 min. ispadnu malo manje i deblje, ko americke. palacinke od zobenih II. : 2 bjelanjka, 2,5 žlice zobenog brašna, 1 srednja jabuka. oguliti (ja koru pojedem, ne bacam :D) jabuku, naribati ju u zdjelu. tome dodati zobeno brašno i 2 bjelanjka, vodu po potrebi i malo ekstrakta vanilije. to sve dobro umutiti i izliti na tavu, peci dok ne posmede. isto je bolje da su manjeg promjera, a deblje. keksi od zobenog brašna (ili pahuljica), meda i kokosa: 3 bjelanjka, 3 žlice meda, 4 žlice kokosovog brašna, 80-100 grama zobenog brašna, ekstrakt vanilije, voda po potrebi. pecnicu zagrijati na 180. zagrijati malu posudu na štednjaku i u njoj otopiti med da se bolje poveže u smjesi (mala posuda, najmanji ring koji imate, najslabija vatra - jako kratko otapajte med, nesmije vriti),sve sastojke jako dobro izmiješati, dodati med, promiješati, a na kraju dodati vodu (ako je potrebno, smjesa treba biti prilicno gusta i ljepljiva). na papir za pecenje stavljati žlicu po žlicu smjese (ostavite razmake izmedu), peci 15ak minuta, tj. dok ne posmede. kaša od zebenih s kakaom (smanjene masti): ja ju jedem bez mlijeka jer mi nije potrebno obzirom da je kakao izvor masti pa lijepo poveže i krematizira smjesu. sastojci: 45 grama zobenih pahuljica, 1,5 vrhom puna žlicica kakaa (bez šecera), malo cimeta(ja volim tu kombinaciju cimet-kakao), 1,5 žlicica meda (ili 2 natreena, kako kad). zobene staviti u zdjelicu, naliti vodu, ali da vode bude barem prst iznad pahuljica. umiješati kakao i cimet i staviti u mikrovalnu na 3min, ali na manje od 500 vata. kad su gotove, izvaditi, promiješati i ubaciti u mikrovalnu još na 30sec na najjace da lijepo provriju. izvaditi, promiješati da se malo ohlade i tek onda dodati med. naime, ako med stavite u kipucu smjesu ili mu dopustite da zavrije, gube se negova ljekovita svojstva i od njega dobijete samo šecer. ovak ih ja najcešce jedem :)

-------------
a year from now you'll wish you had started TODAY.


Posted By: baba44
Date Posted: 23 Studeni 2012 at 12:22
zaboravila sam reci da dodajem mljeveni cimet u zobene s mlijekom,odlicno je!
probala sam s whey-om, ali mi ne valja okus (baš je bljak)


Posted By: tejchi
Date Posted: 24 Studeni 2012 at 10:25
Obožavam zobene, jedem ih za skoro svaki dorucak s mlijekom, a najcešce s jogurtom i suhim vocem. Upotrebljavam ih i u kolacima, slika zadnjih keksica je moja slika :)


Posted By: Mjauk
Date Posted: 24 Studeni 2012 at 10:27
Ja sam se nekako preporodio otkad ih jedem sa vodom :)


Posted By: Zoki
Date Posted: 24 Studeni 2012 at 11:16
Originally posted by Mjauk Mjauk wrote:

Ja sam se nekako preporodio otkad ih jedem sa vodom :)
Što staviš u vodu da bude ukusno? Whey ili...


-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini


Posted By: Mjauk
Date Posted: 24 Studeni 2012 at 11:24
Ma mlijeko mi ujutro nikako ne pada dobro na stomak,a ubacim malo banane,jabuke,orasa pa se voda ni ne osjeti a ne nadme me :D


Posted By: alenmiami
Date Posted: 26 Studeni 2012 at 12:03
mjauk,probaj manje masno mlijeko pa ce ti mozda bit dobre


Posted By: zilla
Date Posted: 26 Studeni 2012 at 12:22
Ja pustim vodu da prokuva pa onda dodam isitnjenu jabuku i kad jabuka omekša dodam u to zobene pahuljice... na kraju malo pospem cimetom i eventualno fruktozom ponekad... ovo je pravo dobro za one koji ne žele da ih miješaju sa mlijekom Clap bude pravo ukusno i fino


Posted By: LolitaInChains
Date Posted: 26 Studeni 2012 at 15:51
Originally posted by zilla zilla wrote:

Ja pustim vodu da prokuva pa onda dodam isitnjenu jabuku i kad jabuka omekša dodam u to zobene pahuljice... na kraju malo pospem cimetom i eventualno fruktozom ponekad... ovo je pravo dobro za one koji ne žele da ih miješaju sa mlijekom Clap bude pravo ukusno i fino
 
super, obavezno probati - vec sutra ujutro budem Big smile
 
iako jako fine su s toplim mlijekom.


-------------
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.


Posted By: GrannySmith
Date Posted: 26 Studeni 2012 at 16:47
Originally posted by alenmiami alenmiami wrote:

mjauk,probaj manje masno mlijeko pa ce ti mozda bit dobre

možda nije problem u postotku mlijecne masti, nego u laktozi
probaj dukatovo mlijeko lagano jutro, ono je s 90% manje laktoze, pa javi kako podnosiš

-------------
Harder Better Faster Stronger


Posted By: Mjauk
Date Posted: 26 Studeni 2012 at 18:32
Hvala ti,ideja djeluje dobra! :)


Posted By: GrannySmith
Date Posted: 26 Studeni 2012 at 18:49
Originally posted by Mjauk Mjauk wrote:

Hvala ti,ideja djeluje dobra! :)
np, samo ti probaj pa cemo vidjeti je li ideja dovoljno dobra

-------------
Harder Better Faster Stronger


Posted By: Kekule
Date Posted: 27 Studeni 2012 at 16:44
Zobene: 120g Mlijeko 2,8 m.m. : 0,5 L 1 banana 4 Oreo keksa *sve smiksati* _____________________ 30-ak grama Proteina i 900 kcal :D

-------------


Posted By: Amber89
Date Posted: 09 Prosinac 2012 at 10:10
definitivno s vodom :)


Posted By: Tina22
Date Posted: 26 Sijecanj 2015 at 13:52
Zobene sa jogurtom i jabukom ili zobene na toplo sa vodom cimetom jabukom i bademima... mmmm :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Sijecanj 2015 at 14:02
Upravo pred 2h odrađene zobene sa mlijekom, wheyem od čokolade, malo jabuke i cimetom....skuhano u mlijeku....top Star


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: ZorroRi
Date Posted: 26 Sijecanj 2015 at 14:24
Navečer naribam 1 jabuku, dodam malo cimeta, 6 bjelanjaka i zobenih koliko treba da smjesa bude gusta, ali ne suha. (radije nek bude malo "vodeno" jer će zobene upiti tekućinu do jutra) Ostavim preko noći u hladnjaku. Ujutro ulijem u protvan (na papir za pečenje) i ubacim u pećnicu na 20 minuta i imam - slatku proteinsku palačinku za doručak.



-------------
Be healthy, be happy.


Posted By: goranzg
Date Posted: 27 Lipanj 2015 at 09:13
Da li je isto ako se koristi zobeno brašno?


Posted By: Bimica
Date Posted: 17 Prosinac 2015 at 09:25
Lijepo je vidjeti svoj recept s druge web stranice, bez da se naveo izvor. http://www.coolinarika.com/recept/bademasti-zobici-s-bananom-i-cimetom/


Posted By: Marko1902
Date Posted: 28 Prosinac 2015 at 23:11
preporucavam napraviti test intolerancije na hranu, i koristiti samo ono što smiješ .To ie spasilo moju kcer


Posted By: Perinjo
Date Posted: 28 Ožujak 2016 at 22:51
Jedem ih skoro svako jutro i evo neki dan citam da razne zitarice medu kojima su i zobene pahuljice mogu biti pune AFLATOKSINA(znaci ne alfatoksina,nego afla)i navodno su jako jako stetni za ljudski organizam(ma da!).Eto,buba u uho mi je uspjesno stavljena.Ako netko zna nesto vise o tome,nek se raspise.


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Ožujak 2016 at 09:53
@Perinjo

Ne znam cemu panika,

Aflatoksini su toksicni produkti plijesni, i te iste opasne tvari mogu bi prisutne i u mesu, jajima, vocu, povrcu, orasastim plodovima, mlijeku itd...

To je odprilike jednako kao da kazes da neces jest jaja jer se bojis salmonele, ili neces jest meso da ne dobijes trihinelozu.

Jednostavno opasnost vreba iz apsolutno svega sto unosimo u nase tijelo svakodnevno, pa i sama voda. 
Mnogo faktora igra od samog proizvodaca pa do nase probave; u kakvim uslovima je proizvedena, kada je proizv., kako je skladistena,  te u konacnici kako je pripremljena... 
Ali ja bi rekao da se najveci problemi desavaju pri samom skladistenju, i to uglavnom u nasem kucanstvu...

Koliko ti se puta desilo da je sir koji si otvorio dobio pljesan jer ga nisi pojeo u par dana, da ti se odmrznuto meso usmrdilo jer je stajalao koji dan duze u frizideru, ili da su zobene proklicale jer je vrecica stajala danima-tjednima otvorena?

Kuzis sto govorim. Smile




-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Ožujak 2016 at 10:37
Svaki dan zobene bar jednom, i tako već ...7 godina.....živa i zdrava Smile 

Postoji li uopće neka namirnica oko koje se nije bar jednom digla neka halabuka?


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: kejt-herself
Date Posted: 28 Travanj 2016 at 11:52
pitanje.... meni su zobene s mlijekom nešto toliko fino da ne mogu prestati jesti dok mi stvarno nije dosta. znam pojesti, reklobise, 2 tanjura puna zobenih i mlijeka. to bi bilo jedno, sigurno 20 dekagrama zobenih... je li to previše? ne znam uopce postoji li neko zdravstveno ogranicenje, osim onog zdravorazumskog? koliko vi jedete u jednom obroku?


Posted By: yasska
Date Posted: 28 Travanj 2016 at 13:27
Kejt pokusaj ih skuhati u mlijeku, jako povecaju volumen i garantiram da ih neces moci pojesti toliko
Recimo na 5 zlica zobenih (otprilike 40-ak i nesto grama) stavim 2,5 dl mlijeka ili vode i dobijem solidan dorucak u kombinaciji s bananom i/ili jabukom, kakaom, cimetom... Ili ako je u vodi onda posni, cimet, visnje il tak nesto.
Mozes pokusati s 80g zobenih ak hoces i pola l tekucine, npr 2.5 dl mlijeka, 2.5 dl vode i kad se skuhaju stavi ekstrakt vanilije i malu zlicicu meda za dodatni mmm efekt



Posted By: kejt-herself
Date Posted: 28 Travanj 2016 at 13:54
hvala ti, yasska, definitivno moram smanjiti kolicinu, a ovo što si rekla zvuci logicno. probat cu! treba cekati da se poveca volumen, a ne navaliti odmah na njih.


Posted By: kejt-herself
Date Posted: 28 Travanj 2016 at 13:56
uhvati me smijeh kad vidim da vi mjerite kolicinu u nekoliko žlica, a ja krkam iz škarnicla. ajme majko.


Posted By: yasska
Date Posted: 28 Travanj 2016 at 14:45
Nema na cemu stvarno :) Generalno ne treba se opsesivno zamarati mjerenjem, al definitivno dobro dodje dok ne skuzis koliko cega jedes i kako funkcioniras


Posted By: Luis309
Date Posted: 25 Prosinac 2017 at 09:01
Clanak je odlican probat cu par recepata Hvala :)


Posted By: zd23-0s
Date Posted: 08 Travanj 2018 at 19:48
MISLIN DA STVARNO NE TREBA MJERUCKATI.


Posted By: Rakac
Date Posted: 23 Srpanj 2022 at 15:10
Poštovani svi ! Sa svime se slažem osim da se med mece u nešto kuhano ili ga se još i kuha. To nije dobro za med jer se na taj nacin gubi puno vrijednih sastojaka, moj savjet je med dodati kad je sadržaj topao (ne vruc). S poštovanjem, Benito Racic, dr.med.vet.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk