Print Page | Close Window

Sa cime jedete posni sir?

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=634
Printed Date: 22 Prosinac 2025 at 11:40
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Sa cime jedete posni sir?
Posted By: avantgard
Subject: Sa cime jedete posni sir?
Date Posted: 18 Studeni 2007 at 17:28
Evo zanima, me konkretno sa cime jedete posni sir... sam ili sa necim drugim? Ja ga pokusavam jesti ali mi je to tak nekak sugav okus... jos gad idem pojest 200grama... neznam... sa cime ga vi jedete? 



Replies:
Posted By: Mr G.
Date Posted: 18 Studeni 2007 at 19:24
Ja skoro svaki dan prije spavanja pojedem 200g sirelinog zrnatog sira sa komadicem kruha.

-------------


Posted By: ©ime
Date Posted: 18 Studeni 2007 at 19:45

ja pojedem 200g bez iceg prije spavanja... bas mi smeka


Posted By: pere
Date Posted: 19 Studeni 2007 at 10:29

Ja pojedem 250g svjezeg posnog sira na vecer s komadicima ananasa, onog iz konzerve. Probaj meni je to ok, jer sam sir mi nije bas ukusan. Al nemoj stavljat onu tekucinu iz konzerve samo komadice ananasa.

Pozdrav!!



Posted By: dalila
Date Posted: 20 Studeni 2007 at 15:02
 navecer...posni sir sa zlicom lanenog ulja... ujutro nekada znam sa bananom...tako mi je fin bas..... eto...otprilike;))


Posted By: emilio
Date Posted: 21 Studeni 2007 at 08:48

Originally posted by dalila dalila wrote:

 navecer...posni sir sa zlicom lanenog ulja... ujutro nekada znam sa bananom...tako mi je fin bas..... eto...otprilike;))
 

 

ja ga nejedem nikako.....



Posted By: enaa
Date Posted: 22 Studeni 2007 at 13:38
Ja ga najcesce kombiniram sa tunjevinom. 


Posted By: Theia
Date Posted: 23 Studeni 2007 at 19:14

Originally posted by Mr G. Mr G. wrote:

Ja skoro svaki dan prije spavanja pojedem 200g sirelinog zrnatog sira sa komadicem kruha.
 

Cccccc, to ti nije posni sir!  Al je fiiiiiiin, mljac!



Posted By: Theia
Date Posted: 23 Studeni 2007 at 19:20

 Ma ja ga jedem na š00 nacina!!!!

Posni sir +

  1. tuna
  2. curry
  3. tuna + curry + mrvicu cesnjaka + kockice kiselih krastavaca + persin
  4. vocna jogobella (meni najdraza sumska jagoda - MLJAC!)
  5. sok od limuna + zasladivac (mrvicu protaca od vanilije - MLJAC!)
  6. proteini
  7. ...................to mi trenutno pada na pamet



Posted By: Mr G.
Date Posted: 25 Studeni 2007 at 15:13
Originally posted by Theia Theia wrote:

Cccccc, to ti nije posni sir!  Al je fiiiiiiin, mljac!


Da znam Ali nemrem onaj dukatov beton jest. Puno mi je finiji taj zrnati sir.


-------------


Posted By: Theia
Date Posted: 25 Studeni 2007 at 15:59
 Hahaha! Beton! Da, zato se i zove posni.....  


Posted By: dalila
Date Posted: 25 Studeni 2007 at 18:51
 A emilio....sta si mene citirao? Imas neki pik na mene............  Ili mene osobno obavjestavas o svojim prehrambenim navikama....


Posted By: GajbaPive
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 00:12
kombinacija broj 1:
zobene
posni sir
kakao zitne pahuljice
malo mlijeka

kombinacija br 2:
posni sir
zobene
banana (ili neko drugo voce)
malo mlijeka

komb br 3 (najcesce prije spavanja):
posni sir
orasi
malo mlijeka
cokolino (10ak grama cokolina daje okus cijelom obroku i odlicno kamuflira posni sir, a od tih 40ak kcal mi bas nis nece biti)


Posted By: rioso
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 01:23
Posni sir + mljeveni rogac.  Party 

-------------


Posted By: jelava
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 08:43
DUKATOV kazes da imas ? To sam i sam prvi put kupio i više ga nebi u svoja usta stavio ! MILBONA posni sir iz LIDLA JE ODLICNA STVAR ! SAMOG GA JEDEM ! OD DUKATOVOG SAM POVRACAO XD


Posted By: Maratonac
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 10:35
U mikseru izmiksam posni sir s vodom i popijem.


Posted By: Amy***
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 10:43
Posni+ovsene pahuljice+kašikica meda+maline-za dorucak
Posni+kašikica ajvara-isto mi je dobra kombinacija Smile
Posni+jogurt+malo stevije-kao vocni jogurt bez voca Big smile


-------------
Jedna od najtežih stvari u životu je odluciti se da li ceš samo odustati ili pokušati još jace.


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 10:47
milbona + par kapi neke arome (malina/visnja/jagoda/vanilija) + par kapi zasladjivaca = mljac

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Mike
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 11:29
Vecinom cisti, ali ponekad stavim malo nasjeckanih badema tek toliko da nebude svaki put isto.


Posted By: bebolina
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 13:43

Ni meni posni nikako nije išao....ali našla sam par savršenih recepata :

1. zobene p., lanene s., posni, ananas iz konzerve + stevija

2. u zelenusalatu stavim malo 100g posnog i malo kukuruza

3. posni + šumsko voce (od Leda) + stevija

4. tuna, posni, kukuruz, masline


NJAMIII...pogotovo slatke varijante :))




Posted By: Nickylii
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 13:57
Ja ga najcešce jedem s tunom. :)
Ali mi je fin i sam.
Smile


-------------
Policija trenira strogocu - da ne bude sve kako ja hocu!


Posted By: Irija
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 14:40
Posni + malo cešnjaka + malo peršina + mlado domace maslinovo ulje
Posni + sitno nasjeckana kisela paprika i krastavci - tu može i tuna
Posni + banana + malo stevije (može i žlicica kakaa) - u blender pa malo u frizer


Posted By: avangarde
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 15:25
posni milbona 210 g, banana 70 g na kockice, bademi 12g, par kapi stevije---27g UH, 28g P, 6g M :)


Posted By: rioso
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 15:54
Originally posted by avangarde avangarde wrote:

posni milbona 210 g, banana 70 g na kockice, bademi 12g, par kapi stevije---27g UH, 28g P, 6g M :)


Banana se reže na kockice jer se radi o ?blokovima? UH? Big smile  Wink


-------------


Posted By: avangarde
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 16:24
hahahhahah, sad ja trebam reci "znaš me znam te" ali nije to razlog--brže je pojedem kad je umješana u sir na kockice, u protivnom bi se ugušila


Posted By: rioso
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 16:31
Ni tebi nikada nitko nije rekao da si komplicirana? Big smile ;)
Jednom je jedna prijateljica rekla ? iskrižaš krumpir na kockice? , Wacko onda je pojasnila da se ondje kod njih to tako kaže Smile


-------------


Posted By: avangarde
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 16:34
Originally posted by rioso rioso wrote:

Ni tebi nikada nitko nije rekao da si komplicirana? Big smile ;) Jednom je jedna prijateljica rekla ? iskrižaš krumpir na kockice? , Wacko onda je pojasnila da se ondje kod njih to tako kaže Smile



više njih, više puta na dan


Posted By: rioso
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 16:40
Originally posted by avangarde avangarde wrote:

Originally posted by rioso rioso wrote:

Ni tebi nikada nitko nije rekao da si komplicirana? Big smile ;) Jednom je jedna prijateljica rekla ? iskrižaš krumpir na kockice? , Wacko onda je pojasnila da se ondje kod njih to tako kaže Smile



više njih, više puta na dan


Ma laaaaažu te! Tongue Wink


-------------


Posted By: zmaj
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 16:47
Ne jeden posni!!! Onaj pilos iz lidla je još i bija ok, ovo sve ostalo užas pogotovo dukat i onaj konzumov standard


Posted By: The Phoenix
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 16:54
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

Ne jeden posni!!! Onaj pilos iz lidla je još i bija ok, ovo sve ostalo užas pogotovo dukat i onaj konzumov standard

Tu Milbonu isto nemreš jest više?
Meni je Milbona OK jer je neutralna i kremasta jedino nema okus po siru, tj nema po nicem al je jestivaSmile. Najbolje mi bas ona odgovara kao coko desert sa kako prahom i rogacom.
A inace najkvalitetniji kupovni sir, sa najpravijim okusom sira i dobar za pojest mi ej od Veronike, to je mini privatna mljekara iz Zagroja, iam na placevima svoje štandove po ZG, ne znam za ostale gradove
Btw , trenutno pojedem 1,5-  2 posna od 0,5 kg dnevno onak na suho ili s rogacem i kakaom


-------------
http://www.nikolasfitnesslab.com/ - http://www.nikolasfitnesslab.com/


Posted By: avangarde
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 17:12
kila sira dnevno svaka cast ovo s rogacem i kakaom moram probat..mljeveni rogac?


Posted By: rioso
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 17:19
Originally posted by avangarde avangarde wrote:

kila sira dnevno svaka cast ovo s rogacem i kakaom moram probat..mljeveni rogac?


Mljeveni, frankov mi je finiji nego agz.
Ukusno je, cak i previše! Big smile
Rogac ima oko 88gr uh ,5gr Pro,  GI 15!
Kad je svjež fin je i onako cijeli, nemljeven.


-------------


Posted By: tortica
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 17:28
Originally posted by avangarde avangarde wrote:

posni milbona 210 g, banana 70 g na kockice, bademi 12g, par kapi stevije---27g UH, 28g P, 6g M :)


najddraža kombinacija!

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: tortica
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 17:32
Originally posted by rioso rioso wrote:


Originally posted by avangarde avangarde wrote:

kila sira dnevno svaka cast ovo s rogacem i kakaom moram probat..mljeveni rogac?
Mljeveni, frankov mi je finiji nego agz. Ukusno je, cak i previše! Big smileRogac ima oko 88gr uh ,5gr Pro,  GI 15! Kad je svjež fin je i onako cijeli, nemljeven.


ostalo mi rogaca, stoji vec duže vremena. baš cu probati danas.

ja jedem zdenkin posni, ali ne onaj obicni, nego na njemu piše slavonka. nemam pojma zašto. sadržaj je isti. 14g P, 2g UH, 2g M. milbona mi je isto supac, ali mi lidl nije usput

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: tortica
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 17:34
Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:

milbona + par kapi neke arome (malina/visnja/jagoda/vanilija) + par kapi zasladjivaca = mljac


e, baš jucer razmišljam o tim aromama i gledala u trgovini, ali nisam uzela. ja sam mislila staviti u jogurt. ako stavim neko voce, povecam uh. cije kupuješ?

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 18:14
vanilija dr.oetker..a ovi vocni su Aromar d.o.o

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: tortica
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 18:20
Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:

vanilija dr.oetker..a ovi vocni su Aromar d.o.o

ok. tnx

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: Remind
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 18:30
Jel valja išta posni sir od Konzuma? Nutritivne vrijednosti istesu  kao kod Dukatovog, a razlika u cijeni je nemalih 5 kuna.


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 18:47
ako ti je dukatov dobar, onda ce ti i ovaj biti dobar.. ja ga smisliti ne mogu Big smile

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: zmaj
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 18:54
Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:




Originally posted by zmaj zmaj wrote:

Ne jeden posni!!! Onaj pilos iz lidla je još i bija ok, ovo sve ostalo užas pogotovo dukat i onaj konzumov standard

Tu Milbonu isto nemreš jest više?
Meni je Milbona OK jer je neutralna i kremasta jedino nema okus po siru, tj nema po nicem al je jestivaSmile. Najbolje mi bas ona odgovara kao coko desert sa kako prahom i rogacom.
A inace najkvalitetniji kupovni sir, sa najpravijim okusom sira i dobar za pojest mi ej od Veronike, to je mini privatna mljekara iz Zagroja, iam na placevima svoje štandove po ZG, ne znam za ostale gradove
Btw , trenutno pojedem 1,5-  2 posna od 0,5 kg dnevno onak na suho ili s rogacem i kakaom


taj milbona nidan nikad proba jer kod nas u lidlu nikad nisan vidija to nego neko vrhnje milbona jedino, a od posnih jedino pilos je bija i taj je i bija najbolji i najjeftiniji, ali stas kad me posni poceja zivcirat, jednostavnije mi nekako kazein smuckat i popit i bar ima nekakav okus


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 18:54
Originally posted by tortica tortica wrote:

 

ja jedem zdenkin posni, ali ne onaj obicni, nego na njemu piše slavonka. nemam pojma zašto. sadržaj je isti. 14g P, 2g UH, 2g M. milbona mi je isto supac, ali mi lidl nije usput

i ja ga u zadnje vrijeme cesto jedem.. u Kauflandu je oko 9kn 500g 

Slavonka je super!!! Star Tongue


-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Remind
Date Posted: 23 Sijecanj 2013 at 19:03
Morat cu potražit tu Slavonku. 9 kn, 500g i 14g proteina na 100g (Dukat ima 12g)... To ga cini znatno jeftinijim od Dukata koji je isto prije par godina bio 10-ak kn pa sam mu nekako ostao vjeran. :)


Posted By: Irija
Date Posted: 24 Sijecanj 2013 at 09:18
Slavonka je odlicna, nekako je kremasta, ja ju cak samu mogu jest (mislim na sir ) , za razliku od Dukata i slicnih!


Posted By: mr-triple-double
Date Posted: 24 Sijecanj 2013 at 12:22
posni i snjita razenog kruha(najcesce), posni i med ( kad sam manje jeo tokom dana), posni i cokolada( kad mi je dosta svega :D)


Posted By: LolitaInChains
Date Posted: 24 Sijecanj 2013 at 13:39
Ja ne jedem posni, nego svjezi sir od Z bregova. Ima 4% masti, nije kremast. Najcesce ga samog pojedem 200g prije spavanja ili si natovarim gore cimet.

Jucer popila dupli shake radije.

-------------
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.


Posted By: tortica
Date Posted: 24 Sijecanj 2013 at 18:48
Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:


Originally posted by tortica tortica wrote:

 
ja jedem zdenkin posni, ali ne onaj obicni, nego na njemu piše slavonka. nemam pojma zašto. sadržaj je isti. 14g P, 2g UH, 2g M. milbona mi je isto supac, ali mi lidl nije usput

i ja ga u zadnje vrijeme cesto jedem.. u Kauflandu je oko 9kn 500g 
Slavonka je super!!! Star Tongue


jest!

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: Zoki
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 00:01
U posljednje vrijeme kombiniram posni sir s malo laks kare-a cisto da dobijem neki okus. Smile
Naravno, bez kruha. 


-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini


Posted By: Tinkerbell_85
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 10:56
Meni posni nije fin u slatkim kombinacijama osim kad ga izmiksam sa zaledjenim sumskim vocem. Inace ga najcesce umjesam u kajganu od bjelanjaka pred kraj pecenja. Nekad u to dodam rajcicu, lanene sjemenke ili nesto slicno.


Posted By: LolitaInChains
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 11:53
Di nabaviti tu Slavonku?

Sad vam je na akciji taj Z bregov svjezi sir u marami. 20kn, 800g. Fakat malo. U Vindiji, Konzumu, mozda i Dioni.

-------------
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.


Posted By: Ivica23
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 11:56
I ja isto najcesce s kajganom, ili sam, probao sam s bananom nedavno, izbljuvo se skoro koliko mi je muka bila. LOL


Posted By: Aria
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 17:37
Originally posted by LolitaInChains LolitaInChains wrote:

Di nabaviti tu Slavonku?

Sad vam je na akciji taj Z bregov svjezi sir u marami. 20kn, 800g. Fakat malo. U Vindiji, Konzumu, mozda i Dioni.


Ima u Kauflandu, osobno mrzim Slavonku, okus je oke ali dogodilo mi se valjda 2 puta da taj sir NIJE bio pokvaren! Iako do isteka roka ima i dva tjedna na njemu se stvara nešto bijelo, koji put i zeleno, valjda je pljesnivo? Evo jucer sam otvorila sir i pola pojela, drugu polovicu sam trebala danas, uzmem jednu žlicu i skužim da ima neki cudan okus.
Jel se još nekome ovo dogadja il sam ja luda?!? (ukucani kažu da je ovaj put u siru problem )


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 17:54
Paaaa...hvala :P hehe..

Da, Slavonka je Zdenkin sir.. i ima isti problem kao Zdenka, jako brzo se kvari!

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Remind
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 19:25
Još uvijek mi je po okusu Dukatov posni daleko najbolji. A Slavonka je ipak 14kn u Kauflandu.


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 19:32
14kn? ja sam ga placala 9kn

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Aria
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 20:44
Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:

Paaaa...hvala :P hehe..


Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:

Da, Slavonka je Zdenkin sir.. i ima isti problem kao Zdenka, jako brzo se kvari!

Da, ali pokvari se i prije nego ga otvoriš, još bi shvatila da istice rok trajanja

A cijena, mislim da je u Kauflandu (Zaprešic) 250g oko 7 kn, ma da je i besplatno ne želim više imat posla s tim sirom.


Posted By: tortica
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 22:22
kupujem slavonku u kauflandu. još mi se nikad nije dogodilo da sam kupila pokvareni ili da se pokvario dok je bio otvoren. ili ne znam da sam jela pokvareni

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: LolitaInChains
Date Posted: 30 Sijecanj 2013 at 22:32
Originally posted by Aria Aria wrote:

Originally posted by LolitaInChains LolitaInChains wrote:

Di nabaviti tu Slavonku?

Sad vam je na akciji taj Z bregov svjezi sir u marami. 20kn, 800g. Fakat malo. U Vindiji, Konzumu, mozda i Dioni.


Ima u Kauflandu, osobno mrzim Slavonku, okus je oke ali dogodilo mi se valjda 2 puta da taj sir NIJE bio pokvaren! Iako do isteka roka ima i dva tjedna na njemu se stvara nešto bijelo, koji put i zeleno, valjda je pljesnivo? Evo jucer sam otvorila sir i pola pojela, drugu polovicu sam trebala danas, uzmem jednu žlicu i skužim da ima neki cudan okus.
Jel se još nekome ovo dogadja il sam ja luda?!? (ukucani kažu da je ovaj put u siru problem )


Joj. Ne, hvala. Haha vjerujem ti. Opcenito se ti sirevi brzo kvare i stvaraju se bijele tockice koje i nije tak lako uociti ponekad, al postanes expert.

Ja bum i dalje kupovala ovaj. Ali jako je suh. Jesu i vasi sirevi?
Bas tesko ide niz grlo.

-------------
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.


Posted By: Aria
Date Posted: 01 Veljaca 2013 at 23:08
Danas sam jela posni sa žlicom bucinog ulja i savršeno je!


Posted By: Aria
Date Posted: 01 Veljaca 2013 at 23:15
Originally posted by tortica tortica wrote:

kupujem slavonku u kauflandu. još mi se nikad nije dogodilo da sam kupila pokvareni ili da se pokvario dok je bio otvoren. ili ne znam da sam jela pokvareni


Pogledaj malo bolje, kako kaže Lolita teško ih je uocit ali postaneš expert.


Posted By: Gabrijel7
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 13:17
Ja odustao od posnog...samo domaci kravlji, a tolko je fin da ga mogu jesti samog...

al sjecam se jedne kombinacije koju sam jeo dok sam mazao po posnom, pa da nekako prekrijem uglvanom nebas fin okus..

salata od jaja (2 kuhana jaja, malo luka, maslinovog ulja, malo octa) i u to umjesam 150-200g posnog i bila mi je super kombinacija


Posted By: adatar
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 14:22
ja sam probao sa svime i svacime i skoro odustao,evo neki dan sam otkrio s cime ga mogu jest,izrezem masline na sitno i promijesam,masline ubiju ono kiselo i tako namazem na integralni tost,moze se jest,okej bude okus :)


Posted By: matelula
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 14:26
kupujen dukatov president i bas mi je ukusan pa mi ni ne triba nista sa njim


Posted By: Zvonimir Brle
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 17:42
ma ja ne jedem posni nemam toliko para , evo baš danas sam kupio pa da vidim hoce li 1 ili 2 dana trajati xD


Posted By: tortica
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 21:05
Originally posted by Gabrijel7 Gabrijel7 wrote:

Ja odustao od posnog...samo domaci kravlji, a tolko je fin da ga mogu jesti samog...

al sjecam se jedne kombinacije koju sam jeo dok sam mazao po posnom, pa da nekako prekrijem uglvanom nebas fin okus..

salata od jaja (2 kuhana jaja, malo luka, maslinovog ulja, malo octa) i u to umjesam 150-200g posnog i bila mi je super kombinacija


prošli tjedan sam si kupila 1 kg domaceg kravljeg za 15 kn. okus je bio fantastican, mogla sam ga jesti samog bez problema. prekjucer sam kupila ono smece standard jer sam žurila i nisam imala vremena do neke druge prodavaonice. jedva cekam da ga pojedem. užasan je.

šta misliš koliko ima proteina taj domaci?

usput, probala posni s rogacem. nije mi baš neka kombinacija. i malo me zacudilo što na rogacu piše da ga se smije držati otvorenog do 3 dana! cemu to? zar to nije nešto sporo pokvarljivo?

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: tortica
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 21:05
Originally posted by Zvonimir Brle Zvonimir Brle wrote:

ma ja ne jedem posni nemam toliko para , evo baš danas sam kupio pa da vidim hoce li 1 ili 2 dana trajati xD


preko cega se onda puniš proteinima? dosta mesa?

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: tortica
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 21:07
Originally posted by Aria Aria wrote:

Originally posted by tortica tortica wrote:

kupujem slavonku u kauflandu. još mi se nikad nije dogodilo da sam kupila pokvareni ili da se pokvario dok je bio otvoren. ili ne znam da sam jela pokvareni


Pogledaj malo bolje, kako kaže Lolita teško ih je uocit ali postaneš expert.

evo, baš kupila danas. sutra cu ga otvoriti i dobro prouciti. a valjda bih po okusu skužila da je pokvaren. a zaista mi se nikad nije dogodilo. a ovaj dukatov ili standardov, pa to je strašno! uvijek ima grozan okus

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: LolitaInChains
Date Posted: 02 Veljaca 2013 at 23:34
Originally posted by tortica tortica wrote:

Originally posted by Gabrijel7 Gabrijel7 wrote:

Ja odustao od posnog...samo domaci kravlji, a tolko je fin da ga mogu jesti samog...

al sjecam se jedne kombinacije koju sam jeo dok sam mazao po posnom, pa da nekako prekrijem uglvanom nebas fin okus..

salata od jaja (2 kuhana jaja, malo luka, maslinovog ulja, malo octa) i u to umjesam 150-200g posnog i bila mi je super kombinacija


prošli tjedan sam si kupila 1 kg domaceg kravljeg za 15 kn. okus je bio fantastican, mogla sam ga jesti samog bez problema. prekjucer sam kupila ono smece standard jer sam žurila i nisam imala vremena do neke druge prodavaonice. jedva cekam da ga pojedem. užasan je.

šta misliš koliko ima proteina taj domaci?

usput, probala posni s rogacem. nije mi baš neka kombinacija. i malo me zacudilo što na rogacu piše da ga se smije držati otvorenog do 3 dana! cemu to? zar to nije nešto sporo pokvarljivo?


Opa, jel taj domaci s placa? Nemrem vjerovat da je kila samo 15kn!

-------------
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.


Posted By: tortica
Date Posted: 03 Veljaca 2013 at 16:21
je, kupljen na tržnici!

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: adatar
Date Posted: 03 Veljaca 2013 at 16:35
da li je taj domaci masniji? jer ovaj kupovni vidim sastav i malo masti ima,vjerovatno je domaci masniji?


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 03 Veljaca 2013 at 16:41
Mislim da domaci ima 15-20% mm

-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Gabrijel7
Date Posted: 03 Veljaca 2013 at 17:50
ja imam srecu da starci od cure imaju par kravica pa njena mama pravi domaci sir...masniji je, posto je i domace kravlje mlijeko masnije nego kupovno...

razlika u masnoci nije tako velika, nemogu sad tvrditi koliki je to postotak al vjerujte zato je velika razlika u kvaliteti, jer u kupovnom ima sveg i svaceg, i mislim da bi vam to trebal biti bitnije ;)



Posted By: Nickylii
Date Posted: 03 Veljaca 2013 at 20:09
Evo, ja probala posni sa šumskim vocem, predobro je.
Šteta što prije nisam znala za to :D


-------------
Policija trenira strogocu - da ne bude sve kako ja hocu!


Posted By: Markan1989
Date Posted: 04 Veljaca 2013 at 08:15
inace domaci sir je puno bolji od kupovnog jer su kupovni vecinom prah i voda, ako poznajete nekoaa da proizvodi njemu se ne isplati ostavit ga masnim jer nema od cega vrhnje napravit, samo ga pitate da ga jako iscijedi aono maasti što ostane je ionako za P+M obrok tako da ne smeta jer ako je domaci ta mala razlika u masti vam apsolutno ništa ne znaci :)


Posted By: bebolina
Date Posted: 08 Veljaca 2013 at 21:01
ja vec 6ti dan u lidlu i nemaju posni (Milbonin) kao svaki dan ga ocekuju a možda su ga i povukli!??!! zna li tko šta o tome?? on mi je najfiniji i najjeftiniji!!


Posted By: tortica
Date Posted: 10 Veljaca 2013 at 15:10
bila i ja neki dan u lidlu i baš se cudila što ga nemaju...

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: Gabrijel7
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 00:52
neznam dali je vec netko spomenuo (isprika ako je), al ako je nekom jako bitno koliko proteina dobiva iz posnog, samo da velim da Zdenka posni na 100g ima 19g proteina


Posted By: bucka1990
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 06:25
Originally posted by Markan1989 Markan1989 wrote:

inace domaci sir je puno bolji od kupovnog jer su kupovni vecinom prah i voda, ako poznajete nekoaa da proizvodi njemu se ne isplati ostavit ga masnim jer nema od cega vrhnje napravit, samo ga pitate da ga jako iscijedi aono maasti što ostane je ionako za P+M obrok tako da ne smeta jer ako je domaci ta mala razlika u masti vam apsolutno ništa ne znaci :)


Znaci umjesto posnog bez griznje savjesti papam domaci?
Ja imam tetu sto nam svaki tjedan nosi sir i vrhnje, pa sam mislil i ova kupovati posni, al ak jei ovaj dobar...:-)


Posted By: bebolina
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 06:45
Bucka, tebi je primarni cilj gubitak masnih naslaga, neka me netko ispravi ako griješim, ali domaci su jaaako fini i punomasni!
Ja sam na pocetku muku mucila s posnim sirom, gdje god pogledam svi ga jedu s necim a ja nikako nisam mogla naci kombinaciju s cim bi mi odgovarao. Sada ga obožavam, dnevno pojedem oko 400g posnog!
Imaš tu na fejsu recepte s posnim, meni su najjdraži oni sa zobenim i lanenim sjemenkama + vocka i stevija za dorucak, ra rucak ga ubacim u salatu, nakon treniranja smiksam s bananom, popodnevni obrok ili vecera opet neka vocka sa stevijom + posni i sve to smiksam...njami....


Posted By: bucka1990
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 06:55
Hvala bebolina, ipak cu onda posni :/
A bas sam se bila poveselila :-)


Posted By: Gabrijel7
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 08:44
istina, domaci je masniji od posnog, al to nesto vise masnoce je zanemraivo u odnosu na kvalitetu koji ima domaci u odnosu na taj kupovni posni, koji u sebi ima sveg i svaceg .. a obzirom da i masti treba unositi, ako tokom dana pazis na njihov unos onda ti masti iz domaceg sira nece biti nikakav problem, a uz to, vecera bi inace i trebala biti P+M ;)

moj savjet bi ti bio, da slobodno jedes ...(naravno, ovo se ne odnosi na vrhnju )


Posted By: madbarz
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 08:47
ja posni sir jedem sa žlicom


Posted By: XQ
Date Posted: 14 Veljaca 2013 at 10:07
Domaci je masniji od posnog, ali sigurno ima puno vecu proteinsku vrijednost, a i zdraviji je.. Ja posni sir uopce ne jedem, nekog jedem svježi zagorski sir, jer kad sam usporedjivao taj i milbonin posni, ovaj ima više proteina, finiji je , a možda 1-2 grama masti razlike. (al mislim da je ovaj zato i skuplji, al donekle domacem)


-------------
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."

"You're only young once. But if you do it right, once is enough!"


Posted By: Zvonimir Brle
Date Posted: 15 Veljaca 2013 at 10:01
Ja samo ponekad jedem posni , živim na selu pa si uzmem svježi sir Smile


Posted By: adatar
Date Posted: 15 Veljaca 2013 at 13:56
evo skuzio sam da ga mogu jest i s kiselim krastavcima,uzmem osrednja dva kisela krastavca izrezem na sitno u 250 g posng,pustim oko sat vremena da odpusti i pojedem ga,uvijek ga pojedem u kombinaciji s ribom ili grahom


Posted By: Ivica23
Date Posted: 15 Veljaca 2013 at 20:29
ja sam sada pojeo s cornflakes ali one iz dm-a iz zdravog dijela, valjda ih se smije jesti malo xD


Posted By: Matan
Date Posted: 20 Veljaca 2013 at 01:14
... dobar mi je s bilo kojim slatkim namazom, a najbolje med


Posted By: Tinkerbell_85
Date Posted: 23 Veljaca 2013 at 10:45
Najbolji mi je smiksan u blenderu sa zaledjenim sumskim vocem i malo meda i cimeta.


Posted By: davor23
Date Posted: 23 Veljaca 2013 at 11:18
ja stavim crvenu papriku u prahu, i to je to..

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: Tinkerbell_85
Date Posted: 23 Veljaca 2013 at 15:20
Isprobala danas novi recept s posnim pa da podjelim jer mi je odlican. Napravi se snijeg od jednog bjelanjka i smiksa se s 200g posnog, doda se sok jedne limete (ili limuna) i secera ili arome po zelji (ja stavljam malo nerafiniranog smedjeg secera i par kapi vanilije)i pola dcl mineralne. Osvjezavajuce je i odlicno, ko sladoled. Planiram jesti tu kombinaciju prije spavanja.


Posted By: tortica
Date Posted: 23 Veljaca 2013 at 17:22
tink, umjesto šecera stavi steviju. ja ne bih jela to zbog sirovog bjelanjka.

-------------
I najduži put pocinje prvim korakom


Posted By: mettasttaza
Date Posted: 24 Veljaca 2013 at 01:14
ispeceš 4 bjelanjaka i jaje....150g posnog krastavaca....i milina ne mogu ga ni ja samog jesti bez icega....


Posted By: Tinkerbell_85
Date Posted: 24 Veljaca 2013 at 03:12
Originally posted by tortica tortica wrote:

tink, umjesto šecera stavi steviju. ja ne bih jela to zbog sirovog bjelanjka.


taj secer mi daje neku super aromu,a i mislim da me nece ubit zlicica secera tim vise sto nista drugo ne secerim.


Posted By: Ribica22
Date Posted: 24 Veljaca 2013 at 12:35
U zadnje vrijeme si cesto radim zelenu salatu + posni + lanene sjemenke + slim&fit pileca prsa i malo maslinovog ulja i octa.. Njammmiii :)


Posted By: adatar
Date Posted: 24 Veljaca 2013 at 13:25
ako to jedes svaku vecer a svaku vecer stavis zlicu secera,plus aromu vanilije vjeruj mi da ces se zeznut mislivsi kako to nece puno utjecat,bez uvrede al mozes se bacit i na junk onda,ja bi primjerice radije pojeo jedan socni hamburger nego zlicu secera hehe..



Posted By: Tinkerbell_85
Date Posted: 24 Veljaca 2013 at 15:54
Nije zlica nego cajna zlicica nerafiniranog secera od secerne trske i ne bih bas rekla da je to isto ko hamburger. i ne jedem to svaku vecer.


Posted By: adatar
Date Posted: 25 Veljaca 2013 at 00:01
ne,ja sam shvatio daje svaku vecer,ako je jednom ili dvaput u mjesecu onda je okej :) inace taj smedji secer nerafinirani cesto se spominje kao zdravija varijanta bijelom ali vjeruj mi da je razlika mala,oboje treba izbjegavat,jer ti seceri nisu nikako dobri,ja cak i med izbjegavam,ne kljucam ti,nego je ovo samo informativno


Posted By: Novamladamamauformi
Date Posted: 25 Svibanj 2013 at 07:52
uobicajno ga jedem sam, a ponekad narezem osuceni losos i prefino.


-------------
if you fly high and if you dream big then your results are tremendous


Posted By: tejchi
Date Posted: 20 Lipanj 2013 at 16:55
jedem ga samog ili s malo jogurta. natjeravam se da ga pojedem navecer nakon treninga jer mi sam nije fin. najfinija kombinacija mi je bila s jagodama, ali voce navecer navodno nije preporucljivo pa stvarno ne znam kako da ga jedem... mogla bi probati s rogacem ili kakaom jer više volim slatke varijante. ne bi ga mogla smislit sa crvenom paprikom... i fini je s purecom šunkom, šunka malo da okusa :p
inace, ako volite kremaste posne kao što je milbona, isti takav i prefini ima za kupiti u intersparu. njihova marka SPAR, dakle ne S-budget nego baš spar. 250 g pakiranje je 7kn. jako dugo izdrži otvoren, ne kvari se, jako je kremast i fin, moja preporuka !


Posted By: Markan1989
Date Posted: 20 Lipanj 2013 at 19:41
baš se spremam sredit pola kile posnog, 5 kuhanih jaja i 3 paradajza, mljac (inace volim sir a jucer sam ga zamiješao s kefirom (brusnica jabuka) i tjesteninom - uopce se nije osjetio a jelo prefino i puno proteina :D)


Posted By: mettasttaza
Date Posted: 20 Lipanj 2013 at 19:43
Neki dan sam rucao baš posni sir tjestenina..smixano sa rajcicom i paprikom ....u hladnjaku malo je odstajalo i mmmmmmmmm užitak

-------------
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk