Print Page | Close Window

domaci maslac od kikirikija

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=5984
Printed Date: 06 Lipanj 2024 at 18:48
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: domaci maslac od kikirikija
Posted By: Jean
Subject: domaci maslac od kikirikija
Date Posted: 27 Srpanj 2012 at 17:33
je li ga itko ovdje radio?
Ja imam doma kikiriki u ljuci. Kad ga oljuštim, kikiriki još uvijek ima onu svoju tamnosmedju tanku ljuskicu.. kak da nju što lakše uklonim? il da radim maslac s njom?

hvala :)



Replies:
Posted By: Nhunter
Date Posted: 31 Kolovoz 2012 at 13:40
Neznam kako je najlakse ukloniti ali ja bi ih iskreno uklonio jer mislim da bi ti mogle smetati kad bi ti se zaljepile za grlo...

.


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 31 Kolovoz 2012 at 14:11
uzmeš kuhinjsku krpu... staviš kikiriki u nju, i zavežeš gumicom, onda prstima prolaziš po tom dijelu gdje je kikiriki i skinut ceš bez problema Big smile
nadam se da si skužio što sam htjela reci LOL

tako ja radim sa prženim lješnjacima Big smile


-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 03 Rujan 2012 at 12:02
Pustitie se kikiriki maslaca nije pre zdrav ako cete raditi domaci maslac onda od badema ( znam da su skuplji dosta, ali ionako je jako kaloricno pa treba umjereno)


-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: GrannySmith
Date Posted: 03 Rujan 2012 at 15:15
Ja sam kupila organski oljušteni i nesoljeni kikiriki, cak me dodje puno jeftinije nego maslac od kikirikija, a mislim da je i adekvatna zamjena.

-------------
Harder Better Faster Stronger


Posted By: adatar
Date Posted: 18 Rujan 2012 at 16:26
ja sam radio,treba kupit onaj przeni kikiriki,onda ga ispecete 15 minuta na 200,poslije ga stavite u mixer,dodate biljno ulje ili od kikirikija ulje,i malo soli,ko zeli moze stavit i zlicicu secera zbog jos boljeg okusa ali ja ga ne stavljam

kikiriki je jako zdrav i prepun proteina


Posted By: Iluvatar
Date Posted: 18 Rujan 2012 at 16:53
Originally posted by adatar adatar wrote:

ja sam radio,treba kupit onaj przeni kikiriki,onda ga ispecete 15 minuta na 200,poslije ga stavite u mixer,dodate biljno ulje ili od kikirikija ulje,i malo soli,ko zeli moze stavit i zlicicu secera zbog jos boljeg okusa ali ja ga ne stavljam

kikiriki je jako zdrav i prepun proteina

o tome se još raspravlja, a tvoj pržen, zasoljen i sa biljnim uljem pogotovo nije Wink


-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: adatar
Date Posted: 18 Rujan 2012 at 18:50
zasto nije,ja sam to procitao na bodybuilding.com i otad ga radim

reci mi svoju varijantu maslaca od kikirikija? kako bi ga ti napravio?


Posted By: Slavonka23
Date Posted: 18 Rujan 2012 at 19:03
presoljeni, prženi kikiriki je ZLO.. doslovno!

Ako vec praviš, pravi od onoga u ljusci.


-------------
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."


Posted By: adatar
Date Posted: 18 Rujan 2012 at 19:08
kakvo zlo,o cemu ljudi pricate? hrana,ljudi jedu hamburgere i fast food i niko se ne zgrozava toliko a kikiriki soljeni zlo,nevalja sigurno previse slano jest,ne poticem ja to,treba nac ravnotezu,pa ne namjeravate jest maslac od kikirikija svaki dan,to je samo jedan dio prehrane,ovaj kupovni maslac od kikirikija je upravo tako i napravljen,samo oni stave jos i gorcicu,secer,emulgatore itd.

znaci balans u prehrani sa povecanim unosom bjelancevina,treba znat kad i sta jest,ako si na rezanju onda ces ukinut masnoce,smanjit ugljiko i povecat bjelancevine,ako si na masi onda ces ujednacit ugljiko i proteine,cak malo vise ugljiko i malo masnoce.



Posted By: Iluvatar
Date Posted: 18 Rujan 2012 at 19:12
Kad sam ga radio dodavao sam riblje ulje ;) 

Upitno je zdrav jer sadrži par loših stvari  ukljucujuci agglutinin, bla la bla, zna uzrokovati arterosklerozu i tako, bademi su bolji. Ionako ne dolaze iz iste porodice biljaka. 

Samo kažem da nije idealan, a i prefin je pa ljudi cesto pretjeraju :P

Ako dodaš riblje umjesto obicnog i ne soliš ga, a treba ti jer radiš na "masi" može proci. Ali da ga treba težiti jesti previše, ne treba. Kako rekoh, bolje orašasti plodovi


-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk