Print Page | Close Window

pileca prsa s kajganom i lukom

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=4287
Printed Date: 04 Kolovoz 2025 at 19:25
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: pileca prsa s kajganom i lukom
Posted By: Lady
Subject: pileca prsa s kajganom i lukom
Date Posted: 03 Ožujak 2011 at 13:30
 
ORIGINALNI RECEPT:
 200 g mljevene piletine
mješavina zacina za kosane odreske
š luk, narezan na ploške
sol
2 jaja
pola šalice naribane Goude ili nekog drugog lako topivog sira
djevicansko maslinovo ulje

Zagrijte ulje u tavi, na srednjoj vatri. Dodajte luk i posolite ga. Smanjite vatru i pirjajte luk dok ne postane karameliziran, miješajuci cesto. Pokrijte i maknite s vatre. Zacinite meso mješavinom zacina i napravite tanke kosane odreske (pljeskavice). Trebali biste dobiti 4 odreska. Pecite ih na gril tavi, oko 3 min sa svake strane. Izmutite jaja u zdjelici i ulijte ih na zagrijano ulje, pa umiješajte sir. Napravite srednje mekanu kajganu. Poslužite tako da na odreske rasporedite prvo kajganu sa sirom, pa gore stavite karamelizirani luk.
Mljevenu piletinu možete, ako želite, zamijeniti puretinom ili junetinom.


jedino povrce koje sam imala doma je bio luk pa sam malo googlala
ja sam umjesto mljevenog mesa uzela pileca prsa, negdje 200 grama, ispalo je prefino! peceno doslovno na 2 kapi ulja (prva za luk i druga za meso) i u jednoj tavi, gotovo za š5 min
ja sam napravila kajganu od jednog jaja i 2 snitice gaude

recite da je ovo ok!:)

izvor: http://www.gradpula.com/

 




Replies:
Posted By: dancibananci25
Date Posted: 23 Rujan 2012 at 16:13
Originally posted by Lady Lady wrote:

 
ORIGINALNI RECEPT:
 200 g mljevene piletine
mješavina zacina za kosane odreske
š luk, narezan na ploške
sol
2 jaja
pola šalice naribane Goude ili nekog drugog lako topivog sira
djevicansko maslinovo ulje

Zagrijte ulje u tavi, na srednjoj vatri. Dodajte luk i posolite ga. Smanjite vatru i pirjajte luk dok ne postane karameliziran, miješajuci cesto. Pokrijte i maknite s vatre. Zacinite meso mješavinom zacina i napravite tanke kosane odreske (pljeskavice). Trebali biste dobiti 4 odreska. Pecite ih na gril tavi, oko 3 min sa svake strane. Izmutite jaja u zdjelici i ulijte ih na zagrijano ulje, pa umiješajte sir. Napravite srednje mekanu kajganu. Poslužite tako da na odreske rasporedite prvo kajganu sa sirom, pa gore stavite karamelizirani luk.
Mljevenu piletinu možete, ako želite, zamijeniti puretinom ili junetinom.


jedino povrce koje sam imala doma je bio luk pa sam malo googlala
ja sam umjesto mljevenog mesa uzela pileca prsa, negdje 200 grama, ispalo je prefino! peceno doslovno na 2 kapi ulja (prva za luk i druga za meso) i u jednoj tavi, gotovo za š5 min
ja sam napravila kajganu od jednog jaja i 2 snitice gaude

recite da je ovo ok!:)

izvor: http://www.gradpula.com/

 


Wow, ovo cu definitivno probati! Vec sutra, zvuci jako fino.


-------------
http://www.ehostese.com - Agencija za hostese


Posted By: Kika99
Date Posted: 02 Listopad 2012 at 20:51
Cini mi se predobro,moram probati,hvala na raceptu:)


Posted By: Amigo24
Date Posted: 26 Travanj 2013 at 21:36
nespojiv mi je zajednicki okus piletine i jaja  :/ ali možda cu probati, :)


-------------
"Dobar je Martin, skupija je dosta vojnika oko sebe, izgleda da im tumaci kako mogu pobici."



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk