Graham palacinka
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=34
Printed Date: 12 Svibanj 2024 at 10:10 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Graham palacinka
Posted By: ©ime
Subject: Graham palacinka
Date Posted: 30 Studeni 2006 at 00:36
Sastojci:
jaje 3 velike zlice graham brasna ("Farina" Graham brasno - psenicna prekrupa - od cijelog zrna) malo secera (obicnog) malo soli malo suncokretovog ulja razmijesano u obicnom mlijeku peceno na suncokretovom ulju na tavi
Evo, ako zelite komentirati, mozda imate ideju kako unaprijediti sastojke i uciniti ga zdravijim.....
|
Replies:
Posted By: caba
Date Posted: 30 Studeni 2006 at 14:31
Palacinke su moj vrlo cest obrok.Ovako ih spravljam.Pecene na teflonu bez ulja. Sameljem zobene u brasno ( ispadne onak malo krupnije). Uzmem 35 g zobenog brasna, 35 g razenog i isto toliko crnog, jedno cijelo jaje, sedam bjelanjaka, mlijeka, mrvu soli, natreen. Naravno da su zbog bjelanjaka cvrsce, al su zato kvalitetan obrok... Dakle, uzmes osam jaja, jedno cijelo i sedam bjelanjaka ( trebam objasniti postupak odvajanja bjelanjaka i zutanjaka? ha, ha ). Dobro, malo sale ne steti. Rucnom pjenjacom (onom zicom) razmutis jaja, dodas malo natreena, malo soli, mlijeko i polako konstantno mijesajuci dodajes brasno (zobene, razeno, crno). Pazi da ne bude pregusto ili prerijetko jer ce se tesko peci i okretati. Dobro zagrijes teflonsku tavu i za prvu palacinku stavis malo ulja, a sve ostale peces bez problema bez ulja. Ako si recimo u fazi mase, pa ti ne smeta malo kakaa, u smjesu dodaj dvije- tri zlicice nesquika i imas prefine smedje cokoladne palacinke. Jos jednom, dobar tek!
------------- Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
Posted By: ©ime
Date Posted: 30 Studeni 2006 at 17:17
7 bjelanjaka radi proteina kao post-workout-meal pretpostavljam.
dobre su to ideje... mislim sto se tice uklanjanja ulja i secera.... no dobro, taj prstohvat secera koliko ja stavljam u moju palacinku ne trebam nadomijestiti natrenom, posebno stoga sto nisam prijmijetio da ga uopce imam u kuhinji....
|
Posted By: caba
Date Posted: 01 Prosinac 2006 at 13:49
Ma nema veze malo secera. Bijelanjci radi proteina (ti se proteini brzo razgraduju) ,zumanjci bi se trebali izbjegavati zbog kolesterola koji sadrze u sebi.Stavis ulja malo koliko je dovoljno da se ne zalijepe
------------- Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
Posted By: Mr G.
Date Posted: 01 Prosinac 2006 at 16:25
zobene (salica zobenih) bjelanjci (6 bjelanjaka) mlijeko (2 dl mlijeka) /2 whey (2-3 zlice) neko umjetno sladilo (ako necete stavljat secer) - ja koristim huxol tekuce umjetno sladilo (za ove kolicine koje sam naveo treba 25-30 poteza huxolom da ispadne dobro)
. Zobene prije svega treba same samljeti (ako imate onaj mikser koji ima nastavak za mljevenje). Druga solucija je ostaviti ih sa mlijekom preko noci da se upije i izmiksat to onda da se dobije kasasta smjesa. 2. Sve skupa smiksat dok ne dodje homogena smjesa (osim nekih tockica od zobenih - ljuskice od zobenih). 3. Speci :)
savjeti: Ovo nije recept za klasicne "nase" palacinke (flapjacks), nego za americke (pancakes). U smjesu se mogu ubacit i grozdjice. Koristite malu tavu (ja imam onu najmanju od tefala ... ispadaju palacinke ko one americke njima (promjer cca 6-7 cm) Nalijte toga gore :) Treba bit debeli sloj da se ne raspadnu - ipak zobene nisu brasno. Promjesajte dobro prije svako izlijevanja na tavu (jer inace se sve skupi na dnu ... i onda je zadnja palacinka prebrutalna
|
Posted By: caba
Date Posted: 11 Prosinac 2006 at 13:37
Dobro je staviti nkoliko zlica wheya u smjesu. Da bi bilko jos vise proteina
------------- Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
|