Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R)
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2834
Printed Date: 02 Svibanj 2025 at 13:34 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R)
Posted By: Zoki
Subject: Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R)
Date Posted: 18 Svibanj 2010 at 16:37
Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos
Riblji tacos mi je bio potpuna nepoznanica, ali kako sam tek bio sretan
kad sam ga probao. Iako je vecina ribljih tacosa sa roštilja prilicno
zdrava (barem u usporedni s Big Macom), znao sam da mogu i bolje. I
evo što sam napravio:

Sastojci:
* Filet tilapije (ili bilo koje druge cvrste bijele ribe) * Tortilje od cjelovitog brašna * Nemasni ili polumasni ribani sir * š konzerva sjeckane rajcice * Nemasno kiselo vrhnje * š limeta
Priprema:
Riba
š. Zagrijte pecnicu na š80 stupnjeva. 2. Tavicu pošpricajte sa malo organskog maslinovog ulja i zagrijte ju. Stavite ribu na tavicu i pržite po minutu sa svake strane.

3. Zatim stavite ribu u vatrostalnu posudu. Posipajte mješavinom ribanog sira i sjeckane rajcice i pecite š0 do š5 minuta.
Tortilje
Tortilje od cjelovitog brašna stavite u toster dok nisu laganu hrskave. Ili tavicu namažite maslinovim uljem i pecite oko minutu sa svake strane. Možete ih i podgrijati u mikrovalnoj par sekundi, ali onda nisu hrskave.
Baja umak
Pomiješajte oko pola šalice nemasnog kiselog vrhnja sa oko dvije žlice svježeg soka limete. Dodajte malo soli i svježe mljevenog papra, miješajte i poslužite u zdjeli.
Stavite ribu u tortilju, na nju stavite Baja umak, malo chilli paprike ako ste hrabri, i možda malo crnog graha.
Varijacija
Želite li verziju s malo ugljikohidrata ili jednostavno želite odbaciti žito u potpunosti? Onda ribu nagurajte u prženu i oguljenu papriku. Evo kako cete to napraviti.
š. Kupite paprike. 2. Slijedi zabavan dio. Pregorite ih preko otvorenog plamena. Pregorite ih dok ne pocrne.

3. Postavite ih u papirnatu vrecicu. Na ovaj nacin ce se upariti i odbaciti koru.

5. Razrežite jednu stranu (možda se otvorila tijekom pecenja), izvadite sjemenje i napunite ribom, sirom i rajcicom.
6. Stavite u pecnicu na š80 stupnjeva na š5 minuta dok se sir ne otopi.
5 zdravih recepata za popizdit

Paprike su izvrsne sa govedinom i puretinom. Napunite ih sa cim god želite.
izvor:building-body.com

------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
Replies:
Posted By: dalila
Date Posted: 19 Svibanj 2010 at 08:30
zanimljivo....izvedivo jedino vikendom ;)
|
|