Print Page | Close Window

Encilade s piletinom (R)

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2691
Printed Date: 02 Svibanj 2025 at 02:11
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Encilade s piletinom (R)
Posted By: Deni
Subject: Encilade s piletinom (R)
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 14:04


Sastojci:
  • 4 šalice pileceg umaka
  • 4 ocišcene šnicle pilecih prsa
  • š nasjecena jalapeno paprika
  • š cešanj cešnjaka
  • 340 grama salsa umaka
  • š šalica nasjeckanog nemasnog cheddar sira
  • Pola šalice nasjeckanog nemasnog Monterey Jack sira
  • Pola šalice svježe ubranog peršina
  • 60 grama suhih crnih maslina iz konzerve
  • 300 grama tradicionalnog encilada umaka
  • 300 grama zelenih cili papricica
  • Meksicki ljuti umak
  • Cayenne papar
  • Sprej od biljnog ulja za kuhanje
  • 8 kukuruznih tortilja (dugih otprilike desetak centimetara)
Priprema:

Namjestite temperaturu na 425 stupnja. U tepsiju srednje velicine stavite umak, piletinu, jalapeno papriku i nasjeceni cešanj cešnjaka. Neka se sve zajedno pece jedno š5 minuta ili dok piletina ne popuca. Nakon što je gotovo, procijedite piletinu hladnom vodom i lagano je nasjeckate na male komadice. Pomiješajte salsu i mješavinu stavite negdje sa strane. U odvojenoj posudici, ukombinirajte cheddar sir, cetvrtinu šalice Monterey Jack sira, peršin i masline; stavite sa strane. U veliki lonac na srednjoj toplini stavite encilada umak, dodajte ljuti meksicki umak i cayenne papar za okus. Miješajte dok ne prokljuca. Stavite sa strane. Premažite tepsiju dimenzija 25 x 35 cm neprijanjajucim sprejom. Tortilje stavite u mikrovalnu na pola minute. U središte svake tortilje stavite mješavinu sireva s maslinama i peršinom i piletinom, zarolajte i stavite u tepsiju. Ostatke iz posudice razbacajte po površini. Dodajte umaka, zatim dodajte još cetvrtinu Monterey Jack sira. Pecite 20 minuta. Servirajte s ostatkom umaka na tanjur.

Nutritivna vrijednost (4 porcije):
  • 528 kalorija
  • š4.3 g masti (6 g zasicene masti)
  • 47.7 g ugljikohidrata
  • 52.š g proteina
  • 7.9 g vlakana
Izvor http://www.building-body.com/ - www.building-body.com


-------------



Replies:
Posted By: Zoki
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 20:16
To je to.
Hvala na receptu. Zvuci njami..


-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini


Posted By: jole00
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 23:58
kakav je to pileci umak?
ovi svi sirevi se mogu nabavit u zg u supermarketima?


Posted By: chaxy
Date Posted: 28 Travanj 2010 at 08:55
a 425 je Fahrenheita?
meni je ovdje malo previše gotovih umaka ali to sam ja

-------------
Strong is the new skinny.


Posted By: Deni
Date Posted: 28 Travanj 2010 at 11:53
To je kopiran tekst tako da je greška kod tih 425 stupnja mene je prvi put isto zaprepastilo, ja stavim na 280 stupnjeva i ispadne sve okay. što se tice umaka ja ih nestavim sve, ustvari ja sebi malo to prepravim po mome ukusu od volje svakome.

Jole a sir ako nemoš pronaci pa bar uvjek ima neka zamjena nemora biti baš taj.


-------------



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk