Encilade s piletinom (R)  
       
      Printed From: Fitness.com.hr Forum
        Category:  Prehrana
       Forum Name:  Recepti
       Forum Description:  Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
       URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2691
       Printed Date: 04 Studeni 2025 at 14:47 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
      
 
  
      Topic: Encilade s piletinom (R)
       
      Posted By: Deni
       Subject: Encilade s piletinom (R)
       Date Posted: 27 Travanj 2010 at 14:04
       
      
        
          
	
 
  Sastojci:
 - 4  šalice pileceg umaka
 -  4 ocišcene  šnicle pilecih prsa 
 -  š nasjecena  jalapeno paprika
 -  š cešanj  cešnjaka
 -  340 grama salsa  umaka
 -  š šalica  nasjeckanog nemasnog cheddar sira
 -  Pola šalice  nasjeckanog nemasnog Monterey Jack sira
 -  Pola šalice  svježe ubranog peršina
 -  60 grama suhih crnih maslina iz konzerve
 -  300 grama  tradicionalnog encilada umaka
 -  300 grama  zelenih cili papricica
 -  Meksicki ljuti  umak
 -  Cayenne papar
 -  Sprej od  biljnog ulja za kuhanje
 -  8 kukuruznih  tortilja (dugih otprilike desetak centimetara)
  Priprema:
  Namjestite  temperaturu na 425 stupnja. U tepsiju srednje velicine 
stavite umak, piletinu,  jalapeno papriku i nasjeceni cešanj cešnjaka. 
Neka se sve zajedno pece jedno š5  minuta ili dok piletina ne popuca. 
Nakon što je gotovo, procijedite piletinu  hladnom vodom i lagano je 
nasjeckate na male komadice. Pomiješajte salsu i  mješavinu stavite 
negdje sa strane. U odvojenoj posudici, ukombinirajte cheddar  sir, 
cetvrtinu šalice Monterey Jack sira, peršin i masline; stavite sa 
strane.  U veliki lonac na srednjoj toplini stavite encilada umak, 
dodajte ljuti  meksicki umak i cayenne papar za okus. Miješajte dok ne 
prokljuca. Stavite sa  strane. Premažite tepsiju dimenzija 25 x 35 cm 
neprijanjajucim sprejom.  Tortilje stavite u mikrovalnu na pola minute. U
 središte svake tortilje stavite  mješavinu sireva s maslinama i 
peršinom i piletinom, zarolajte i stavite u  tepsiju. Ostatke iz 
posudice razbacajte po površini. Dodajte umaka, zatim  dodajte još 
cetvrtinu Monterey Jack sira. Pecite 20 minuta. Servirajte s  ostatkom 
umaka na tanjur.
  Nutritivna vrijednost (4 porcije):
 - 528 kalorija
 - š4.3  g masti (6 g zasicene masti)
 - 47.7 g ugljikohidrata
 -  52.š g proteina
 - 7.9 g vlakana
  Izvor  http://www.building-body.com/ - www.building-body.com  
  -------------
  
          | 
         
        
      
 
  Replies: 
       
      Posted By: Zoki
       
      Date Posted: 27 Travanj 2010 at 20:16
       
      
        
          
	
To je to. Hvala na receptu. Zvuci njami..   
  ------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na :  http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u  -  http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini 
          | 
         
        
        
       
      
      Posted By: jole00
       
      Date Posted: 27 Travanj 2010 at 23:58
       
      
        
          
	
kakav je to pileci umak?
 ovi svi sirevi se mogu nabavit u zg u supermarketima?
          | 
         
        
        
       
      
      Posted By: chaxy
       
      Date Posted: 28 Travanj 2010 at 08:55
       
      
        
          
	
a 425 je Fahrenheita?    
 meni je ovdje malo previše gotovih umaka ali to sam ja    
  ------------- Strong is the new skinny.
          | 
         
        
        
       
      
      Posted By: Deni
       
      Date Posted: 28 Travanj 2010 at 11:53
       
      
        
          
	
To je kopiran tekst tako da je greška kod tih 425 stupnja mene je prvi put isto zaprepastilo, ja stavim na 280 stupnjeva i ispadne sve okay. što se tice umaka ja ih nestavim sve, ustvari ja sebi malo to prepravim po mome ukusu od volje svakome.
  Jole a sir ako nemoš pronaci pa bar uvjek ima neka zamjena nemora biti baš taj.
 
  -------------
  
          | 
         
        
        
       
      
     |