Encilade s piletinom (R)
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2691
Printed Date: 02 Svibanj 2025 at 02:11 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Encilade s piletinom (R)
Posted By: Deni
Subject: Encilade s piletinom (R)
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 14:04

Sastojci:
- 4 šalice pileceg umaka
- 4 ocišcene šnicle pilecih prsa
- š nasjecena jalapeno paprika
- š cešanj cešnjaka
- 340 grama salsa umaka
- š šalica nasjeckanog nemasnog cheddar sira
- Pola šalice nasjeckanog nemasnog Monterey Jack sira
- Pola šalice svježe ubranog peršina
- 60 grama suhih crnih maslina iz konzerve
- 300 grama tradicionalnog encilada umaka
- 300 grama zelenih cili papricica
- Meksicki ljuti umak
- Cayenne papar
- Sprej od biljnog ulja za kuhanje
- 8 kukuruznih tortilja (dugih otprilike desetak centimetara)
Priprema:
Namjestite temperaturu na 425 stupnja. U tepsiju srednje velicine
stavite umak, piletinu, jalapeno papriku i nasjeceni cešanj cešnjaka.
Neka se sve zajedno pece jedno š5 minuta ili dok piletina ne popuca.
Nakon što je gotovo, procijedite piletinu hladnom vodom i lagano je
nasjeckate na male komadice. Pomiješajte salsu i mješavinu stavite
negdje sa strane. U odvojenoj posudici, ukombinirajte cheddar sir,
cetvrtinu šalice Monterey Jack sira, peršin i masline; stavite sa
strane. U veliki lonac na srednjoj toplini stavite encilada umak,
dodajte ljuti meksicki umak i cayenne papar za okus. Miješajte dok ne
prokljuca. Stavite sa strane. Premažite tepsiju dimenzija 25 x 35 cm
neprijanjajucim sprejom. Tortilje stavite u mikrovalnu na pola minute. U
središte svake tortilje stavite mješavinu sireva s maslinama i
peršinom i piletinom, zarolajte i stavite u tepsiju. Ostatke iz
posudice razbacajte po površini. Dodajte umaka, zatim dodajte još
cetvrtinu Monterey Jack sira. Pecite 20 minuta. Servirajte s ostatkom
umaka na tanjur.
Nutritivna vrijednost (4 porcije):
- 528 kalorija
- š4.3 g masti (6 g zasicene masti)
- 47.7 g ugljikohidrata
- 52.š g proteina
- 7.9 g vlakana
Izvor http://www.building-body.com/ - www.building-body.com
-------------
|
Replies:
Posted By: Zoki
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 20:16
To je to. Hvala na receptu. Zvuci njami.. 
------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
Posted By: jole00
Date Posted: 27 Travanj 2010 at 23:58
kakav je to pileci umak?
ovi svi sirevi se mogu nabavit u zg u supermarketima?
|
Posted By: chaxy
Date Posted: 28 Travanj 2010 at 08:55
a 425 je Fahrenheita?
meni je ovdje malo previše gotovih umaka ali to sam ja
------------- Strong is the new skinny.
|
Posted By: Deni
Date Posted: 28 Travanj 2010 at 11:53
To je kopiran tekst tako da je greška kod tih 425 stupnja mene je prvi put isto zaprepastilo, ja stavim na 280 stupnjeva i ispadne sve okay. što se tice umaka ja ih nestavim sve, ustvari ja sebi malo to prepravim po mome ukusu od volje svakome.
Jole a sir ako nemoš pronaci pa bar uvjek ima neka zamjena nemora biti baš taj.
-------------
|
|