Print Page | Close Window

Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2656
Printed Date: 21 Lipanj 2025 at 22:34
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
Posted By: Zoki
Subject: Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:47
Palacinke punjene pilecim mesom i gljivama (R)

Ovo više preferiram za ekipu koja je na masi ili održava kilažu.. i koja se ne libi malo više kalorija unijeti tijekom rucka.

http://img52.imageshack.us/i/punjenepalacinke.jpg/">

Sastojci:

4 porcije

za palacinke
š mala kemijski netretirana naranca
š50 g glatkog brašna
3 jaja, &#š89; žlice soli
š0 grancica timijana
50 g rastopljenog maslaca
375 ml mlijeka
maslac ili ulje za prženje

za nadjev
5 komada proljetnog mladog luka
250 g šampinjona
2 žlice soka od limuna
500 g pileceg mesa
2 žlice ulja, sol i papar
200 g kiselog vrhnja

Priprema:
š Narancu u vrucoj vodi oprati i obrisati. Koru naribati, sok ocijediti i spremiti ga sa strane za pripremu nadjeva. Razmutiti jaja, brašno, narancinu koricu, sol i listice od dvije grancice timijana. Naizmjence dodavati rastopljeni maslac i mlijeko sve dok tijesto ne postane polutekuce i bez grudica. Pokriti ga i ostaviti da 30 minuta miruje.

2 Proljetni mladi luk ocistiti, oprati i narezati ga na tanke kolutice. Gljive ocistiti, obrisati vlažnom krpicom te ih narezati na tanke ploškice i odmah pokapati limunovim sokom.

3 Pileca prsa narezati na trakice. Zagrijati jednu žlicu ulja te na njemu brzo popržiti meso sa svih strana. Posoliti ga, izvaditi s tave i spremiti sa strane. Preostalo ulje zagrijati i na njemu naglo propržiti gljive 5 minuta. Nakon 3 minute dodati proljetni mladi luk. Na kraju umiješati pilece meso i nadjev dovršiti prema uputstvu desno.

4 Na vrucoj masnoci ispeci 8 palacinki, napuniti ih i poslužiti.

Hranidbena vrijednost jedne porcije:
450 kcal/š700 kJ
22 g bjelancevina
27 g masti
28 g ugljikohidrata

Izvor:imp.hr

Ako slijedi trening cca. 2-3h poslije ovakvog rucka, ovo ne bi trebao biti neki problem. I preporuka je naravno da ne jedete ovo svaki dan, nego da se zaguštate š u nekoliko tjedana.

Dobar tek!

  

-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini



Replies:
Posted By: ena:)))
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:50
lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...

fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre
mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe
zdrav zivot i to..


Posted By: Zoki
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:51
Originally posted by ena:))) ena:))) wrote:

lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...


Uf, ja oboožavam piletinu u kombinaciji sa šampinjonima. Još uz to njoke ili nešto sl. mmmmmm..


-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini


Posted By: ena:)))
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53
stvarno sam ih dosta puta pokušala, al ne idu... jedino oni
šampinjoni iz teglice u slanoj vodi s octom mislim-
kiseli... e to mi ide, cak sa kajganom i sirom, al baš
prave gljive friške... fešta mi u želucu , kiselina.. baš
ih ne mogu provarit...


Posted By: ena:)))
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53
voliš ti papat...gurman Zoki :)


Posted By: cupava.mala
Date Posted: 25 Kolovoz 2010 at 21:04
kada je najbolje jesti palacinke?
jel uopce poželjno ih jesti?


Posted By: Lega
Date Posted: 25 Kolovoz 2010 at 22:20
  još da imam neku kuharicu koja bi mi ovako šta složila, gdje bi mi bio kraj


Posted By: in
Date Posted: 11 Rujan 2010 at 18:23
Originally posted by ena:))) ena:))) wrote:

lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...

fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre
mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe
zdrav zivot i to..

ja sam ovo probala i odlicno je-samo bez gljiva jer ih ni ja ne volim -ja napravim obicne palacinke i napunim ih piletinom koju pomjesam sa kiselom vrhnjom i sirom-moras probat extra je!! vecina restorana ovo ima na meniju takodjer-ja uvijek narucim bez gljiva:)


Posted By: davor23
Date Posted: 12 Rujan 2010 at 22:36
  ja volim palacinke od spinata punjene mesom...


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk