Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2656
Printed Date: 21 Lipanj 2025 at 22:34 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
Posted By: Zoki
Subject: Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:47
Palacinke punjene pilecim mesom i gljivama (R)
Ovo više preferiram za ekipu koja je na masi ili održava kilažu.. i koja se ne libi malo više kalorija unijeti tijekom rucka. 
http://img52.imageshack.us/i/punjenepalacinke.jpg/">
Sastojci:
4 porcije
za palacinke š mala kemijski netretirana naranca š50 g glatkog brašna 3 jaja, š89; žlice soli š0 grancica timijana 50 g rastopljenog maslaca 375 ml mlijeka maslac ili ulje za prženje
za nadjev 5 komada proljetnog mladog luka 250 g šampinjona 2 žlice soka od limuna 500 g pileceg mesa 2 žlice ulja, sol i papar 200 g kiselog vrhnja
Priprema: š Narancu u vrucoj vodi oprati i obrisati. Koru naribati, sok ocijediti i spremiti ga sa strane za pripremu nadjeva. Razmutiti jaja, brašno, narancinu koricu, sol i listice od dvije grancice timijana. Naizmjence dodavati rastopljeni maslac i mlijeko sve dok tijesto ne postane polutekuce i bez grudica. Pokriti ga i ostaviti da 30 minuta miruje.
2 Proljetni mladi luk ocistiti, oprati i narezati ga na tanke kolutice. Gljive ocistiti, obrisati vlažnom krpicom te ih narezati na tanke ploškice i odmah pokapati limunovim sokom.
3 Pileca prsa narezati na trakice. Zagrijati jednu žlicu ulja te na njemu brzo popržiti meso sa svih strana. Posoliti ga, izvaditi s tave i spremiti sa strane. Preostalo ulje zagrijati i na njemu naglo propržiti gljive 5 minuta. Nakon 3 minute dodati proljetni mladi luk. Na kraju umiješati pilece meso i nadjev dovršiti prema uputstvu desno.
4 Na vrucoj masnoci ispeci 8 palacinki, napuniti ih i poslužiti.
Hranidbena vrijednost jedne
porcije:
450 kcal/š700 kJ
22 g bjelancevina
27 g masti
28 g ugljikohidrata
Izvor:imp.hr
Ako slijedi trening cca. 2-3h poslije ovakvog rucka, ovo ne bi trebao biti neki problem. I preporuka je naravno da ne jedete ovo svaki dan, nego da se zaguštate š u nekoliko tjedana.
Dobar tek! 
------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
Replies:
Posted By: ena:)))
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:50
lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...
fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre
mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe
zdrav zivot i to..
|
Posted By: Zoki
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:51
ena:))) wrote:
lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...  |
Uf, ja oboožavam piletinu u kombinaciji sa šampinjonima. Još uz to njoke ili nešto sl. mmmmmm..
------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
Posted By: ena:)))
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53
stvarno sam ih dosta puta pokušala, al ne idu... jedino oni
šampinjoni iz teglice u slanoj vodi s octom mislim-
kiseli... e to mi ide, cak sa kajganom i sirom, al baš
prave gljive friške... fešta mi u želucu , kiselina.. baš
ih ne mogu provarit...
|
Posted By: ena:)))
Date Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53
voliš ti papat...gurman Zoki :)
|
Posted By: cupava.mala
Date Posted: 25 Kolovoz 2010 at 21:04
kada je najbolje jesti palacinke?
jel uopce poželjno ih jesti?
|
Posted By: Lega
Date Posted: 25 Kolovoz 2010 at 22:20
još da imam neku kuharicu koja bi mi ovako šta složila, gdje bi mi bio kraj
|
Posted By: in
Date Posted: 11 Rujan 2010 at 18:23
ena:))) wrote:
lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...
fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre
mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe
zdrav zivot i to..
 |
ja sam ovo probala i odlicno je-samo bez gljiva jer ih ni ja ne volim -ja napravim obicne palacinke i napunim ih piletinom koju pomjesam sa kiselom vrhnjom i sirom-moras probat extra je!! vecina restorana ovo ima na meniju takodjer-ja uvijek narucim bez gljiva:)
|
Posted By: davor23
Date Posted: 12 Rujan 2010 at 22:36
ja volim palacinke od spinata punjene mesom...
------------- I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|