Zapecena piletina sa tikvicama (R)
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Recepti
Forum Description: Zdravi recepti s piletinom, tunom, posnim, salatom...
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2605
Printed Date: 02 Svibanj 2025 at 13:19 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Zapecena piletina sa tikvicama (R)
Posted By: chaxy
Subject: Zapecena piletina sa tikvicama (R)
Date Posted: 13 Travanj 2010 at 16:50
- pileca ili pureca prsa
- tikvice
- maslinovo ulje
- sol, papar
- malomasni jogurt
- zacinsko bilje po vlastitom izboru
Pilece odreske i tikvice isjecene na uzdužne fete zaciniti solju i paprom po ukusu. Na gril (ili obicnoj) tavi i žlici maslinovog ulja popržiti pilece odreske, a nakon njih i tikvice. U vatrostalnu (ili tepsiju) slagati red tikvica, pa red piletine (dok ima, nebitno što je na vrhu). U jogurt umješati zacinsko bilje (po želji- bosiljak, vlasac, peršin, ali i zacine chilli, curry, ma što god volite i imate doma ) , preliti preko piletine i zapeci u vrucoj pecnici cca 20tak min ili dok se ne zapece.
------------- Strong is the new skinny.
|
Replies:
Posted By: Zoki
Date Posted: 13 Travanj 2010 at 16:54
Odlican recept za one koji su na definiciji! Piletinu obožavam, bilo koje kombinacije s piletinom su mi MMmmmm... Piletina bez UH - samo daj takve recepte.. 
------------- Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini
|
Posted By: chaxy
Date Posted: 13 Travanj 2010 at 16:57
Sad cu ja, polako Moja riznica je neiscrpna
Fora je u zacinima, jednom s jednima, drugi put sa drugima i uvijek je drugaciji okus, nema monotonije. Toplo preporucam!
------------- Strong is the new skinny.
|
Posted By: Deni
Date Posted: 19 Travanj 2010 at 23:35
eee chaxy ja danas naprvio ovo jelo i imam pitanjce...ja sam na 500g piletine stavio 2 deci jogurta i nakon 20 minuta u pecnici kad sam izvadio van jogurt je bio zapecen ali je bilo dosta vodenasto koda su tikvice pustile svu vodu ili od jogurta, nekužim da li je to normalno i dosta je kiselkasto??
vjerujem da sam u necem pogriješio, ali sam napravio kako piše gore 
-------------
|
Posted By: chaxy
Date Posted: 20 Travanj 2010 at 09:09
hmmm tikvice ne bi trebale pustiti vodi jer su predpecene na tavici.
i ja sam otpr. koristila te omjere, stavila sam tekuci jogurt i dosta zacinskog bilja. i meni je bilo kiselkasto, ali to sam i ocekivala zbog jogurta.
ako ti ne paše ta kiselost, možeš iduci put (ako ga bude ) posoliti i popapriti i umak od jogurta, ili probaj staviti manje jogurta, znaci samo lipo premazati odreske i tikvice, a ne baš da plivaju u umaku
------------- Strong is the new skinny.
|
Posted By: Deni
Date Posted: 20 Travanj 2010 at 13:30
hmm pa jesam prvo sam ih malo bacio na tavu kako piše, a cuj dobro meni nikad prvi puta novo jelu neuspije drugi put ce biti bolje, a kiselkastost mi nesmeta dapace volim takvo samo kužim da sam trebao staviti manje jogurta, ali opet nekužim kako je bilo toliko vode 
-------------
|
Posted By: chaxy
Date Posted: 20 Travanj 2010 at 14:25
nemam blage, meni nije
možda stvarno neke vodenaste tikvice
ili vodenasti jogurt
ili ti je ciketina u pms-u pa zadržava vodu
offtopic laprdam
------------- Strong is the new skinny.
|
Posted By: Deni
Date Posted: 20 Travanj 2010 at 14:28
chaxy wrote:
ili ti je ciketina u pms-u pa zadržava vodu
|
   
-------------
|
|