Piletina / Puretina
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2507
Printed Date: 05 Studeni 2025 at 22:43 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Piletina / Puretina
Posted By: Kate
Subject: Piletina / Puretina
Date Posted: 25 Ožujak 2010 at 20:45
Kako sve pripremate pileca/pureca prsa?
Ja obicno bacim na grill s tikvicama i/ili patliđanima, pecem na naglo u tavi, u pecnici na dva nacina, kao cilo pile pa su za mene rezervirana prsa (a moji me mole da im dam kožicu , što naravno drage volje dam ), ali pecem ih isto tako u foliji : zacinim ih limunovim sokom, cešnjakom, crvenom papricicom ljutom, ružmarinom i origanom, zamotam u foliju ka bomboncic i zapecem na nekih pola sata do sat s tim da prid kraj (zadnjih š5 minuta rastvorim foliju da se zapece korica onak reš).
I naravno...kuhana pileca prsa u juhi s gomilom kuhanog povrca + salata.
Jel netko radi digod šta s mljevenom puretinom/piletinom?
|
Replies:
Posted By: zmaj
Date Posted: 25 Ožujak 2010 at 22:27
|
ovo sve sta ti radis i ja isto, al uglavnon ih na tavi bez ulja isto zacinin sol,papar i origano, nekad mariniran u limun prije nekad ne. mater mi je parputa pravila ka neke sarme s mlivenon puretinon isto nista masno i tesko i super bude meso,riza,kupus
|
Posted By: fedanov
Date Posted: 26 Ožujak 2010 at 13:04
|
samo šiknem na tavu pilece filete,definitivno najdraže meso
|
Posted By: Theia
Date Posted: 27 Ožujak 2010 at 16:06
Gril ili paprikaš s hrpom voca.
Druga prica je kad kuham za goste.
|
Posted By: tare
Date Posted: 31 Ožujak 2010 at 16:22
Pileca prsa narezem na tanje filete, poslozim u tepsiju (malo nauljena maslinovim uljem), nabacam mrkve preko toga, foliju stavim+ pecem š0 minuta nakon toga okrenem na drugu strau+dodatnih š0 minuta budu ekstra, uopšte ne budu masna, smažem takva tri fileta kad to jedem (otprilike 200g dakle). Mljac !
|
|