Print Page | Close Window

Kruh - jedete li ga i koji?

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=2458
Printed Date: 16 Lipanj 2024 at 11:33
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Kruh - jedete li ga i koji?
Posted By: Zoki
Subject: Kruh - jedete li ga i koji?
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 13:04
Da li jedete kruh, koliko cesto, koji i po kojim cijenama...?
Idemo malo istražiti ovu tematiku...



Ja ga eventualno pojedem kada jedem sendvic neki.. inace ga ne jedem..
Pokušavam jesti crni integralni ili mavrovic .. on mi je dobar jer se najedem od njega i ne treba mi puno.

Vi?
 

-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini



Replies:
Posted By: cooperw
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 13:05
Samo integralni i to kad je grašak/grah na juhi ili samo pljeskavica. Inace nikad.


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 14:04
Dugotrajni integralni iz kauflanda od 500g pakiranje - meni best buy što se tice nutritivnih vrijednosti i cijene

-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Skviki
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 14:46
najcešce kukuruzni. Obožavam ga

Ako nema kukuruznog - integralni
Raženi ne podnosim.. smeta mi njegov okus..preintenzivan je.


Posted By: zmaj
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 15:59
 nikoji, i skoro nikako, ali kad bi mora birat integralni,razeni i tako nesto.


Posted By: Siren
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 17:02
obožavam integralni i kukuruzni, sa sjemnkama i raženi, samo da nije bijeli ili onaj neki obican ne jedem cesto, za dorucak obicno, ponekad navecer kad me uhvati ali mi ne smeta


Posted By: Kate
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 18:57
Za dorucak najcešce -integralno pecivo (Sovital - to je ono skroz crno sa sjemenkama), a u toku dana crni kruh iz Mercatora (tzv. "crna štrucka")- dugacak, uzak, skoro kao Francuz.

Bijeli nikako, vrlo rijetko kakv perec ili kajzericu s makom, ali stvarno RIJETKO



Posted By: Shiny
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 19:02
Integralne kifle i psenicni ili kukuruzni hljeb(rok trajanja 6 dana )

-------------
"Samo ljudi najuzviąenijeg i najniľeg karaktera se ne mijenjaju."


Posted By: Zoki
Date Posted: 17 Ožujak 2010 at 22:07
Jedete li toast-ove? Da li je to zdravija varijanta nego kruh?
Ima li tko doma pekac kruha i kakva su iskustva s time?

Sada kad ste poceli pisati o kukuruznom... i ja ga obožavam.. onaj mali okrugli..
Ali ne jedem ga cesto. Eventualno š dnevno i to š šnita kruha.


-------------
Fitness oprema i dodaci prehrani na : http://www.fitness.com.hr/shop.aspx - Fitness.com.hr WebShop-u - http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini.aspx - Proteini


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 18 Ožujak 2010 at 00:20
 što se tice tosta, baciš bijeli kruh na roštilj ili u toster i malo povrca uz to i eto ti zdrave variajnte s manje kcal nego obicni svježi bijeli kruh

-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: *Tina*
Date Posted: 18 Ožujak 2010 at 08:52
inace obozavam kruh, mogu ga i samog jest... kupujem si za skolu biopecivo... ma svi su mi fini kad si razmislim, samo sto sada kupujem integralni ili crni zbog prehrane...


Posted By: tare
Date Posted: 18 Ožujak 2010 at 09:09
  BIO sa kurbisovim i suncokretovim sjemenkama, puni crni.
Mljac... Samo je lose kad se pretjera...


Posted By: Siren
Date Posted: 18 Ožujak 2010 at 13:03
Originally posted by Zoki Zoki wrote:

Jedete li toast-ove? Da li je to zdravija varijanta nego kruh?


jedem cešce tost nego svježi kruh, ako mi je kruh stariji od dana, obicno ga bacim u toster,i bude odlican. a kako rijetko kupujem kruh, i jedem, zna mi stajati po 3,4 dana. ne znam što bi bez tostera


Posted By: jole00
Date Posted: 19 Ožujak 2010 at 19:32
Meni je super iz lidla onaj integralni,isto 5oog pakiranje kosta nekih 6-7kn..hranjiv je jako
I kukuruzni su mi super,onako mali žuti..njami njami


Posted By: poison eyes
Date Posted: 19 Ožujak 2010 at 20:56
Skoro nikako, ako baš moram onda ovaj koji je jole00 naveo

Originally posted by jole00 jole00 wrote:

Meni je super iz lidla onaj integralni,isto
5oog pakiranje kosta nekih 6-7kn..


-------------
Dabog da crko' fejsbuk kad ga svako ima..


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 20 Ožujak 2010 at 19:12

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem  

a jedem ga dosta...za dorucak, rucak nakon treninga, kao jutarnji međuobrok cesto....teško bi se toga odrekla :)



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 01:08
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem   

 

Kako ti se daaaa?

A i ne vjerujem da tvoj bude sastava i narezan na šnjite ko ovaj iz kauflanda



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Kate
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 12:19
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem  


a jedem ga dosta...za dorucak, rucak nakon treninga, kao jutarnji međuobrok cesto....teško bi se toga odrekla :)




Svaka cast...ja da i ocu nisam baš vješta s takvim stvarima.

A šta se tice sastava, sigurno je domace najbolje - sam si izabra sastojke i ovdje stvarno znaš što jedeš



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 15:38
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem   

 

Kako ti se daaaa?

A i ne vjerujem da tvoj bude sastava i narezan na šnjite ko ovaj iz kauflanda

 

volim mjesit

pa ako radiš u pekacu on sve sam napravi :), a kad ga radim sama...u tome baš guštam :) Inace volim ta tijesta radit, za kruh, pizze, kolace, štrudle, pite...sve radim sama kad radim, ništa kupovno

A i kao što kaže Kate, bar si siguran šta je unutra, kako ti možeš bit siguran da je tako kako piše?



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 16:43

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

A i kao što kaže Kate, bar si siguran šta je unutra, kako ti možeš bit siguran da je tako kako piše?
 

A moram bit šta da radim, necu se još i oko tog zamarat. Maltene mu vidim sastav, ko da su samo sabili sve sastojke i tak ga pakiraju



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 16:55
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

A i kao što kaže Kate, bar si siguran šta je unutra, kako ti možeš bit siguran da je tako kako piše?
 

A moram bit šta da radim, necu se još i oko tog zamarat. Maltene mu vidim sastav, ko da su samo sabili sve sastojke i tak ga pakiraju

 

hehe a normalno da se neceš time zamarat, nebi se ni ja da mi se neda sama radit al ovako koristim taj gušt dok ga imam



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 16:57
 Ja jedem Biomix.. to mi je najbolji kruh..

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: palina
Date Posted: 21 Ožujak 2010 at 17:38
Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 22 Ožujak 2010 at 00:31

Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati
 

8 sati?



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 22 Ožujak 2010 at 13:15
Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati


Ma otkuda tebi da Biomix ne spada pod zdraviji kruh???


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: palina
Date Posted: 22 Ožujak 2010 at 23:32
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer
nikako nije pod zdraviji kruh Trudim
se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati smileys/smiley2.gif">
 


8 sati?



Jeste oko 8 sati , danas se ponosim sama sa sobom jer sam izdržala
cijelo popodne samo sa jednom bananom i jabukom bez komadica kruha


Posted By: palina
Date Posted: 22 Ožujak 2010 at 23:39
Originally posted by davor23 davor23 wrote:


Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije
pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše
volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati

Ma otkuda tebi da Biomix ne spada pod zdraviji kruh???


Ako je kruh miješan od bijelog polubijelog i mislim malo raženog brašna
sa žitaricama zdravi onda sam se prevarila
Znam gotovo sve deklaracije napamet jer prodajem kruh
Možda ima više vrsta Biomix hm...


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 23 Ožujak 2010 at 10:29

 

Originally posted by palina palina wrote:


Jeste oko 8 sati , danas se ponosim sama sa sobom jer sam izdržala
cijelo popodne samo sa jednom bananom i jabukom bez komadica kruha

ma kakvih 8 h, mene raženi kruh ne drži ni 2 h  ajoj joj....strah me i pitat koliko je to cijelo popodne bilo po satima samo na toj jabuci i banani..hehe...badava nam pisanje  I te vocke te zasite?

Originally posted by palina palina wrote:

Ako je kruh miješan od bijelog polubijelog i mislim malo raženog brašna
sa žitaricama zdravi onda sam se prevarila
Znam gotovo sve deklaracije napamet jer prodajem kruh
Možda ima više vrsta Biomix hm...
 

e to to...uvijek sam se pitala koliko su ti integralni i raženi stvarno takvi, ono - imala sam feeling da mi se smiju u facu kad dođem u pekaru i kupim integralni, a ono isti klinac - bijelo, polubijelo brašno, malo integralnog i nešto da mu da malo tamniju boju...a ja optimist mislim da dobro radim :))...pa mi je jedan decko koji je radio u pekari objasnio proces, pa se uvjerih u opravdanost takvog feelinga....ok, nije svugdje isto, ni kod svih vrsta ali....rađe ja kupim raženo brašno i napravim sama.



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Theia
Date Posted: 23 Ožujak 2010 at 12:14
  U pravilu ne jedem, nemam ga uopce naviku kupovati (pa moj brat poludi kad shvati da neeeema sendvica ), ali ima jedna pekarna pokraj koje ne mogu proci a da ne pojedem njihovo mlijecno pecivo sa sirom - naprosto se ne želim kontrolirati!


Posted By: jole00
Date Posted: 23 Ožujak 2010 at 20:51
Meni super kad pitam u pekari sastav za neki raženi kruh ili neki sa sjemenkama,da vidim omjer kak je kojeg brašna i cega vec pa mi samo kažu pa to ti je onaj zdravi

Jel se u crni kruh u pekarama stavlja neka umjetna boja da on bude tak tamniji? mislim da mi je to neko spomenuo,ak nisam krivo cuo hehe


Posted By: palina
Date Posted: 23 Ožujak 2010 at 23:21
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 


Originally posted by palina palina wrote:

Jeste oko 8 sati https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley36.gif"> , danas se ponosim
sama sa sobom jer sam izdržala cijelo popodne samo sa jednom bananom i jabukom
bez komadica kruha https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley2.gif">


ma kakvih 8 h, mene raženi kruh ne drži ni 2 h  ajoj joj....strah me i
pitat koliko je to cijelo popodne bilo po satima samo na toj jabuci i
banani..hehe...badava nam pisanje  I te vocke te zasite?


Originally posted by palina palina wrote:

Ako je kruh miješan od bijelog polubijelog i mislim malo
raženog brašna sa žitaricama zdravi onda sam se prevarila smileys/smiley9.gif"> Znam gotovo sve deklaracije napamet jer prodajem kruh
Možda ima više vrsta Biomix
hm...
 


e to to...uvijek sam se pitala koliko su ti integralni i raženi stvarno
takvi, ono - imala sam feeling da mi se smiju u facu kad dođem u pekaru i kupim
integralni, a ono isti klinac - bijelo, polubijelo brašno, malo integralnog i
nešto da mu da malo tamniju boju...a ja optimist mislim da dobro radim :))...pa
mi je jedan decko koji je radio u pekari objasnio proces, pa se uvjerih u
opravdanost takvog feelinga....ok, nije svugdje isto, ni kod svih vrsta
ali....rađe ja kupim raženo brašno i napravim sama.



Kako izdržim ??? Ne znam ni sama ...hmm valjda navika
Danas sam se najela za rucak , na poslu sam pojela Musli bar i kasnije malo
deblju fetu šunke ...

Raženi kruh se ne može napraviti od samog raženog brašna . Da bi bio najcisci
raženi u pravilu se miješa sa jednom cetvrtinom polubijelog brašna. To sam
negdje procitala jer na deklaraciji ne piše tocan omjer. On mora biti onako
težak , gusti i tvrdi.
Sve sto je mekši znaci da je miješan u vecem omjeru sa kakvim pšenicnim
brašnom. Isto tako ide sa intergralnim , samo što bude mekaniji od raženog.
Kad se pita kruh od intergralnog brašna znaju uvaliti sve i svašta. Intergralno
brašno se miješa u puno vrsta kruha , najcešce sa bijelim pšenicnim i dodaje
se malo sjemenka i boje ... i eto ti tzv. zdravi kruh


Posted By: palina
Date Posted: 23 Ožujak 2010 at 23:34
Originally posted by jole00 jole00 wrote:

Meni super kad pitam u pekari sastav za neki raženi
kruh ili neki sa sjemenkama,da vidim omjer kak je kojeg brašna i cega
vec pa mi samo kažu pa to ti je onaj zdravi

Jel se u crni kruh u pekarama stavlja neka umjetna boja da on bude tak
tamniji? mislim da mi je to neko spomenuo,ak nisam krivo cuo
hehe


Ne znam na sto misliš pod crni kruh
Kruh od pšenicnog tamnijeg brašna bude malo tamniji nego bijeli ,
gotovo slici na polubijeli .
Naj tamniji kruh ti bude kruh od raženog brašna.
Sve sto je tamniji znaci da ima boje.   
Bar koliko se ja razumijem ....


Posted By: iveee
Date Posted: 31 Ožujak 2010 at 15:08
  kruh ne al zato svaki dan za marendu na poslu integralno pecivo sa sjemenkama i u njegu filete od tune i kap soli ..bude za prste polizat ...ako niste svakako trebate provat ..cila firma se zarazila uz mene ..hehe ..vise niko ziv nejede bureke i slican junk food ..:)


Posted By: Carnivore
Date Posted: 07 Travanj 2010 at 14:13
ma fitness kruh koristim kada mi za fax treba slozim si sendvic od posnog sira, neke pilece\purece sunke kao dimcek, vindon deluxe, ili ona pipo fit pileca stavim neko porvrce gore, tu i tam senfa

isto tak si radim svoju pastetu od tune koju izmiksam s paprom, zlicom senfa, pasirane rajcice, vlasca i jos kojim zacinom po izborom, to premazem na taj kruh i da imam obrok dok sam na predavanjima


Posted By: niXa
Date Posted: 07 Travanj 2010 at 14:31
vecinom kukuruzni


Posted By: jole00
Date Posted: 15 Svibanj 2010 at 00:45
Jeste primijetili da više nema onaj kruh u Lidlu,kaj je pakiran kao 500g integralni..ko onaj fitness iz DM-a samo jeftiniji? ili ga to jedino nema u mom Lidlu u Zgu..


Posted By: ThornOfFaith
Date Posted: 15 Svibanj 2010 at 03:03

Originally posted by jole00 jole00 wrote:

Jeste primijetili da više nema onaj kruh u Lidlu,kaj je pakiran kao 500g integralni..ko onaj fitness iz DM-a samo jeftiniji? ili ga to jedino nema u mom Lidlu u Zgu..
 

To sam i ja pomislio al sam se raspitao i saznao da je tam di su i ostali pekarski proizvodi i bar tu kod nas u OS ga ima hrpe, nije više tam di je bio 



-------------
https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911 - https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911


Posted By: davor23
Date Posted: 15 Svibanj 2010 at 07:09
  Biomix.. 500g u vrecici pakiran.. meni odlican..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: jole00
Date Posted: 16 Svibanj 2010 at 18:26
@Thorn: pregledao sam svaki komad kruha na pekarskom odjelu
u lidlu..mislim da me kamera prati cijelo vrijeme dok sam tam jer sam vec postao sumnjiv lagano

@DAvor: jel to ima u Lidlu?


Posted By: debi
Date Posted: 13 Kolovoz 2010 at 17:07

 Ja kruh jedem svaki dan, š krišku uz kajganu od jaja za dorucak.

Ne kupujem nego u pekac ubacim sastojke  Jedino tako, koliko - toliko, znam šta je u njemu. I to je uvjiek kruh od integralnog brašna i zobenih pahuljica.



-------------
Kroz trnje do zvijezda.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk