Print Page | Close Window

Sirova hrana

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Dijete
Forum Description: UN dijeta, montignac i sve ostale dijete - diskusija o svim dijetama
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=1923
Printed Date: 16 Lipanj 2024 at 17:01
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Sirova hrana
Posted By: Sara89
Subject: Sirova hrana
Date Posted: 30 Studeni 2009 at 11:11
Zanima me što mislite o sirovoj hrani? Prehrana koja se sastoji iskljucivo od
sirovog voca, povrca i klica navodno daje odlicne rezultate kod ljudi s rakom
i dijabetesom tipa š i 2.
Meni se to cini kao prilicno ekstreman nacin ishrane, ali mi je zanimljiv zbog
navodnih blagodati

Jel netko zna kako stvari stoje s esencijalnim aminokiselinama kod takve ili
veganske dijete? Je li soja dobra za nadoknaditi ono što ne dobijemo kad ne
jedemo meso?



Replies:
Posted By: bettyboop
Date Posted: 30 Studeni 2009 at 11:45
ne znam puno, skoro ništa...ali znam da se ne bi usudila samo tako uzimati osim ako nije organskog uzgoja što je kod nas skoro nemoguca misija!!!...


Posted By: Kate
Date Posted: 30 Studeni 2009 at 11:58
Teško izvedivo za ljude slabog želuca i one s upalnim bolestima crijeva. Sirova im hrana može doslovce "rastrgati" ionako slab probavni sistem jer sirovo zahtijeva veci napor pri probavi.

Također, neke tvari, vitamini i antioksidansi, puno su bolje iskoristivi kad se izvor termicki obradi.(Npr. likopen iz rajcice, betakaroten iz mrkve).

I gdje se tu uklapaju mesni izvori proteina-jako teško izvedivo pojesti sirovo meso ili ribu. Ne kažem da je nemoguce, ali rizik od zaraze bakterijama je ogroman, da ne govorim o okusu koji izaziva mucninu.


Mišljenja sam da bi sirova hrana trebala biti sastavni dio uravnotežene prehrane, ali ne baza za istu.



Posted By: Iluvatar
Date Posted: 30 Studeni 2009 at 14:19
Originally posted by Kate Kate wrote:

Teško izvedivo za ljude slabog želuca i one s upalnim bolestima crijeva. Sirova im hrana može doslovce "rastrgati" ionako slab probavni sistem jer sirovo zahtijeva veci napor pri probavi.

Također, neke tvari, vitamini i antioksidansi, puno su bolje iskoristivi kad se izvor termicki obradi.(Npr. likopen iz rajcice, betakaroten iz mrkve).

I gdje se tu uklapaju mesni izvori proteina-jako teško izvedivo pojesti sirovo meso ili ribu. Ne kažem da je nemoguce, ali rizik od zaraze bakterijama je ogroman, da ne govorim o okusu koji izaziva mucninu.


Mišljenja sam da bi sirova hrana trebala biti sastavni dio uravnotežene prehrane, ali ne baza za istu.



U biti se slažem sa kate, jer.. iako su ljudi tisucama godinam jeli sirovu hranu ( i meso i žitarice) danas treba dobro paziti što se jede sirovo plus.. pogledajte što znaci pojesti komercialnu jabuku danas a što je znacilo prije ni š00 god ( iako zvuci puno, nije ništa s obzirom koliko ljudi postoje)



update:smanjena slika


-------------
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.


Posted By: Sara89
Date Posted: 01 Prosinac 2009 at 16:11
Pa dobro, jabuku u svakom slucaju jedem sirovu ali stvarno je tužno
kako kvaliteta namirnica pada...


Posted By: Gogo
Date Posted: 01 Prosinac 2009 at 19:03
  ja sam inace veliki obozavatelj krvavog mesa..odnosno malo pecenog...dali je to ok ili ????


-------------
uporan sam ,uporan :-)))


Posted By: dalila
Date Posted: 01 Prosinac 2009 at 19:13
  Ja slucajno jedno mjesec dana i više niisam jela baš meso....ono..minimalno....i onda me spucalo da me traži meso i to sirovo...jel to normalno? (isto mislim slabije peceno, onak malo krvavo....nikad prije mi se to nije desilo)


Posted By: zmaj
Date Posted: 01 Prosinac 2009 at 21:17
ja bifteke i ramsteke jeden english to je krvavo,samo malo ispeceno.ostalo ni u ludilu krvavo


Posted By: Kate
Date Posted: 01 Prosinac 2009 at 21:40
Joj meni mora bit itekako reš i to sve što se pece!

Samo da je tamna korica, što tamnija, da se osjeti kako je dobro peceno iliti very very well done


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 01 Prosinac 2009 at 23:39
 da, ovim i slicnim podacima sam se i ja iznenadila kad sam ih procitala u jednom casopisu..vecina voca i povrca, a i meso, nisu ni približno kvalitetni kao nekada...ni tlo više nije kako je bilo, a da ne govorimo o raznim pesticidima i ostalome...ni sami ne znamo što jedemo danas

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: zmaj
Date Posted: 02 Prosinac 2009 at 11:57
a bas tako zivotinje se tretiraju raznin hormonima kako bi bila sta veca iskoristivost od njih, samo na zaradu misle,danas je to tako jos i GMO


Posted By: Theia
Date Posted: 02 Prosinac 2009 at 21:27
  Jedem voce svako jutro, salatu uz svako jelo, ali da bih jela krvavo meso.... Hm... Ili sirova jaja.... Nisam ljubitelj mekanih stvari (Illy!!!!!!)




Posted By: zmaj
Date Posted: 02 Prosinac 2009 at 21:53
a pa sirova jaja i nevalja jest ,salmonela i te gluposti, ali i iskoristivost proteina iz sirovih jaja je manja nego u skuhanih.biftek i ramstek je steta nejest baren polukrvav,neznan jos nikog ko se od tog zarazija


Posted By: ivka
Date Posted: 16 Prosinac 2009 at 13:26
Sirofi karfiol uredovno jedem, kelj i špinat smiksam s bananom ili marelicom, jagodama s malo vode kao neki shake bez ikakvih dodataka osim malo cimeta... Meni fino. A sto se tice mesa, I'll pass. Kao i dimljenih lososa, kavijar, sushi i ostale bljezgarije. A u kineskom i slicnim restacima s tog kontinenta ni mrtva ne bih jela.


Posted By: zmaj
Date Posted: 17 Prosinac 2009 at 17:58
meni nema boljeg obroka od bifteka medium a za prilog riza sa bizima ili lecom


Posted By: davor23
Date Posted: 17 Prosinac 2009 at 18:10
uff.. ja ne volim biftek..


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: zmaj
Date Posted: 17 Prosinac 2009 at 18:32
steta. ja bi ga moga svaki dan samo skupo š40kn kilo , pa mi je alternativa ramstek jeftiniji je puno



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk