Print Page | Close Window

Kruh

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=1697
Printed Date: 05 Svibanj 2025 at 09:31
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Kruh
Posted By: Leonora2102
Subject: Kruh
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 22:56
kakav kruh konzumirate - razeni, integralni, crni,
kukuruzni ..?????
u kojim kolicinama? jeli zdrav? koje su mu nutritivne
vrijednosti?
sto zaista jedemo iz pekara? dobar kruh , ili kruh pun
aditiva?

kakva peciva jos volite, jedete????



Replies:
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 23:15

 raženi, napravljen vlastitim rukama ili pekacem za kruh, pekaru ne vidim tako da me aditivi ne brinu :)

kolicina....kako kad..š00-200 g ..nekad niš...ovisi o nizu razloga :)



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Leonora2102
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 23:18
uh, ja ga neznam sama praviti, neidu mi te pite i pitice
kad moram zamjesiti tjesto. ostalo sve kuham, pecem,
rostiljam , ali zamjesiti neznam pa ipak odem u pekaru. sta
cu ????


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 23:31
 joj to meni takav gušt....kruh, pizzu...obožavam s tim tijestom radit :) pa nađi si neki receptic na netu i probaj malo...par puta i ispraksirat ceš se

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 08:43
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 joj to meni takav gušt....kruh, pizzu...obožavam s tim tijestom radit :) pa nađi si neki receptic na netu i probaj malo...par puta i ispraksirat ceš se

ma da znas i da hocu, pa nije to neka filozofija. ako mogu sve ostalo pa valjda mogu i kruh zamjesiti. hoces udjeliti koji recept?


Posted By: Kate
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 11:52
Kupujem u ducanima, uglavnom integralno pecivo SOVITAL od Žitoproizvoda(karlovacka firma), a imaju i dobre mišancije od kruhova.

Oni iz manjih pekara su mi previše kvasasti-koliko kvasca, od toga me napuhava i boli me želudac, ali ja sam ionako kad je želudac u pitanju specificna, rijetko koja namirnica mi ne izaziva tegobe, tako da se orijentiram na ono od cega mi je najmanje muka.
A nekad da nisam ništa pojela me opet boli - jer je nagla promjena vrimena, tako da je to druga prica.
E, sad sam otišla u


Vratimo se temi. U Mercatoru ima crni kruh koji izgleda kao malo veci francuz(veci promjer). Taj je odlican i ima izvrsnu strukturu, sastav, okus, ma sav je very good.

Imam pekac i ja (poklon je to bia) al sam kao i Leonora antitalent za mijesit


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 15:35

Originally posted by Leonora2š02 Leonora2š02 wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 joj to meni takav gušt....kruh, pizzu...obožavam s tim tijestom radit :) pa nađi si neki receptic na netu i probaj malo...par puta i ispraksirat ceš se

ma da znas i da hocu, pa nije to neka filozofija. ako mogu sve ostalo pa valjda mogu i kruh zamjesiti. hoces udjeliti koji recept?
 

ocu  vec sam stavila za pizzu, princip je slican...al stavit cu danas i za kruh



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 17:27
nisam vidjela taj recept za pizzu, promako mi je... bil' mi
rekla gdje se nalazi.
pa da i ja postanem pekarica...


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 17:55
 
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 Evo da podijelim s vama jedan receptic za homemade vege pizzu :) Nakon dugih pokušavanja da složim tijesto što slicnije onom prave pizze, konacno ja uspjela smiksat par recepata u jedan i dobit pravo tanko hrskavo tijesto s finim napuhanim rubovima  pa ko tako voli nek navali  

Kolicina za cca 2 srednje pizze:

300 g brašna --> 200 g integralnog + š00 g bijelog (možete kombinirat glatko i oštro)

2 dcl hladne vode

pola suhog kvasca

š velika žlica ulja (ja stavljam maslinovo ali može i suncokretovo)

malo soli ( ja imam mjericu od aparata za kruh pa znam po tome, otprilike bi to bila ona jedna najmanja žlicica)

žlicica meda

 

Kvas prvo stavite u 2 dcl hladne vode, dodajte med i mrvicu brašna da ga hrani, i pustite da stoji š0-ak min. Napravite vecu rupu u sredini brašna i ulite kvas.  Dodajte sol i ulje i sve zamiješajte. Tijesto treba mijesit energicno š0-ak min dok ne postane glatko i dok se ne prestane ljepit za prste. Lopticu stavite u posudicu, prekrijte plasticnom folijom (da se kora ne napravi gore), pospijte s malo brašna, i pustite na toplo da odstoji dok se ne udvostruci (cesto je dovoljno cak i manje od sat vremena - ovisi koliko je toplo).

Pecnicu treba zagrijat na najjace (ja je stavim na 270) i nek se grije nekih 20-ak min.

Kad se tijelo digne, stavite ga na podlogu i rukama u zraku razvaljajte da bude što tanje, a rubove stisnite uz kraj da budu što deblji.

Za nadjev uzmite što vam odgovara :) Ja uzmem onaj zaleđeni povrtni mix svega  i svacega pa ga malo stavim na ulje da se omekša...zadnji put sam probala i posni sir stavit..zanimljivo

 Tijesto prekrijem salsom u konzervi ( možete ju i na malo kapulice zbrckat prije) i prije nego što stavim nadjev, ubacim u pecnicu na malo manje od 5 min (time tijesto ostane mekano jer upije salsu). Nakon 5 min ubacim ostali nadjev i pustim pec  još š0-ak min na 250.

Eto, probajte, garantiram da je na korak onoj pravoj

 

 

  



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: dianna
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 18:06
Ja isto raženi kupujem nisam baš za mjesit tijesto

nego, jel nije malo puno pojesti 200g kruha dnevno, ipak je to preko 500cal???


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 18:35

Originally posted by dianna dianna wrote:

Ja isto raženi kupujem nisam baš za mjesit tijesto

nego, jel nije malo puno pojesti 200g kruha dnevno, ipak je to preko 500cal???
 

na masi sam

ma napisala sam da ovisi...o danu, o treningu...dal je crobni, ancrobni...što jedem u ostalim obrocima itd...ne brojim ja kalorije previše, otprilike znam koliko mi treba i koliko mi je dovoljno....nekad ga uopce ne jedem

nisam više u fazi skidanja kila pa sam opuštenija malo s tim.. :) a i to je više između š00 i 200 g....

 

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 19:51
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


 Evo da podijelim s vama jedan receptic za homemade
vege pizzu :) Nakon dugih pokušavanja da složim tijesto
što slicnije onom prave pizze, konacno ja uspjela smiksat
par recepata u jedan i dobit pravo tanko hrskavo tijesto
s finim napuhanim rubovima
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/eat.gif[/IMG
] pa ko tako voli nek navali
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley2.gif[
/IMG] 


Kolicina za cca 2 srednje pizze:


300 g brašna --> 200 g integralnog + š00 g bijelog
(možete kombinirat glatko i oštro)


2 dcl hladne vode


pola suhog kvasca


š velika žlica ulja (ja stavljam maslinovo ali može i
suncokretovo)


malo soli ( ja imam mjericu od aparata za kruh pa znam
po tome, otprilike bi to bila ona jedna najmanja
žlicica)


žlicica meda


 


Kvas prvo stavite u 2 dcl hladne vode, dodajte med i
mrvicu brašna da ga hrani, i pustite da stoji š0-ak min.
Napravite vecu rupu u sredini brašna i ulite kvas. 
Dodajte sol i ulje i sve zamiješajte. Tijesto treba
mijesit energicno š0-ak min dok ne postane glatko i dok
se ne prestane ljepit za prste. Lopticu stavite u
posudicu, prekrijte plasticnom folijom (da se kora ne
napravi gore), pospijte s malo brašna, i pustite na
toplo da odstoji dok se ne udvostruci (cesto je dovoljno
cak i manje od sat vremena - ovisi koliko je toplo).


Pecnicu treba zagrijat na najjace (ja je stavim na
270) i nek se grije nekih 20-ak min.


Kad se tijelo digne, stavite ga na podlogu i rukama u
zraku razvaljajte da bude što tanje, a rubove stisnite uz
kraj da budu što deblji.


Za nadjev uzmite što vam odgovara :) Ja uzmem onaj
zaleđeni povrtni mix svega  i svacega pa ga malo stavim
na ulje da se omekša...zadnji put sam probala i posni sir
stavit..zanimljivo
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smileyš.gif[
/IMG]


 Tijesto prekrijem salsom u konzervi ( možete ju i na
malo kapulice zbrckat prije) i prije nego što stavim
nadjev, ubacim u pecnicu na malo manje od 5 min (time
tijesto ostane mekano jer upije salsu). Nakon 5 min
ubacim ostali nadjev i pustim pec  još š0-ak min na
250.


Eto, probajte, garantiram da je na korak onoj pravoj
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley2.gif[
/IMG]


 


 

  


njami, bas si srce sto si to
podjelila s nama. vec mi sline cure.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 23:25
 šteta cuvat samo za sebe ako je dobro  

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 23:36
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 šteta cuvat samo za sebe ako je dobro  

slazem se. sta jos peckaris????


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 23:39

 svašta :) kolace obožavam radit...torte...a i otkrila sam super tijesto za štrudlicu  ja samo domace papam :)  

sutra cu stavit recept za krušic, sad mi je samo krevet na pameti



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Kate
Date Posted: 19 Rujan 2009 at 10:15
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 šteta cuvat samo za sebe ako je dobro  







Ocemo i za štrudlu recept! Najdraži mi kolac
Ocu znat sama napravit jer sam za ta pecenja antitalent, ali uz malo prakse- PRACTICE MAKES PERFECT

Najbolja je štrudla-topla štrudla, he,he.


Posted By: Leonora2102
Date Posted: 19 Rujan 2009 at 19:56
Originally posted by Kate Kate wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 šteta cuvat samo za sebe
ako je dobro  







Ocemo i za štrudlu recept! Najdraži mi kolac
Ocu znat sama napravit jer sam za ta pecenja antitalent,
ali uz malo prakse- PRACTICE MAKES PERFECT

Najbolja je štrudla-topla štrudla, he,he.

njami; volim strudlu sa sirom svjezim!!!!! :D najmi.....
hocemo recept.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malo smo osle van teme , da preimenujemo
temu.... ipak nekako ovo ide spontano..... :D nismo mi
krivi.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 19 Rujan 2009 at 23:17
 cure, hop na receptology!

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk