Kruh
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=1697
Printed Date: 05 Svibanj 2025 at 09:31 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Kruh
Posted By: Leonora2102
Subject: Kruh
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 22:56
kakav kruh konzumirate - razeni, integralni, crni,
kukuruzni ..?????
u kojim kolicinama? jeli zdrav? koje su mu nutritivne
vrijednosti?
sto zaista jedemo iz pekara? dobar kruh , ili kruh pun
aditiva?
kakva peciva jos volite, jedete????
|
Replies:
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 23:15
raženi, napravljen vlastitim rukama ili pekacem za kruh, pekaru ne vidim tako da me aditivi ne brinu :)
kolicina....kako kad..š00-200 g ..nekad niš...ovisi o nizu razloga :)
------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
Posted By: Leonora2102
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 23:18
uh, ja ga neznam sama praviti, neidu mi te pite i pitice
kad moram zamjesiti tjesto. ostalo sve kuham, pecem,
rostiljam , ali zamjesiti neznam pa ipak odem u pekaru. sta
cu ????
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 17 Rujan 2009 at 23:31
joj to meni takav gušt....kruh, pizzu...obožavam s tim tijestom radit :) pa nađi si neki receptic na netu i probaj malo...par puta i ispraksirat ceš se 
------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 08:43
Gym_girl wrote:
joj to meni takav gušt....kruh, pizzu...obožavam s tim tijestom radit :) pa nađi si neki receptic na netu i probaj malo...par puta i ispraksirat ceš se  |
ma da znas i da hocu, pa nije to neka filozofija. ako mogu sve ostalo pa valjda mogu i kruh zamjesiti. hoces udjeliti koji recept?
|
Posted By: Kate
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 11:52
Kupujem u ducanima, uglavnom integralno pecivo SOVITAL od Žitoproizvoda(karlovacka firma), a imaju i dobre mišancije od kruhova.
Oni iz manjih pekara su mi previše kvasasti-koliko kvasca, od toga me napuhava i boli me želudac, ali ja sam ionako kad je želudac u pitanju specificna, rijetko koja namirnica mi ne izaziva tegobe, tako da se orijentiram na ono od cega mi je najmanje muka.
A nekad da nisam ništa pojela me opet boli - jer je nagla promjena vrimena, tako da je to druga prica.
E, sad sam otišla u
Vratimo se temi. U Mercatoru ima crni kruh koji izgleda kao malo veci francuz(veci promjer). Taj je odlican i ima izvrsnu strukturu, sastav, okus, ma sav je very good.
Imam pekac i ja (poklon je to bia) al sam kao i Leonora antitalent za mijesit
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 15:35
Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 17:27
nisam vidjela taj recept za pizzu, promako mi je... bil' mi
rekla gdje se nalazi.
pa da i ja postanem pekarica...
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 17:55
Gym_girl wrote:
Evo da podijelim s vama jedan receptic za homemade vege pizzu :) Nakon dugih pokušavanja da složim tijesto što slicnije onom prave pizze, konacno ja uspjela smiksat par recepata u jedan i dobit pravo tanko hrskavo tijesto s finim napuhanim rubovima pa ko tako voli nek navali
Kolicina za cca 2 srednje pizze:
300 g brašna --> 200 g integralnog + š00 g bijelog (možete kombinirat glatko i oštro)
2 dcl hladne vode
pola suhog kvasca
š velika žlica ulja (ja stavljam maslinovo ali može i suncokretovo)
malo soli ( ja imam mjericu od aparata za kruh pa znam po tome, otprilike bi to bila ona jedna najmanja žlicica)
žlicica meda
Kvas prvo stavite u 2 dcl hladne vode, dodajte med i mrvicu brašna da ga hrani, i pustite da stoji š0-ak min. Napravite vecu rupu u sredini brašna i ulite kvas. Dodajte sol i ulje i sve zamiješajte. Tijesto treba mijesit energicno š0-ak min dok ne postane glatko i dok se ne prestane ljepit za prste. Lopticu stavite u posudicu, prekrijte plasticnom folijom (da se kora ne napravi gore), pospijte s malo brašna, i pustite na toplo da odstoji dok se ne udvostruci (cesto je dovoljno cak i manje od sat vremena - ovisi koliko je toplo).
Pecnicu treba zagrijat na najjace (ja je stavim na 270) i nek se grije nekih 20-ak min.
Kad se tijelo digne, stavite ga na podlogu i rukama u zraku razvaljajte da bude što tanje, a rubove stisnite uz kraj da budu što deblji.
Za nadjev uzmite što vam odgovara :) Ja uzmem onaj zaleđeni povrtni mix svega i svacega pa ga malo stavim na ulje da se omekša...zadnji put sam probala i posni sir stavit..zanimljivo 
Tijesto prekrijem salsom u konzervi ( možete ju i na malo kapulice zbrckat prije) i prije nego što stavim nadjev, ubacim u pecnicu na malo manje od 5 min (time tijesto ostane mekano jer upije salsu). Nakon 5 min ubacim ostali nadjev i pustim pec još š0-ak min na 250.
Eto, probajte, garantiram da je na korak onoj pravoj 
|

------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
Posted By: dianna
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 18:06
Ja isto raženi kupujem nisam baš za mjesit tijesto
nego, jel nije malo puno pojesti 200g kruha dnevno, ipak je to preko 500cal???
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 18:35
dianna wrote:
Ja isto raženi kupujem nisam baš za mjesit tijesto
nego, jel nije malo puno pojesti 200g kruha dnevno, ipak je to preko 500cal??? |
na masi sam 
ma napisala sam da ovisi...o danu, o treningu...dal je crobni, ancrobni...što jedem u ostalim obrocima itd...ne brojim ja kalorije previše, otprilike znam koliko mi treba i koliko mi je dovoljno....nekad ga uopce ne jedem
nisam više u fazi skidanja kila pa sam opuštenija malo s tim.. :) a i to je više između š00 i 200 g....
------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 19:51
Gym_girl wrote:
Gym_girl wrote:
Evo da podijelim s vama jedan receptic za homemade
vege pizzu :) Nakon dugih pokušavanja da složim tijesto
što slicnije onom prave pizze, konacno ja uspjela smiksat
par recepata u jedan i dobit pravo tanko hrskavo tijesto
s finim napuhanim rubovima
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/eat.gif[/IMG
] pa ko tako voli nek navali
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley2.gif[
/IMG]
Kolicina za cca 2 srednje pizze:
300 g brašna --> 200 g integralnog + š00 g bijelog
(možete kombinirat glatko i oštro)
2 dcl hladne vode
pola suhog kvasca
š velika žlica ulja (ja stavljam maslinovo ali može i
suncokretovo)
malo soli ( ja imam mjericu od aparata za kruh pa znam
po tome, otprilike bi to bila ona jedna najmanja
žlicica)
žlicica meda
Kvas prvo stavite u 2 dcl hladne vode, dodajte med i
mrvicu brašna da ga hrani, i pustite da stoji š0-ak min.
Napravite vecu rupu u sredini brašna i ulite kvas.
Dodajte sol i ulje i sve zamiješajte. Tijesto treba
mijesit energicno š0-ak min dok ne postane glatko i dok
se ne prestane ljepit za prste. Lopticu stavite u
posudicu, prekrijte plasticnom folijom (da se kora ne
napravi gore), pospijte s malo brašna, i pustite na
toplo da odstoji dok se ne udvostruci (cesto je dovoljno
cak i manje od sat vremena - ovisi koliko je toplo).
Pecnicu treba zagrijat na najjace (ja je stavim na
270) i nek se grije nekih 20-ak min.
Kad se tijelo digne, stavite ga na podlogu i rukama u
zraku razvaljajte da bude što tanje, a rubove stisnite uz
kraj da budu što deblji.
Za nadjev uzmite što vam odgovara :) Ja uzmem onaj
zaleđeni povrtni mix svega i svacega pa ga malo stavim
na ulje da se omekša...zadnji put sam probala i posni sir
stavit..zanimljivo
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smileyš.gif[
/IMG]
Tijesto prekrijem salsom u konzervi ( možete ju i na
malo kapulice zbrckat prije) i prije nego što stavim
nadjev, ubacim u pecnicu na malo manje od 5 min (time
tijesto ostane mekano jer upije salsu). Nakon 5 min
ubacim ostali nadjev i pustim pec još š0-ak min na
250.
Eto, probajte, garantiram da je na korak onoj pravoj
[IMG]https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley2.gif[
/IMG]
|

| njami, bas si srce sto si to
podjelila s nama. vec mi sline cure.
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 23:25
šteta cuvat samo za sebe ako je dobro 
------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
Posted By: Leonora2102
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 23:36
Gym_girl wrote:
šteta cuvat samo za sebe ako je dobro  |
slazem se. sta jos peckaris????
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 18 Rujan 2009 at 23:39
svašta :) kolace obožavam radit...torte...a i otkrila sam super tijesto za štrudlicu ja samo domace papam :)
sutra cu stavit recept za krušic, sad mi je samo krevet na pameti  
------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
Posted By: Kate
Date Posted: 19 Rujan 2009 at 10:15
Gym_girl wrote:
šteta cuvat samo za sebe ako je dobro  |
Ocemo i za štrudlu recept! Najdraži mi kolac
Ocu znat sama napravit jer sam za ta pecenja antitalent, ali uz malo prakse- PRACTICE MAKES PERFECT
Najbolja je štrudla-topla štrudla, he,he.
|
Posted By: Leonora2102
Date Posted: 19 Rujan 2009 at 19:56
Kate wrote:
Gym_girl wrote:
šteta cuvat samo za sebe
ako je dobro  |
Ocemo i za štrudlu recept! Najdraži mi kolac
Ocu znat sama napravit jer sam za ta pecenja antitalent,
ali uz malo prakse- PRACTICE MAKES PERFECT
Najbolja je štrudla-topla štrudla, he,he. |
njami; volim strudlu sa sirom svjezim!!!!! :D najmi.....
hocemo recept.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malo smo osle van teme , da preimenujemo
temu.... ipak nekako ovo ide spontano..... :D nismo mi
krivi.
|
Posted By: Gym_girl
Date Posted: 19 Rujan 2009 at 23:17
cure, hop na receptology! 
------------- "To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected]
www.instagram.com/me_better365/
|
|