Print Page | Close Window

Ispovjedaonica za početnike - da čujemo!

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Početnici
Forum Name: Kako smršaviti
Forum Description: Sva početnicka pitanja o mršavljenju i definiciji.
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=11205
Printed Date: 14 Svibanj 2024 at 22:02
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Ispovjedaonica za početnike - da čujemo!
Posted By: debela_frendica
Subject: Ispovjedaonica za početnike - da čujemo!
Date Posted: 02 Lipanj 2018 at 01:40
Da čujemo što ste danas jeli? I što ste griješili! Bez laganja molim! :)

No, tko će prvi?



Replies:
Posted By: debela_frendica
Date Posted: 02 Lipanj 2018 at 02:04
Dobro, ja ću prva :)

Sinoć sam oko 19 sati pojela kutiju sira i vrhnja iz lidla, oko 500 grama, plus čokoladu od 100 grama, i sad mi je toliko zlo da u dva ujutro ne mogu spavati :) Brijem da to više neću ponoviti :) Al bilo je fakat fino, dok se jelo :) 1000 kcal, bez problema :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 02 Lipanj 2018 at 09:34

Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:

, i sad mi je toliko zlo da u dva ujutro ne mogu spavati :) Brijem da to više neću ponoviti :)

Zapamti taj feeling i sjeti ga se kad ti opet tako nešto padne na pamet, mislim da je to dovoljno reći! Wink


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: debela_frendica
Date Posted: 02 Lipanj 2018 at 18:40
JOJ, znaš što - zapamtila sam i te kako! :) Prije nisam uopće povezivala te neke uzroke i posljedice, ali ovaj put sam i te kako upamtila! :)

Jel ima još netko za ispovijed? :-)


Posted By: debela_frendica
Date Posted: 03 Lipanj 2018 at 08:03
Nitko ništa ne ispovdje ovdje, osim mene :) Mogli bi ju nazvati moja tema :-)

Ja ispovjedam 2 korneta od vanilije jučer! Da nije bilo toga, prehrana bi bila skroz prihvatljiva...


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 09:57
Ajme, kako možeš toliko toga pojest? Jedna kuglica sladoleda mi je dovoljna, a pola kile posnog sira mi traje 3 dana. Bez vrhnja ili čokolade
Ti bi se prepolovila samo da smanjiš količinu koju pojedeš!


Posted By: Justanyone
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 10:42
Eeeeee.... kad bi to bilo tako lako, pola nas ne bi bilo ovdje :). Svatko bira(i ima) svoju bol. Nekome je to poremećen odnos sa hranom, hranjenje emocija i poremećen osjećaj sitosti. Igra tu i IR svoje, mene isto u najgoroj fazi sir nikad nije zasitio, već me samo vukao na još. A ima nas koji se volimo najesti do sitosti i nismo baš ugodni kad moramo hodati okolo polugladni, i tako dugoročno. Ja recimo, Frendicu skroz razumijem xD


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 11:07
Da, gledam svoju mamu, ima dijabetes 2,trpa se sladoledom, samo guta hranu, ne žvače... Uf. Čitala sam dosta na temu kad jedemo, jedemo zapravo naše emocije. Možda je depresija, možda je stres, nešto nas muči... Mislim Da imamo previše hrane na raspolaganju, svi ti marketinški trikovi i sniženja akcije i popusti, a ja sam za sebe ustanovila da trošim previše na hranu, skupljam ko hrčak a to je samo naslijeđe od mojih


Posted By: Justanyone
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 11:11
Da... Znam. Meni je užasno dugo trebalo da osvjestim da sam se trpala s više hrane nego što mi je trebalo iz straha da ću ostati bez hrane. Jer iz... nekih razloga o kojima sad ne bih, nikad nismo znali ni ja ni starci hoće li nas i što dočekati u frižideru.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 12:19
Da. Razloge treba osvijestiti. Ja sam jela navečer jer pored malog djeteta nisam stigla preko dana pa bih se to nadoknadila kad bih ga stavila spavati. Isto sam skužila da previše jedem uz tv pa sam prestala gledati tv, i tako malo pomalo sredila sve a sad me muči faza buđenja po noći i šetanja do kuhinje... Uvijek nekog posla na sebi


Posted By: Justanyone
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 12:48
Ella, šta ti točno pojedeš po noći i kad? Koliko je toga, i šta jedeš za sljedeći obrok i kad je to?


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 13:10
Obično se probudim sat ili dva nakon što zaspim. Pojedem par keksa. Napolitanke, petit beurre, 5-6 keksa prožvačem pa se vratim na spavanje. Zanimljivo je da kad sam sa dragim, ne živi u mom gradu, nikad ne ustajem po noći da bih nešto grickala. Probudim se ali ne odlazim u kuhinju nikad. Čak i kad se posvadimo i budem ljuta ne ustajem po noći. E da mi je ovo shvatit bila bi super!


Posted By: Justanyone
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 13:37
Moguće je da si tijelo jednostavno navikla na takav režim. Ili te nešto možda muči pa ne možeš zaspati? Ideš li odmah nakon što se probudiš nešto jesti? I zašto baš keksi od svega mogućeg? Ok, rekla si da su ti slabost, ali mislim da bi ti možda pomoglo da pričekaš jedno pola sata prije nego odeš jesti. Možda u međuvremenu zaspeš. Kad se meni to dogodi, ja se najprije natjeram popiti vode. Ako ne zaspem u roku od 15-20 minuta, krenem se moliti, a ako ni Očenaš ni Zdravomarijo ne pomognu i počnem baš osjećati efekte kortizola, onda idem jesti, ali to je onda cijeli obrok(Jaja i zobene najčešće, uz salatu), i sljedeći obrok mi je onda ručak, 8 sati nakon toga. I gledam da ne idem jesti prije cca 4 ujutro, pa makar svisnula.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 13:41

Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:

Zanimljivo je da kad sam sa dragim, ne živi u mom gradu, nikad ne ustajem po noći da bih nešto grickala. Probudim se ali ne odlazim u kuhinju nikad. Čak i kad se posvadimo i budem ljuta ne ustajem po noći. E da mi je ovo shvatit bila bi super!


...sigurnost?

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 14:14
Da, čim se probudim idem u kuhinju. A zašto baš keksi, ne znam... Moglo bi biti bilo što. Čudi me da mi nije dosadilo jedno te isto. Onda sam mislila ako sam na low carb možda mi fali, pa sam uvela voće, zobene ujutro sa cimetom i kokos mlijekom ali nine pomoglo. Inače nisam neka od slatkog, ni čokolade ni sladoleda, kolače volim spremat kod kuće
Morat ću probat tako kao ti, možda upali


Posted By: Justanyone
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 14:30
Možda se nisam najjasnije ni izrazila. tek sad vidim. Jesi li kad ideš u ti kuhinju GLADNA/ne možeš zaspati, imaš drhtavice.... ili ideš u kuhinju tek tako? Ako imaš nekakve fizičke simptome, ok, jedi, ali neka ti to bude obrok onda. Možda stvarno jesi tijelo navikla na to pa ti je sad prešlo u automatizam/nagradu/iz dosade... ili ovo što kaže Gymka, neka vrsta nesigurnosti, pogotovo ako tvrdiš da kad ti dođe dečko toga nema. Probaj nešto od ovoga, da... nadajmo se da će upaliti.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 15:32
Ne, nisam gladna.
Upravo sam naišla na članak "zbog čega je želja za slatkim loša za štitnu žlijezdu"
I jako sam se zamislila. Ja pijem siofor navečer poslije večere, ali ako ja ionako pazim na ugljikohidrate, šta siofor onda radi??? Možda pretjerano spusti nivo šećera pa se ja budim. Možda i imam simptome, nemir, drhtavica.
Nije mi nikad palo napet mjerit šećer u gluho doba noći ali baš ću provjerit kako stojim s tim. Ovo je samo moje razmišljanje na glas...


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 16:36

Ne kažem da nije moguće, ali ne biš li onda bila gladna? Smile Pad šećera ipak radi svoje i to se osjeti. A još pogotovo kad uzmeš u obzir da za tim nemaš potrebu kad ti je dečko tu....što mi nekako vuče više na psihološku potrebu nego potrebu samog tijela za energijom?

Savjetovala bih ti da pokušaš ubaciti malo UH-a u večeru, možda bi te to malo umirilo i zadovoljilo potrebu da ne moraš kasnije, ali opet - nije stvar gladi. Ako stvarno nije, jer kažeš da imaš simptome? Imaš ih redovito?



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Justanyone
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 16:38
Svakako! Smanjenje unosa UH apsolutno utječe na šećer u krvi uz Siofor. Uglavnom, ne misliš da navečer jedeš iz dosade? Jer gore si napisala da nisi gladna, ali zato osjećaš da ti je šećer pao? Ako je tako, svakako jedi. Tvoja je ishrana trebala dati rezultate po pitanju IR veoma brzo. Još uz aktivnosti koje si sada uvela...Jesi li radila OGTT uz izmjenu u prehrani i Siofor? Ako ne, možda bi trebala.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 16:43

btw. može li se taj lijek prebaciti u drugi dio dana? Bar poslije ručka pa da vidiš bez obzira na sve ima li razlike?




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 18:47
Ne znam, nisam pametna..


Posted By: debela_frendica
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 22:32
Sifor je isto što i meformin, gluformin...bla, samo niže doze navodno. Može se prebaciti i iza nekog drugog obroka, načelno rečeno. To znam sigurno. Nisam iščitavala koliko komada/doza piješ pa eventualno bi to trebalo malo rasporediti, ako si medju onima koji piju 8 komada dnevno (ima i takvih!!!). Ako piješ jednu, možeš to kad god - uz obrok, jel tako?


Posted By: debela_frendica
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 22:35
E, da, ja ispovjedam da sam danas cijeli dan žderala slatkiše, iz samosabotaže, pitu od višanja, vrećicu čipsa, lays, čak sam malo i bacila, 150 g pršuta koji mi nije trebao, ne znam koliko kava s mlijekom, i ne sjećam se što još, ali mislim da je bilo još koječega.

sh*t happens. Posvadjala sam se s priležnikom whanna be sinoć, mislim da je današnje prežderavanje bilo skroz opravdano. Od sutra nanovo :) Vidiš Gymky, ipak sam nešto od tebe naučila! :) Jedan loš dan, neće postati jedan loš tjedan! :)


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 22:53
Pijem samo jednu tabletu i to poslije večere zato sto mi je jutarnji šećer probio sve granice normale. Prije OGTT bio je 8 natašte. Uz tabletu jutarnji je ok ali poslije ručka zna biti niži od uobičajenog i to vidim po tresavici i slabosti


Posted By: debela_frendica
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 23:10
Probaj prepoloviti tu tabletu i nekako ju rasporediti. Nije normalno da ti je ili max ili da se treseš. Poanta lijekova je da se dobije konstanta. Odi doktorici i traži da ti regulira terapiju, ne možeš tako.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 23:18
Eh, jučer sam promjenila doktoricu, čekam sređivanje papirologije. Ali hoću, hvala na savjetu


Posted By: Justanyone
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 08:20
Ima frendica pravo, izmjene u prehrani su ti mislim malo regulirale taj šećer, možda bi trebala smanjiti


Posted By: EllaRi
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 08:30
Da, morat ću, sinoć nisam popila i nisam se ustala. I mjerit ću ga sad redovno, a ako ustanem po noći isto ću ga izmjerit


Posted By: Justanyone
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 09:24
Iako, ni ja ne dobih odgovor... imaš li ti ikakve fizičke simptome navečer kad se ustaneš? Glad, drhtavica, kruljenje...?


Posted By: EllaRi
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 09:52
Ah silly me, ne nisam gladna, ali imam neki osjećaj uznemirenosti


Posted By: EllaRi
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 09:54
Glad mi se javlja ili kad mi je potreban normalan obrok ili kad mi nešto podigne inzulin i padne naglo pa mi se stvori rupa u želucu npr jogurt, rižini kelsi tzv. Stiropor mi to rade ali nemam taj osjećaj gladi kad se probudim


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 09:56
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:

Pijem samo jednu tabletu i to poslije večere zato sto mi je jutarnji šećer probio sve granice normale. Prije OGTT bio je 8 natašte. Uz tabletu jutarnji je ok ali poslije ručka zna biti niži od uobičajenog i to vidim po tresavici i slabosti

Da, ali kada si radila te nalaze? Vjerojatno prije lijeka? I kako si onda jela u odnosu na sad?  Ne znam kada si zadnji put vadila krv ali definitivno treba pratiti sve to, jer promjena u prehrani najčešće nosi i promjenu u terapiji. Tijelo se izregulira i treba mu manja doza ili mu ne treba ništa uopće. Kao i kod tlaka. Mene sad tu jedino muči to što kažeš da ne osjetiš glad kad se digneš nešto pojest i da to u nekim prilikama nije tako (mada je pitanje da li onda možda neka drukčija večera napravi svoje, a ne neki psihološki faktor).

Razmisli malo o svemu tome, što jedeš, kako se osjećaš, koliko je stvar psihe koliko fizičkih manifestacija...normalno je da nekad ni sami ne znamo što osjetimo i kako to sve povezat. Ali kad malo sjedneš, i razmisliš, i pratiš tokom dana, naučiš se spajat točkice.

Nakon kakvog ručka osjetiš ovakve simptome?




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Justanyone
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 10:58
Ella, potpisujem Gymku, definitivno probaj nešto od onoga što sam gore napisala. Zna i meni biti tako kad se tek probudim. I da! Dakle, mliječno ti ipak malo smeta, i ti jednostavni UH. Rekla si da za ručak najčešće jedeš meso i povrće neko i za međuobrok voćku niskog GI(jabuku) i neke orašaste. Javlja li se ta glad nakon ručka ili međuobroka? Ako je nakon ručka: Ima li što masti u njemu? Začiniš li povrće kakvim uljem? Ako da, i opet nije ok, možda da dodaš kakve složene UH? A ako je nakon međuobroka, može biti zbog kombinacije šećera i masti, mene je ta kombinacija znala uspavljivati. Probaj u taj MO dodati proteina, čak možda uzeti 2 kuhana jaja ili nešto mesa s povrćem, ili možda čak i bjelanjke sa zobenima. Mislim da bi tu općenito više kompleksnijih UH(slanutak, heljda, zobene, bijeli grah....) bolje sjelo.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 11:13
Da, čitala sam da mliječno može dizat inzulin i tako i je. Posni sir mi ne radi to. Pečem na masti, nekad svinjskoj sad kokosovoj i sve začinjavam sa maslinovim uljem. Ali malo, ne zalijevam :)
Ne osjećam glad nakon ručka, pristojno izdržim do užine, ne spava mi se. Jedino od pašte i takvih ugljića se mogu osjećati tromo i pospano ili ako previše pojedem a i to izbjegavam.
Jaja mi teško padaju na želudac, većinom jedem samo bjelanjke kuhane ili pečene a jabuka mi je nekad otvarala apetit ali uz malo orašastih to se ne događa


Posted By: Justanyone
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 16:46
Posni ti je ok? Hmmmm.... zanimljivo. Naime, mliječni proizvodi općenito, pa i zrnati i posni sir imaju niski glikemijski indeks, ali visok inzulinski indeks, što znači da njihova konzumacija luči priličnu količinu inzulina. Odi sada na OGTT, indeks IR, i aktivnost beta stanica su se morali promijeniti.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 30 Lipanj 2018 at 17:07
Da, od posnog sam sita i nemam problema. Čudno, da.
Hoću, sve pretrage ću ponoviti, samo da sredim sve kod nove doktorice.


Posted By: drazensb
Date Posted: 04 Kolovoz 2018 at 14:37
Pozdrav, 
ako netko procita bio bih zahvalan da mi odgovori.
Evo  ocemu se radi; prije cca sada vec 2 godine imao sam 97 kg i 180 cm; nisam se nikako kretao osim nekada nekakva rekrecija samo; i odlucio da je dosta.......
U periodu od 1,5 dana sam sa 97 pao na 80 kg, ioako nije bas bilo poptupno zdravo skidanje kg; jer sam puno trcao i trenirao a jako malo jeo....
I sto se dogodilo........od 1.-3. mjeseca ove godine vratim 7 kg, nakon toga, promjenim sredinu zivota i posao; i reko dobro ajde sada si ih vratio sad ces skinuti to ponovno.....no međutim u zadnjih 5 mjeseci, umjesto da skinem 7 ja sam dobio jos 10 kg, opet sam na 97; a da stvar bude gora, svaki dan treniram relativno teske treninge snage i izdržljivosti, svaki dan skoro vozim cca 5-6 km bica i nekada trčanje, od hrane, slatko ništa, sokovi ništa, nikakav šećer.......a jedem ujutro zobene sa jogurtom i bananama, tunu iz konzerve sa posnim sirom( sto mi je stvarno fino) i navecer sada najcesce lubenicu.......

Sad ako mi netko moze reci sto krivo radim, jer uz takav trening (i malo pazim sta jedem) kako je moguce dobiti jos 10kg???


Posted By: CeLe111
Date Posted: 05 Kolovoz 2018 at 00:02
Nisam shvatio ovaj dio u 1,5dana skinuo sa 97 na 80?
Pretpost. da je to bilo u periodu od dvije godine kako si gore pisao?

Sve u nastavku sto pises stvar je matematike, i tvoje svjesne ili nesvjesne realnosti..
7kg a ni prijasnjih 10kg nisi dobio od zraka.. dobio si ih od vise hrane/kalorija, i/ili manje aktivnosti u odnosu na ono kada si imao 80 ili koliko kg.

Dobio si 10kg. jeduci zobene, jogurt i bananu za dorucak, tunu sa posnim za rucak i navecer lubenicu?Smile


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: EllaRi
Date Posted: 05 Kolovoz 2018 at 00:23
U kojem vremenskom razdoblju si izgubio te kilograme?????
Slicno sam prosla i ja. Trud maximalni a rezultati minimalni, i jos k tome debljanje. Pristup treba biti drukciji, gpvorim iz svog iskustva, javi se ako zelis porazgovarati....


Posted By: Warrior98
Date Posted: 05 Kolovoz 2018 at 22:23
@dražensb  

1.zadržavaš puno vode zbog stresa na tijelo. Napravi cheat day(ako si sklon emocionalnom hranjjenju i "binge eatingu" take it slowly,odnosno,jedi sto zelis koliko zelis,ali nemoj imati mentalitet da ces se samo taj jedan dan opustiti i onda u nedogled gubiti salo 3 mjeseca(,odnosno kilazu jer ce to stvoriti negativnu petlju koja ce rezultirati time da svaki put kad imas cheat day,pojest ces vise jer si emocionalno zeljan takve junkie prehrane i mozak ce se igrati s tobom i strahovito ces imati potrebu za visokokaloricnom "high reward" hranom tipa pizza,sladkac i to kad god si gladan.Mozgu je najdraze da strpas u sebe pizzu jer ima najvise energije i brzo je dostupna za uporabu,ali tvojem tijelu nije pizza prioritet,barem ne bi trebala biti.))

ili

odi u grad popi nešto,zabavi se,opusti se. Nakon dana opuštanja ili s hranom ili nečim takvim bi trebao barem dio te kilaze izgubiti.


2.ne trebaš se toliko izgladnjivati,možda da probaš malo umjereniji pristup,više hrane i kalorija s ponekim čak cheat snackom/mealom tu i tam,čak i na dnevnoj bazi


3.jaki tezinski treninzi i jaka količina aktivnosti a niske kalorije rade stres na tvoje tijelo i povećava ti se fight or flight mod koji može biti preopterećujući. stres je koristan,ali ne ako ga se konstantno aktivira bez ikakve podloge koja bi omogućila oporavak kroz neki period(dana,tjedna,mjeseca i više )

4. pročitaj opet prvo jer ne mogu ti opisati koliko je bitno da se zrelaksiraš malo i zaboraviš na hardcore mod kojeg trenutno živiš


-------------
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 06 Kolovoz 2018 at 11:35
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Dobio si 10kg. jeduci zobene, jogurt i bananu za dorucak, tunu sa posnim za rucak i navecer lubenicu?Smile


Isto pitanje imam

Kakva je točno prehrana bila u toku vraćanja te kilaže, zajedno sa aktivnošću, i otkad je krenuo navedeni jelovnik u igru?

Ako su zobene, jogurt i ekipa tek nedavno uvrštene radi namjere skidanja viška, nije ni čudo da je tijelo malo tvrdoglavo...to je klasika kod tih ciklusa naglih dobivanja i gubljenja...

A moguće je da, i kako je warrior naveo, voda i stres igraju veliku ulogu....ovo je jaaako restriktivan jelovnik, ako se slično ponavlja iz dana u dan, i sigurno neće donijeti kvalitetne rezultate...samo će otvoriti još jedan krug pucanja i prejedanja...



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: BlueCloud
Date Posted: 31 Kolovoz 2018 at 15:32
Danas počinjem sa dijetom. Za doručak je bila samo kafa, za ručak pileća juha i grah čorba sa salatom od krastavca i paradajza. Pre ručka pola sata jabukovo sirće, a posle ručka "fitness" čaj. Kad ožednim pijem limun u kiseloj vodi, a pre spavanja planiram med i đumbir. :)


Posted By: Nai
Date Posted: 03 Sijecanj 2020 at 20:58
Najradije da sednem i placem- to mi dodje na najlakse. 
Kum skinuo cca 22kg- 3 mjeseca- ogromno odricanje, par namirnica i u krug, ok skinuo je kile al kao "podgrejani les" izgleda. 
Strucna pomoc 150 e....

Krenuo sa smanjenom vecerom, gledam sve to, moju situaciju, kazem- najlakse i najjeftinije je da sednem i placem.


-------------


Posted By: Nai
Date Posted: 05 Sijecanj 2020 at 20:46
Buduci da mi je dorucak kava + cigare, od 1.1 tj novogodisnje odluke...krecem ---->>>

Pored kave i cigare ubacio dorucak- tipa sendivc, bilo sta nadjem jestivo. (Rezultat- ne skapavam od gladi do rucka, pa se za rucak "ubijem" od hrane).

Rucak- sta bude, al sam primetio u manjim kolicinama da jedem. I gledam da jedem nesto od salate tj kiseline (zimnice) ajvar, kiseli krastavci, paprika, mjesana salata,tursija itd.

Oko 17-18h uzmem nesto da me malo zasiti, 
Vecera, voce- dve jabuke, grejp sta imam u kuci
( U slucaju da preskocim tu uzinu oko 18h, za veceru papaline sa ljutom paprikom, sardine itd).

p.s van ovog svega, ljeto/zima uvek pijem limunadu...tako da tjedno popijem 4-5l limunade.
__________________________

Ostalo mi je 20tak tableta fat burnera- pa cu ovih dana krenuti i sa njima. Naime, ljetos na "belo" skinuo 4kg sa njima. Nisam pazio na ishranu.

____________________________

Negde citao da ne valja za veceru voce, treba bijelo meso i malo salate.
_________________________________________


Imate vi neki provjereni trik? 



-------------



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk