Print Page | Close Window

Kutak za tete u srednjim godinama

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Početnici
Forum Name: Kako smršaviti
Forum Description: Sva početnicka pitanja o mršavljenju i definiciji.
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=11200
Printed Date: 26 Travanj 2024 at 04:39
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Kutak za tete u srednjim godinama
Posted By: debela_frendica
Subject: Kutak za tete u srednjim godinama
Date Posted: 27 Svibanj 2018 at 11:15
Jel ima tko ovdje u dobi 40 do 50 godin, da se malo zezamo?

Nije da ne volim mladje cure, ali njihovi problemi s kilama i visecom kozom, ipak nisu usporedivi s onim sto dodje poslije pa otvaram ovu temu kao jednu malu oazu gospodja u najboljim godinama.

Mozemo poceti s predstavljanjem i time od kad ste na ovom forumu i zasto?

Ja sam se registrirala jutros, zato sto je neka klinka jučer prolazeći cestom rekla svojoj mami - misleći pritom na mene - gle debelu, a još jede sladoled!

Znamo da su djeca obično jedina iskrena :-) pa me to pogodilo, a maloj sam rekla nek se srami :-) Ne znam jel to bilo pedagoški, ali nije me ni briga :-) Njezin komentar mi je došao kao as na desetku :-) jer sam shvatila sam opet previše nabujala i da treba to riješiti, jednom za uvijek.

Cilj mi je da na svoj 45-ti rodjendan izgledam bolje nago na 30-ti :-) Nemam pojma kako ću to postići, ali naći ću način :-) Oprostite na izrazu, dokurčilo mi više! Sve! I pos'o i kuća i birtija! :-)



Replies:
Posted By: debela_frendica
Date Posted: 27 Svibanj 2018 at 16:10
Ajme, ovdje samo mladi, ha? :) Nema veze, neću se dati otjerati :-)


Posted By: EllaRi
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 02:57
Ma eto mene... Nova ovdje, 46g,promjene itekako potrebne :)


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 12:35

Dobrodošla Ella, slušamo priču Wink


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 14:08
Slična situacija kao i sa debelom frendicom. Uvijek sam se vrtila oko 58 do 63kg, jedino u trudnoći dobila ali i skinula. I sad, sin već pubertetlija ja na pragu 50ih, a vaga samo sve više pokazuje. Sad već preko 70kg. Pa sa svojih 165 cm izgledam ko krafna. Većina kg u gornjem dijelu tijela, šlauf ko da imam kolut za plivanje, povišeni šećer... pijem gluformin navečer


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 15:26

Kad je dijagnosticiran povišeni šećer, kolika je bila vrijednost? I jesu li tablete bile prvo na što se išlo, bez u promjene u prehrani itd? Postoje li još neki zdravstveni problemi uz to?

Koliko dugo se te kilice skupljaju, koji je to vremenski period, duži ili?


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 15:48
Pred godinu dana glukoza natašte je bila 7.3.Uvijek je bila na gornjoj granici, jer sam u trudnoći imala trudnički dijabetes, a kad sam napravila OGTT test ne znam točno rezultat, samo znam da se doktorica uhvatila za glavu i dala mi gluformin.
Kilice se skupljaju duže vremena, par godina sigurno... Ne očekujem brzopotezno rješenje, emotivni sam noćni izjelica , treba sredit i glavu i tijelo. Vjerujući u kratko i brzo rješenje, lamatajući bezveznim vježbama po kući ozlijedila sam si rame. Bravo ja!


Posted By: EllaRi
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 15:50
Ne, nismo išli odmah na tablete, duže vrijeme sam pratila šećer i kolesterol sa doktoricom ali nije bilo ništa bolje


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 16:06

Hm, da.... štitnjača je ok?

Čim je zdravlje u pitanju, motivacija je neupitna Smile  Sređena glava će srediti i tijelo, ali će i sređeno tijelo na jedan način srediti i glavu tako da ćemo udrit na sve strane pa šta bude! Big smile

Za početak, kakve je preporuke doktorica dala u vezi prehrane i kretanja? I ako takve postoje, da li se primjenjuju, barem u nekoj mjeri? ;)




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Justanyone
Date Posted: 24 Lipanj 2018 at 18:21
Ella, da se nadovežem na Gymku, poznato mi je to sa šećerom, kakva je bila prehrana(i kretanje) kroz to "dulje vrijeme kroz koje ništa nije išlo na bolje?" Jesi li vadila kakve hormone i ako da, koje?


Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:08
Prvo da se zahvalim na sudjelovanju u ovom razgovoru, interesu za moj problem i želji da mi pomognete. Jako sam vam zahvalnaaaa
A sad redom...
Hormon štitnjače, vađen samo obični TSH, zadnji bio 0,90 što navodi na hiper a ja izgledam ko krafna. Doktorica nije znala šta reći, na moje pitanje za ft3, ft4 nešto je blebetala da to ne može, ne rade u laboratoriju blablatruć
Spolni hormoni vađeni i u redu su. Sad opet pijem Lyndette zbog obilnih i mioma.
Prehrana je mediteranskog tipa, nismo za junk food, ne jedem kruh otkad znam za sebe, nisam ljubitelj svinjetine, pržene hrane, popijem jednu kavu ujutro, vrlo sam osjetljiva na kofein, jedem zobene za doručak, ne jedem salame osim šunke, teško mi pada na želudac..
Neko vrijeme sam tamanila slane grickalice. Pila sam pola žličice cvijet soli dvaput na dan i nakon 8 dana nestalo je te potrebe za preslanom hranom. Moj porok su keksi. Ne kolači ni sladoledi, samo keksi i nemam pojma zašto. Ne radim i ne sjedim puno, kupnja namirnica, kuhanje, kućanski poslovi sve je na meni, ne gledam TV program, pogledam koji film sa sinom i navečer neku svoju seriju epizodu ili dvije. Čak sam počela i vježbati kod kuće.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:25
Doktorica je dala preporuke za hranu zbog povišenog lošeg kolesterola, ali ja oduvijek jedem tako, pridodamo li sad i pažnju na ugljikohidrate zbog šećera stvarno ne znam kud više promjeniti prehranu. Čitala sam o povezanosti kolesterola i stresa. Stres mi najviše uzrokuje probleme sa nesanicom, ili se probudim u gluho doba noći. Ne mogu zaspati te odbauljam u polusnu u kuhinju i nešto pojedem. Ne pomažu ni praksiteni ni helexi, probala sam, jednu noć spavam, drugu već sam budna, probala i pasifloru i jogu i relax muziku i lavandu. Noćas sam zaspala u 5, jednostavno sam ko sovuljaga zjevala u strop, ide puni mjesec... koji sam ja freak da imam probleme sa snom na pun mjesec.


Posted By: Justanyone
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:31
Ella, kako ti je na Lyndinette? Jesi primijetila promjene u težini otkako ih piješ? Jesi radila UV jajnika i maternice? Dobro je da je prehrana mediteranska, ali koje UH unosiš osim zobenih i kako ti je nakon takvih obroka?(Voće, zobene, mahunarke...?) Kako izgledaju jedan-dva dnevna jelovnika? Ovo da izgledaš kao krafna može biti od inzulinske rezistencije, ako kažeš da je OGTT bio loš. I da... prehrana je bila mediteranska i prije lijekova? Jer gore pišeš da si radila OGTT i da su nalazi bili loši, pa si pokušavala prehranu promijeniti i nije uspjelo. Hodaš li što? Što vježbaš doma?


Posted By: Justanyone
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:44
Razumijem jako dobro probleme koje imaš, nesanica mi je i predobro poznata. Kolesterol može biti povezan s IR,ali može biti i od tableta, jesi li pila tablete prije nego ti je ustanovljen loš kolesterol? Tako su meni otkrili da sam inzulinski rezistentna. Molim te, napiši 2 dnevna jelovnika, po obrocima. Jedeš li mliječno i voće? Ono s čime bih ja najprije krenula je nekakva lagana tjelovježba, najbolje hodanje. Kućni poslovi jesu nekakav oblik potrošnje, ali nedovoljan. Kreni šetati, tkiva moraju nekako postati osjetljivija na taj inzulin, a aktivnost će tu najbolje pomoći. Imam isti problem, i noćno jedenje nije TOLIKI problem, ako to uklopiš kao dnevni obrok, jer pretpostavljam da jedeš kako bi zaspala? Što jedeš po noći? Kako stojiš sa sitošću? Nakon kakvih si obroka najsitija? Spava li ti se nakon što pojedeš zobene i s čime ih jedeš? Keksi će morati van nažalost, ili ćeš morati praviti domaće, jer kod IR sve procesuirano apsolutno mora van(naresci, kupovni keksi, majoneza....).


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 16:49
Klasična doktorska priča u vezi štitnjače koja me naživcira u sekundi. Sramotno je da se još uvijek TSH uzima kao jedini pokazatelj njene funkcije, a svi oni dobro znaju (ja se nadam) da ima itekako više bitnijih parametara za pogledat, i da osoba i sa urednim TSH-om može imati disfunkcionalnu štitnjaču, odnosno sve probleme sa samom štitnjačom i učinkom njenih hormona na stanice, pa samom pretvorbom tih hormona. Problem nije na samo jednoj razini, ima više smetnji koje se mogu desiti putem. Imam primjer u svojoj praksi, godinama unazad, di je pravo stanje otkriveno tek privatnim pregledom, jer je kod doktora sve izgledalo " u redu", a mi smo se mučile se jelovnikom srihtanim do savršenstva i svakodnevnim treninzima. Nakon mjeseci frustracije, tek je sa terapijom krenulo. Tipičan Hashimoto sa urednim TSH.

Zato sam i pitala za kolesterol, koji se kod štitnjače često poremeti. Naravno da se može raditi i o drugim stvarima (na kraju krajeva neke ga osobe jednostavno imaju genetski malo povišenog) ali često se tu može povući neka paralela sa štitnjačom, dok osoba ide u nekom totalnom krivom smjeru.

A što je najbolje, ovdje se odmah vidi da nešto ne štima i nije se išlo u daljnje pretrage? Hiper ili hipo, to je tad bilo trenutno stanje, ali jedno prelazi u drugo u periodima. Zar stvarno nitko nije pomislio da to treba pregledati dalje? Slobodne t3, t4, antitijela? Come on...

I da, nesanica je jedan od simptoma, uz ostale koje isto tako možda imaš, jesi li istraživala malo to? btw. nadam se da možemo na ti, mi tu volimo malo neformalan pristup, da ga barem ovdje imamo Big smile

Tako da, kad uzmemo sve u obzir teško je reći na što da se sada fokusiramo. Kada tijelo funkcionira kako bi trebalo onda je nekako lakše davati savjete jer otprilike znaš šta bi moglo smetati. Ovako možda imaš zbilja problem sa štitnjačom na što bi isto trebalo obratit veliku pažnju jer ako je zbilja tako - teško da će korekcije u prehrani i aktivnostima puno napraviti bez prigodne terapije.

Naravno, bilo bi svejedno dobro vidjeti kako jelovnik izgleda malo detaljnije, čisto da malo vidimo kakva je situacija što se ravnoteže nutrijenata tiče, jer nije svejedno s čim su te zobene skombinirane, a i ne znamo koliko proteina, povrća, vlakana, voća, tekućine se unosi na dnevnoj bazi. Ovako nabrojeno to sve zna izgledati dobro - nema junk fooda, mediteranska prehrana, bez kruha i pržene hrane - sve super, ali nekad kad to krene iz obroka u obrok može se steći neka sasvim druga slika :)

Uz sve to, taj vražji stres. Teško je reći što je tu pokretač čega, ali eto, dosta se bavim proučavanjem upravo te povezanosti glave i cijelog tijela i čudo je na što sve čovjek može naići i kolike ustvari posljedice to stresiranje ima na cijeli organizam, pa onda to stanje povratno šiba opet na emocije, raspoloženje, neke odluke...koje onda opet idu na štetu organizma i tako u krug....

Tu treba dobra doza introspekcije za sagledati svoj život i pokušati proaditi na onome što se može, a ono na što se ne može utjecati pokušati malo primiriti promjenom svoje percepcije. E sad, svatko ima neke svoje situacije u životu i stupanj osjetljivosti na stres, te sam teret svih nakupljenih stresora....sve to treba uzeti u obzir, neki jednostavno ne mogu sami i ne mogu tako lako. Ali i za to ima lijeka.

Ok....da ne duljim sada previše.....dakle, možemo započeti primjerima 2-3 dana jelovnika, čisto da dobijemo neki detaljniji uvid, a ja bih dobro razmislila, ako si u mogućnosti, da odradiš jedan dobar, kompletan pregled štitnjače i da se onda u neke konkretnije promjene krene sa čistom situacijom. Ako je zbilja sve ok, bar ćeš biti sigurna da radiš prave stvari.

Slažeš li se? :)






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 16:56

Možda i nije toliki problem u danu, koliko problem napravi to noćno jedenje, a toga nebi bilo da uredno spavaš. Zato treba vidjeti odakle ta nesanica ( da li je posljedica IR-e, štinjače, stresa općenito ili nečeg trećeg) i otkloniti nepotrebne i suvišne kalorije koje su tu skupe ali i tijelu omogućiti dobar i kvalitetan odmor i oporavak, jer je sve to što se preko noći dešava za njega samo dodatan stres.

Koliko već dugo traje ta nesanica i koliko često na tjednoj bazi tako izgubiš noć?




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 18:26
Ekipa, možemo na ti, nije problem. Puno hvala na angažiranosti, ljubim vas!

Lindynette pijem već dosta dugo, ne mogu procjeniti je li debljanje zbog njih. Dobro ih podnosim, nemam smetnji. Imam miome na grliću, male, preporučena mi je Mirena, što sam odbila jer ufff ne sviđa mi se ta ideja.
Moja prehrana je oduvijek bila neka primorsko talijanska kombinacija :) ne jedem paštu jer mi već na uši izlazi :) a i spava mi se poslije UH obroka. Zobene mi najbolje pašu ujutro za doručak.

primjer jelovnika
3 žlice zobenih, po žličica lana, sezama i chie, cimet, mlijeko u to preko noći. Ujutro turska kava sa 1 tbl. stevije ulijem malo čiste kave u zobene i to pojedem, ostatak kave popijem. Nevjerojatno al to mi je dovoljno do ručka. Probala sam jaja - žgaravica, rižine krekere - odmah sam bila gladna, jogurt - brzo sam bila gladna...
Ručak - nešto od proteina, pileći file ili 2 jaja kajgana ili pljeskavica i mješana salata
Užina - nešto od voća...jabuka ili kruška ili malo jagoda ili breskva sa malo oraha badema šta već imam.
Večera - nešto kao ručak ili volim tunjevinu u salati, posni sir, od salama jedem samo pršut i kuhanu šunku, ako sam jela salatu za ručak, za večeru krastavac na salatu s mladim lukom, rajčica i mozzarella.

Dakle, od mliječnog malo mlijeka u zobene i dec u kavu, 20dag posnog sira, ili mozzarella, jogurt ne jedem ni voćni ni obični, mlijeko zasebno ne pijem

Grahorice podnosim ali ne jedem često, najčešće grah i to baš onaj vojnički ili namočeno preko noći sa s. bikarbonom i dobro skuhan pa na salatu. Navodno da grašak, kukuruz nisu dobri za IR.

nesanica dođe pa prođe, ali u zadnje vrijeme zaspim ok ali svaku noć se probudim, ponekad se samo okrenem i zaspem, a ponekad ustanem. Skužila sam da ustanem kad očito imam neki ružan san, nešto me u spavanju uznemiri, probudim se i nema šanse da ostanem u krevetu. Da, slažem se da je problem u remećenju spavanja i neurednom spavanju, da dobro spavam, ne bih šetala po kuhinji i unosila nepotrebne kalorije. Mislim da sam kronično neispavana, da li je problem IR, štitnjača ili nešto treće ne znam ali moram to rješiti. Grozan je osjećaj kad se probudim umorna, oči me bole...

Najjače mi je kad kao ne mogu zaspat, vrtim se, i probudim se i shvatim da je to samo san, ali baš mi se često dešava da tako sanjam i da me to probudi. Sanjam da ne mogu zaspat! Ma mislim stvarno, šta je to u mojoj glavi, kao da sam prolupala Shocked

Slažem se za pregled štitnjače, kopka me to sve još od onda i morat ću na detaljan pregled.



Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 18:50
Što se tiče vježbanja, ufurala sam se u Hasfit i Fitness blender, pola sata HIIT, ili nešto sa utezima, do 45min imam ih više kod kuće pa kombiniram. Bila sam redovna 2g u teretani kad sam bila mlada hahahah, pa se sjećam vježbi, ako ima tko kakve prijedloge slobodno  iznesite, slušam rado... 

Dvoumim se za teretanu, radije bih prvo preglede i sredila spavanje, a i ne volim punu teretanu, grupne treninge i gužve,  eventualno, ono što potajno želim je  kickboxing ili krav maga ali definitivno sam lijena za se interesirat a kamoli ustrajat na redovnom odlasku, za sad je tako, ali pokrenula sam se nakon godina neaktivnosti i to je nešto za početak 

Vjerujem da je stres glavni okidač kod mene ili igra veliku ulogu, 3 vrlo stresna događaja sve to  u par godina, treba to sve isprocesirat i sažvakat, imala sam i stručnu pomoć ali očito nije bilo dovoljno Confused



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:01

Odlično, i nema na čemu, pa zato smo tu! Wink

Justanyone ima osobno iskustvo što se IR-a tiče i nekih drugih stvari pa mi je drago da sudjeluje iz svog kuta, jer definitivno može postaviti neka vrijedna pitanja i ponudit savjete koji su njoj pomogli. Ja sam tu dosta oprezna sa savjetima kad se radi o zdravlju i interakcijama s lijekovima, jer nemam previše iskustva s klijentima koji su imali takve probleme. Zapravo uvijek nekako procijenim koliko tu mogu i ako ništa drugo, uvijek volim prvo provjeriti mišljenje i savjet doktora. Škakljivo je to ovako, pogotovo online :) Velika je odgovornost, ali ono što možemo, možemo dati neki hint pa onda bar malo dobiješ neke smjernice na što biš mogla pripaziti.

Da, nemoj da te kopka jer nije za igrati se s tom malom ali moćnom žlijezdom Smile Zna ona dobro stresti cijeli metabolizam, potrebe za energijom prepoloviti na pola, a ti onda jedeš skoro pa ništa, debljaš se i naravno da ti nije jasno kako. Kažem ti, ta cura koja je tek nakon dužeg vremena otkrila Hashimoto - jela je tako uredno da nije mogla bolje, i ništa, ni mrdac. A kad bi izgubila kilicu, i to jedva - samo jedan malo veći obrok preko noći bi nabio 3 kg, užasne oscilacije je imala s težinom. I sad mi možemo isto tako kopati po jelovniku, dodavati i oduzimati svašta - a problem uopće nije u tome, već negdje dubinski. Ne bih htjela da gubiš vrijeme! A i živce vjerojatno, jer vjerujem koliko to sve frustrirajuće može biti....

Ok , i IR nosi svoje, ali gledajući jelovnik - ne znam na što bih ti obratila pažnju :) Ok, neke sitnice možemo korigirati tu i tamo ali u globalu to je sasvim ok jelovnik, i ako ovako izgleda svaki dan ili gotovo svaki? onda moguće stvarno metabolizam malo šteka. 

E sad, jedan dan ne govori puno pa sad možemo drviti dalje po pitanjima: ima li na neke dane nekih većih oscilacija, što je sa vikendima, kad krenu keksi u kojim je to količinama i što jedeš preko noći, možeš li time nadoknaditi energiju kroz dan?

Vezano za snove, može li to bit povezano s nekim događajima u životu, stresovima, traumama, bilo što?











-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:09
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:


Vjerujem da je stres glavni okidač kod mene ili igra veliku ulogu, 3 vrlo stresna događaja sve to  u par godina, treba to sve isprocesirat i sažvakat, imala sam i stručnu pomoć ali očito nije bilo dovoljno Confused


Vrlo, vrlo vjerojatno Ouch

Prošla sam i ja nedavno neke stresne situacije i to isto tako u relativno kratkom periodu tako da znam koliko žestoko zna sve to udarit na psihu i na tijelo. Ja sam srećom godinama prije drvila po raznim knjigama samopomoći i svega sličnoga i već prije samih događaja imala neku svoju istreniranu percepciju i miran duh tako da sam kroz sve to prošla dosta solidno i u biti postala još jača. Eto, kao da sam godinama imala pripremu za ono što slijedi.... :) Al priznajem, na momente mi je bilo poprilično gadno i sve besmisleno.

Uglavnom, to je nešto što čovjek treba definitivno rješiti i smiriti se. Nekad vrijeme napravi svoje, ali nekad treba puno, puno više. Pogotovo kod nekih gubitaka, i to naglih... to je....treba imat snage i dobre ljude oko sebe. Nać dobru motivaciju za nastavit dalje. Nije lako....i dugo nas prati.

Ako ti treba netko za razgovor oko toga, I'm here Smile


Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:


Dvoumim se za teretanu, radije bih prvo preglede i sredila spavanje, a i ne volim punu teretanu, grupne treninge i gužve,  eventualno, ono što potajno želim je  kickboxing ili krav maga ali definitivno sam lijena za se interesirat a kamoli ustrajat na redovnom odlasku, za sad je tako, ali pokrenula sam se nakon godina neaktivnosti i to je nešto za početak 


Slažem se, da si ne radiš još jedan stres na tijelo, što se treninga tiče. A i ako ti je spavanje neuredno, neće ni intezivan trening sjesti kako treba bez dobrog oporavka. Možda bi tu korisnije bilo nešto tipa pilatesa ili takvih nekih malo manje stresnih aktivnosti...

Pokušaj za početak samo malo hodati više! Malo pomalo, ima vremena za sve :) Teško ćeš se motivirati uz takav umor i stres....treba ti što više relaksacije.













-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:18
Želim savjete iskusnih, jer vidim da se u doktore baš ne mogu pouzdati.
Da, možemo mi razglabati ali cure s iskustvom sigurno će imat neki dobar savjet i smjernicu. Naravno da ću na kraju na pregled otići. Privatno ili kako ne znam ali hoću.

Ajme pa ja osciliram u kilaži po 1kg ili 1,5kg. Jutros sam imala 75 pred par dana 73,5..pojma nemam koja je točna kilaža, možda nedostatak sna je uticao ali ne razumijem zašto tolika oscilacika. E sad definitivno idem na pregled štitne.

Jelovnik je stalno takav, jednom u 15 dana komad pizze, home made pizza, ili punjena paprika, ne pijem alkohol, ne izlazim vikendom pa nema nekih većih pretjerivanja.
Pijem 2l vode na dan.
Keksi su napolitanke, ma ni to nije puno 5,6 komada ili petit beurre neko vrijeme sam i sama pekla kekse low carb i dukan, ni ne znam zašto sam prestala


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:48

A ne znam što reći, ne kažem da im ne treba vjerovati jer ipak mnogima spase život, ali nekad zbilja naprave neke propuste, male i velike, da se zapitam pa čemu te silne škole i prakse....čast iznimkama. Ne znam, ja uvijek nekako dođem naoružana pitanjima pa me skoro izbace van LOL Neću ni pričat iskustvo sa zadnjim nalazom krvi....na kraju postaneš sam svoj doktor i popraviš ono za što su oni rekli da je to normalno, bez ikakvih dodatnih pitanja.

E, te oscilacije mogu nekad biti normalne, i jesu često normalne. Zadržavanje vode, hrana u želucu itd, znači može biti više razloga tih svakodnevnih oscilacija, ne mora to odmah biti znak. Ali ovo su bile baš velike, oko 3 kg! Kako god - može biti znak pa je bolje provjeriti.

Imaš li još koje simptome osim ovih koje smo naveli? Padanje kose, suhu kožu, nemir, razdražljivost, padove energije kroz dan itd? Ma ima toga dosta, i ovisno je o tim promjenama hiper u hipo i obrnuto...i naravno može sve biti vezano za nešto drugo, ali eto čisto ovako da li si primjetila neke znakove?

Da....sa takvim pristupom prehrani, uz neredovite neke takve namirnice, nebi trebalo biti tako teško. Da si u nekim ful trenzima preporučila bih ti čak da malo pojačaš unos hrane, ali ovako ti i ne treba puno. Imaš i proteina, i zdravih masnoća i vlakana....dosta povrća pojedeš?

Možeš pokušati sa nekim konkretnijim proteinom u doručku (tipa svježi sir pa sa zobenima) i sa još više raznolikog povrća, čisto da se poradi na nekim mogućim decitima mikronutrijenata, može i to kočiti stvar radi pretvorbe energije u tijelu. Jesi probala kad odraditi neki vitaminsko - mineralni test?

S tim da kod povrće, opet je dobro imati štitnjaču rješenu, jer joj poneko povrće smeta.
















-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 20:16
Ja sam imala grozan pad energije kad mi je željezo bilo ispod 4, pa sam to popravila. Onda sam se opet žalila na umor i na svoju inicijativu tražila OGTT test, kad sam počela sa gluforminom preporodila sam se. Sad sam opet u kolapsu, da vidimo što bi sada moglo biti...
Sigurno idem na pregled štitne. Kosa opada, pripisala sam to blajhanju. Suha koža daaaa jedino kokos ulje pomaže, razdražljiva nisam, ali nemirna jesam, čak ponekad kao da mi srce preskače, energija mi je nula ali zato kad trebam ići spavati ja gledam ko sova.

Ma bolje se ne oslanjati baš previše na doktore ili potražiti drugo mišljenje. U više navrata sam posvjedočila nemaru doktora, tako da slušam ja njih ali i sebe sve više, čitam, zanimam se, evo i sad upala ko padobranac ovdje, tražim smjernice na sve strane.

Test nisam radila, morat ću i to. Povrće volim, pogotovo svježe. Mom sinu je za jednog boravka u bolnici napravljen detaljan pregled krvi ali nitko nije obratio pažnju da je magnezij i kalcij skoro na nuli, ispravljala sam to sama suplementima uz pomoć frendice koja radi u ljekarni.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 20:59

Eto, sve je rečeno :) I sasvim je logično sve te simptome pripisivati nečem drugom, svi smo takvi. I ok, i može biti nešto drugo, ali uvijek je bolje otkloniti ono na što se prvo posumnja pa onda ići dalje. S obzirom na navedeni stres, vrlo moguće da je sve ovo posljedica toga.

Svaka čast na pristupu, tako i treba, zato sam i ja freak za sve ove stvari da me (ili sve oko mene) ne mogu muljati kako im pukne. Naravno, tu ima masa toga za učiti još i svi oni su se susreli sa puno više primjera u svojoj praksi ali brate mili, kako onda mogu raditi takve greške, koje onda neki laik sa strane (ili mi sami) vidi i rješi stvar?

Zato mene sad i vuče klinički nutricionizam, samo trenutno istražujem da li ga mogu upisati sa svojim završenim osposobljavanjem za nutricionista :)

Što se povrća tiče, kupusnjače su malo problematične kod problema sa štitnjačom, kao i kofein i baš bi i radi takvih stvari trebalo odradit sve pa bit na miru. 

Moguće je da je sve to povezano, i IR i to ako je......odnosno da je jedno utjecalo na drugo...

Jedeš li ribica što?






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 21:14
Ja i kofein... Nikako nismo si dobri.
Jednom sam ozlijedila rotatornu manžetu u lijevom ramenu, nije kalcifikat slikala sam. Primila sam inekciju voltaren i dex ujutro i nisam oka sklopila cijelu noć. Kad sam pitala doktoricu zašto sam imala takvu reakciju, nije znala šta reći.

Uuu da, inćuni srdele,brancin, orada.... , obožavam


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 25 Lipanj 2018 at 22:02

Koliko vidim voltaren može kod nekih uzrokovat nesanicu, a kod nekih pospanost :) A što reći, kolegica s posla nije mogla zaspat par sati svake večeri dok nije skužila da je uzrok - krema protiv celulita s kofeinom Big smile Pazi koja je to osjetljivost .....

Jedi ribice Thumbs Up


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Justanyone
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 07:13
Evo čitam, i jelovnik je po P.S.-u. Ja bi možda isto ubacila sira ili čak jaja, jer je mliječno JAKO individualno na IR, i ipak je to mliječni šećer, ali na lijekovima ne bi trebalo smetati u količinama koje navodiš. Što se tiče štitnjače, isto mi malo vučeš na hiper, ali zbilja se ne kužim u nju i nisam stručnjak. Moja mama je imala slične simptome, nesanica, debljanje, UŽASNA razdražljivost(ok, kod tebe je manje), i ništa se nije riješilo bez operacije. A štitnjača dijelom podivljala zbog-stresa! Ima li u obitelji povijesti bolesti štitnjače? Jer s ovakvom prehranom, lijekovima i bar nekim kretanjem bi se IR riješio. Ono što ti preostaje ako baš ništa drugo ne pomogne, jest eventualno LCHF,ne na duge staze baš, nego da se stanje ekspresno popravi i da te se makne s lijekova. Ali to kao zadnja opcija i ništa bez znanja o tome kakva ti je štitnjača, jer možeš napraviti više štete nego koristi dokidanjem ovih kompleksnih ugljikohidrata. Ono što meni upada u oči je stres i apsolutno nedostatak sna. Otkako sam se preselila, zadnjih godinu dana jako loše spavam isto, i kortizol mi divlja. Mučila sam se sa hranom, od LCHF-a, do vraćanja svega u ishranu do eto sad eliminacije mliječnog. Meni je doduše štitnjača ok, i pazim na te obroke po noći, ali ništa se nije pokrenulo dok nisam sredila san i počela spavati bar 6-7 sati, kako-kako god.
Za doktore ista priča, nažalost same moramo istraživati, meni je moj doktor dao opće smjernice, ali mi nikad nije rekao da bi mi moglo smetati mliječno. A kako stvari stoje možda je upravo u tome bio problem.
Što se tiče kilaže, važeš li se uvijek u isto vrijeme? Recimo prije nego po noći pojedeš? Može ti taj obrok raditi razliku ako ga pojedeš u 2 ujutro, a važeš se u 6.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 09:52
Kad pogledam unazad, više godina, ja jesam jela puno navečer, pila sam pivo, obroci su bili obilniji, grickalice... Sve sam to maknula kad sam se trgnula, kad mi je dijagnosticirana IR pred godinu dana. Dakle, dobro se hranim, pokrenula sam se, dosta hodam, ponekad i 100.000 koraka tako kaže aplikacija, pazim na sebe i ne želim biti nerealna, ali voljela bi skinuti makar 10kg. Na 165cm 74kg ipak mi je previše. Naravno da nije isto ako je to salo ili mišići ali ipak, ipak je to salo u mom slučaju i to ono najgore, trbušna debljina. Navodno, tu dosta igra testosteron ulogu, kortizol itd, što opet vodi do stresa kao glavnog čimbenika u mojoj priči.
Možda kombinacija pilula, IR, možda štitnjača iako nitko u obitelji nema problema sa štitnjačom. Jedino u trudnoći sam imala puno kila i posle malo po malo vratila se na staro. A sad samo idem gore i ma zadnjih 5 ili 6 g. Nikako spustit ispod 70. Sad sam već ozbiljno zabrinuta. Dobivala sam i komentare tipa... Pa šta očekuješ od svog tijela, imaš skoro 50g!!! Pa što sad, trebam izgledat ko vreća??? Zapustit se? Došlo mi je napokon iz dupeta u glavu da se malo bolje pobrinem za samu sebe ali nekako sam zapela, vrtim se u krug align="middle" />
Važem se ujutro, uvijek isto vrijeme, isto mjesto.


Posted By: Justanyone
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 10:12
Da... godine naravno rade svoje, i metabolizam se usporava, to je točno. Da, kortizol je užasno važan kod trbušne debljine, a tu stres i san znaju igrati dosta veliku ulogu. Vjerojatno jest kombinacija svega navedenog,i možda bi i manji unos UH pomogao, ali trebaš najprije pregledati štitnjaču, da budeš sigurna u kakvom je stanju i kakva ti terapija treba. Jednostavno ne možemo ništa reći bez toga, znam jako puno ljudi koji su se preporodili sa smanjenjem UH,i više proteinskom dijetom, ali se bojim da bi to možda tebi sa štitnjačom bio samo još veći stres na organizam. Hodaj čim više i probaj se opustiti koliko možeš. Problem će se kad-tad riješiti, iako će možda trebati malo više vremena. Veliki ti je plus što dosta toga znaš i možeš sama sebe pratiti i na vrijeme korigirati možebitno glupe liječničke savjete. Ovdje ćemo zaista pomoći koliko možemo, i riješit će se. Glavu gore.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 10:48
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:

dosta hodam, ponekad i 100.000 koraka tako kaže aplikacija,


Misliš 10 000? Znam da samo za to treba negdje oko 2h hoda pa mi je malo čudno

Inače, te aplikacije su fora stvar, mene moram priznat često potaknu da se još malo mrdnem pa zaokružim neki broj

Inače da, slažem se, nisu to još neke godine, daleko od toga. Ljudi se time tješe, a dobro znaju i sami da se puno toga može držati pod kontrolom. Evo i moja mama, sa svojih 55 god. je skinula 5 kg sa sitnim promjenama :) Tako da...može se...

Uglavnom, potpisujem Justanyone, kako smo rekli - najprije račistit situaciju s štitnjačom pa možemo dalje, jer se sa svim drugim možemo vrtit u krug.

Koje povrće najčešće jedeš?



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 15:47
3 puta sam pisala odgovor i svaki put me na mobu izbaci s foruma grrrrrr.....

odgovor: daaaaa, 10.000 koraka, sorry greška. Ponekad mi je takav dan da toliko prohodam. 
Što se tiče povrća volim svježe, salate, krastavci, paprike, mladi luk, kupus,rajčica, pirjane tikvice, pečene paprike na salatu, sad se davim u pečenim paprikama, mahune na salatu, jedino izbjegavam kisei kupus zbog probavnih problema, brokula mi smrdi, zeleno lisnato me napuhuje, špinat podnosim dobro i volim ga jesti u kombinaciji sa kuhanom heljdom.
E, heljdu mogu jest za doručak ručak i večeru haha


Dakle, sad sam u procesu promjene doktora, onda ću razgovarat dal mi može omogućiti konkretan pregled štitnjače, ako ne, morat ću ići privatno. 
Zar može prelazit iz hipo u hiper štitnjaču???





Posted By: Justanyone
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 16:33
Ne znam... Ne bi rekla, ali ne razumijem se u to, laik sam totalni. Pregled, pa sve ostalo


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 17:03

Navodno može, kod tireoiditisa, tj. upale štitnjače (vidi se po antijelima ili baš na pregledu same štitinjače),a kad se baš radi o hormonima onda se to više odnosi na terapiju - odnosno prelazi iz jednog u drugo radi lijekova.

A i ja sam laik...pa ubodem tu i tamo i sebi i drugima Smile Mada bih htjela da budem kompletno u krivu i da bude sve lijepo uredno pa da možemo nastaviti dalje mozgati po jelovniku....




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 17:06
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:

Što se tiče povrća volim svježe, salate, krastavci, paprike, mladi luk, kupus,rajčica, pirjane tikvice, pečene paprike na salatu, sad se davim u pečenim paprikama, mahune na salatu, jedino izbjegavam kisei kupus zbog probavnih problema, brokula mi smrdi, zeleno lisnato me napuhuje, špinat podnosim dobro i volim ga jesti u kombinaciji sa kuhanom heljdom.
E, heljdu mogu jest za doručak ručak i večeru haha


10 000 koraka je fina brojčica Clap, sad kreni na 10 500 pa na 11 000 itd... Wink

E super, sad - imaš li svakodnevno nešto od tog povrća u ručku/večeri ili bar jednom od toga? I kako začiniš te salate, paziš li tu na količinu ulja ili samo sipaš? Big smile Pitam zato jer je to česti skriveni krivac na kojeg naletim Embarrassed

A što je saaa blitvom npr., jel to prolazi? Dosta si u tom zelenom ograničena onda....koliko često pojedeš špinat?

Heljda je zakon Star Jesi ju probala s morskim plodovima umjesto rižota?


Koje ulje/masnoću inače koristiš za pečenje? Mesa, jaja itd...




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 17:28
Pazim na količinu ulja, stavljam kvalitetno maslinovo i aceto balsamico ili samo limun. Ne volim previše ulja nigdje, a ni moj želudac ne podnosi previše masnoće.
Da, zelenog lisnatog premalo jedem, špinat bi mogla češće, a blitva ide s krumpirom pa je ne jedem često.
Heljdu jedem s plodovima mora i moje ukućane sam naučila na to hehe
Pečem na masti, pileći file pečem bez masti a ponekad mi bude baš tlaka toliko paziti


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 19:52

E ok, ako to nije ono "nagni bocu pa dokle ide" dobro je LOL Ja inače sva ta ulja računam po žličici/žlici.

Inače - kokosovo ulje za pečenje? Probaj ako nisi, navodno blagotvorno za štitnjaču ali i općenito :) Meni idealno paše uz jaja ali i meso i sve....nikako ne trebaš peći bez ulja, no worrie :)

Povrće - blitva ti definitivno ide bez krumpira i to je daaavna praksa kod nas doma koju sam ja opsjednuta tada započela LOL pa se nekako ustalilo i zadržalo. Dakle, ide, kao špinat - jednostavno skuhaš blitvu u vodi, začiniš maslinovim i čime god već i eto :)

Jer vidiš sad, dolaziš do toga da to povrće baš i ne jedeš previše kad ovako malo staviš na papir :) Naravno, ono što ti smeta izbjegavaj, ali ovo što možeš se definitivno potrudi malo više uvrstiti u jelovnik, barem taj špinat i blitvu! Kelj isto smeta?

Ovo salatno povrće (salate, rajčice, krastavci, paprike...) je super ali ipak nije dovoljno, treba malo miješati sve što se može da se skupe svi nutrijenti - malo svježe, malo kuhano, malo zeleno, malo u boji....sve ima nešto svoje i kad se to sve skupi organizam proradi. A i opet se vraćam na štitnjaču, s obzirom da ju ove kupusnjače pa i neko nekuhano povrće baš i ne podržavaju visi nam upitink iznad glave što i da li jesti, odnosno i kojim količinama.

Dok se odlučuješ za pregled, pokušaj barem s onim povrćem koje neće smetati :) Možda je eto tijelo u nekom deficitu vitamina i minerala....








-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 21:37
Joj kokosovo sam skroz zaboravila. Jednom sam probala ali nisam uzela ono bez mirisa, pa sam imala ručak sa kokos mirisom haha. Inače obožavam kokos, miris me podsjeća na ljeto ali ne u ručku. Malo sam ga stavljala u kavu.
Da, i kelj me smeta. Hvala za blitvu, probat ću. Blitva bez krumpira je kao rižoto bez riže al ono, kad se mora... :)

Da, dugo već razmišljam o štitnjači i sad imam poticaj da napokon provjerim stanje.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 21:50

Vidiš meni baš paše taj miris i okus kokosa u hrani, pogotovo u omletu Smile Ali eto, mnogima ne odgovara pa zato i postoji taj bez mirisa - eto, pokušaj! ;)

Ah, istina što se blitve tiče, samo što se vremenom navikneš. No, uostalom, zašto uopće izbjegavati krumpir? To su toliko male količine koje pojedeš s blitvom, a definitivno je bolje pojesti tako blitvu nego nikako Wink Krumpir je zdrava namirnica, i u nekim normalnim količinama te sa dodatkom vlakana iz povrća, salate i uz neki izvor proteina zbilja nema frke, ni za šećer ni za išta - to je jedan sasvim dobar, izbalansirani obrok.

I htjela sam još nešto navesti što se pregleda tiče - kada to budeš tražila od doktora napomeni sve simptome koje imaš i obavezno, uz sam IR, ne zaboravi naglasiti stresove kroz koje si prošla, jer je upravo ta dugotrajna izloženost stresu nešto što je kroz razna istraživanja povezano sa pojavom tih autoimunih bolesti (što Hashimoto upravo i je). Ja se nadam da će mu to nešto značiti pa da se zbilja to pitanje shvati ozbiljno. Ja smatram da bi to trebao biti pregled na kojeg bi svi trebali imati pravo, bez obzira na to šta nam je, baš radi toga koliko ih se danas s time suočava. Prvenstveno radi stresa.

Evo danas mi baš kolegica s posla priča kako joj doktor nije htio ni čuti za vađenje antitijela, jer da će to kao raditi tek ako TSH ne bude dobar. A jasno je da nekad to uopće ne mora biti tako, i da to može samo zamaskirati problem. Iako kod nje sumnjam da je problem u štitnjači (ima samo velikih problema sa ispadanjem kose ali ništa drugo), ovo mi nikako nije valjani razlog za ne provjeriti kompletnu sliku.








-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Justanyone
Date Posted: 26 Lipanj 2018 at 22:37
Ella, kako stojiš s tikvicama, recimo? Ja isto nisam baš nešto od blitve i špinata(više zbog cijene), ali salatno povrće + bilo što sad u sezoni bi ti bilo ok rasporediti u svaki obrok po malo. S krumpirom.... vidi. Ja ga sa IR ne bi preporučila, ali opet, neki ne bi preporučili količine zobenih koje ja jedem nekim danima kad me pukne glad xD. Vidi kako ti odgovara u blitvi. Proteini i vlakna, sve je to divno, ali trebaš vidjeti kako ti odgovara, spava li ti se iza njega i te stvari. Meni je blitva 10 puta bolja bez njega. Malo češnjaka, maslinovog... i da vidiš divote. Na pregledu inzistiraj, reci da ti nije dobro, ne bi trebali odbiti osim ako baš na mazgu ne naletiš.


Posted By: EllaRi
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 11:17
Pozdrav svima!
Sutra idem novoj doktorici obavit papirologiju pa ću je pitat. Mama je kod nje i kaže da što god je pitaš ona ti da. E pa da vidimo...
Što se tiče blitve, najgore mi je što kupim cijeli šleper blitve a ma kraju ispadne jedna zdjelica :)
Što se tiče krumpira, u pravu si, ja ga volim baš kuhanog al ponekad zabrijem kao ne smijem itd


Posted By: Justanyone
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 11:44
PROBAJ. Iver me je nedavno ispravio oko nečeg JAKO bitnog što sam ja nažalost bila zaboravila: Inzulinska reakcija organizma na određene namirnice je jako individualna, unatoč općim smjernicama. Lako je moguće da tebi kupovni sladoled manje provocira inzulin od kuhanog krumpira ili mrkve. Kad si zadnji put jela ovo dvoje, i u kojim kombinacijama? Spava li ti se nakon što pojedeš krumpir, i nakon čega si općenito najsitija? Jer meni to blitve što ispadne od jednog pušleka bude čisto dosta. Istina je da se općenito gledano ne bi smio sa IR, to će ti reći svaki doktor, ali kako je tebi bilo nakon što si zadnji put jela tu blitvu s krumpirom?


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 12:58

Ma bilo kakva reakcija je jako individualna, zato tu i potičemo konstantno testiranje. Jer su ljudi skloni ići po nekim pravilima ili po onome kako nekome drugome funkcionira, a to nije tako. Ne kaže se uzalud da što je nekome lijek, drugome je otrov :)

Tako da, pogotovo ako voliš krumpir, probaj i vidi po sebi.. šteta da ga se odričeš ako ne trebaš.





-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 13:00
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:

Pozdrav svima!
Sutra idem novoj doktorici obavit papirologiju pa ću je pitat. Mama je kod nje i kaže da što god je pitaš ona ti da. E pa da vidimo...


Ako je zbilja tako i ako si iz Ri, slobodno preporuči ,treba mi neka takva

-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 14:06
Da, iz Ri sam. Javim ako šta konkretno doznam.
Moram se pohvaliti da sam kupila kokosovu mast za pečenje u Sparu.

Ajde sam da maknemo ove probleme koje trenutno imam, loš san, možebitna štitnjača itd.. Gymgirl ili bilo tko, dajte mi koji savjet glede vježbanja. Je li moguće vježbanjem kod kuće ostvariti neki rezultat?? Preporuka za teretanu, koje vježbe, skupine mišića, koliko tjedno, vremenski? Hvalaaaa


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 14:16

super

Moguće je, kako ne :) Pogotovo ako imaš još prostora za napredovati sa bodyweight vježbicama. Sklekove možeš uvijek, pa i razne čučnjeve i iskorake, a drugo ovisi i opremi koju imaš? Imaš li doma nešto od tih sklopivih bučica ili sličnog?

Koliko si znala tjedno i vremenski trenirati uz te programe? I kakve si uopće rezultate imala time?

Koji si dio grada, što se preporuke teretane tiče? Mada, ako nisi baš tip od teretane i imaš volje doma odraditi nešto možeš i tako krenuti, barem za početak.





-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 16:22
Imam bućice sve do 5kg i kettlebell od 5kg,i one zglobne.
Živim malo iznad Elektroprimorja

Ajme ja sam nekad trenirala i po 5x na tjedan, bila sam ispod 60kg,58 prosjek super sam se osjećala, lijepo sam spavala,, dobro sam se hranila


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 17:46

Ako ti te bučice predstavljaju izazov, možeš fine treninge odraditi s time :) Ne znam zapravo s kakvim si sve treninzima upoznata, i što si sve do sada radila, ali vjerujem da bar one osnove znaš lijepo odraditi (sklek, veslanje, rameni potisak, čučanj, iskorak, rumunjski deadlift, kettlebell swing), to bi ti moglo dati finu podlogicu. Možeš si uvrstiti i plankove, ali samim ovim vježbama trup će odraditi dobar posao.

A koliko puta tjedno, ovisi o trenutnoj formi i kada si zadnji put vježbala. Ako je dosta prošlo, možeš krenuti i sa 2 full body treninga tjedno (s razmakom od 3 dana  npr.) pa postepeno povećavati. Sve ovisi i kolko volje imaš, bolje ti je krenuti sa manjoj frekvencijom, a ne grunuti svaki dan pa odustat brzo :) Gledaj i da dok ne rješiš problem sa spavanjem (a i ne obaviš taj pregled) ne pretjeruješ s tim treninzima.

Što se gyma tiče....oko tebe su Scorpion, Blue gym i Cosmo gym (nadam se da radi jer nisam bila tamo godinama :).
Ne znam što ti reći, ako ne tražiš gužvu i voliš neki onak, old school way, friendly manji gym onda je Scorpion ok mjesto, radih tamo 2 god ali davno davno :) Pojedinosti na inbox Big smile  Cosmo mi je cool mjesto što se prostora tiče ali stvarno nisam bila otkad se promijenio vlasnik tako da ne znam kako je sad. U Blue gym nisam ušla jer mi je uvijek bio prerazvikan i voljela sam svoje pitomo društvance u Scorpionu :) ali eto, što se prostora, opreme i mogućnosti tiče možda i najbolji od navedenog. A nije ti daleko ni Terminal? Ako voliš bit u izlogu LOL

To ti je ono što se sad mogu sjetit.....i ja sam odavno izašla iz tih krugova, garage style rules Cool






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 19:12
Hvala na informacijama.
Ajmeeee Scorpion gym, poznavala sam vlasnika, uuu koliko je već prošlo
Volim old school way, ne volim ove današnje modne trenpve, ja se sva pogobim u zumbi, volim onak polako, svojim tempom. Išla sam dugo u Studio S na trsatu, tako sam dobro upućena u izvođenje vježbi a kao cura sam čak i balet učila.
Nikad nisam voljela gužvu, a pogotovo u proljeće kad svi pomahnitaju pred ljeto. Malo sam zaboravila vježbe, a neke ni ne možeš bez sprava izvoditi al sva sreća danas imamo youtube i može se birati.
Blago tebi kad imaš garažu za treniranje


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 19:38

Really? Big smile A legenda, moj prvi šef  HeartSmile

Ne znam, iako manji nego ostali taj gym mi je nekako uvijek imao dušu :) A dugo nisam bila dolje, možda ima i nekih novih stvarčica :)

Uh, dugo se radilo do garaže Smile i dosta se uložilo, ali sloboda nema cijenu ....


Ako bis trenirala doma, koliko si puta voljna trenirati? Smile I jesu ti teške te bučice, bilo bi ti ok raditi s njima?








-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 21:15
Danas čekam red u ljekarni. Žena ispred mene traži lijek, iz Srbije je, ima nalaz, a ženska za pultom joj ne da, kaže da treba imati privatni recept. Dođe druga ljekarnica, pogleda nalaz i da ženi lijek
Sve što mogu reći je... No comment


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 27 Lipanj 2018 at 22:08

To ti je...sreća Smile

Ne čudim se...


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 01:24
Tamo je trenirala jedna žena, starija, ali dobrodržeća, ma ima sigurno 18ak ili 20god da nisam tamo išla i kednom sam prošla pored prozora i vidim nju trenira, ja rekoh bože dragi, mislila sam da je odavno umrla a ona još trči ma traci.
Pamtim i curu i dečka oboje su trčali maratone, a onda su dobili dijete sa down sindrom što me totalno šokiralo. Ne pamtim imena.
Bućice su mi ok, postat će to meni ubrzo prelagano, ne znam šta ću onda, najbolje ulagat u svoju opremu. Moja je teretana u dnevnom boravku jer mama a svoju sobu sa tv-om a sin ima svoju sa Pc, laptopom, tabletom.

Spremna sam trenirati koliko god treba. Već mjerkam one ajustable dumbbells, baš
bi voljela ih imat, ali definitivno mi treba i kosa klupica :( do penzije ću to sve nekako skupiti hahaha

Eto mene, probudila se pa tipkam odgovor, baš sam našla vrijeme!



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 08:40

Tako je da, žena zmaj Mislim da mi je ona bila prva za koju sam rekla - e, i ja ću tako u tim godinama Kad bih je vidjela kako radi biceps pregib, a dečki oko nje sjede i gledaju...jao....predobro   

A sad si razmišljam za tu curu i dečka...trebala bi znati jer sam ja tamo prvi put ušla 1998., heh...sjećam se jedne plave cure koja je trčala?

Super za bučice, radi s njima dokle ide! A onda bi ti bilo dobro nabaviti te podesive da, ja sam si skupila dobru bazu tako :) Imam 2 para tih podesivih i dosta tih pločica, i samo lijepo slažem. Za početak ti čak ni ne treba klupica, jako dobre treninge možeš odraditi samo s tim podesivim. I eventualno si još jednu šipku nabaviš i pffff...varijanti koliko hoćeš :)

Tebi je teretana u dnevnom, meni je i u dnevnom i u sobi, i drugoj sobi i hodniku nekad...




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 10:24
Hahaha onda znaš na koju mislim...
Ne ženska je crnokosa, dosta mršava i ajmo reći onak izkvarcana, baš se ne mogu sjetit imena
Nedavno sam se raspitivala oko teretana, cijene baš i niste jeftine, a neke grupe pe su baš u nezgodno vrijeme,npr. Navečer do 22h ili tako nešto, bezveze...
To je super ideja pomalo ulagati u svoje, na kraju krajeva, može se trenirati i bez puno sprava, a kosa klupica može biti zamijenjena pilates loptom jel tako?


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 14:16

Hmmm ne, sad se ne mogu sjetiti ali ako je bila stalni član sigurno bih je iz viđenja znala...ma imala sam i ja pauze od treninga, tek sam od 2007. bila baš redovita.

Da, dosta kasno znaju bit termini ali šta ćeš, većinom su ovako poslije posla, pa više grupa...ni ja baš nisam bila od tih kasnih treninga.

Misliš na bench na lopti? :) Ako misliš na to, rađe ti na sklekove :) Nisam pobornik korištenja lopte za tako nešto, eventualno za sjest pa radit neki potisak, ruke itd (al za to ti je dovoljna i stolica :D) ....nešto di ćeš ipak bit malo stabilnija i umanjit šanse za ozljedu.







-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 15:55
Da, s obzirom da nemam klupicu ravnu ili kosu press i fly radim na podu. Sorry ne znam više hr. Nazive... Potisak ? Razvlačenje? Znači umjesto varijamti press i fly bolje da uključim varijante sklekova??? Moji su naravmo s koljena. Mislim da mogu čak 3 muška skleka napravit


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 18:37

Odlično, 3 muška skleka je super, da ih radiš par puta tjedno brzo bi ih bilo 10 Wink Definitivno bolja varijanta od floor pressa, ipak ti je pokret s poda malo ograničen. I da radiš ženske sklekove na početku, nema problema, dapače! A i gledaj da ti je kod sklekova i trup aktivan, samo se tijelo puno više aktivira nego ležeći na podu. Dakle, prirodniji pokret, veći raspon pokreta, stabilizacija i angažman više mišića....veća potrošnja...sve skupa puno bolji izbor.




-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: iver
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 19:10
Ella, klupica je totalno besmislena osim ako se baviš powerliftingom, a umjesto fly vježbe uzmi najslabiji powerband ovdje ili u decathlonu i zakačiš na vrata ili radijator i radiš jednoručni fly, daje neusporedivo bolju i dulju kontrakciju mišića prsa kroz čitav pokret a ne uništava rameni zglob. Sklekova zaista imaš bezbroj varijanti, čak mislim da ih na jubitu i nema svih. Swiss ball ili pilates lopta je dobra investicija, a zumba nema veze sa old school ili new school, to je nešto sasvim drugo. Sad su mnogi navalili na termin old school koji meni osobno ide na živce, jer je produkt nesposobnosti nekih trenera koji nisu znali niš drugo nego samo dizanje ala bodibilding. Sport, priprema sportaša, ratnika, i vježbe snage postoje bar par tisuća godina i radile su se i bez ijednog utega -- onda je prehistory school? :). Npr TRX ili nešto slično ti je znatno bolja investicija od klupe, a zauzima i manje mjesta, jedino ti trebaju 2 kuke u stropu, a možeš raditi neusporedivo veći broj korisnijih vježbi nego na bilo kakvoj superklupi, naravno osim ako želiš na powerlifting, a sumnjam da ti je to cilj. I što si već rekla, hasfit i f... blender imaju zgodnih videa, pa možeš birati što ti odgovara i ne izmišljati toplu vodu. Sretno i kreni.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 19:20

Meni old school znači gym koji iste sprave ima 20 god. i totalno opuštena ekipa u običnim, bijelim majicama sa logom leda, coca-cole, jadrolinije itd LOL


-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 20:08
Da, slažem sa Gym girl, old school je cool ekipa u majicama Jadrolinije
Ma nisam pobornik sprava, tako da bilo kakve varijante slobodnih težina, trake elastične ili TRX ili što već... Toga nije bilo kad sam ja bila mlada pa moram usvojiti nove ideje...
Hvala Iver na komentaru, svaki je i više nego dobrodošao i da, to mi je jako bitno. Ne uništavati rame jer me zna bolit, ni plivanje više ne dolazi u obzir


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 21:08

Pa jelda LOL Ono kad totalno neopterećeno dođeš na trening, kako si obučen i kako izgledaš Big smile Koiko dižeš il ne dižeš...

Sjećam se jedne scene kad su na trening došli cura i dečko, prvi put, a cura u kratkom topiću - to se kod nas još tada nije vidjelo LOL Na kraju je curi bilo bed ( i hladno) pa je išla stavit majicu LOL 

Uglavnom, ja nekako uvijek volim iverove savjete pustiti ispred, u vezi svega, a najviše u vezi treninga, upravo zato što sam svjesna toga koliko još trebam učit u tom području. No, usprkos tome nekako ne volim baš bit selektivna pa nešto stavljat na stranu isključivo ovog ili onog, pa tako ne znam baš da li bih mogla klupicu namjeniti samo powerliftingu :) Može poslužiti za više vježbi, i iako definitivno nije neophodna što se kućnog treninga tiče, smatram da ne može ni smetati.

Ali da je dovoljno složiti neki  dobar trening samo s bučicama i ovako par dodatnih rekvizita, bez ikakvih sprava i klupica....aaapsolutno...



-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 22:49
jooooj imala sam ja frendicu koja je dolazila u teretanu u Calvin Klein majici i vježbala kao krepana riba sve u strahu da ne oznoji majicu LOLLOLLOLLOL 
ne volim to foliranje, i još kad dođe našminkana u teretanu, a ljeto, s mene znoj cijedi a ona maše onim bućicama od 1kg i viče kako se ne želi nabildati   Censored zato i dan danas preferiram trenirati solo
ali, slušam savjete iskusnih... nema veze to s godinama. Netko sad u 50-im ne bi uvažio savjet nekog ko ima npr. 20ak godina manje, ali ako Iver ima puno više iskustva, ja ću drage volje poslušati Smile


Posted By: iver
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 23:28
Gymka, jasno mi je dobro koliko se vježbi može raditi sa kosom klupom, ali zaista za skoro sve postoji bolja varijanta za prosječnog čovjeka-vježbača a i sportaša, osim kao što rekoh powerliftera... Prije par godina sam se na jednom predavanju prepirao sa sveučilišnim profesorom koji je tvrdio da je i bench press jedan od 10 najfunkcionalnijih vježbi, što je besmislica, naprosto potisak ležeći na ledjima ne možemo usporedjivati sa stojećim potiskom na cable machine ili sličnom, pa još iz raznih kutova i rotacije tijela, iz iskoraka, planka, itd... Osim toga je kod vježbanja izuzetno bitna i neurologija, slijed i brzina uključivanja motornih jedinica. Ako je nekom baš stalo, nemam ništa protiv neka radi, nijedna vježba nije beskorisna, pitanje je samo ima li bolje, to je moja verzija isključivosti... Ista stvar sa neurologijom, kad na seminaru za fizioterapeute predavač tvrdi da je statički plank najbolja vježba za ojačati core( jer pola svijeta to prepisuje), što je totalni idiotizam, jer i da možeš raditi plank sa 100kg na ledjima, to ama baš ništa ne znači hoće li se ti mišići uključiti pri nekom naglom pokretu, i kojom brzinom će se uključiti. Što isto ne znači da mislim kako je plank loša vježba. I sam sam svojevremeno pao na to, dok mi se nije razbistrilo malo... No bar me više ne zovu na glupa predavanja... Za razliku od mnogih, ja nemam ništa ni protiv raznih sprava i "mašina" ali treba znati kako ih ukomponirati u trening. Ako vam je old school termin romantike, to je ok, uživajte, mene smetaju prevaranti koji preko neta šire svoju reklamnu kampanju da varaju naivce i prodaju im nešto. Jedino što mi se dopalo od toga je bilo kad je Zach Even Esh ( kojeg isto ne cijenim previše, ali bar je simpatičan ) stavio video treninga od poljske dizačke reprezentacije od prije 50-60 godina, to je zaista bio pravi old school dizački trening...
Elli, stariji sam cca 15 godina od tebe, i ako su te spravice postojale u mojem djetinjstvu, mada u nešto primitivnijem obliku, postojale su i u tvojoj mladosti vjeruj mi :) Umjesto TRXa smo imali gimnastičke ringove sa kopčama kojima se visina mogla brzo podešavati, a postojala je i verzija gdje su drveni ringovi bili ne iz drva nego debelog užeta, pa nije gulio noge kad smo se vješali... Nije bilo power banda, ali je postojalo gumeno uže, itd...Ali u klasične gymove to nisu stavljali, kad toga nije bilo u Muscle and Fitness mjesečnicima i pisanju Joe Weidera i sličnih, a i većina trenera su bili skromnog znanja ili bodibilderi pa su se i radile samo takve vježbe. Da su treneri bili pametniji, nitko se ne bi obogatio na eksploziji funkcionalnog treninga, a ni crossfit nije ništa novo, takav trening postoji par tisuća godina, samo bez novog marketinškog pakiranja. Recimo i švedske ljestve sa raznim dodacima i medicinska lopta mogu biti veoma koristan alat, stanu u mnoge stanove, a skoro ih nitko nikad ne spominje...
Elli, u vezi tvoje posljednje rečenice, ima tu nešto. Statistike u zadnje vrijeme pokazuju da ima znatno više sredovječnih i starijih potencijalnih klijenata koji su voljni platiti trenera, pa se razvila totalno novo usmjerenje u fitness industriji. Osobno sam isprobao više takvih metoda i trenera u raznim zemljama ( radoznale sam prirode a i mogu si to dopustiti), i nema šanse da netko sa 25 godina zna odlično što je potrebno nekom od 50, naprosto on nikad nije bio u mojoj koži i ne razumije, a to što je teoretski naučio što se sve u nekim godinama mijenja, to još ne znači da i osjeća i razumije. Pozdrav, na moju žalost imam previše raznog posla, pa moram učiti hrpu stvari koje nemaju veze ni sa mojom profesijom ni sa interesima.


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 28 Lipanj 2018 at 23:51

Ovih 596 postova vrijedi ko 10 596 Smile

Trenutno su mi oči na pol koplja pa ću ovako na prvu reći da se slažem, prekasno mi je za ulaženje u dubine, samo bih jedno htjela napomenut pa me eto ispravi ako griješim ...

Da, itekako se slažem da ima boljih metoda ali tu opet moramo uzeti u obzir što je netko uopće voljan raditi. Pa ako će netko npr. rađe odraditi bench na klupi jer je malo ljeniji (ili bilo što drugo) angažirati se oko nečeg drugog, i to je jedini način na koji će odraditi prvenstveno prsa - onda je upravo to bolji način za tu osobu šta god mi mislili o tome teoretski :) Bar da se uopće pokrene...

Opet, u kontekstu naše Elle vjerujem da to nije slučaj tako da prijedlog stoji ali kažem, onako generalno....






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: Gym_girl
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 08:45
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:

jooooj imala sam ja frendicu koja je dolazila u teretanu u Calvin Klein majici i vježbala kao krepana riba sve u strahu da ne oznoji majicu LOLLOLLOLLOL 
ne volim to foliranje, i još kad dođe našminkana u teretanu, a ljeto, s mene znoj cijedi a ona maše onim bućicama od 1kg i viče kako se ne želi nabildati   


A moram se malo osvrnuti na ovo, čisto radi autentičnosti Ma mene zapravo ne dira previše ni ta roba ni šminka niti ikoga procjenjujem prema tome, i iako volim jedan opušteniji pristup ne bih htjela da se nešto krivo shvati. I ja sam sama puno puta znala trenirati našminkana jer sam ili dolazila s posla ili išla nekud poslije, ili sam jednostavno htjela biti našminkana , zapravo je rijetko da nisam. I nemam nikakve predrasude prema onima koje to rade, niti koje treniraju u topićima niti brendiranim majicama i tajicama (skupljam i ja svoju kolekciju ) , a niti onima koje misle da će se nabildati od većih težina - većinom se taj strah razbije informacijama i vlastitim primjerom. Mada su nekima i moje ruke nekad bile too much :) Ali to je sad stvar ukusa...






-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 29 Lipanj 2018 at 09:43
Recimo da je u ono vrijeme mene smetalo neko prenemaganje a ne nečije oblačenje ili šminka. Sad me ne smeta ništa.

Iver, na mjestima gdje sam ja vježbala nije bilo takvih "sprava" samo klasične klupice, gvozdeni tegovi, mašine itd. U godinama moje odsutnosti došlo je svega van, privatnih trenera sa cijenama boli glava, online vođenje treninga, pa crossfit, bodypump itd
I slično a sad sam došla ovdje da potražim savjete da popravim svoj izgled, da skinem par kila, da ojačam donji dio leđa, ne da idem na dijetu nego da se počnem zdravo hraniti. I nemam nikakav rok, do ljeta, do Božica, ne... Nek jednostavno to postane moj stil života.
Spomenuh klupicu ali sam uvidjela da je bolje okrenuti se slobodnim težinama i raznim varijantama vježbi


Posted By: EllaRi
Date Posted: 11 Sijecanj 2019 at 10:17
Dragi ljudovi, svima na ovom topicu a i cijelom forumu svako dobro u novoj godini. Eto mene opet. U međuvremenu se štošta izdogađalo. Za privatan pregled štitnjače i za endokrinologa još se dvoumim, skupljam info i novce :) a što se tiče mene osobno, zdravstvenih i tjelesnih problema, tu sam došla do nekih odgovora, naime u rujnu 2018. Izostala mi je menga, nalaz spolnih hormona je totalna zbrka, testosteron niži od donje granice, ostalo kud koji mili moji. Samim trokiranjem mojih jajnika nestale su nesanice, noćne šetnje do frižidera i pretjerana želja za slatkim. Moj apetit se skroz promjenio. Prelazim na vegetarijansku prehranu, nisam gladna, neke kile su pale same od sebe.
E sad... Gdje i kako dobiti savjet za treniranje, koje vježbe ili koja teretana, a da to nije trener/trenerica od 25g i klasične mašine. Jer definitnvno mislim da netko mlad ne može razumijeti tijelo žene u predmenopauzi.
I kako unormaliti testosteron????
Hvala...


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 23 Sijecanj 2019 at 14:31

Nisam išla za ovim postom, sorry Embarrassed Ella, za početak ja ne bih isključivala 20-ogodišnjake iz te priče jer s obzirom na važnost treninga u toj nekoj srednjoj dobi (tu brojim i one od 50, ja planiram živit do 100 LOL), bolje nam je svima da se dobro obučimo za tu populaciju Smile Smatram da ima puno mladih i dobrih trenera, koji ne moraju proći isto što i njihovi klijenti da bi ih razumijeli. Moraju samo znati što trebaju raditi, poznavati funkcioniranje tijela i metodike treninga, imati razumijevanja i feeling za ljude..... Ovako izbiješ i mlade i muškarce, a time gubiš dosta Wink

Pa ako si još tu javi se!








-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 23 Sijecanj 2019 at 14:44
Tu sam. Uvijek :)
Oh pa je ne želim isključiti mlade i muškarce. A ne, dapače :) nemam ništa protiv. Ok, možda sam malo predrastična. Teška je ova faza, a doktori uglavnom kažu ah tako vam je to, to je normalno. Znam da je, ali ono, izađeš iz ordinacije baciš se na google i to je to. Pa nemrem sama sebi biti i doktor i trener i itd... :D


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 24 Sijecanj 2019 at 09:30

A sve mi je jasno, taj uglavnom šuplji doktorski angažman smo pretresle na početku ovog topica Smile

Koliko kg imaš sada Ella? I kako ide spavanje zadnje vrijeme?

I dalje tražiš neki tip grupnih treninga ili?





-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: EllaRi
Date Posted: 24 Sijecanj 2019 at 10:56
Zadnje vaganje 71.9kg tu brojku nisam vidjela godinama!
Spavanje kako kada, ovisi o stresu i punom mjesecu to je stvarno tragikomedija , ali većinom dobro spavam
Ne, trebam individualne treninge, kad meni odgovara, ujutro popodne kako kad



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk