Print Page | Close Window

Stagnacija u napretku - razlozi?

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Početnici
Forum Name: Kako smršaviti
Forum Description: Sva početnicka pitanja o mršavljenju i definiciji.
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=10915
Printed Date: 07 Lipanj 2024 at 14:10
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Stagnacija u napretku - razlozi?
Posted By: Metvica!
Subject: Stagnacija u napretku - razlozi?
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 11:44
Pozdrav svima!:)

Vec 4 mjeseca citam ovaj forum i sad po prvi put pisem. Znam da je bilo dosta postova na ovu temu ali zanima me vase misljenje i o mojoj situaciji.

Visoka sam 180cm, imam 29 godina i oduvijek sam bila sportski tip i pazila na prehranu. Zadnjih par godina zbog posla sam se zapustila i to je rezultiralo s nakupljenih 83 kilograma sto na moju visinu nije bilo toliko primjetno ali dovoljno da se zapitam kamo to vodi.

Odlucila sam poci na dijetu prije 4 mjeseca i kao svaki pocetnik srezala sam kalorijski unos na 1200 kcal dnevno. Tako sam vec u kratkom periodu izgubila 3 kila.
Citajuci ovaj forum, shvatila sam da je puno bolji pristup povecati kalorijski unos i ubaciti vjezbanje. Tako sam pocela unositi 1600 kcal dnevno i vjezbati 3 puta tjedno (uglavnom cardio kod kuce po 45 min, uz videe s youtubea).
Rezultati su bili vidljivi i ubrzo sam dosla na 77 kg.
Daljnjim informiranjem zakljucila sam da bi bilo pametno ubaciti i treninge snage, pa sam se opremila girjom i bucicama, i pocela vjezbati 6 puta tjedno (3 puta snaga i 3 puta cardio). Izracunala sam svoj BMR i TDEE, i prema tome ispada da mi je TDEE oko 2200 kcal.

Moj cilj je od pocetka bio definicija, doci na nekih 72 kg (koliko sam imala kad sam sebi najbolje izgledala) i imati lijepo zategnuto i oblikovano tijelo. Navukla sam se na vjezbanje i povecala unos na 1800 kcal, te toliko trenutno unosim. Prijatelj koji se bavi fitnessom izradio mi je program vjezbanja snage i promjene su vidljive, naziru se trbusni, ruke i noge su puno zategnutije. Vjezbam cijelo tijelo, prsa, ruke, leda, noge i trbusne. Ne bojim se dobiti misice kao vecina mojih prijateljica, dapace smatram to privlacnim, iako sam svjesna da je to itekako tesko :)

Sto se tice prehrane, prema svemu procitanom mislim da tu ne grijesim. Oduvijek sam jela 5-6 obroka dnevno. Dorucak je uvijek isti vec godinama, zobena s malo meda, cimetom, lanom i kava bez secera. Za meduobrok pojedem jedan komad voca i jogurt ili zrnati sir. Rucak se sastoji od jaja, obavezno dosta povrca kuhanog na pari, ili zitarica (kvinoja, heljda, jecam). Jedem cesto slanutak, lecu, grah i slicno. Za popodnevnu uzinu (koja je uglavnom iza treninga) uzmem mjericu wheya i ako je bio trening snage dodam i mjericu grozdanog secera. Vecera je slicna rucku, s tim da se trudim unositi manje UH. Prije spavanja popijem mjericu wheya s jogurtom, i zlicicom maslaca od kikirikija (inace preukusna kombinacija :)). Ne prelazim 1800 kcal, ne jedem nista nezdravo, gazirano i slicno. Unosim barem 2gr proteina po kg tjelesne mase, sto mi je bio problem jer godinama sam vegeterijanka pa zato to nadokandim wheyem.

Toliko sam toga napisala a nisam ni dosla do problema.. Pitanje je vezano za kilazu, vec 4 tjedna vrtim se oko 75-76 kg. Prema mojem proracunu u deficitu sam od 400 kcal, treniram 6 puta tjedno, svaki dan setam psa po barem 1h, trudim se biti sto aktivnija, ali brojka na vagi se ne mice.. Kao ni opsezi tijela. Zanima me vase misljenje koji je razlog tome, radim li nesto krivo ili je normalno da nakon nekog vremena dode do stagnacije? Trebam li sto promjeniti u rezimu vjezbanja ili u prehrani?
Nemam neke rokove, tipa do ljeta ili slicno, vec planiram ovakav nacin zivota usvojiti za stalno jer se super osjecam, ali svejedno mi nije jasno zasto ne napredujem te bih htjela to promijeniti.

Svaki savjet je dobrodosao i unaprijed hvala :)




Replies:
Posted By: CeLe111
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 12:28
Hey,

odlican post. Vidi se da nisi pocetnica...

Ono na sto bih ja htio skrenuti pozornost ovdje jest na unos bjelancevina,
i da ti osnova svakog obroka treba da bude upravo protein.
Kazes da gledas da ti je unos 2x po kg tezine, ali ja u navedenom meniu ne mogu razlucit gdje tocno navuces 150/160gr proteina?
Uz dovoljan unos proteina, ja gledam da su mi i masti uvijek na nekom pristojnom nivou, a onda ovisno o periodu godine, i u skladu sa ciljevima, unos ugljikohidrata a time i kalorija, oscilira...

Znas li kakav ti je raspored makronutrijenata u tih 1800kcal.
Jednostavnim mjenjanjem odnosa istih, vrlo vjerojatno da i ostanes na tih 1800kcal, mogla bi dalje napredovat u zeljenom smjeru.

Proracuni, internet kalkulatori itd. u velikom postotku zapravo padaju u vodu, jer potrebe dvaju na oko ista tijela mogu biti potpuno drukcije... jednostavno je previse faktora da bi se takve racunice uzimale u obzir. Tako da je vodenje, "vlastitim" osjecajem i korigiranjem, uvijek najispravnije.

S druge strane, sasvim je normlano da dolazi do "platoa", kakav god nas pristup dijeti ili vjezbanju bio, tijelo trazi promjene. Nekom prije, nekom kasnije... U tom slucaju uvijek je dobro imati, sljedeceg asa u rukavu. Tu velika vecina ljudi sa jako niskim unosom kcal, i ekstremnim potezima u startu, zapravo gubi bitku i desava se klasicni yo-yo efekt, i binge eating, jednostavno iz razloga sto je kcal unos vec bio toliko nisko, da nize nije mogao ici.

Ugl. malo sam oduljio, ali ono sto me zanima je kako sam rekao, tvoj odnos makrosa u tom unosu kcal.?
Vjerujem da se tu da odradit pokoja korisna izmjena. =)



-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: Metvica!
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 13:02
Hvala na odgovoru :)

Sto se tice unosa, sve vazem i upisujem u aplikaciju na mobu (S Health),bas kako bi mogla pratiti unos makronutrijenata. Izvor proteina osim wheya su kod mene jaja, zrnati i posni sir (oko 200gr dnevno), mahunarke, zitarice poput kvinoje, ponekad tofu i slicno. Izvor masti su mljecni proizvodi i orasasti plodovi (kikiriki, indijski i brazilski orascici). Dnevno tako unesem oko 200 gr UH, 50 gr masti i oko 150 gr proteina, ponekad to varira ali uglavnom se vrtim oko tih brojki.

Ne bih htjela smanjivati unos i ici ispod 1800 kcal jer mi je primarno vjezbati i osjecati se dobro, sto je trenutno slucaj. Vaga mi je samo orijentir i pretpostavljam da je doslo do te normalne stagnacije.

Dok sam radila samo cardio vjezbe, napredak je bio vise uocljiv, te sam vjezbala ujutro odmah nakon budenja. Sad sam zbog vjezbi snage smanjila intenzitet cardia kao i broj dana, pa osjecam da je mozda u tome kvaka. Recimo ako u ponedjeljak odradim jaci trening snage u utorak odradim manje intenzivan cardio (cca 30min) jer vidim da sam umorna i da mi je tesko dati 100%.

Ali, osjecam se snaznije i vidim da su misici zategnutiji (pogotovo ruke koje su bile ko žele prije) pa ne zelim odustati od treninga snage. Jedan od savjeta koji sam dobila, a zanima me i vase misljenje, je da se posvetim samo snazi, povecam intenzitit vjezbi ali i kalorijski unos a onda nakon par mjeseci takvog rezima da krenem s definicijom, samo cardio i kalorijski deficit, i da je tako ispravno..E sad, kao pocetnici i zeni koja je mukotrpno izgubila kila nije lako progutati cinjenicu da opet dobijem kila pa da se rezem, iako mi je jasna logika takvog pristupa :)


Posted By: CeLe111
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 13:14
ja bih u ovoj kombinaciji podigao unos masti na 1gr/kg. 
i za istu vrijednost kcal spustio unos ugh.
ili pokusao rotaciju ugljica 200/150/100gr. 
Kako god, ovo je poprilicno visok unos ugljica za 'djevojku'.  =)

Sto se tice savjeta oko vjezbanja snage, ja sam uvijek za progresiju u treningu sa opterecenjem ispred kardija.
I isto tako misljenja sam da se uz isti puno lakse i brze 'prze' nezeljeni kilogrami...
Em je sama potrosnja uglavnom veca nego kada izvodimo kardio vjezbe,
em dugorocno gledano aktivni misic, vec misic, veca misicna masa, znaci potrebu za vise energije, vise kalorija, vise hrane... vise hrane, vise misica, manje sala... =)
Tako da da, visezglobe (compoundi) pravilne i teske vjezbe, te progresija na istima, uz naravno dobru prehranu, misilm da su najbolja formula za postic rezultate koje navodis. Tim vise ako se ne bojis "misica" haha. :D

Pozz


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: Metvica!
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 13:39
Hvala na odgovoru, svakako cu poraditi na jelovniku, smanjiti UH.
To ce biti izazov s obzirom da ne jedem meso, ali smislit cu nesto.
S povecanjem unosa masti na 1gr/kg, ostalo bi mi (da zadrzim unos od 1800kcal) nekih 130gr UH dnevno. Pokusat cu tako.

Ostajem pri treninzima snage, ionako su mi drazi :) glavni cilj mi je osjecati se dobro i snazno, i izgledati donekle tako, a vaga je trenutno sekundarna. Nekako vjerujem da je ta stagnacija samo privremena, i da je treba samo progurati, kao neka namjerna zavjera tijela da me natjera da odustanem. Malo jest frustrirajuce, ali nastavljam istim tempom pa cemo vidjeti :)
Hvala jos jednom na savjetu!


Posted By: Warrior98
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 15:14
Ako brojiš kalorije,probaj s cikliranjem kalorijskog unosa i možda s cikliranjem UH kao što je CeLe napisao.
Stagnacija može biti zbog zadržavanja vode jer UH jednostavno zadržavaju neku količinu vode + kod žena je škakljivije nego kod muških zbog menstrualnog ciklusa...ne mislim sad ulaziti u tvoju privatnost ni na koji način,samo kažem da su hormoni malo jači pred i tokom ciklusa,nakon toga ide lakše :) žene prirodno levitiraju ka ugljikohidratima i onda kad naprave "SWITCH" na proteine + masti i rad s otporom,odnosno utezi,kalistenika i to,dogode se čuda...
Muškarci lakše gube salo jer su žene evolucijski predispozirane za taloženje sala kod nižeg kalorijskog unosa čisto iz razloga koji omogućuju trudnoću i uspješno rođenje dijeteta...što više energije imaš pohranjene na sebi,pogotovo u području bedara,veća je mogućnost da ćete ti i dijete preživjeti u slučaju nedostatka hrane...da,tu vas je priroda zakinula,jer povećana akumulacija sala nam ne treba u današnjem suvremenom svijetu. Samo nastavi s treningom i malo promiješaj kalorijski unos i trebalo bi biti super sve...sretno!


-------------
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."


Posted By: CeLe111
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 16:26
Originally posted by Metvica! Metvica! wrote:

Hvala na odgovoru, svakako cu poraditi na jelovniku, smanjiti UH. 
To ce biti izazov s obzirom da ne jedem meso, ali smislit cu nesto.
S povecanjem unosa masti na 1gr/kg, ostalo bi mi (da zadrzim unos od 1800kcal) nekih 130gr UH dnevno. Pokusat cu tako.

Ostajem pri treninzima snage, ionako su mi drazi :) glavni cilj mi je osjecati se dobro i snazno, i izgledati donekle tako, a vaga je trenutno sekundarna. Nekako vjerujem da je ta stagnacija samo privremena, i da je treba samo progurati, kao neka namjerna zavjera tijela da me natjera da odustanem. Malo jest frustrirajuce, ali nastavljam istim tempom pa cemo vidjeti :) 
Hvala jos jednom na savjetu!

Da, istina da si limitirana u ishrani, ali nista nije ne izvedivo. 
"Manjak" ugh uvijek moze dopunit koja zelenjava u obroku u nesto vecem volumenu nego inace,
tako da uspijes zavarat zeludac popunjenoscu, ali i tijelo sa nesto nizim unosom kcal.
Ja vjerujem da bi spustanje masti, i igranje sa rotacijom kako sam napisao, a da tjedni prosjek kcal ostane isti,
napravilo oke posao.

Sve ostalo sto je rekao Warrior slazem se. =)

I jos jedna stvar koju treba uzet u obzir, tim vise ako treniras kako treniras.
Da sama brojka na vagi cesto zna zavarat, cinjenica da je moguce dobijat misicnu masu i lagano gubiti na podkoznom masnom tkivu, uopce nije iskljucena.
To u konacnici moze vodit upravo tome, stagnaciji na vagi.
Iz tog razloga, ja uvijek volim pratit struk/kilazu da imam uvid u zbivanje.
I naravno s vremena na vrijeme i ostale dijelove tijela.




-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: Metvica!
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 17:53
Hvala na odgovorima, svakako cu se fokusirat na unos manje UH..

Dosta sam citala o povezanosti men. ciklusa i kilaze, i sama sam svjedocila cak razlici od 2 kila u par dana, iako nisam mogla vjerovati da je tako drasticna oscilacija.

Sto se tice gubitka masti i dobijanja misicne mase to me dosta zbunjivalo. Naletila sam na dosta misljenja da je to u principu jako rijetko ako ne i nemoguce, jer da se samo u kal.suficitu moze dobiti misicna masa. Kako god bilo, ja zbilja vidim promjene na tijelu, ali i u snazi, kondiciji i opcenito osjecaju koji me prati cijeli dan otkako sam pocela vjezbati :)

Jos jedna stvar, u mom slucaju prehrane i s obzirom da mi je zadnji obrok uvijek whey, mislite li da bi bilo bolje zamijeniti ga kazeinom? Ima li to smisla, ili je whey sasvim ok?


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 18:04
Nema potrebe smanjivati uh, iskreno ne razumijem ljude koji kažu smanjite uh nemojte ih jesti, tu ne deblja niti ugljikohidrat niti mast nego suficit i nema potrebe za smanjivanjem ili izbacivanjem nekog makrosa, tijelo se s vremena na vrijeme navikne i treba ga iznenađivati stalno s nečim novim. Za dalje u box se javi


Posted By: CeLe111
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:00
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Nema potrebe smanjivati uh, iskreno ne razumijem ljude koji kažu smanjite uh nemojte ih jesti, tu ne deblja niti ugljikohidrat niti mast nego suficit i nema potrebe za smanjivanjem ili izbacivanjem nekog makrosa, tijelo se s vremena na vrijeme navikne i treba ga iznenađivati stalno s nečim novim. Za dalje u box se javi

Ne znam jel tema fulana?

Najlakse je reducirat kcal unos manipulacijom ugljenih hidrata u gore navedenom slucaju, jer ih ima poprilicno.

Sto se smanjuje ako ne ugh (opet u gore navedenoj situaciji)? Ne jedenje uh nitko nije uopce naveo.

Tko je spominjao izbacivanje ijednog makrosa i bilo kakvo debljanje?

Slazem se da se tijelo posjeduje tendeciju adaptacije! 
Iznenadivat cemo ga tocno sa cime ako: A - ne diramo kcal unos, B - ne diramo unos makronutrijenata? 
Javljanjem u inbox? Smile



-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:05
Pod A: Ja ne objašnjavam tebi Pod B:Radim kao trenerica i znam svoj posao i u box-u ću s njom dogovoriti ostatak i fino će doći do završne faze
Pitanja imaš možda?


Posted By: davor23
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:27
Ovdje sirimo svoje znanje i savjete.. oni koji sve svode na inbox su osobe koje naplacuju svoje znanje... sto postujem, ali to ne trazimo ovdje..

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:29
Ne naplaćujem ja ovdje, meni se plaća posao u teretani i naplaćujem jedino te privatne treninge u teretani, ali na društvenim mrežama, ja radim sve besplatno i programe prehrane i treninga


Posted By: davor23
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:29
Originally posted by Metvica! Metvica! wrote:

Pozdrav svima!:)

Vec 4 mjeseca citam ovaj forum i sad po prvi put pisem. Znam da je bilo dosta postova na ovu temu ali zanima me vase misljenje i o mojoj situaciji.

Visoka sam 180cm, imam 29 godina i oduvijek sam bila sportski tip i pazila na prehranu. Zadnjih par godina zbog posla sam se zapustila i to je rezultiralo s nakupljenih 83 kilograma sto na moju visinu nije bilo toliko primjetno ali dovoljno da se zapitam kamo to vodi.

Odlucila sam poci na dijetu prije 4 mjeseca i kao svaki pocetnik srezala sam kalorijski unos na 1200 kcal dnevno. Tako sam vec u kratkom periodu izgubila 3 kila.
Citajuci ovaj forum, shvatila sam da je puno bolji pristup povecati kalorijski unos i ubaciti vjezbanje. Tako sam pocela unositi 1600 kcal dnevno i vjezbati 3 puta tjedno (uglavnom cardio kod kuce po 45 min, uz videe s youtubea).
Rezultati su bili vidljivi i ubrzo sam dosla na 77 kg.
Daljnjim informiranjem zakljucila sam da bi bilo pametno ubaciti i treninge snage, pa sam se opremila girjom i bucicama, i pocela vjezbati 6 puta tjedno (3 puta snaga i 3 puta cardio). Izracunala sam svoj BMR i TDEE, i prema tome ispada da mi je TDEE oko 2200 kcal.

Moj cilj je od pocetka bio definicija, doci na nekih 72 kg (koliko sam imala kad sam sebi najbolje izgledala) i imati lijepo zategnuto i oblikovano tijelo. Navukla sam se na vjezbanje i povecala unos na 1800 kcal, te toliko trenutno unosim. Prijatelj koji se bavi fitnessom izradio mi je program vjezbanja snage i promjene su vidljive, naziru se trbusni, ruke i noge su puno zategnutije. Vjezbam cijelo tijelo, prsa, ruke, leda, noge i trbusne. Ne bojim se dobiti misice kao vecina mojih prijateljica, dapace smatram to privlacnim, iako sam svjesna da je to itekako tesko :)

Sto se tice prehrane, prema svemu procitanom mislim da tu ne grijesim. Oduvijek sam jela 5-6 obroka dnevno. Dorucak je uvijek isti vec godinama, zobena s malo meda, cimetom, lanom i kava bez secera. Za meduobrok pojedem jedan komad voca i jogurt ili zrnati sir. Rucak se sastoji od jaja, obavezno dosta povrca kuhanog na pari, ili zitarica (kvinoja, heljda, jecam). Jedem cesto slanutak, lecu, grah i slicno. Za popodnevnu uzinu (koja je uglavnom iza treninga) uzmem mjericu wheya i ako je bio trening snage dodam i mjericu grozdanog secera. Vecera je slicna rucku, s tim da se trudim unositi manje UH. Prije spavanja popijem mjericu wheya s jogurtom, i zlicicom maslaca od kikirikija (inace preukusna kombinacija :)). Ne prelazim 1800 kcal, ne jedem nista nezdravo, gazirano i slicno. Unosim barem 2gr proteina po kg tjelesne mase, sto mi je bio problem jer godinama sam vegeterijanka pa zato to nadokandim wheyem.

Toliko sam toga napisala a nisam ni dosla do problema.. Pitanje je vezano za kilazu, vec 4 tjedna vrtim se oko 75-76 kg. Prema mojem proracunu u deficitu sam od 400 kcal, treniram 6 puta tjedno, svaki dan setam psa po barem 1h, trudim se biti sto aktivnija, ali brojka na vagi se ne mice.. Kao ni opsezi tijela. Zanima me vase misljenje koji je razlog tome, radim li nesto krivo ili je normalno da nakon nekog vremena dode do stagnacije? Trebam li sto promjeniti u rezimu vjezbanja ili u prehrani?
Nemam neke rokove, tipa do ljeta ili slicno, vec planiram ovakav nacin zivota usvojiti za stalno jer se super osjecam, ali svejedno mi nije jasno zasto ne napredujem te bih htjela to promijeniti.

Svaki savjet je dobrodosao i unaprijed hvala :)



Unosis premalo proteina! Vocka nikad nije bila medjuobrok.. medjuobrok je isto sto i obrok, znaci ili proteini i masti ili proteini i ugljikohidrati :)

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: davor23
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:30
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Ne naplaćujem ja ovdje, meni se plaća posao u teretani i naplaćujem jedino te privatne treninge u teretani, ali na društvenim mrežama, ja radim sve besplatno i programe prehrane i treninga


Tim bolje!! Objavi to ovdje i pomoci ces mozda mnogima ;)

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:37
Sve radim preko maila, ali su mi rekli da se ovdje ne smijem kao reklamkirati i zato im napišem u box pa im tamo dam mail, ako znaš nekoga kome treba pomoć a nema para slobodno im daj mail [email protected] bilo koje doba dana i noći


Posted By: davor23
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:45
Nitko se ne reklamira ako nekome napise savjete glede prehrane ili programa.. brdo trenera je proslo ovdje i dijelilo savjete javno

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:47
naravno


Posted By: davor23
Date Posted: 28 Travanj 2017 at 20:48
Tako da cemo i dalje Metvici pokusati pomoci unutar ove teme, pa mozda time pomognemo i nekom drugom :)

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: Metvica!
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 12:44
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by Metvica! Metvica! wrote:

Pozdrav svima!:)

Vec 4 mjeseca citam ovaj forum i sad po prvi put pisem. Znam da je bilo dosta postova na ovu temu ali zanima me vase misljenje i o mojoj situaciji.

Visoka sam 180cm, imam 29 godina i oduvijek sam bila sportski tip i pazila na prehranu. Zadnjih par godina zbog posla sam se zapustila i to je rezultiralo s nakupljenih 83 kilograma sto na moju visinu nije bilo toliko primjetno ali dovoljno da se zapitam kamo to vodi.

Odlucila sam poci na dijetu prije 4 mjeseca i kao svaki pocetnik srezala sam kalorijski unos na 1200 kcal dnevno. Tako sam vec u kratkom periodu izgubila 3 kila.
Citajuci ovaj forum, shvatila sam da je puno bolji pristup povecati kalorijski unos i ubaciti vjezbanje. Tako sam pocela unositi 1600 kcal dnevno i vjezbati 3 puta tjedno (uglavnom cardio kod kuce po 45 min, uz videe s youtubea).
Rezultati su bili vidljivi i ubrzo sam dosla na 77 kg.
Daljnjim informiranjem zakljucila sam da bi bilo pametno ubaciti i treninge snage, pa sam se opremila girjom i bucicama, i pocela vjezbati 6 puta tjedno (3 puta snaga i 3 puta cardio). Izracunala sam svoj BMR i TDEE, i prema tome ispada da mi je TDEE oko 2200 kcal.

Moj cilj je od pocetka bio definicija, doci na nekih 72 kg (koliko sam imala kad sam sebi najbolje izgledala) i imati lijepo zategnuto i oblikovano tijelo. Navukla sam se na vjezbanje i povecala unos na 1800 kcal, te toliko trenutno unosim. Prijatelj koji se bavi fitnessom izradio mi je program vjezbanja snage i promjene su vidljive, naziru se trbusni, ruke i noge su puno zategnutije. Vjezbam cijelo tijelo, prsa, ruke, leda, noge i trbusne. Ne bojim se dobiti misice kao vecina mojih prijateljica, dapace smatram to privlacnim, iako sam svjesna da je to itekako tesko :)

Sto se tice prehrane, prema svemu procitanom mislim da tu ne grijesim. Oduvijek sam jela 5-6 obroka dnevno. Dorucak je uvijek isti vec godinama, zobena s malo meda, cimetom, lanom i kava bez secera. Za meduobrok pojedem jedan komad voca i jogurt ili zrnati sir. Rucak se sastoji od jaja, obavezno dosta povrca kuhanog na pari, ili zitarica (kvinoja, heljda, jecam). Jedem cesto slanutak, lecu, grah i slicno. Za popodnevnu uzinu (koja je uglavnom iza treninga) uzmem mjericu wheya i ako je bio trening snage dodam i mjericu grozdanog secera. Vecera je slicna rucku, s tim da se trudim unositi manje UH. Prije spavanja popijem mjericu wheya s jogurtom, i zlicicom maslaca od kikirikija (inace preukusna kombinacija :)). Ne prelazim 1800 kcal, ne jedem nista nezdravo, gazirano i slicno. Unosim barem 2gr proteina po kg tjelesne mase, sto mi je bio problem jer godinama sam vegeterijanka pa zato to nadokandim wheyem.

Toliko sam toga napisala a nisam ni dosla do problema.. Pitanje je vezano za kilazu, vec 4 tjedna vrtim se oko 75-76 kg. Prema mojem proracunu u deficitu sam od 400 kcal, treniram 6 puta tjedno, svaki dan setam psa po barem 1h, trudim se biti sto aktivnija, ali brojka na vagi se ne mice.. Kao ni opsezi tijela. Zanima me vase misljenje koji je razlog tome, radim li nesto krivo ili je normalno da nakon nekog vremena dode do stagnacije? Trebam li sto promjeniti u rezimu vjezbanja ili u prehrani?
Nemam neke rokove, tipa do ljeta ili slicno, vec planiram ovakav nacin zivota usvojiti za stalno jer se super osjecam, ali svejedno mi nije jasno zasto ne napredujem te bih htjela to promijeniti.

Svaki savjet je dobrodosao i unaprijed hvala :)



Unosis premalo proteina! Vocka nikad nije bila medjuobrok.. medjuobrok je isto sto i obrok, znaci ili proteini i masti ili proteini i ugljikohidrati :)


Hvala na odgovoru. Sto se tice proteina unosim 2gr/kg i prema onome sto sam procitala to je dovoljno. Koliko bi po vama trebala unositi? S tim da to jedino mogu povisiti jos jednom mjericom wheya, da ne povecam unos UH, a time i sami kalorijski unos.


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 17:12
Hmm.. ne znam bas dal unosis 150-160g proteina.. u dorucku nemas proteina, ako je medjuobrok vocka opet si bez proteina..

Racunaj da unosis proteine kroz cijeli dan, da to bude oko 150g..

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 20:00
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Pod A: Ja ne objašnjavam tebi Pod B:Radim kao trenerica i znam svoj posao i u box-u ću s njom dogovoriti ostatak i fino će doći do završne faze
Pitanja imaš možda?

Imam, postavio ih u prethodnom postu i ni na jedno nisam dobio odgovor. :)
Forum je public i napravljen da javno diskutiramo, raspravljamo i savjetujemo jedni druge, zar ne?
Tvoj post direktno 'ispravlja/pobija' ono sto smo ja i clan Warrior prethodno pisali. 
Iz tog razloga postavio sam pitanja koja jesam jer mi navedene stavke u postu nisu jasne.


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 20:14
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Pod A: Ja ne objašnjavam tebi Pod B:Radim kao trenerica i znam svoj posao i u box-u ću s njom dogovoriti ostatak i fino će doći do završne faze
Pitanja imaš možda?

Imam, postavio ih u prethodnom postu i ni na jedno nisam dobio odgovor. :)
Forum je public i napravljen da javno diskutiramo, raspravljamo i savjetujemo jedni druge, zar ne?
Tvoj post direktno 'ispravlja/pobija' ono sto smo ja i clan Warrior prethodno pisali. 
Iz tog razloga postavio sam pitanja koja jesam jer mi navedene stavke u postu nisu jasne.




Evo odgovorit cu ti na onaj post, ja nisam niti rekla da ste vi rekli da treba izbaciti i to... Metabolizam se može šokirat na punoo drugih nacina i ne treba uopce smanjivati unos uh i nema potrebe, naravno da ce se trening s vremena na vrijeme mijenjati, ali ja nisam za to da se uh kao niti jedaan drugi makros smanjiju ili izbacuju


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 20:22
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Pod A: Ja ne objašnjavam tebi Pod B:Radim kao trenerica i znam svoj posao i u box-u ću s njom dogovoriti ostatak i fino će doći do završne faze
Pitanja imaš možda?

Imam, postavio ih u prethodnom postu i ni na jedno nisam dobio odgovor. :)
Forum je public i napravljen da javno diskutiramo, raspravljamo i savjetujemo jedni druge, zar ne?
Tvoj post direktno 'ispravlja/pobija' ono sto smo ja i clan Warrior prethodno pisali. 
Iz tog razloga postavio sam pitanja koja jesam jer mi navedene stavke u postu nisu jasne.



Evo odgovorit cu ti na onaj post, ja nisam niti rekla da ste vi rekli da treba izbaciti i to... Metabolizam se može šokirat na punoo drugih nacina i ne treba uopce smanjivati unos uh i nema potrebe, naravno da ce se trening s vremena na vrijeme mijenjati, ali ja nisam za to da se uh kao niti jedaan drugi makros smanjiju ili izbacuju

Brza si. :)
Oke, ako netko skida par kila, veoma moguce (ne dirati kcal)...
Ali ako netko skida 10/15/20kg. mislis da je moguce konstantno gubit kilograme bez smanjenja unosa kcal. od pocetka do kraja? Ako se u obzir uzme to da je doslo do stagnacije koja vec neko vrijeme traje?
Doduse, ono sto sam ja savjetovao gore je upravo to, izmjena omjera unosa makronutrijenta, a zadrzavanje kcal unosa odprilike jednako kao i do sada... Pa vidjeti sto ce se zbivat, a dalje od toga opet radit potrebne korekcije i izmjene.


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 20:26
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Pod A: Ja ne objašnjavam tebi Pod B:Radim kao trenerica i znam svoj posao i u box-u ću s njom dogovoriti ostatak i fino će doći do završne faze
Pitanja imaš možda?

Imam, postavio ih u prethodnom postu i ni na jedno nisam dobio odgovor. :)
Forum je public i napravljen da javno diskutiramo, raspravljamo i savjetujemo jedni druge, zar ne?
Tvoj post direktno 'ispravlja/pobija' ono sto smo ja i clan Warrior prethodno pisali. 
Iz tog razloga postavio sam pitanja koja jesam jer mi navedene stavke u postu nisu jasne.



Evo odgovorit cu ti na onaj post, ja nisam niti rekla da ste vi rekli da treba izbaciti i to... Metabolizam se može šokirat na punoo drugih nacina i ne treba uopce smanjivati unos uh i nema potrebe, naravno da ce se trening s vremena na vrijeme mijenjati, ali ja nisam za to da se uh kao niti jedaan drugi makros smanjiju ili izbacuju


Brza si. :)
Oke, ako netko skida par kila, veoma moguce (ne dirati kcal)...
Ali ako netko skida 10/15/20kg. mislis da je moguce konstantno gubit kilograme bez smanjenja unosa kcal. od pocetka do kraja? Ako se u obzir uzme to da je doslo do stagnacije koja vec neko vrijeme traje?
Doduse, ono sto sam ja savjetovao gore je upravo to, izmjena omjera unosa makronutrijenta, a zadrzavanje kcal unosa odprilike jednako kao i do sada... Pa vidjeti sto ce se zbivat, a dalje od toga opet radit potrebne korekcije i izmjene.


Slažem se ja s tobom. Naravno da dolazi do stangacije i treba poduzeti nešto, ali ja svojim lijentima nikad nisam rezala kcal, svatko ima svoj način i neću ja sad tebe učit tvoj posao, ali ja znam kako moj način funkcionira, a ono najbitnije mi je da su meni klijenti zadovoljni


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 21:52
jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)



-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 21:54
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Slazem se,

ali boldano moze biti samo subjektivno razmisljanje/zakljucak.
 



-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:13
Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:17
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim



ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga..
Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:18
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Slazem se,

ali boldano moze biti samo subjektivno razmisljanje/zakljucak.
 


to i jest moje subjektivno misljenje :)


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:21
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim

Kako onda ne diras kcal ni makrose? Smile
Ili punis tijelo sa extra kcal/makrosima, il radis dva tri dana post (smanjenje kcal/makrosa).


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:22
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim




ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga..
Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.


Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :)


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:24
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)



Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim


Kako onda ne diras kcal ni makrose? Smile
Ili punis tijelo sa extra kcal/makrosima, il radis dva tri dana post (smanjenje kcal/makrosa).


Onima koji imaju jos malo za skinuti s njima radim periodični post, a sa ovima koji još imaju 10-ak ili više kg za skinuti njima dam dan dva sa puno vise kcal od naviknutoga


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:25
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim




ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga..
Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.


Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :)



Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :))

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:27
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim




ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga..
Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.


Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :)




Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :))


Haha ja samo nebi da dode do neke svade, ti radis ovako, CaLe onako, ja pak skroz deseto


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:29
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim




ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga..
Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.


Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :)




Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :))


Haha ja samo nebi da dode do neke svade, ti radis ovako, CaLe onako, ja pak skroz deseto

zasto vidis nesto kao svadju ako normalno raspravljamo o programima prehrane? :))
Npr. ja volim sve testirati na sebi, pa da bi lakse mogao drugima dijeliti savjete.. svakako mogu reci da meni kao individui nikako ne pase "intermittent fasting".


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:33
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:


jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti...  jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje.
Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).

Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)


Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim




ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga..
Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.


Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :)




Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :))


Haha ja samo nebi da dode do neke svade, ti radis ovako, CaLe onako, ja pak skroz deseto


zasto vidis nesto kao svadju ako normalno raspravljamo o programima prehrane? :))
Npr. ja volim sve testirati na sebi, pa da bi lakse mogao drugima dijeliti savjete.. svakako mogu reci da meni kao individui nikako ne pase "intermittent fasting".


Imaš pravo da, najbolje je na sebi testirati. Ja znam da je meni najbolja balansirana prehrana,ja ne volim isto taj post, ali s vremena na vrijeme uzmem tjedan dana u kojem cu ga napraviti


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:34
Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:37
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti


Ja nikada nisam bila na keto ni lchf niti necu, niti to preporucam svojim klijentima, tesko je biti stalno u ketozi i potrebno je neko vrijeme vratiti polagano uh nazad


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:37
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti

uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:38
i btw, konacno se tipka na forumu kao nekad :D

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:41
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti


uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D


Potpuno se slažem s tobom, ljudi misle da ce preko noci doci do neke forme sto su vidjeli od npr Lazara Angelova i onda koriste programe kao on... A što se tiče takvog jednoznamenkastog postotka to mislim da i nije normalno, nije zdravo, pogotovo za žene i uvijek im to govorim, do 15% masnoce u tijelu je sve super


Posted By: davor23
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:42
Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti


uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D


Potpuno se slažem s tobom, ljudi misle da ce preko noci doci do neke forme sto su vidjeli od npr Lazara Angelova i onda koriste programe kao on... A što se tiče takvog jednoznamenkastog postotka to mislim da i nije normalno, nije zdravo, pogotovo za žene i uvijek im to govorim, do 15% masnoce u tijelu je sve super

Svaka cast Lazaru, ali ne moze se onako izgledat natural


-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:43
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by lucijaprsa12 lucijaprsa12 wrote:

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti


uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D


Potpuno se slažem s tobom, ljudi misle da ce preko noci doci do neke forme sto su vidjeli od npr Lazara Angelova i onda koriste programe kao on... A što se tiče takvog jednoznamenkastog postotka to mislim da i nije normalno, nije zdravo, pogotovo za žene i uvijek im to govorim, do 15% masnoce u tijelu je sve super


Svaka cast Lazaru, ali ne moze se onako izgledat natural


Pa sigurno da nije natural


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:44
Naravno, zato svatko pise u svoje ime... Smile
Moji klijenti su izmedu ostaloga bili i takmicari, koji upravo kako si naveo, definitivno iziskuju ekstremniji pristup. 
U pravilu, opis vise od pola ljudi s kojima radim i jest nekakav oblik 'ekstremnije' price, i zelja za 'absima', nizim bodifetom. 

Naravno da pristup prema klijentu koji ima bodifet 30% i zeli 'ravan' trbuh sa bodifetom 15%, je mnogo mnogo opusteniji i fleksibilniji. Smile


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: CeLe111
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:46
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Bokte aktivnosti na forumu haha. =D 
Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva.

Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF,  radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.

Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF.
Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti

uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D

ma kako ne? Pa kupis 8weeks special shredded program od Lazara i ekipe, i isti si oni u konacnici. LOLBig smile


-------------
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 29 Travanj 2017 at 22:46
Originally posted by CeLe111 CeLe111 wrote:

Naravno, zato svatko pise u svoje ime... Smile
Moji klijenti su izmedu ostaloga bili i takmicari, koji upravo kako si naveo, definitivno iziskuju ekstremniji pristup. 
U pravilu, opis vise od pola ljudi s kojima radim i jest nekakav oblik 'ekstremnije' transformacije, i zelja za 'absima'. 

Naravno da pristup prema klijentu koji ima bodifet 30% i zeli 'ravan' trbuh sa bodifetom 15%, je mnogo mnogo opusteniji i fleksibilniji. Smile


Svakome posebno i po njihovim potrebama


Posted By: iver
Date Posted: 30 Travanj 2017 at 03:10
@Warrior, sumnjam da žene "levitiraji ka ugljikohidratima" , a da je žene priroda zakinula je potpuna besmislica, prouči temu još malo. To da genetski imaju cca 10% više masnoća, nije zakinutost, jer pri intenzivnijem naporu koriste znatno više energije iz masnoća nego muškarci. To što netko prestane sa fizičkom aktivnošću i ne prilagodi ishranu, ima slične posljedice i na muškarce i na žene, svi se debljaju, zbog testosterona i estrogena imamo različitu mišićnu masu, i mnoge druge osobine i načine korištenja supstrata i tjelesnu snagu... A žene i dulje žive u prosjeku. Nije mi baš jasno ni sam čime se Cele slaže, a i teorija metaboličkog "switch"-a koju spominješ je znatno kompleksnija od privida, kao što i postoji evolucijski razlog zašto glikogen veže vodu, pa i mišići su 70% voda, znači od 1000 grama mišića u grubo imamo 300 grama proteina i 700 grama vode, pa ne treba se zbog toga rješiti i tog tkiva, jeli? :) Mislim da sam ti prije cca godinu dana rekao da prvo učiš malo iz nekog novijeg sveučilišnog udžbeenika, lakše ćeš procijeniti tko na netu piše gluposti. I probudi se, prestani vjerovati u alternativu kao o onom powerlifteru veganu koji dnevno jede 1200kcalorija, a izgleda kao Arnold u malom. Usput, nisu ti ugljikohidrati i inzulin bili krivi za debljinu, nego si ih jeo više nego što si potrošio, a debljamo se i od viška masnoća. Stani na loptu malo i razmisli i prošiti znanje. Dodatno, odgovor vezan na tvoj post od prije cca mjesec dva, kardio jest potreban u makroperiodaziciji svakog sportaša, jer nijedan hit ne daje istu adaptaciju kao npr tempo trening. A kardiovaskularna kondicije je preduvjet za radni kapacitet, brzinu regeneracije, dovoz odvoz energije, mikronutrijenata i produkata sagorijevanja pri radu tj oksidaciji. To sam ti već isto rekao, ali ti je alternativa očito simpatičnija :( . Ali sam ti prvi savjetovao i kalisteniku ili bodyweighrt vježbe, jer u ciklusima treba biti i low cardia, i HIITa, i treninga snage. Optimalnog rezultata nema bez toga, ali se naravno smršaviti može i bez toga.
@Davore23, i prije smo se u ponečemu slagali, ali da voće nije međuoborok nikada ne stoji, osim kad se skidaju kilogrami. Ne razumijem uz tvoj staž i iskustvo zašto tupiš o tome. Nedavno sam opet bio neko vrijeme u trening kampu 6 od 10 najjačih hrvačkih reprezentacija svijeta, cca 6-8 sati treninga dnevno, i većina je za međuobrok jela voće, da je to loše sumnjam da bi im timski sportski nutricionist dozvolio da time ugroze i 1% svojih performansi što bi ih udaljilo od svjetske ili olimpijske medalje. Da je održavanja malog postot masnoće, npr ispod 10 raspad organizma za mnoge, to se slažem i to je istina, većina čak i adaptiranih sportaša se šugavo osjeća što se vidi i na liječničkom pregledu, a žene gube mjesečnicu.
   Za ostalo, metoda za skidanje kilgrama masnog tkiva ima puno, a znanje i iskustvo pomažu u dobroj procjeni klijenata i tomu prilagođenog programa, treninga i prehrane. Tako ide bar kod profića, a u gymovima ide po modi, pa onda npr gojaznom klijentu sa poremećenim metabolizmom masnoća "trener" prepiše LCHF ili ketogenu dijetu, pa klijent završi u bolnici jer je za njega tolko "zdrava". Toliko o znanju cca 90% trenera, i školovanih i samoukih. Jednom sam iz radoznalosti pitao za program trenera sa preko 30god. trenerskog iskustva, 3 puta mister univerzum i neka profi titula, čovvjek toliko pojma nema o osnovnim funkcijama gušterače da bi u bolnici završio. a lijepo sam mu pomogao u procjeni.
Za ovo doba noći i količinu vina, i previše sam piskarao.pozdrav.


Posted By: davor23
Date Posted: 30 Travanj 2017 at 14:25
@iver za voce smatram samo u bb, jer bi to onda bio nepotpun obrok zapravo.. sport je sasvim druga prica, bb nikad nisam nit cu smatrati sportom.

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger


Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 30 Travanj 2017 at 20:09
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

@iver za voce smatram samo u bb, jer bi to onda bio nepotpun obrok zapravo.. sport je sasvim druga prica, bb nikad nisam nit cu smatrati sportom.


Slažem se s tobom bb nikada nije bio sport niti ce biti, a što se tiče voća za međuobroke to sve ovisi od čovjeka do čovjeka, ja npr ne mogu za meduobrok jesti voće jer se ne mozes zasititi njime, neko moze i odgovara mu


Posted By: Warrior98
Date Posted: 30 Travanj 2017 at 21:26
@iver,žene preferiraju UH više nego proteine i masti,pogledajte prehrambene navike ženskih osoba oko sebe i kako izgledaju njihovi jelovnici kad žele smanjiti težinu.
Zašto me se tu proziva za nekakvu alternativu,nije mi jasno. To što mislim da je brojanje kalorija epsko sranje,da su dijete sranje i da je fitness fokusiran na pogrešne stvari,to nije alternativa.
To što sam patio od debljine,bio je rezultat prehrane u kojoj su glavni sastojci bili šećer,bijelo brašno i hidrogenizirana mast. Inzulin je itekako bio krivac. Recite mi jeste li više siti od 100 grama jaja od 150 kcal ili od 100 grama bijelog kruha od 250 kcal...a trebao bi kruh dati više energije,jel?
Osobu se odmah kvalificira kao lijenu i moralno bankrotiranu čim je pretila. Tri put sam bolovao od Henoch-Schönleinove purpure,imao psihičkih problema,što zbog konstantnog zafrkavanja u školi što zbog depresije prvo bake,onda i majke,probao sam konzumaciju sredstava koje ovdje opće ne želim spominjati da bi jedne noći neuspješno pokušao samoubojstvo...tako da razmislite malo prije nego što kažete da je problem jednostavno suficit kalorija...
To što ja nakon dnevnog rada u području robotike,elektrotehnike,strojarstva i CNC obrade odvajam vrijeme za proučavanje prehrane,treninga i ostalih zdrastvenih biomarkera da pokušam udijeliti što bolji savjet ljudima koji žele poboljšati zdravlje,to nije alternativa. Ako vam je alternativa proučavanje inhibicije puta mTORa radi produljenja života,ok,ljudi me smatraju ekstremnim na tom području. Ne mislim se nikad odreći posta niti pokušaja da malom čovjeku koji se neće natjecati u BB showu olakšam život bez brojenja kalorija i bez da radi stvari koje neće,poput dugih iscrpljujućih kardiovaskularnih treninga. Ja provodim kardiovaskularni trening na dnevnoj bazi i ne kužim na koji sam ja način onda protiv progresije u kardiu.
Ovo stani na loptu,ne razumijem,s čim da stanem na loptu? S pokušajima da pomognem kome god mogu? Da sam ja imao savjete i znanje koje imam sad,bio bi mnogo efikasniji sa vlastitim gubitkom težine.
Prvobitno sam napisao duži post,ali se stranica srušila,a s njom i moj post,ovo je sažetak.






-------------
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."


Posted By: dena75
Date Posted: 01 Svibanj 2017 at 11:08
Originally posted by Warrior98 Warrior98 wrote:

@iver,žene preferiraju UH više nego proteine i masti,pogledajte prehrambene navike ženskih osoba oko sebe i kako izgledaju njihovi jelovnici kad žele smanjiti težinu.
Zašto me se tu proziva za nekakvu alternativu,nije mi jasno. To što mislim da je brojanje kalorija epsko sranje,da su dijete sranje i da je fitness fokusiran na pogrešne stvari,to nije alternativa.
To što sam patio od debljine,bio je rezultat prehrane u kojoj su glavni sastojci bili šećer,bijelo brašno i hidrogenizirana mast. Inzulin je itekako bio krivac. Recite mi jeste li više siti od 100 grama jaja od 150 kcal ili od 100 grama bijelog kruha od 250 kcal...a trebao bi kruh dati više energije,jel?
Osobu se odmah kvalificira kao lijenu i moralno bankrotiranu čim je pretila. Tri put sam bolovao od Henoch-Schönleinove purpure,imao psihičkih problema,što zbog konstantnog zafrkavanja u školi što zbog depresije prvo bake,onda i majke,probao sam konzumaciju sredstava koje ovdje opće ne želim spominjati da bi jedne noći neuspješno pokušao samoubojstvo...tako da razmislite malo prije nego što kažete da je problem jednostavno suficit kalorija...
To što ja nakon dnevnog rada u području robotike,elektrotehnike,strojarstva i CNC obrade odvajam vrijeme za proučavanje prehrane,treninga i ostalih zdrastvenih biomarkera da pokušam udijeliti što bolji savjet ljudima koji žele poboljšati zdravlje,to nije alternativa. Ako vam je alternativa proučavanje inhibicije puta mTORa radi produljenja života,ok,ljudi me smatraju ekstremnim na tom području. Ne mislim se nikad odreći posta niti pokušaja da malom čovjeku koji se neće natjecati u BB showu olakšam život bez brojenja kalorija i bez da radi stvari koje neće,poput dugih iscrpljujućih kardiovaskularnih treninga. Ja provodim kardiovaskularni trening na dnevnoj bazi i ne kužim na koji sam ja način onda protiv progresije u kardiu.
Ovo stani na loptu,ne razumijem,s čim da stanem na loptu? S pokušajima da pomognem kome god mogu? Da sam ja imao savjete i znanje koje imam sad,bio bi mnogo efikasniji sa vlastitim gubitkom težine.
Prvobitno sam napisao duži post,ali se stranica srušila,a s njom i moj post,ovo je sažetak.





[email protected] da te ko čuje iskusniji za ovo goriAngry...izgleda da si otporan na inzulin......možeš se zasitit sa kruhom ka i proteinima s tim da podigneš hormon leptin....više cinka a pogotovo magnezija u prehrani jer inzulin bez ovoga ne radi...vrati sol u prehranu i ne naliji se vodom bezveze tipa nekakvi diuretici
 jer voda ispire minerale i vidit ćeš šta je osjetljivost na inzulin Wink
 



-------------
iznajmljujem sobnu biciklu


Posted By: Warrior98
Date Posted: 01 Svibanj 2017 at 12:04
Cink i magnezij unašam na dnevnoj bazi,a ne nalijevam se vodom,sol ne izbjegavam.
Osvrnite se malo oko sebe koliko ljudi ima naznake metaboličkog sindroma i inzulinskog otpora. Proteini više zasićuju čovjeka od UH.
Ja i dalje stojim iza te rečenice gore šta god mi Vi ili iver napisali.



-------------
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."


Posted By: dena75
Date Posted: 01 Svibanj 2017 at 13:25
..osobno volin kako pišeš i vidin da pomažeš na forumuThumbs Up..i uz to si pristojan...samo me iznenadilo da ne osjetiš energiju od UH a mlad si  ..za današnje ljude i inzulinski otpor je istina...i kronično nizak tlak će stvarati inzulinski otpor....jedeš a nemaš snage 



-------------
iznajmljujem sobnu biciklu


Posted By: Gym_girl
Date Posted: 01 Svibanj 2017 at 18:44


Jel Metvica na kraju dobila odgovor? :D

Mislim da ovdje svatko može bit u pravu, jer imamo premalo informacija da bi zaključili što bi točno bilo najbolje napravit. Nekad je rješenje u deficitu, nekad u pretumbaciji makrosa, nekad u kratkoročnom suficitu, a nekad treba samo pustit vremenu da odradi svoje. Što se deficita i suficita tiče - ja sam svoje cure više hranila nego izgladnjivala, pogotovo nakon dužih dijeta, i to je tek pokrenulo stvari.


Bilo bi korisno vidjet malo detaljniji jelovnik (3 dana i više) i onda procijenit di ima prostora za korekcije. Ova količina proteina skupljena je iz svega....i životinjskih i biljnih...jer to aplikacije rade....pa je to rješenje upitnika oko nepostojećih proteina...tu su, tu...i isto se broje :) A ako se cilja na "čiste" onda tu definitivno ima rupica za popunit (za tih 150g ako je baš to cilj ali uz 200g UH-a...nepotrebno)...

Metvica, kad nisu jaja za ručak što je zamjena?





-------------
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/



Posted By: davor23
Date Posted: 01 Svibanj 2017 at 20:43
Originally posted by dena75 dena75 wrote:

..osobno volin kako pišeš i vidin da pomažeš na forumuThumbs Up..i uz to si pristojan...samo me iznenadilo da ne osjetiš energiju od UH a mlad si  ..za današnje ljude i inzulinski otpor je istina...i kronično nizak tlak će stvarati inzulinski otpor....jedeš a nemaš snage 




Ja svakako mogu reci da od prehrane siromasne ugljikohidratima nemam energije.. pod energijom smatram potrebnu energiju da bih mogao 4h igrati tenis, a ne da bih mogao 1h dizati utege..

-------------
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk