Print Page | Close Window

Što jesti za doručak?

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=10903
Printed Date: 18 Svibanj 2024 at 02:15
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Što jesti za doručak?
Posted By: Anubis6
Subject: Što jesti za doručak?
Date Posted: 17 Travanj 2017 at 18:46
Ne znam što što bih jeo za doručak. Uobičajan doručak su mi zobene pahuljice sa mlijekom, ali mlijeko mi u zadnje vrijeme stvara nadutost, a i zasitio sam se jedne te iste kombinacije. Drugi doručak su mi jaja i manja količina zobenih pahuljice nego kad ih same jedem. Imate li prijedlog za jedan doručak, a da to ne uključuje pahuljice, mlijeko i jaja, ali da je zdrav.



Replies:
Posted By: lucijaprsa12
Date Posted: 18 Travanj 2017 at 08:53
Jogurt sa chia sjemenkama i nekim voćem, sendvič sa integrlanim kruhom, a zobene nemoj jesti s mlijekom, zobene i psillium pomiješaj stavi vodu i u mikrovalnu na 1-2min kad su gotove umiješaj mjericu whey-a ili kakao i dodaj voće, ja stavim zamrznute maline ali prije ih malo u mikrovalnoj.. Jaja imaš razne kombinacije, ja jedem nekad 3 jaja sa malo slanine ili špinatom ili gljivama, ili u njih umiješam banane i kakao..Budi maštovit


Posted By: never-give-up
Date Posted: 20 Travanj 2017 at 12:15
Probaj raditi palačinke od zobenih.
Npr.ja stavim 20g zobenih, 1 jaje, (nekad pola žlice chia sjemenki) i otprilike 1 dcl vode. Ostavim preko noći i ujutro imam 3 američke palačinke :)
Ispečem na tavi bez ulja.. Na to namažem proteinellu, džem bez šećera, kikiriki maslac, poslažem samo voće, posni sir, grčki jogurt, a može i slana kombinacija sa sirom, šunkom..

Ako ti mlijeko stvara nadutost, vidi kako ti odgovara ono lagano jutro s manje laktoze, neki pozitivno reagiraju na to.
Također jogurt i zobene (najbolja ostaviti preko noći) su super stvar, dodati unutra bananu, crnu čokoladu,med, whey, orašasto voće itd.. Uglavnom što voliš..
Probaj samljeti zobene u brašno,pa dodati kakao, whey unutra - imaš "čokolino". Ako ti odgovara probaj smoothije, smiksaš sve što ti odgovara i eto, to je super stvar kad krenu vrućine..

Ako si na ti s pećnicom i kolačima :) onda možeš napravit nekakav kolač, od zobi, jaja, posnog, voća .. Ima recepata tona.. I to ti traje barem 3-4 dana u frižideru. Ujutro samo uzmeš i ne trebaś mislit što ćeš pripremati. Uz to neki jogurt ili što već ti odgovara..

Ali ja sam definitivno pobornik jaja ujutro :) najduže drže sitost i najukusnija su. Domaća jaja sa šunkom i posnim. Idealno.

Nadam se da će ti koristit nešto od ovoga.


Posted By: Anubis6
Date Posted: 21 Travanj 2017 at 10:43
Hvala na savjetima.

Do sada sam kupovao K plus zobene pahuljice, koje su mnogo mekše nego ostale. Jeo sam ih nakon nekoliko minuta. Je li to pogrešno? Napisao si da je najbolje ostaviti preko noći da odstoji, a ja cijeli život pahuljice svih vrsta jedem nekoliko minuta nakon potapanja u jogurt ili mlijeko.


Posted By: never-give-up
Date Posted: 21 Travanj 2017 at 11:20
Ne, ne, krivo si shvatio. Najbolje okusom jer nabubre i onda dobiješ onako "kašastu" konzistenciju. A ako ih kratko držim namočene onda mi ostanu tvrđe.

I napisaLa sam, a ne napisao


Posted By: Anubis6
Date Posted: 22 Travanj 2017 at 11:40
Hvala. 

Omaklo mi se.Big smile



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk