Pitanje u vezi pudinga - masa!
Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Prehrana
Forum Name: Nutricionizam
Forum Description: Rasprave o prehrani, namirnicama, kalorijama i jelovnicima
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=10603
Printed Date: 05 Studeni 2025 at 02:24 Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com
Topic: Pitanje u vezi pudinga - masa!
Posted By: MegaMass
Subject: Pitanje u vezi pudinga - masa!
Date Posted: 23 Ožujak 2016 at 16:02
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje.. Puding (dolcela) okus vanilije, jagode.. slika - http://i.imgur.com/4HJrmtW.png , uopće nema šećera u sebi, sastav je sljedeći - slika - http://i.imgur.com/BoIqpwt.png
Zanima me, s mlijekom 0.5/0.9% mm i mjericom proteina skuhati ako je u pitanju masa ? Da li bi smio koristiti navedeni ponekad ili bolje ne ? Bez ikakvog dodatka šećera.
Hvala svima.
|
Replies:
Posted By: Mata_Cro
Date Posted: 23 Ožujak 2016 at 22:13
Posted By: MegaMass
Date Posted: 24 Ožujak 2016 at 07:05
|
Hvala.. Čudno mi je da nisam vidio da netko napredniji uzima taj puding, na 100g ima 87g UH a 0g šećera.. A jedna vrećica pudinga je 37g.. Sviđa mi se što nema šećera u sebi, ubacit ću ga na svoj meni nekada ( uz mjericu wheya s mlijekom 0,5/0,9% mm )..Ako ima netko još kakvo svoje mišljenje za izreći, slobodno.
|
Posted By: Goranchero
Date Posted: 24 Ožujak 2016 at 07:27
MegaMass wrote:
Hvala.. Čudno mi je da nisam vidio da netko napredniji uzima taj puding, na 100g ima 87g UH a 0g šećera.. A jedna vrećica pudinga je 37g.. Sviđa mi se što nema šećera u sebi, ubacit ću ga na svoj meni nekada ( uz mjericu wheya s mlijekom 0,5/0,9% mm )..Ako ima netko još kakvo svoje mišljenje za izreći, slobodno. |
Ugljikohidrat u pudingu je modificirani kukuruzni škrob (gustin). Moraš skuhati inače budeš imao probavnih smetnji. Whey nemoj kuhati jer će se zgrudvati. Nisam siguran kako koje sladilo utječe na želatiniziranje škroba pri kuhanju (pr. ne možeš napraviti puding s medom umjesto šećera, neće se zgusniti), možda sukraloza ne bi bitno utjecala.
Jesi razmišljao o palenti? Isti ugljikohidrat, možeš praviti s vodom, može na sto načina, kako slatko tako i slano.
------------- https://www.youtube.com/watch?v=6Qhp3wnKyKA - Blank Page
|
Posted By: MegaMass
Date Posted: 24 Ožujak 2016 at 07:41
Goranchero wrote:
MegaMass wrote:
Hvala.. Čudno mi je da nisam vidio da netko napredniji uzima taj puding, na 100g ima 87g UH a 0g šećera.. A jedna vrećica pudinga je 37g.. Sviđa mi se što nema šećera u sebi, ubacit ću ga na svoj meni nekada ( uz mjericu wheya s mlijekom 0,5/0,9% mm )..Ako ima netko još kakvo svoje mišljenje za izreći, slobodno. |
Ugljikohidrat u pudingu je modificirani kukuruzni škrob (gustin). Moraš skuhati inače budeš imao probavnih smetnji. Whey nemoj kuhati jer će se zgrudvati. Nisam siguran kako koje sladilo utječe na želatiniziranje škroba pri kuhanju (pr. ne možeš napraviti puding s medom umjesto šećera, neće se zgusniti), možda sukraloza ne bi bitno utjecala.
Jesi razmišljao o palenti? Isti ugljikohidrat, možeš praviti s vodom, može na sto načina, kako slatko tako i slano.
|
Već mi je dosadio moj jelovnik.. Uvijek mi se vrti u krug (posni sir, tune, sardine, pileća prsa, pureća prsa, brokula, riža, tjestenina, jaja, zobene, pa i palenta itd...) uvijek isto samo skombinirano jedno s drugim pa sam mislio malo dodati nešto.. Puding sam mislio kuhati bez šećera, samo onako iz vrećice.
http://www.igreklik.com/slike/"> http://www.igreklik.com/slike/">
|
Posted By: CeLe111
Date Posted: 24 Ožujak 2016 at 08:26
|
Stevia + Puding Ili Natren + Puding
Meni osobno se whey nije grudao, i ne gruda... Doduse, vjeroj. ovisi o samom kvalitetu i proizvodacu istoga.
------------- Online Mentor: Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje. Stalni pristup i motivacijska podrska. Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama! http://www.fgfitness.uk
|
Posted By: MegaMass
Date Posted: 24 Ožujak 2016 at 18:54
Prije sat vremena isprobano, odlično je.
Koristio sam mlijeko 0,9% mm (500ml), vrećica pudinga+1 i pol mjerica wheya (okus čokolade).. Puding nije toliko loš, baš suprotno, mogao bi ga pojesti pun lonac, no moram imati granice. Šećer nisam stavljao, ne igra ulogu šećer o gustoći pudinga..
Hvala svima na odgovorima ;)
|
|