Print Page | Close Window

Protein whey gold standard

Printed From: Fitness.com.hr Forum
Category: Početnici
Forum Name: Kako smršaviti
Forum Description: Sva početnicka pitanja o mršavljenju i definiciji.
URL: http://www.fitness.com.hr/forum/forum_posts.asp?TID=10150
Printed Date: 08 Lipanj 2024 at 08:41
Software Version: Web Wiz Forums 10.14 - http://www.webwizforums.com


Topic: Protein whey gold standard
Posted By: aftermath
Subject: Protein whey gold standard
Date Posted: 13 Travanj 2015 at 23:02
Visok sam 186 cm, imam nekih 88 kg (dakle nisam gojazan), ali zelio bih smrsati na 83 kg. To vrlo lako mogu trcanjem, fudbalom i slicnim aktivnostima, ali idem i u teretanu. Medjutim, necu da budem samo mrsav, nego zelim i dobru gradju :). Lako skinem kile kad zelim, nije mi mrsko trcati/igrati fudbal/ici u gym. Trcanjem previse smrsam i nemam misicnu masu kakvu zelim. Zato imam pitanje za Whey protein. Moze li se ishranom unijeti dovoljno kvalitetnog proteina ili cu morati kupiti Whey protein? Nisam nikad koristio nikakve suplemente i moram priznati da sam skeptican prema njima. Jedem dnevno 3 jajeta, piletinu, grah, badem, pijem mlijeko i sirutku, jedem suhe sljive, ponekad crveno meso, a u planu sam ukljuciti i tunu dva puta sedmicno (konzerviranu). Da li je to dovoljno? Ne poznajem dovoljno Whey protein, da li donosi neke rizike (npr. debljanje)? Ili se moze koristiti i za mrsavljenje? Da li ga neko od vas koristi i ima li kakvih nuspojava? Je li vam pomogao u dobijanju misicne mase? Da kupim ili da se drzim ishrane? Malo je podug post, sry :))).

-------------
blablabla



Replies:
Posted By: Mujjke
Date Posted: 13 Travanj 2015 at 23:33
Bio sam kao ti, ali evo za 3 mjeseca sam smršao 6kg i sada sam zadovoljan sobom.
Samo ishrana zdrava, ako želiš da smršaš reci zbogom slatkišima i grickalicama, ili ih izbjegavaj što više možeš. Ja sam svake sedmice imao tzv.''cheat day'' ali ni tada nisam previše loše hrane konzumirao, sve je stvar ljudske psihe i volje.

Ja sam na početku koristio Myprotein whey, odličan ukus, cijena super..
Nakon što sam potrošio 2kg Myproteina, onda sam kupio Gold i vjeruj mi rezultati su odlični. ALI naravno, bez ishrane, teškog i intenzivnog trening uz trčanje i fudbal ne bih bio kakav jesam trenutno.
Ti se nećeš udebljati/smršati sa konzumiranjem wheya, nego sa ishranom.
Ishrana 80%, Protein 20%. Što znači da je ishrana mnogo važniji faktor nego suplement.

Ako ti je ovakva ishrana, ovo je odlično..bar koliko se ja razumijem. Nisam siguran da su sirutka i mlijeko dobri da se piju, ali to neka kažu iskusniji od mene.

Da li si izračunao svoj BMR i TDEE, i koliko proteina, kalorija i ostalog uneseš dnevno?



Posted By: aftermath
Date Posted: 14 Travanj 2015 at 00:22
Ja mislim da sada imam kalorijski deficit. Jedem 6 puta dnevno (dorucak, rucak, vecera i 3 medjuobroka). Svih 6 su manji obroci (iako mogu pojesti za trojicu-tjeram se da jedem manje obroke :) ). I za sada se drzim toga, ne popustam :D. U medjuobrocima jedem suhe sljive, malo grozdjica, malo badema. Ne pretjerujem s tim, mozda pojedem oko 24 badema dnevno (iako bih mogao pojesti lako kilu odmah :D). Pokusavam za glavne obroke unijeti proteina dovoljno i da jedem neku "vocku" ili "povrcku" radi vitamina. Smanjio sam ugljikohidrate, hljeb npr. jedem samo koliko moram bas da prezivim xD. Ujutro, za dorucak, pojedem zitarice s mlijekom. Trcanje/fudbal 5 puta sedmicno, teretana 5 puta sedmicno. Skoro sam krenuo, pa treba sacekati da kile spadnu. Vidim manji stomak kroz par dana :). BMR je oko 2017. TDEE je oko 3126. Znaci, po tebi, mogu i ishranom unositi dovoljno proteina? Jedem cesto piletinu, bijelo meso, a vidim da u 100 g ima oko 30 g proteina. Hvala ti na odgovoru ;)

-------------
blablabla


Posted By: lusymare
Date Posted: 22 Travanj 2015 at 07:28
Prvo si organiziraj prehranu i kreni s treninzima, a tek potom počni razmišljati o suplementima.


-------------
http://www.solitairechamp.net - 4th of july solitaire



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk