31.5.2010. Chair dance - nova metoda vježbanja i plesa na sjedalicama
Ingrid Jerak, instruktorica plesa i fitnessa na šipci
Ovaj program vježbi je jedinstven i zabavan. Vježba se uz glazbu, a samo vježbanje jača tonus svih mišića i kardiovaskularnu izdržljivost, poboljšava fleksibilnost tijela i jača samopouzdanje. Budući da se na treningu podjednako vježbaju sve mišićne skupine napredak polaznika je vrlo brzo vidljiv. M...
Fitness discipline
22.5.2010. Osvojena 2 zlata na IFBB Europskom prvenstvu u Maastricht-u!
Martina Lepčin
Reprezentacija Hrvatske se upravo vratila sa nastupa na Europskom prvenstvu za muškarce u bodybuildingu i classic bodybuildingu. Reprezentacija pod vodstvom prof. Damira Sisera je postigla vrhunske rezultate, zlato su osvojili u vrlo žestokoj konkurenciji dvojica naših dugogodišnjih natjecatelja - A...
Fitness discipline
21.4.2010. Završio je prvi SKOK!
Orlando Lopac
ZAVRŠIO JE PRVI SKOK, sajam sporta i slobodnog vremena, sportske opreme i rekvizita koji je pratio i međunarodni kongres fitnessa i aerobika te međunarodna Pilates & BodyMind konvencija, koji se održavao u Boćarskom domu od 15. do 18. travnja 2010.
Fitness discipline
11.3.2010. Skokom na skok s Ivanom Balićem!
Orlando Lopac
SKOK je sajam sporta i slobodnog vremena, sportske opreme i rekvizita koji će pratiti i međunarodni kongres fitnessa i aerobika te međunarodna Pilates & BodyMind konvencija i SKOK je sajam koji je dobio svog glasnogovornika Ivana Balića.
Fitness discipline
1.3.2010. SKOK - prvi put u Hrvatskoj!
Orlando Lopac
Nakon tri uzastopne godine organizacije i realizacije u Hrvatskoj jedinog međunarodnog kongresa Pilates & BodyMind tehnike vježbanja, organizatori su zadovoljni veliki uspjehom koji je postignut i odlučili su organizirati kongres u 2010. godini u jednoj potpuno novoj dimenziji: SKOK.
Fitness discipline
24.11.2009. Body tehnika - budućnost klasičnog pilatesa, 2.dio
Ana-Marija Jagodić Rukavina, mr. kineziologije
Dovoljna potrošnja kalorija, uz pravilnu ishranu, je glavni preduvjet za kontrolu tjelesne težine. Analizom potrošnje kalorija u pojedinoj dobnoj skupini, ustanovit ćemo potrošnju energije kod klasičnog Pilatesa i Body tehnike.
Fitness discipline
18.11.2009. Body tehnika - budućnost klasičnog pilatesa
Ana-Marija Jagodić Rukavina, mr. kineziologije
Klasična pilates metoda je sistem rada temeljen na vježbama istezanja i snage koje u teoriji imaju podjednaku zastupljenost tijekom sata. Fokusira se na mentalnu i mišićnu komunikaciju, te nas uči tjelesnoj svjesnosti. Budući da se svako ljudsko postignuće unapređuje i usavršava, isto se događa i s ...
Fitness discipline
27.10.2009. Plesno ludilo - mršavite uz Zumba fitness!
Davor Ilič, Zumba Fitness instruktor
Velika stvar koju Zumba postiže je što u ljudima stvara želju da dolaze na treninge, a biti uporan i vježbati u kontinuitetu jedan je od važnijih principa kojih bi se čovjek trebao držati ako želi postići rezultate. Više o najnovijem trendu u vježbanju za fitness.com.hr otkriva Davor Ilič, jedan od ...
Fitness discipline
17.6.2009. Joga na plaži
Topli proljetni dani i dolazak ljeta omogućuju nam da što je moguće više aktivnosti prakticiramo na otvorenom. Naš zadatak je da vas upoznamo sa nekoliko prigodnih joga poza koje možete izvoditi uz krikove galebova i šum valova koje će vas opustiti na najbolji mogući način.
Fitness discipline
11.5.2009. Capoeira - brazilski borbeni ples
Popularnost capoeire naglo je porasla među mladim generacijama zato što je svestrana odnosno uključuje, borilačke elemente samoobrane, ples uz pratnju sambe i ratničkog plesa sa štapovima zbog kojih sve izgleda mnogo efektnije.
Fitness discipline
8.5.2009. Orlando Lopac: intervju s Shari Berkowitz
Orlando Lopac, prof. kineziologije
Što Pilates čini toliko popularnim? Smatram da je Pilates postao popularan jer se njime svi mogu baviti. Uobičajeno je reći da ako imaš tijelo, potreban ti je Pilates. Popularnost mu je porasla iz razloga šo je to odlična tjelovježba koja, iako se izvede u sat vremena, jednako vježba i um i tijelo.
Fitness discipline
20.9.2008. Trbušni ples - naučite jedinstveni zavodnički ples !
Trbušni ples je s razlogom prozvan i plesom erotike, jer iz žene izvlači ono najbolje. Senzualno njihanje bokova u svrhu zavođenja muškaraca. Razvio se u istočnim zemljama s vjerovanjem da zadovolji oči muškaraca, no istina je drugačija, djevojke su ga oduvijek plesale same među sobom.
Fitness discipline