Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Koje su prednosti trčanja u prirodi?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Dolaskom toplijih dana sve više je onih koji dvorane, teretane i zatvorene prostore odlučuju zamijeniti prirodom i treninge rade na otvorenom. Posebno je to čest slučaj s onima kojima je trčanje najdraža aktivnost. Trčanje na traci je, u usporedbi s trčanjem na otvorenom - gotovo neusporedivo!

Primjerice, dok je jedna od prednosti trčanja na traci mogućnost kontroliranja uvjeta poput temperature ili nagiba, niz je potvrđenih prednosti koje ima trčanje u prirodi.

reebok print smooth

Studije potvrđuju da trčanje na otvorenom potiče više kretnji u zglobovima na različitim planovima, a osim toga: na otvorenom postoji mogućnost i trčanja nizbrdo što potiče prilično različite aktivacije mišića, od onih uzrokovanih trčanjem po ravnom ili uzbrdo.

Studije koje su uspoređivale energetsku potrošnju pri trčanju na traci i onu kod trčanja u prirodi pokazuju da se i ovdje prednost daje trčanju na otvorenom: energetska potrošnja ja veća, a primarno je razlog tome nepostojanje otpora vjetra i promjena u podlozi, što je slučaj u trčanju na otvorenom, a pogotovo u šumi, na neravnom terenu.

Ono što se ističe kao jedna od najsnažnijih prednosti trčanja na otvorenom svakako je ona psihološka. U usporednoj studiji, osobe koje su trčale vani istakle su kao prednosti osjećaj revitaliziranosti, smanjenu razinu ljutnje i stresa nakupljenoga tijekom dana te povećanu razinu energije.

reebok

Studija provedena na američkom Sveučilištu Georgia proučavala je utjecaj odmora i vježbanja na osnove koje osjećaju anksioznost. Sat vremena vježbanja pokazao je tri puta bolje utjecaje na poboljšanje raspoloženja i smanjenje anksioznosti od odmora. Također, trčanje mnogi psiholozi i psihijatri preporučuju osobama koje boluju od kliničke depresije i drugih psiholoških poremećeja, poput ovisnosti o drogama ili alkoholu. 

Također, studije potvrđuju da trčanje u prirodi imaju ukupno pozitivne utjecaje na vitalnost i osjećaj životnog entuzijazma i energije.

Na kraju, osobe koje više vremena provode na otvorenom (a posebno djeca) imaju nižu razinu rizika od pretilosti.

Na kraju, ne treba smetnuti s uma da boravak na otvorenom omogućuje organizmu prijeko potrebnog vitamina D koji je neophodan za zdravlje kostiju i jak imunitet. Za sintezu ovog životno neophodnog vitamina potrebno je 5-30 minuta izlaganja suncu, najmanje 2 puta tjedno.

reebok print smooth

Dakle, što vam treba da biste odradili svoj trkački trening u prirodi? Prije svega, dobre tenisice, udobna odjeća i bočica vode. Jasno je koliko je hidracija važna, pa svakako ponesite dovoljno tekućine i pijuckajte malo po malo. Odjeća mora biti udobna i napravljena od kvalitetnih materijala koji omogućavaju koži da diže i da ne zadržava znoj, kako se ne biste prehladili, posebno ako trčite po hladnijem vremenu.

Ono što se očekuje od tenisice jest udobnost i materijali koji podržavaju pokret koji radimo tijekom trčanja. Jedne od tenisica koje se ističu svojom kvalitetom kada se govori o trčanju svakako su Reebok Print Smooth.

Print Smooth su elegantne tenisice za trčanje posve novog dizajna i performansi. U razvojnom putu ovog modela, osnovni cilj Reeboka bio je pronalaženje balansa između udobnosti i prilagodljivosti različitim oblicima trčanja, te su tako pronašli idealnu ravnotežu i ponudili veselje svakom trkaču diljem svijeta kojem će ove savršene tenisice dospjeti u ruke.

Print Smooth su idealne tenisice za sve trkače koji ove sezone planiraju istrčati svoje stare ili otkrivati neke nove staze, a istodobno nisu spremni na bilo kakve kompromise. Pomno izrađene od kvalitetnih materijala i posebnih jastučića koji trkaču omogućavaju svestranost i stabilnost pri trčanju, osiguravaju najbolju podršku i rezultate te osjećaj ugode. Idealne su i za nešto lakše staze, kao i fitness treninge te za sve ljubitelje modela upečatljivog i atraktivnog dizajna.

Najnoviji modeli Print Smooth dostupni su u Reebok FitHub storeu Arena Centar i maloprodajnoj mreži Reebokovih partnera – Intersport, Ferivi Sport, MG Sport, Top Sport, Fithub Avenue Mall, #One Split po cijeni od 599,00 kuna.

Sve lokacije pogledajte na ovom linku.

Advertisement

Objavljeno 20.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!