Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Okušajte ekstremne sportove - osjetite adrenalin!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ovisnici o adrenalinu, topli dani su stigli, sunce je visoko na nebu, uvjeti su idealni!!! Krenimo ispočetka, dakle, za sve vas koji ste odlučili iskoristiti ove idealne vremenske uvjete za nezaboravno prijateljstvo s jednim ili više ekstremnih sportova o kojima ste oduvijek sanjali. Kako bi vam pomogli u odabiru sukladno s vašim željama i afinitetima, sastavili smo kratak popis i poneke odrednice svakoga od njih, a na vama je da krenete u najluđi provod života.

Za razliku od „običnih“, dobro poznatih sportova, ekstremni su sportovi posebni podizači adrenalina jer ovise o pravilima i zakonitostima prirode, kojih se morate pridržavati ako mislite izvući živu glavu. Borba s vlastitim granicama i mogućnostima, a u skladu sa zakonima fizike, ova vrsta sporta omogućuje vam velik raspon otkrivanja novih dimenzija prirode i položaj čovjeka u njoj. Svaki od njih je poseban na svoj način, svaki omogućava rekreativno i profesionalno treniranje, a mnogi zahtijevaju mnogo ulaganja, naročito s financijske strane, posebno kod nas, prije nego što se isplate.

Ali...

ALPINIZAM, ICE CLIMBING (penjanje po ledu), PLANINARENJE, SLOBODNO PENJANJE, SPORTSKO PENJANJE spadaju u skupinu ekstremnih sportova koji se odvijaju u brdovitim krajolicima, na visokim planinama i snijegom prekrivenim planinskim vrhovima. Zaljubljenici u penjanje pričat će vam o pogledu koji puca s najviših vrhunaca, o miru i tišini koja prevladava u planinama i o situacijama u kojima im je život visio o „koncu“ (prije će biti profesionalnom užetu). Ovo je sport za ljubitelje adrenalina, ali prije svega zaljubljenike u prirodu i svjež zrak.

Windsurfing

WINDSURFING, KITESURFING, WAKEBOARDING, RAFTING, RONJENJE NA DAH, PLIVANJE, JEDRENJE, KAYAKING, VESLANJE, JET SKI, SEA KAYAKING sportovi koji se prakticiraju na vodi i u vodi. Osim kvalitetne opreme potrebno je pozorno pratiti vremenske uvjete kako vas ne bi iznenadili ogromni valovi ili bujice vode. Naravno, kao u ni jednom ekstremnom sportu, bez kvalitetne poduke ne upuštajte se u avanture precjenjujući svoje osobine i misleći da je dovoljno što znate plivati kako biste izvukli živu glavu. Snaga vode je gotovo nemjerljiva.

Brdski biciklizam

Na zemlji se možete baviti BRDSKIM I CESTOVNIM BICIKLIZMOM, TREKKINGOM, TRIATLONOM, PLANINSKIM, CESTOVNIM I ORIJENTACIJSKIM TRČANJEM, BICIKLISTIČKOM ORIJENTACIJOM, SKATEBOARDINGOM, ROLANJEM, NORDIJSKIM HODANJEM, JAHANJEM, PAINTBALLOM I FRIZBIJEM. Doba godine koje je pred nama pruža odlične uvjete za skupinu ekstremnih sportova kojima su potrebne suhe biciklističke staze, mnogo sunca koje vam može lupiti u glavu ako odlučite strpati bicikl u auto i krenuti bez ikakvih predznanja o potrebnim vještinama i, prije svega kondiciji. Među mnoštvom ponuđenog odaberite ono što je u skladu s vašim željama i mogućnostima. Pred vama su prekrasni dani provedeni u šumama, stazicama i proplancima, na svježem zraku, daleko od uredske monotonije koja vas okružuje ostatak godine.

Paragliding

Zračno prostranstvo omogućuje vam gledati svijet iz ptičje perspektive pomoću PADOBRANSTVA, BALONAŠTVA, PARAGLIDINGA, BASE JUMPINGA, ZMAJARENJA I BUNGEE JUMPINGA. Svaki ekstremni sport ima svoj natjecateljski dio. Iza njega postoji onaj kad čuješ zvuk vjetra i stapaš se sa njim. Tko je ikad probao letjeti, sanja da se opet vrati u nebeske visine.

U dubine ispod zemljine površine spustit će vas SPELEOLOGIJA. Svi vi koji želite zaviriti ispod zemljine površne, spustite se u spilje (pod stručnim vodstvom) i upoznajte čaroliju, tišinu i neki njihov posebni šarm u kojem je vrijeme stalo, a putevi vode u labirint komora u kojem otkrivate stalaktite i stalagmite i još štošta...

Naš popis ekstremnih sportova ne može proći bez idućih disciplina, ali s obzirom da je za njih neophodan snježni pokrivač ipak ćemo ih ostaviti za zimu: SNOWBOARDING, SKIJANJE, KITEWING I SNOWKITE.

Želimo vam ugodnu zabavu, ali prije svega oprez; ni u kojem slučaju nemojte se baviti ekstremnim sportovima ukoliko niste položili tečaj ili u nadležnosti iskusne osobe koja će vas osim na oprez uputiti i na sve ljepote koje ih prate.

Objavljeno 16.06.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!