7.8.2014. Osvježavajući obroci prije treninga
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Glavni obrok prije treninga dobro je pojesti oko dva sata ranije. Treba određeno vrijeme da se hrana probavi I ne želite osjećati nikakvu težinu u želucu prilikom dizanja utega. Također, da biste imali dovoljno snage nemojte trenirati na tašte ili previše sati nakon obroka. Slijedi nekoliko recepata...
Recepti
5.8.2014. Lucuma - 100% prirodna alternativa za šećer!
Iva Pranjić
Zeleni okrugli plodovi veliki 4-8 centimetara, u sebi sadrže meso boje i konzistencije tvrdo kuhanog žumanjka, a okus mu je sličan batatu i sirupu od javora. Kod nas i u drugim krajevima svijeta, može se nabaviti u prahu i odličan je zaslađivač jer ima niski glikemijski indeks, stoga neće uzrokovati...
Nutricionizam
28.7.2014. 3 ledena osvježenja: sladoledna lizalica, sladoled s okusom jabučne pite i  proteinski sorbet od naranče!
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Donosimo vam nekoliko ledenih i jednostavnih proteinskih osvježenja koji su jako popularni u Americi. Ako bi češće htjeli raditi sladoled razmislite o investiranju u aparat za sladoled. Njegova funkcija je miješanje smjese prilikom smrzavanja da bi se dobila fina kremasta struktura. Sladoled možete ...
Recepti
25.7.2014. Pšenična trava - prava riznica zdravlja!
Iva Pranjić
Pšenična trava bogata je vitaminima A i C, čak je jedan od najbogatijih izvora istih, a sadrži i veće količine vitamina E, F, K , B i B17 ili leatrile, ali i druge enzime kao što su proteazi koji olakšavaju probavu bjelančevina poput citokromia.
Nutricionizam
22.7.2014. 3 osvježavajuće ljetne salate
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Za ove vruće dane slijedi nekoliko osvježavajućih salata koje se lako mogu uklopiti u bilo koji jelovnik. Neke su pomalo neuobičajene, ali imajte hrabrosti probati ih, uvjerena sam da će vam se svidjeti.
Recepti
12.7.2014. Spirulina – alga koja je najbogatiji izvor prirodnih supstanci za ljudsko zdravlje!
Iva Pranjić
Zahvaljujući sastavu, mnogi u njoj vide „najisplativiju, najhranjiviju i najcjelovitiju hranu na planetu“ – jer sadrži proteinski kompleks koji je 95% iskoristiv u ljudskom organizmu, sve esencijalne aminokiseline u pravilnom omjeru (omega 3 i omega 6), vitamine B kompleksa- tiamin, riboflavin, nik...
Nutricionizam
1.7.2014. Bobičasto voće čuva zdravlje i liniju!
A.V.
Godišnje doba koje obiluje bobičastim voćem je ljeto, kada ono na ljetnom suncu dozrije. Bobičasto voće svojim sočnim, mekanim i ukusnim plodovima daje raznovrstan izvor prirodnih vitamina, minerala i enzima. Borovnice, maline, kupine, šumske jagode, ribiz (crveni, žuti i crni) te brusnice rastu ...
Nutricionizam
19.6.2014. Aronija - antioksidans broj 1 i pravi "booster" za imunitet!
Iva Pranjić
Treba li vam hitno „booster“ za imunitet, a ne možete se odlučiti u poplavi suplemenata koji se pojavljuju na tržištu ili samo želite u vašu prehranu unijeti namirnicu koja će staviti točku na i, pravo je vrijeme za aroniju, zimzelenu biljku iz porodice ruža (Rosacea) koja raste u gorskim i hladnim ...
Nutricionizam
16.6.2014. Zdravi umaci za svakodnevnu primjenu
Iva Pranjić
Donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata koje ćete moći sami pripremiti kroz desetak minuta i tako svojem jelu dati završnu notu i punoću okusa. Naravno, za razliku od kupovnih umaka, naši su bez suvišnih masnoća, šećera i kalorija, stoga ih možete konzumirati i češće.
Recepti
14.6.2014. Savjeti za pripremu zdravih sendviča!
Iva Pranjić
Okruženi smo fast foodovima ili pekarnama u kojima se nudi nutritivno jako slaba hrana, koja je često pripremljena od bijelog brašna, pržena u dubokom ulju, pripremljena od namirnica upitne kvalitete. Kako biste se zaštitili od takvih situacija, možete si pripremiti sendviče kod kuće. Osim što ćete ...
Recepti
9.6.2014. Zdrave i ukusne muesli pločice!
Gastrodiva
Jednostavno, ukusno, slatko, ali rađeno sa relativno zdravim sastojcima pa nekako nije loša opcija za ono ludilo kad vas uhvati i krene potraga za nekakvim slatkišom u kući.
Recepti
2.6.2014. NOVO: Green Coffee Premium sa 60% klorogenične kiseline
Sponzorirani članak
Jeste li znali da nije svaka zelena kava jednake kvalitete niti jednakih svojstava te da njezina kvaliteta umnogome ovisi i o načinu proizvodnje, kvaliteti izvorne sirovine, ali i o postotku klorogenične kiseline - kemijskog spoja zaslužnog za njeno djelovanje?
Dodaci prehrani