28.7.2015. Muškatni oraščić - od začina do psihoaktivne supstance
Zorana Jagodić
Muškatni oraščić se kao začin koristi u našim krajevima u pripremi kompota, nabujaka, raznih slastica, ali i mesnih jela. Preporučuje se dodavati ga na kraju pripreme jela, jer ga termička obrada oslabljuje, i kvalitetom i intenzitetom okusa.
Nutricionizam
27.7.2015. 3 recepta za visokoproteinske, niskokalorične waffle
Zorana Jagodić
Waffli su karakterističan kolač koji se peče u posebnim kalupima koji smjesu stišću s obje strane, kako bi se dobili uzorci s kockastim utorima za namaz i punjenje.
Recepti
24.7.2015. 5 recepata za ljetne, osvježavajuće salate
Zorana Jagodić
Vrućine smanjuju apetit i potiču nas da za obroke biramo lagane namirnice, bogate tekućinom koja će nas dodatno rashladiti i olakšati nam podnošenje ovih vrućina. Upravo zbog toga, ljetne obročne salate su odličan odabir za doslovno sve obroke u danu: od doručka, do večere.
Recepti
22.7.2015. Biotin – vitamin koji čuva vaše nokte, kožu i pomaže metabolizmu
Zorana Jagodić
Biotin je vitamin B skupine koji u organizmu imaju zadatke hranu pretvoriti u energiju. Biotin se još naziva i vitamin B7, vitamin H ili koenzim R.
Nutricionizam
20.7.2015. Birajte: Kruh od banane na 3 načina
Zorana Jagodić
Kruh od banane je odlično rješenje za više doručaka. Izdvojite desetak minuta za pripremu i oko sat vremena za pečenje i dobit ćete izvrstan kolač koji možete više dana jesti ujutro uz kavu za doručak.
Recepti
17.7.2015. Usporedba – kravlje, bademovo, rižino, zobeno, sojino i kokosovo mlijeko (karakteristike i prednosti)
Zorana Jagodić
Danas na policama supermarketa imate dostupno zobeno, rižino, bademovo, kokosovo i sojino mlijeko. No, kako odabrati? Koje su prednosti, a koji nedostaci svakog od navedenih mlijeka?
Nutricionizam
16.7.2015. Ashwagandha – za vaš bolji libido, bolje raspoloženje i koncentraciju!
Zorana Jagodić
U ajurvedskoj medicini se ashwagandhu smatra jednom od najsnažnijih biljaka s pozitivnim učincima na ljudsko zdravlje. Ashwagandha je snažni antioksidans koji pronalazi i uništava slobodne radikale koji su odgovorni za starenje i brojna stanja bolesti.
Dodaci prehrani
15.7.2015. 6 osvježavajućih recepata s lubenicom i dinjom!
Martina Banić
Sam spomen vrućine, voća i vode sigurno vas je odmah asocirao na lubenicu i dinju, kraljice ljeta koje najčešće vežemo uz voćne salate. No, zašto ostati na tome? Ako ste ljubitelji ovih osvježavajućih plodova zbog kojih svi željno iščekujemo ljeto, iskušajte nešto novo i uvjerite se kako uz samo mal...
Recepti
14.7.2015. Recepti s heljdom: šarena heljda s piletinom, heljda s plodovima mora i zdrave palačinke!
Martina Banić
Jeste li čuli za heljdu i jeste li je probali? Ako još niste, trebali biste! Ova super hranjiva biljka pomalo je i zanemarena u mnogim jelovnicima što je šteta s obzirom na njene značajke. Nudim vam svoja tri omiljena i jednostavna recepta u nadi da ću vas time dodatno potaknuti da je isprobate i uv...
Recepti
13.7.2015. Sjemenke bundeve - nutritivna vrijednost i prednosti konzumacije
Zorana Jagodić
Sjemenke bundeve su izvrstan izvor cinka, mangana, fosfora, magnezija, bakra i željeza. Također, čak 20% ovih sjemenki čine proteini. Sjemenke bundeve su odličan izvor primarnih bjelančevina, a i sve esencijalne aminokiseline su zastupljene u odličnom omjeru.
Nutricionizam
9.7.2015. Pšenične posije: čuvaju zdravlje i ubrzavaju probavu!
Zorana Jagodić
Pšenične mekinje su bogate celulozom, vlaknima, mineralima i vitaminima. Dobar su izvor bjelančevina i željeza, magnezija, fosfora i selena, kao i tiamina (vitamina B1).
Nutricionizam
8.7.2015. 40 recepata za pripremu jaja (30 slanih i 10 slatkih)
Zorana Jagodić
Jaja su, uz meso i ribu, osnovna namirnica svake osobe koja pazi na kvalitetan unos hrane, bogate proteinima. Jaja su izvrstan izbor za sve obroke u danu, a mogućnost njihove pripreme je toliko široka, da jaja rijetko kad mogu dosaditi. Predlažemo vam 40 različitih recepata za pripremu jaja: 30 slan...
Recepti