14.6.2014. Savjeti za pripremu zdravih sendviča!
Iva Pranjić
Okruženi smo fast foodovima ili pekarnama u kojima se nudi nutritivno jako slaba hrana, koja je često pripremljena od bijelog brašna, pržena u dubokom ulju, pripremljena od namirnica upitne kvalitete. Kako biste se zaštitili od takvih situacija, možete si pripremiti sendviče kod kuće. Osim što ćete ...
Recepti
9.6.2014. Zdrave i ukusne muesli pločice!
Gastrodiva
Jednostavno, ukusno, slatko, ali rađeno sa relativno zdravim sastojcima pa nekako nije loša opcija za ono ludilo kad vas uhvati i krene potraga za nekakvim slatkišom u kući.
Recepti
2.6.2014. NOVO: Green Coffee Premium sa 60% klorogenične kiseline
Sponzorirani članak
Jeste li znali da nije svaka zelena kava jednake kvalitete niti jednakih svojstava te da njezina kvaliteta umnogome ovisi i o načinu proizvodnje, kvaliteti izvorne sirovine, ali i o postotku klorogenične kiseline - kemijskog spoja zaslužnog za njeno djelovanje?
Dodaci prehrani
15.5.2014. Kako najbolje iskoristiti inzulin u svoju korist
Ivan Lepčin, osobni trener
Velika većina ljudi jednostavno ne razumije kako inzulin djeluje. Znaju izdeklamirati naučenu frazu da je inzulin hormon izgradnje i skladištenja i tu otprilike priča staje. Osnovnu funkciju inzulina smo već obradili u jednom od prijašnjih članaka no idemo s pričom dalje.
Nutricionizam
9.5.2014. Smoothies – šareno i osvježavajuće zadovoljstvo
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Stiže toplije vrijeme i prirodna želja za laganijim i osvježavajućim obrocima. Ove vesele smoothie kombinacije u potpunosti mogu zadovoljiti takve potrebe.
Recepti
3.5.2014. Prehrambena vlakna - vrste, utjecaj na zdravlje i preporuka unosa
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Prehrambena vlakna su ugljikohidrati prisutni u biljkama koja se ne probavljaju u probavnom sustavu. Većina vlakana je građena od monosaharida, a razlikuju se po vrsti prisutnih monosaharida i vezama kojima su povezani.
Nutricionizam
28.4.2014. Naturya - najveći brand super hrane u Europi, napokon i kod nas!
Sponzorirani članak
Korisnici diljem Europe prepoznali su važnost organske super hrane. Najraznolikiji izvor antioksidansa, proteina, esencijalnih masti, minerala, vitamina i drugih ključnih nutrijenata koje crpimo kroz voće, povrće i orašaste plodove iz njihovih prirodnih izvora diljem svijeta, razlog je velike ponavl...
Dodaci prehrani
17.4.2014. Mršavite lako uz šparoge
Marina Soldo, viši trener fitnessa i Progressive Pilates® Instruktor
Uz mnoštvo pozitivnih učinaka na zdravlje organizma, šparoga ima malu energetsku a veliku nutritivnu vrijednost, što je čini idealnom namirnicom za skidanje suvišnih kilograma. U tekstu slijedi nekoliko ideja kako uklopiti šparoge u svakodnevni proljetni jelovnik.
Nutricionizam
11.4.2014. Crne palačinke s lososom
Gastrodiva
Svi znamo kako se rade klasične palačinke no što ako želimo nešto novo, zanimljivije i zdravije? Pisali smo već o proteinskim palačinkama sa zobenim pahuljicama, posnim sirom i šumskim voćem, ali sad vam donosimo i ukusnu, riblju varijantu!
Recepti
4.4.2014. Večere za proljetno čišćenje organizma
Marina Soldo, viši trener fitnessa i Progressive Pilates® Instruktor
Dolaskom toplijeg vremena, skidamo teške kapute i oblačimo lakšu odjeću i obuću, a isto tako bi trebalo biti i s hranom koju konzumiramo. U ovom članku ću predstaviti dvije večere koje i sama pripremam.
Recepti
28.3.2014. Ugljikohidrati - koje odabrati, koliko i kada tempirati unos
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Ugljikohidrati su primarni izvor energije u tijelu i u bilo kojoj fazi trošenja energije, bilo putem vježbanja ili gladovanjem, ugljikohidrati su prvi na udaru. Njihovim unosom osiguravamo energiju za rast mišića, ali i energiju potrebnu mozgu i ostalim organima za rad.
Nutricionizam
14.3.2014. Psyllium - niskokalorične ljuskice prepune vlakana, idealne za pripremu zdravih jela
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Kad govorimo o pravilnoj i zdravoj prehrani pričamo o kvalitetnim namirnicama koje su nutritivno bogate i imaju povoljan utjecaj na organizam. Kad smo na dijeti, uza sve to, želimo da nas namirnice dovoljno zasite i malo utaže osjećaj gladi. U potrazi za takvim namirnicama danas predstavljam psylliu...
Nutricionizam