14.9.2015. Zašto biste češće trebali jesti kelj?
Zorana Jagodić
Kelj je istovremeno, energetski vrlo prihvatljiv za sve koji paze na unos kalorija, a nutritivno bogat različitim vitaminima, mineralima i fitokemikalijama.
Nutricionizam
12.9.2015. U slast: 3 recepta za fitness tiramisu
Zorana Jagodić
Tiramisu je poznati kolač koji svoje porijeklo vuče iz Italije. Budući da originalni recept sadrži namirnice koje nisu "fitness approved", fitness zajednica je smislila nekoliko verzija tiramisua od zdravih namirnica. Svakako probajte!
Recepti
11.9.2015. Gladni u supermarketu: što kupiti za zdravi obrok ili međuobrok?
Martina Banić
Donosimo vam listu od 8 ukusnih i zdravih namirnica ili kombinacija namirnica koje će vam skratiti vrijeme u supermarketu umanjujući rizik da pregladnite i kupite nešto što se ne uklapa u zdravi plan kojeg provodite.
Nutricionizam
10.9.2015. Kako napraviti domaće bademovo mlijeko i u kojim receptima ga koristiti?
Zorana Jagodić
U mnogim zdravim receptima, posebno onima za zdrave kolače, palačinke, pudinge i smoothieje nalazi se – bademovo mlijeko. Bademovo mlijeko možete vrlo jednostavno napraviti sami, kod kuće. Na taj način ćete imati kvalitetno mlijeko, sigurni u njegov sastav i kvalitetu.
Recepti
7.9.2015. Doručak bez glutena - home made muesli (5 recepata)
Zorana Jagodić
Osobe osjetljive na gluten ili one koje boluju od celijakije trebaju izbjegavati ovaj protein kako bi spriječili zdravstvene poteškoće koje on izaziva. Predlažemo vam 5 recepata kako dan početi zdravim doručkom, bez glutena:
Recepti
5.9.2015. Kako fermentirana hrana pomaže zdravlju?
Zorana Jagodić
Fermentacija je spori proces dekompozicije (razgradnje) pojedinih komponenti (najčešće ugljikohidrata), pod utjecajem karakteristične mikroflore, uz produkciju sastojaka kao što su octena kiselina, mliječna kiselina, alkohol i dr.
Nutricionizam
3.9.2015. Za sve slatkoljupce: 5 slatkih recepata s kakaom u prahu
Zorana Jagodić
Kakao spada u kategoriju superhrana zbog svojih izvanrednih nutritivnih karakteristika: sadrži više od 300 kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje.
Recepti
31.8.2015. 5 zdravih recepata s plodovima mora
Martina Banić
Sve što nam treba da bismo iskoristili blagodati morskih plodova dok još uživamo u ljetnim danima je znanje kako ih pravilno pripremiti, odnosno pronaći omiljene recepte u kojima ćemo uživati, a da pritom podmirimo sve naše nutritivne potrebe. Iz tog razloga, predstavljamo vam pet ukusnih recepata s...
Recepti
26.8.2015. 5 ukusnih recepata s crvenim mesom
Martina Banić
Crveno meso, iako već duži niz godina na lošem glasu zbog visokog udjela zasićenih masti te time negativnog utjecaja na kardiovaskularni sustav, u umjerenim količinama itekako može igrati važnu ulogu u zdravom i uravnoteženom načinu prehrane.
Recepti
24.8.2015. Pinjol – proteinska bomba iz šišarke bora!
Zorana Jagodić
Među orašastim plodovima, pinjol je kralj proteina. Naime, u 100 grama pinjola, pronaći ćete čak 31 gram proteina!
Nutricionizam
20.8.2015. 6 recepata za međuobrok s kikiriki maslacem
Zorana Jagodić
Kikiriki maslac je jedan od izvrsnih izvora zdravih masnoća koji se preporučuje onima s potrebom za energijom, a i vježbačima koji rade na dobivanju mišićne mase. Evo nekoliko jednostavnih ideja kako maslac od kikirikija iskoristiti za superukusan i superzdrav međuobrok.
Recepti
19.8.2015. Niacin – snižava stres i kolesterol te pomaže u stvaranju energije iz ugljikohidrata
Zorana Jagodić
Niacin (B3) je vitamin B skupine topiv u vodi koji pomaže u sintezi spolnih hormona i hormona stresa, a učinkovit je i u poboljšavanju cirkulacije i smanjenju razine kolesterola.
Nutricionizam