28.4.2014. Naturya - najveći brand super hrane u Europi, napokon i kod nas!
Sponzorirani članak
Korisnici diljem Europe prepoznali su važnost organske super hrane. Najraznolikiji izvor antioksidansa, proteina, esencijalnih masti, minerala, vitamina i drugih ključnih nutrijenata koje crpimo kroz voće, povrće i orašaste plodove iz njihovih prirodnih izvora diljem svijeta, razlog je velike ponavl...
Dodaci prehrani
17.4.2014. Mršavite lako uz šparoge
Marina Soldo, viši trener fitnessa i Progressive Pilates® Instruktor
Uz mnoštvo pozitivnih učinaka na zdravlje organizma, šparoga ima malu energetsku a veliku nutritivnu vrijednost, što je čini idealnom namirnicom za skidanje suvišnih kilograma. U tekstu slijedi nekoliko ideja kako uklopiti šparoge u svakodnevni proljetni jelovnik.
Nutricionizam
11.4.2014. Crne palačinke s lososom
Gastrodiva
Svi znamo kako se rade klasične palačinke no što ako želimo nešto novo, zanimljivije i zdravije? Pisali smo već o proteinskim palačinkama sa zobenim pahuljicama, posnim sirom i šumskim voćem, ali sad vam donosimo i ukusnu, riblju varijantu!
Recepti
4.4.2014. Večere za proljetno čišćenje organizma
Marina Soldo, viši trener fitnessa i Progressive Pilates® Instruktor
Dolaskom toplijeg vremena, skidamo teške kapute i oblačimo lakšu odjeću i obuću, a isto tako bi trebalo biti i s hranom koju konzumiramo. U ovom članku ću predstaviti dvije večere koje i sama pripremam.
Recepti
28.3.2014. Ugljikohidrati - koje odabrati, koliko i kada tempirati unos
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Ugljikohidrati su primarni izvor energije u tijelu i u bilo kojoj fazi trošenja energije, bilo putem vježbanja ili gladovanjem, ugljikohidrati su prvi na udaru. Njihovim unosom osiguravamo energiju za rast mišića, ali i energiju potrebnu mozgu i ostalim organima za rad.
Nutricionizam
14.3.2014. Psyllium - niskokalorične ljuskice prepune vlakana, idealne za pripremu zdravih jela
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Kad govorimo o pravilnoj i zdravoj prehrani pričamo o kvalitetnim namirnicama koje su nutritivno bogate i imaju povoljan utjecaj na organizam. Kad smo na dijeti, uza sve to, želimo da nas namirnice dovoljno zasite i malo utaže osjećaj gladi. U potrazi za takvim namirnicama danas predstavljam psylliu...
Nutricionizam
5.3.2014. Važnost unosa BCAA aminokiselina
Ivan Lepčin, osobni trener
BCAA su u suplementarnom obliku došle na tržište prije nekih razvikanijih suplemenata, kao što je kreatin i prilično dugo im se nije pridavala važnost kakvu zbog svojih kvaliteta zaslužuju. Tek im se u novije vrijeme posvećuje više istraživanja, čiji rezultati otkrivaju da su BCAA puno više od običn...
Dodaci prehrani
26.2.2014. Zdravi deserti: muffini s jogurtom, crni štrumf, nabujak od jabuka i griza, knedle od batata i slastice od tapioke
Kristina Feldvari
Donosimo vam super ukusne i niskokalorične recepte naše forumašice Avangarde. Vjerujemo da do sada niste spremali ovakve deserte pa svakako preporučamo da probate i sigurni smo da će vam se svidjeti!
Recepti
17.2.2014. Green Coffee & L-Carnitine
Sponzorirani članak
Vjerujemo da ste već čuli o djelovanju zelene kave. U posljednje vrijeme gotovo je nemoguće izbjeći neku reklamu za zelenu kavu koja vas poziva da je isprobate. No, jeste li znali da nije svaka zelena kava jednake kvalitete niti jednakih svojstava, a da njezina kvaliteta umnogome ovisi i o načinu pr...
Dodaci prehrani
13.2.2014. Zdrave namirnice kao afrodizijaci
Marina Soldo, viši trener fitnessa i Progressive Pilates® Instruktor
Od davnina postoji interes za namirnicama koje jačaju libido, a nazvane su afrodizijacima po Afroditi - grčkoj božici ljepote i tjelesne ljubavi. Poznato je da je zdravlje organizma usko povezano sa spolnom željom i moći, stoga su zdrave namirnice kojima se ujedno pripisuju afrodizijačka svojstva id...
Nutricionizam
10.2.2014. Prehrana po krvnim grupama
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Prehranu po krvnim grupama predložila je i osmislila dr. D'Adamo. Bazira se na pretpostavci da krvna grupa utječe na razvoj pojedinih bolesti u slučaju da se bira hrana koja nam ne odgovara tj. da ljudi određenih krvnih grupa imaju predispozicije prema razvojima različitih bolesti koje dalje može po...
Dijete i jelovnici
5.2.2014. Zelena kava – o kakvoj se dijeti zapravo radi?
Nenad Bratković, magistar nutricionizma, dipl.ing.
Da vam netko spomene ili da vas pokuša uvjeriti da se kavom može mršaviti, vaša asocijacija bi sigurno bila kako je to odlična stvar: pijete finu, aromatičnu kavu, po mogućnosti s mlijekom i šećerom, a ona radi svoje – topi salo. No, o čemu se zapravo radi, ima li smisla i znanstvenog temelja, i tre...
Dijete i jelovnici