13.7.2015. Sjemenke bundeve - nutritivna vrijednost i prednosti konzumacije
Zorana Jagodić
Sjemenke bundeve su izvrstan izvor cinka, mangana, fosfora, magnezija, bakra i željeza. Također, čak 20% ovih sjemenki čine proteini. Sjemenke bundeve su odličan izvor primarnih bjelančevina, a i sve esencijalne aminokiseline su zastupljene u odličnom omjeru.
Nutricionizam
9.7.2015. Pšenične posije: čuvaju zdravlje i ubrzavaju probavu!
Zorana Jagodić
Pšenične mekinje su bogate celulozom, vlaknima, mineralima i vitaminima. Dobar su izvor bjelančevina i željeza, magnezija, fosfora i selena, kao i tiamina (vitamina B1).
Nutricionizam
8.7.2015. 40 recepata za pripremu jaja (30 slanih i 10 slatkih)
Zorana Jagodić
Jaja su, uz meso i ribu, osnovna namirnica svake osobe koja pazi na kvalitetan unos hrane, bogate proteinima. Jaja su izvrstan izbor za sve obroke u danu, a mogućnost njihove pripreme je toliko široka, da jaja rijetko kad mogu dosaditi. Predlažemo vam 40 različitih recepata za pripremu jaja: 30 slan...
Recepti
7.7.2015. 5 smoothieja od breskve: 5 čaša zdravlja i osvježenja
Zorana Jagodić
Nutritivno je breskva prihvatljiva za osobe koje paze na unos kalorija jer 100 g bresaka sadrži samo 40-ak kcal. Od vitamina, breskva sadrži najviše beta-karotena i vitamina C. Osim što ćete ih jesti u klasičnom obliku ili kao dio slastica, breskve su odličan izbor voća za smoothieje jer će svakom s...
Recepti
6.7.2015. 15 savjeta kako izbjeći svakodnevni unos slatkog (čokolada, kolači)
Zorana Jagodić
Ako ste zaista donijeli odluku da ćete iz prehrane izbaciti slatko u svim oblicima, savjetujemo vam da slijedite neke jednostavne korake kako biste tu odluku održali kroz dulji vremenski period.
Nutricionizam
5.7.2015. Pojačajte unos vlakana: 5 recepata s psylliumom
Zorana Jagodić
Psyllium su neprobavljivi listići i odličan izvor topivih vlakana, a vlakna pomažu u regulaciji probave, čišćenju organizma od toksina, ubrzavanju metabolizma te gubljenju viška kilograma.
Recepti
3.7.2015. Nestlé nastavlja smanjivati šećer u svojim proizvodima
Sponzorirani članak
Nestlé žitarice lansirale su na hrvatsko tržište FITNESS Original žitarice za doručak s 30 % manje šećera u odnosu na raniju recepturu, uz isti okus. Količina šećera smanjena je i u ostalim Nestlé FITNESS žitaricama za doručak – s okusom čokolade, tamne čokolade, s voćem te s medom i bademima.
Nutricionizam
2.7.2015. Recepti s maslacem od kikirikija za sve obroke u danu
Zorana Jagodić
Kako biste mogli uživati u raznovrsnim načinima pripreme maslaca od kikirikija, predlažemo vam nekoliko recepata kako ovu namirnicu možete uvrstiti u doručak, omiljeni desert, međuobrok ili ručak i večeru.
Recepti
1.7.2015. Vitamin E – vaša zaštita od bolesti
Zorana Jagodić
Vitamin E je topiv u masti i u organizmu funkcionira kao antioksidans, što znači da doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
Nutricionizam
30.6.2015. Lagana večera: 3 proteinske juhe za večeru
Marina Soldo, viši trener fitnessa, STOTT PILATES® Certified Instructor, Progressive Pilates® Instruktor
Često zanemarene namirnice leća, slanutak i bob, mogu poslužiti kao hranjiva večera u obliku gustih juha koje će vas zasititi i uz koje ćete lakše zaspati. Zbog bogatstva proteina, predstavljaju vrijednu alternativu mesu, a dodatna im je vrijednost što su lako dostupne, pristupačne cijenom i jednost...
Recepti
29.6.2015. Kalij – mineral koji neutralizira mliječnu kiselinu i regulira vodu
Zorana Jagodić
U ljudskom se organizmu kalij uglavnom nalazi unutar stanica, a potreban je za reguliranje ravnoteže vode, kiselo-bazne ravnoteže, krvnog tlaka i neuromuskularnih funkcija.
Nutricionizam
26.6.2015. Što jesti za zdravu kosu, kožu i nokte?
Zorana Jagodić
Koža, kosa i nokti su ogledalo našeg zdravlja. Najmanje promjene u općem stanju organizma odrazit će se na kvalitetu kose, kože i noktiju pa su upravo oni jasni pokazatelj nekih promjena ili nedostatka u organizmu.
Nutricionizam