New Posts New Posts RSS Feed - pomoc za ishranu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

pomoc za ishranu

 Post Reply Post Reply
Author
hipatija View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 05 Veljaca 2016
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hipatija Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: pomoc za ishranu
    Posted: 05 Veljaca 2016 at 12:39
Pozdrav svima Ovako , potrebna mi je pomoc u vezi ishrane. Voljela bih da me uputite kako da dovedem ishranu u red. pokusala sam da procitam sto vise tema i vasih odgovora da ne bih dosadjivala sa pitanjem, ali ipak ne ide, tesko mi se snaci i nova sam u svemu ovome vezano za vjezbanje i hranu.
Nesto detaljnije o meni i svemu: imam 25 godina, visoka sam 164cm a teska 61 Kg. Zelim da smrsam i zategnem se. Najvise zelim smrsati u predjelu stomaka i zategnuti cije tijelo. Prije 20ak dana sam krenula u teretanu, i obzirom da radim svaki drugi dan po 12 sati a posao je takav da samo sjedim, ne mogu vjezbati svaki dan vec idem u teretanu svaki drugi kada odmaram i vjezbam sat i po u kontinuitetu, najvise cardio ali i sve ostalo. tu imamo trenere koji nas okvirno upute sta i kako da vjezbamo pa se nadam da to radim ispravno. medjutim najveci je problem hrana. Tesko mi je uskladiti dobru ishranu i zbog radnog vremena a i jos uvijek nisam dobro upucena u proteine, uh, masti i sve ostalo. tu mi je potrebna vasa pomoc, da li mi mozete dati neke prijedloge menija i ishrane koja bi mi odgovarala i kad treniram a i kada radim cijeli dan??? Voljela bih smrsat max5kg , treniram obicno u 12h, a kada radim hranu spremam u jutro i nosim za cijeli dan, to su napomene da mi bolje mozete pomoci. Plus, slano vise volim nego slatko, ali moram unijet bar minimum slatka dnevno jer mi opada secer lako, bez hljeba mogu, samo eto uz kuhanje mi je potreban, i volim sve jesti. Takodje me zanima da li trebam sve sokove izbacit i da li je dobro da jedem zitne snackove? znam da u jutro trebam zitarice jest, a za rucak poslije treninga sto vise proteina ali ipak mi je potrebno upucenje u vezi tih supstanci i kad kako koliko i sta sve da jedem????
Izvinjavam se na dugom postu i unaprijed zahvaljujem
Helppp
Back to Top
Dunjaa View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 13 Srpanj 2015
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dunjaa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Veljaca 2016 at 18:55
Draga Hipatija,
Nisam profesionalac ali ti mogu dati savjet! Mislim da na netu ima stvarno puno primjera menija, samo trebas vidjeti sto tebi najvise odgovara. Ja sma npr pocela sa drasticnim smanjivanjem secera, ujutro pijem zeleni caj umjesto kave i postepeno sam smanjivala sladenje. Svakim danom sve manje kako mi ne bi bilo odvratno i kako bi se naucila. Vježbam 4 puta tjedno u teretani, pokusam dati svoj maksimum svaki puta. Sokove izbaci, ako ti se ne pije bas voda, probaj s obicnom mineralnom. Jedi normalne porcije, ali dobru hranu! Više ribe, povrća, od mesa malomasno meso, jaja, posni sir. To su odlicni izvori proteina. Žitni snackovi??? Ako mislis na one kupovne, krcati su sa secerima. nemoj da te zavara to sto su zitni. i previse zitarica nije dobro.Kada si spremas hranu za posao mozes probati ovako nesto: skuhas si quinoju, prohladis ju, ubacis narezane banane ili jabuke, malo oraha, ljesnjaka ili badema, i neko suho voce npr malo brusnica. Umjesto quinoje, moze amaranth ili proso. to mozes skuhati i dan prije i moze ti stajati u frizideru i zadrugi dan. prestani jesti hranu iz pekare, uz rucak jedi puno salate! puno svakakve salate,, kuhaj si variva. Nemoj prziti hranu, ne trebaju ti sva ta ulja, kecap majoneza i ostali umaci ti isto nisu potrebni probaj izbaciti. Bijelu rizu i tjesteninu zamjeni integralnom. Ja se pokušavam pridržavati takve prehrane, ali postoje dani kada se doslovno ubijem od neke pizze i slatkog. na pocetku je bilo cesce, sada jako rijetko. kad izbacis neke prehrambene namirnice, tijelo ti se nauci. pomalo, ali ako si dovoljno uporna, u potpunosti. Jednostavno prestanes osjecati potrebu za junk foodom. Nadam se da sam ti barem malo pomogla!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.