New Posts New Posts RSS Feed - Što radim krivo?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Što radim krivo?

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
djenica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Ožujak 2015
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djenica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Ožujak 2015 at 20:25
Kao prvo, s obzirom da sam nova ovdje da vas sve srdačno pozdravim
S obirom da ne mogu više objektivno gledati na moj način života, ishrane, vježbanja voljela bih da vi, ljudi koji znaju dosta toga o ovom segmentu života, pročitate i iskreno kažete šta mislite griješim li i u čemu griješim.

Imam 41 godinu. Što od manjka aktivnosti, što od pogrešne prehrane nakupio mi se veliki višak kilograma. Prije tačno 15 mjeseci zaključim d asam stvarno pretjerala i da treba nešto da napravim sa sobom, treba da izmršam a što je još bitnije počnem se zdravije hraniti.
Počela sam čitati puno o ishrani, raznim dijetama, proračunavala koliko trebam da izgubim i zaključim da bi 25 kg bilo ono što meni odgovara(znam kako sam izgledala i osjećala se sa toliko kg.)
U toku godinu dana sam izgubila 20 kg. Krenula sam sa izvikanom Dukan dijetom koja je, istina, davala odlične rezultate ali sam jako brzo uvidjela da je totalno nezdrava ali mi je poslužila kao nekakva osnova koju sam na osnovu svojih saznanja o pravilnoj ishrani doradila i modificirala.
Naime, obroci su mi se sastojali od piletie, ribe, puretine, jaja(sve bez masnoće, nemasnih mliječnih proizvoda, voća i povrća.
Kruh sam totalno izbacila kao i rižu, krompir i ostale žitarice osim zobenih mekinja koje sam svakodnevno konzumirala natoplejne u mlijeku u jogurtu.
Nisam NIKAD bila gladna, nisam patila organizam i kilogrami su išli dole. Odlično, to sam i željela

Eh da, sve to vrijeme sam imala tjelesne aktivnosti u vidu brzog hodanja(pješačenje do posla 5 km svaki dan), pokušaja vježbi u kućnom aranžmanu i to je sve. Kilogrami su stali na -20. Ni makac dole ali, na sreću, ni gore.
Radi toga(voljela bih izgubiti još 5 kg kako već rekoh) ali i zbog toga što ne bih voljela da moja znatno vitkija figura ne bude fit i utegnuta učlanim se(po prvi put u životu) u teretanu. S obzirom da sam jako uporna i tvrdoglava osoba, odmah sam uplatila godišnju članarinu...odlučila da mogu i moram uspjeti.
Vježbam 4-5 puta sedmično, trudim se da se i dalje zdravo hranim, ali kilogrami još uvijek stoje.
Možda je, ipak, prerano nakon mjesec i nešto vježbanja u teretani očekivati rezultate...ali moglo je bar malo mrdnuti

Po savjetu stručnih osoba koje rade u teretani sprovodim sljedeće aktivnosti, svaki trening isto:
-orbitek 10 min
-bicikl 10 min.
-kružni trening sa utezima, prođem sve sprave sa cc 30 kg opterećenjem i to 2-3 serije sa po 10 ponavljanja.

Hm, ne znam jesam li dala dovoljno informacija,možda da napišem svoj dnevni jelovnik ali to može i kasnije...iovako sam pretjerala i daj bože da iko pročita ovako dug post

Ljudi, vidite li kakvu grešku? Voljela bih iskren odgovor, želim uspjeh i svi dobronamjerni savjeti su dobrodošli.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.