New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav :)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav :)

 Post Reply Post Reply
Author
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav :)
    Posted: 30 Studeni 2016 at 21:40
Pozdrav svima,
Čitam vas već dulje vrijeme, i par sam puta prešla i članke i postove. Mogu reći da sam puno naučila (i promijenila) otkako vas čitam ali trebala bih savjet oko jelovnika i/ili treninga.(Nastojat ću biti kratka)
Dakle, imam 24 godine, i na visinu od 163 cm 61 kg. U zadnjih par godina, otkako mi je dijagnosticirana inzulinska rezistencija izbacila sam sve procesuirane šećere(peciva, kekse.....) pa čak i banane, kruh, krumpir, rižu....(ne živim i ne kuham sama pa netko u kruh uvijek ubaci bijelo brašno, ili rižu ucvrlji na masti što mi je doktor rekao da je no no.). To sam uspjela prehranom dovesti u normalu, a sada bih se voljela malo učvrstiti i istopiti masti pa sam u zadnjih mjesec dana krenula u teretanu kod S. doma Stjepan Radić i vježbam po ovom programu za početnike: https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Program-zene.aspx, s tim da ja zbog živaca, da se ne prejedam, odem 4-5 puta, a ne 3 kako ovdje piše da bi trebalo.BMR:1426, TDEE:2224 Jelovnik mi izgleda otprilike ovako:
D: Zobena kaša s jabukom (100 g zobenih, 1 čaša mlijeka, 1 čaša vode....)/ili 150 g bjelanjaka (ili 2 jaja) i neko povrće nezačinjeno
Međuobrok/PWM: Čaša jogurta i voćka/50-100 g posnog i žlica kakaa sa stevijom
Ručak: Neko meso(piletina, puretina, obično karabatak i dio bijelog mesa) lešo povrće(brokula...) i salata(zelena sa 2 žlice salatnog ulja ili paprika bez ulja)ili neko klasično varivo bez zaprške.
Međuobrok 2/PWM: Posni sir i voćka/Posni sir i 2 kockice tamne čokolade
Večera: 150g bjelanjaka i salata/posni sir s malo vrhnja i salata.
Dakle, većinom jedem ovako kako sam napisala(oko 2 voćke dnevno, dosta mliječnog, mesa i povrća...), UH držim na oko 100-150g,i dnevno unosim oko 1800kcal, jedino se zna desiti da nekad pretjeram s voćem(oko 1 tjedno pojedem više kcal pa si tad to dozvolim) jer sam na voće dosta slaba, posebno jabuke. Koliko ovo ima smisla za moje ciljeve i što bih otprilike trebala promijeniti?Hvala
Back to Top
NiksaV View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 30 Studeni 2013
Location: Dubrovnik
Status: Offline
Points: 205
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NiksaV Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2016 at 22:19
Za početak dobro došla :) Super je to što si odlučila početi s ovim načinom života i raditi na sebi.Taj korak je najbitniji,samo naprijed :)Ja ti neću puno filozofirati samo ću napisati ono što si već sigurno čula puno puta ali to je sve što treba znati.Znači stvar je jednostavna,PRAVILNA PREHRANA+TRENING=REZULTAT Što se tiče tvoje prehrane super si ovo posložila i prehrana je u redu,što se tiče treninga ne razumijem se toliko u ženski način treniranja pa to prepuštam iskusnijim curama.

Sad ću ti reći jednu stvar,pusti priče da treba sve biti idealno,da sve treba biti u gram u protivnom nećeš imati rezultata.Uvjerio sam se na sebi da ne treba biti sve idealno,ja sam iskorištavao sve što sam imao kako sam najbolje mogao i trebaš čupati na treningu i uložiti težak rad i puno znoja da se naprave brutalni rezultati,ali vjeruj mi samo nastavi ovako s prehranom i vidi si trening i samo radi.Ne ide preko noći ali samo ne odustaj i jednom kad vidis rezuultate postanes ovisan o napretku.

Btw-mozda da ubacis slikice mozda bi pomoglo ekipi i mogli bi ti vise pomoci i ocijeniti stanje i formu =)

Sretno i nemoj odustat =)

Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2016 at 22:32
Ajme, majko, samo slike ne.... Da.. tebe znam. Znam što si napravio i zašto govoriš to što govoriš, al' ne mogu se ja slikat, a ne. :). Ja sam sebi ubacila još iskorak s utezima,i još jednu vježbu za stražnjicu jer recimo bench press ne znam napraviti i ne usudim se sama, a studentska teretana ima politiku da ne rade s početnicima pa nemam koga pitati... i da.. odradim na početku i na kraju kardio(ukupno oko 26-28 min), ovisi kako mogu. Nekad imam osjećaj da je sve to nekako onak... previše šećera, a nedovoljno svega ostalog. Pa sam zato došla tu pitati za savjet.
Back to Top
NiksaV View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 30 Studeni 2013
Location: Dubrovnik
Status: Offline
Points: 205
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NiksaV Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2016 at 22:47
Volim pomagati ljudima pa ako ti treba bas detaljno što te zanjima,i ako imas pitanja,i što se tiče savjeta pošto si tek krenula,provjeri inbox =)
Back to Top
lucijaprsa12 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 01 Rujan 2015
Status: Offline
Points: 84
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lucijaprsa12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2016 at 19:53
Čemu 100g zobenih ujutro? To je malo previše uh, probaj 50g zobenih, 15g chia, 15g lanene, prelij sa malo mlijeka i par kapi stevije ili pola banane, vrati si bananu u prehranu, zdrave su imaju dosta kalcija i vitamina b. Što se tiče kruha i riže probaj uzeti integralno, ali nemoj pretjerati, voće isto moraš dosta paziti zato sto ima ugljikohdrata, pogotovo banan, kruska, grozde i suho voće. Mlijeko i mliječni proizvodi imaju šećera u sebi, kupuj svejži posni sir i možeš mozarellu kao i ementaler na 100g ima oko 4g šećera tako da može proći. Tebi je bitno da pazis na unos ugljikohidrata i ja ti savjetujem, ali prije pitaj svojeg liječnika, cikliranje ugljikohidratima, ako te zanima više javi se u inbox. A trening samo daj, ja treniram svih 7 dana u tjednu samo si onda moraš dobro sastaviti program, kreni sa utezima stvori malo mišića i trošit ceš više, kardio radi na kraju 30 ili više, nakon 25min tijelo počinje trošiti salo do tih 25min on troši ugljikohidrate zato se kardio preporuca na kraju. Javi se u inbox za bilo kakva pitanja :)
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Sijecanj 2017 at 20:04
Opet se javljam, ovaj put s malo većim problemom od gubitka kila :). Unaprijed isprike na duljem postu.   Dijagnosticiran mi je PCOS i inzulinska rezistencija, te sam zadnjih 7 godina na anti-bebi pilulama. Do sad nisam imala nikakvih problema, makar sam jedno vrijeme jela dosta UH ( sporijih,kasnije sam ih općenito samoinicijativno smanjila jer sam čitala da pomaže kod PCOS-a). Kako se za isti problem savjetuje smanjenje masnog tkiva i izgradnja mišića, krenuh i u teretanu, 3 puta tjedno, po ovom programu:https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Program-zene.aspx. Uz to, ja još jednom tjedno ubacim HIIT(Focus T25 Alpha/Beta cardio) No, u zadnja 3 mjeseca, otprilike otkako sam počela vježbati, izgubila sam ciklus, koji se ni uz prestanak pijenja pilula ne vraća. Mene je to navelo na pomisao da sam negdje nešto zeznula u hrani (P.S. prije nego što netko kaže a zašto ovdje dolaziš, zašto ne odeš doktoru?, obavila sam sve moguće hormonalne pretrage(štitnjača, inzulin, FSH, PRL... i sve je u redu, tako da ni doktor ne zna više što bi mi rekao, a ja ne znam više gdje da pitam, pa rekoh nemam što za izgubiti). Evo jelovnika u zadnja 4 dana, pa bih bila jako zahvalna ako mi netko može reći gdje griješim. (P.S. visina:163cm, težina 61kg, BMR 1427, TDEE mislim između 2000-2200)
Danas: Dorucak, 07:30 Chia pudding (20g chia sjemenki, 115 g jogurta, 4 g kakaaa i 50g šumskog voca)
PWM 09:00 50g posnog, 1 jabuka i 20g tamne čokolade(85% kakaa)
Trening 10:30
PWM omlet od 200g bjelanjaka, 1 jabuka i 10g čokolade
Ručak 13:00 lešo brokula, salata od ribanog zelja i komad špikane junetine u menzi
Večera: 19:00 300g dinstanog kiselog zelja i dva mala pečena kotleta

Nedjelja:

Dorucak, cca 04:45 Chia pudding (20g chia sjemenki, 115 g jogurta, 4 g kakaaa i 50g šumskog voca) i dva proteinska muffina od zobenih, jaja i sira(recept ovdje na forumu).

Meduobrok 07:45 80g posnog i 4 polovice oraha, 1 jabuka i 1 naranca

Rucak 14:00 Šalica bistre pilece juhe, dvije zadnje pilece cetvrti na lešo, jedna veca kuhana mrkva i oko 300 g cvjetace.

Vecera 20:15 Pilece krilo i batak bez kože, 1 srednja nezacinjena crvena paprika.

Subota:

Dorucak: 07:45 Omlet od 250g bjelanjaka isprženih na maslacu, 200g kuhane cvjetace i 1 srednja jabuka natašte cca 20 min prije dorucka

12:45 HIIT

pwm: 2 proteinska muffina i 20g tamne cokolade( pwm je obicno ili ovo ili 150g posnog i neka vocka, ili neka kombinacija ovih namirnica, nemam whey).

Rucak 14:00: šalica juhe, 150g pilecih prsa bez kože i 200g kuhane cvjetace

Meduobrok 17:00 100g posnog sira sa malo stevije

Vecera 20:00 salata od tunjevine (1 konzerva tune u biljnom/maslinovom ulju, dvije rajcice i cca 8 listova zelene salate)
Cetvrtak:

05:00 (pre-breakfast meal) caša jogurta, 9g oraha i 8 badema (budim se tijekom noci i ne mogu zaspati pa nakon sat vremena budem gladna)

Dorucak 08:00 omlet od 200g bjelanjaka na maslacu i jedna rajcica i paprika, nezacinjena

Rucak 14:30: 3 sarme s kiselim zeljem

Meduobrok 16:30: 100g posnog sa 75 g šumskog voca

Vecera 19:30-20:00: Pileca zadnja cetvrt i 150g prsiju bez kože (peceno sve) i jedna crvena paprika(nezacinjena)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.