New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav svima!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav svima!

 Post Reply Post Reply
Author
malizmaj View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 22 Travanj 2014
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote malizmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav svima!
    Posted: 22 Travanj 2014 at 22:17
Zovem se Fahir Terzić.
Imam 39 godina.
Visok sam 168 cm, težina 68 kg.
Prije 3 dana sam nabavio sebi bučice od 2 x 4 kg + 1 kg.
Odlučio sam se da treniram. Po zanimanju sam nastavnik razredne nastave.


Zanima me ovako. Nakon 3 dana treniranja u sedmici po kući uz bučice koje su teške 2 x 4 kg + 1 kg.
Osjećam drhtavice tijela, ne osjećam neki umor u treningu,osim tog drhtanja tijela, i bolova (na dodir i pritisak) u ramenima. Ispod lijevoga pazuha neki damar mi kuca kao sekundara. Napomena: nakon treniranja odmah mjerio sam krvni tlak koji skače na 150 /85, a puls je 85. Da li je ovo normalno, trebam li nešto promijeniti u svemu ovome i da li trebam posjet nekom ljekaru.
Sliku tijela nisam postavio jer nemam mogućnosti večeras. Uslikaću se u narednom periodu i postaviću,ako vam to nešto može bolje pokazati,kako da mi pomognete. Ishrana; ne pušim,ne pijem, pijem kafu, doručak čaj i peciva, ručak (razno: uglavnom nemasna hrana,) večera: tamna čokolada i zeleni čaj sa cimetom i medom. Šta mi vi preporučujete za ishranu i kao program za vježbanje. Unaprijed vam hvala!

Edited by malizmaj - 22 Travanj 2014 at 22:20
Back to Top
fitlegs View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Ožujak 2014
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 26
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fitlegs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Travanj 2014 at 07:24
Dobro došao, Fahire.  Mislim da prije svega trebaš dosta izmijeniti prehranu. Prvo, dodaj u svaki svoj obrok namirnice bogate proteinima, npr. nešto od slijedećeg: nemasno meso, tuna u salamuri (ili druga riba), posni (mladi, nemasni) sir ili jaja. Drugo, pecivo i čaj nisu doručak, a čokolada i čaj nisu večera. Nešto mora ići uz to pecivo, npr., nemasna šunka, jaja ili posni sir.. Gdje su kuhano povrće i salate? Voće? Najprije si izračunaj BMR i TDEE, imaš na netu tablice za izračun, a onda kad budeš znao koliko kalorija trebaš unositi, podijeli to na obroke. Tanjur neka ti bude podijeljen na trećine: 1/3 proteini (jaja, meso, riba ili posni), 1/3 ili voće ili kuhano povrće ili salate, 1/3 ugljikohidrati kao npr.: kruh, riža, krumpir i sl.. Što se tiče drhtanja i bolova u mišićima, to  je normalno za početnike koji su bez snage i mišića, prestati će s vremenom. Inače mislim da trebaš kasnije nabaviti teže utege ili ići u teretanu jer s ovima koje imaš od 4 kg nećeš steći mišiće. Kao primjer, ja vježbam kod kuće već 2 godine 4-5 puta tjedno s utezima od 6,5 i 8,5 kg i nisam baš nabildana...Što se tiče programa tu će ti više pomoći netko od muških forumaša ili malo potraži sam na forumu njihove programe.
Back to Top
malizmaj View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 22 Travanj 2014
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote malizmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Travanj 2014 at 11:05
OK,hvala fitlegs
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.