Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Posni sir i riža u drugačijem obliku

pita

 

 

Sastojci:

- šalica sirove riže (otprilike ona od 250 ml)

- 500g posnog sira

- 3 jaja

- 2 kriške pršuta

- komad poriluka (ili običnog luka)

- 1 dcl mlijeka

- 3 komada zdenka sira

- malo gaude za vrh 

- začini 

 

Postupak: rižu klasično skuhati 

Pržiti poriluk zajedno s pršutom na mrvicu ulja (pršut pusti masnoću), nakon otprilike 3-4 minute, uliti mlijeko i kuhati kratko dok ne zgusne (neće biti gusto, nego onako malo kremastije).

U zdjelu istresti prohlađenu rižu, dodati jaja, posni sir, začine, poriluk s pršutom i mlijekom te sve promiješati i istresti u vatrostalnu zdjelu, malo nauljenu. 

 Na vrh staviti zdenku i naribati gaude (po želji)

Peći otprilike 20-ak min na 180 stupnjeva, ovisi do pećnice.

Objavljeno 19.12.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija