Sastojci:
- šalica sirove riže (otprilike ona od 250 ml)
- 500g posnog sira
- 3 jaja
- 2 kriške pršuta
- komad poriluka (ili običnog luka)
- 1 dcl mlijeka
- 3 komada zdenka sira
- malo gaude za vrh
- začini
Postupak: rižu klasično skuhati
Pržiti poriluk zajedno s pršutom na mrvicu ulja (pršut pusti masnoću), nakon otprilike 3-4 minute, uliti mlijeko i kuhati kratko dok ne zgusne (neće biti gusto, nego onako malo kremastije).
U zdjelu istresti prohlađenu rižu, dodati jaja, posni sir, začine, poriluk s pršutom i mlijekom te sve promiješati i istresti u vatrostalnu zdjelu, malo nauljenu.
Na vrh staviti zdenku i naribati gaude (po želji)
Peći otprilike 20-ak min na 180 stupnjeva, ovisi do pećnice.
Objavljeno 19.12.2016.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji3komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija