Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Moj prvi post

Pozdrav fitovci! :)

Evo i mene u ovom svijetu fitness blogova. Neko vrijeme pisala sam blogove po drugim stranicama, ali svi su se uglavnom svodili na isto - fitness, prehrana, teretana. Pa sam malo razmišljala i počela uviđati da ljudima vjerojatno idem na živce s tim i da bi bilo bolje da pišem na ovoj stranici gdje smo manje-više svi u tom fitness svijetu.

Ovaj blog pišem iz razloga što sam relativni početnik što se tiče teretane i fitnessa - počela sam se više zanimati i baviti time u 11. mjesecu prošle godine. Razlog koji me je do toga doveo je bio prekid s dečkom s kojim sam se neko vrijeme viđala i koji me je ostavio. I tako, mic po mic, prvo sam plakala, bila sama i jadna i neko vrijeme se sažaljevala nad sobom, dok nisam odlučila dići glavu i promijeniti nešto u svom životu. Općenito sam bila nezadovoljna životom i sobom, nisam se dobro osjećala u svojem tijelu niti sam bila puna energije ili nešto. Većina dana mi je prolazila monotono, bila sam dosta povučena i malo izlazila, kao da mi je falilo "ono nešto". 

No, to nije bio prvi pokušaj da se dovedem u red i počnem redovito vježbati i voditi brigu o sebi. Počela sam od Božića 2013. i vježbala doma, sama, uz veliku volju i motivaciju sve do sredine 4. mjeseca prošle godine. Razlog zbog kojeg sam počela je naravno - prekid s bivšim, no ovaj put s drugim bivšim dečkom s kojim sam bila u vezi dvije i pol godine. Izgleda da na mene ti prekidi baš opasno djeluju, hehe. 

I tako sam vježbala, klesala tijelo tih 3-4 mjeseca da bi na kraju sve to palo u vodu - došli su maturantski dani  i hola, pijanke i nezdrava hrana, nezdravi stil života koji je trajao nekih mjesec dana da bi se nakon toga posvetila učenju za maturu i rješavanju mature i ispita. Upisala sam se na faks, i već je bilo ljeto, a od mojeg vježbanja niti v. 

Bilo je zaista teško ponovno se natjerati na vježbanje, umjesto toga sam izlazila svaki vikend, nekada i po 3 dana za redom, o alkoholu i fast food-u da i ne govorim. No, jela sam dosta malo hrane, alkohol je dominirao pa sam i puno smršavjela i nisam bila uopće zadovoljna svojim izgledom. Prošlo je ljeto, počela sam dolaziti na predavanja za faks i odselila se u Zagreb. 

Iako nisam vježbala zbilja dugo, 5-6 mjeseci, cijelo to vrijeme nešto mi je u glavi govorilo - moraš početi natrag, moraš početi vježbati. Osjećala sam se loše jer se nisam uopće brinula o svojem tijelu.

I tako je došao i taj 11. mjesec i moj prekid s tim dečkom, i konačno sam se uspjela natjerati da ponovno vježbam. Upisala sam se u teretanu i vježbala mjesec dana, bila sam prezadovoljna i osjećala se odlično. No, stigli su praznici i vratila sam se u svoj grad, stigao je Božić... opet sam bacila svu tu priču u vodu i ovaj put se počela stvarno prežderavati svakakvim glupostima, i nabacila sam kojih 3-4 kilograma, ako ne i više.

Ponovno sam bila nezadovoljna i nesretna...

No, ovaj put sam uzela stvari u svoje ruke i zbilja sam odlučila baviti se, ali ne samo baviti se, već i ŽIVJETI fitness. Promijenila sam način prehrane, upoznala nove ljude, počela redovito trenirati i pronašla i svoju gym-partnericu, koja me potiče na vježbanje čak i kad smo obje bezvoljne - i hvala joj na tome.

Prošlo je dva mjeseca i tjedan dana otkako hodam u teretanu i hranim se zdravo i pazim na sebe i svoje tijelo i osjećam se bolje nego ikad. :)

Najbolji je osjećaj kada znaš da radiš nešto dobro za sebe, iako, budimo iskreni, nije da su me na tom putu svi podržavali, no na to sam bila spremna. Niti danas me svi ne podržavaju - počevši od moje obitelji, no na to se ne obazirem.

Shvatila sam kako je napokon vrijeme da učinim nešto za sebe i da stavim SEBE na prvo mjesto.

Nadam se kako će mi ovaj blog i cijeli ovaj portal biti od velike pomoći, iako mi već je puno pomogao, jer svakodnevno čitam najnovije članke i uvijek kada me nešto interesira ili imam dvojbe oko nečega, uvijek se informiram upravo ovdje.

Eto, napisala sam zbilja dugi post, nadam se da nisam prenaporna :D ali ovo mi je prvi put da pišem pa sam osjećala potrebu da dam neku malo cjelovitiju sliku o sebi.

Budite mi sretni i uživajte u vikendu!

xoxo, 
L.

Objavljeno 12.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija