Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Da li plaćati fitness trenera ili ne?

Pitaju me: kako održavaš masu, a ujedno si stvorila i mišićnu definiciju? Pa, sve je stvar uredne i zdrave prehrane, a naravno i kontinuiranog teninga, rekla bih. Jedno bez drugog ne ide. No, da li je neophodno plaćati trenera ili "trenera" kako bi izgledala onako kako si ti to sebi u svojoj glavi zamislila!!?? Ja mislim da nije. Ne treba tebi netko tko će ti reći sve ono što već i sama znaš, a ako i ne znaš, pa tu je internet, sveznajući google za koji trebaš samo par minuta vremena da bi našla ono što te zanima. 

Zamisli, trener će meni reći kako se izvodi čučanj, kako se radi pravilno iskorak, prednji, stražni, bočni... i sve će to naravno uredno i ne baš jeftino naplatiti, a samo ukucaj squat i dobiti ćeš puno više od jednog čučnja. 

No, nemojmo ni trenere omalovažavati, imaju i oni svoju funkciju i ulogu, pa školovali su se za to, pobogu brate, ako ništa drugo. Nije da sam ja najpametnija ili najbistrija, ne daj Bože, ali zašto plaćati nešto što ne moram. I sama sam mislila da bez trenera neću moći ništa postići. No, uz malo truda, vremana i puno volje, postigla sam i više nego što sam očekivala. 

Počela sam sa teretanom, plaćala masno članarinu, privatne trenere i sl... Na kraju sam shvatila da mi je dovoljno uložiti par stotina kuna, koje bih tako i tako dala za članarinu ili sate "obučavanja" na raznim spravama (od kojih i nema neke koristi) i opremiti se sa "spravama" koje mi trebaju, a to su dobre bučice i šipka, sveukupno 50 kg. Čuda se mogu napraviti sa samo 50 kg. 

Dakle, da ne duljim više i da rezimiram, nije vam potreban nikakav trener ili tiranin da vam brani jesti i da vas tjera na trening. Potrebna je motivacija na prvom mjestu, zatim ishrana, a na zadnjem mjestu je trening ili ti bodybuilding koji će sve to uokviriti i dovesti vas na nivo kojim težite. I sve to možete ostavriti u udobnosti svoja četiri zida. 

I upamtite - Volja, prehrana + trening = izgled kakvom težite!!!

Objavljeno 30.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija