Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Dijeta sa svježim kravljim sirom - ZG Sirek

Bilo koja dijeta koja se bazira na unosu male količine kalorija, te hrani koja se bazira na jednoj vrsti namirnica, je nešto što se treba dugoročno izbjegavati. Prvenstveno, jer tijelu ograničavamo uravnotežen unos svih potrebnih namirnica za normalan rad organizma. No, one su ipak još uvijek prilično popularne, posebno u ljetnim mjesecima, jer omogućuju postizanje brzog uspjeha u gubljenju neželjenih kilograma.

Ni jednu od tih dijeta ne preporučuje provoditi dulje od pet dana, kako se ne bi narušilo zdravlje organizma, te funkcioniranje metabolizma, jer u njima se nikada ne dobivaju svi potrebni sastojci.

Jedna od tih „brzinskih“ dijeta je dijeta sa svježim kravljim sirom, za koju neki stručnjaci tvrde da je najbolja dijeta među dijetama koje još nazivaju „najveći gubitnici“, a pod time se misli na kilograme. Naime, ako je za vjerovati stručnjacima, dijeta sa svježim kravljim sirom je navodno, dobro kemijski balansirana, pa se zbog toga razlikuje od drugih sličnih dijeta. A kod izbora namirnica izbor je jasan – kupite ZG Sirek jer je provjeren proizvod za zagrebačkih tržnica http://www.vecernji.hr/moj-kvart/zg-sirek-nabavite-na-placevima-utrine-spansko-jarun-i-dubrava-922666

Kada pogledamo ovu dijetu s praktične strane, to je dijeta s namirnicama koje su vrlo lako dobavljive i najčešće se mogu naći u većini kućanstva. Nema posebnog spravljanja obroka, niti specijalnih namirnica koje je teško nabaviti ili su u višem cjenovnom rangu.

Prije nego što se odlučite da ovu dijetu evo nekih poznatih činjenica o svježem kravljem siru. Prvenstveno, svježi kravlji sir bogat je proteinima, a s druge strane nema velike količine štetnih masnoća. Sadrži sve esencijalne kiseline u pravilnoj količini koje dnevno trebaju tijelu. U siru su naravno prisutni i ugljikohidrati u obliku laktoze koji su vrlo važni za stvaranje energije tijelu.

Tu su i velike količine kalcija, te vitamina D koji je vrlo važan za apsorpciju kalcija, zatim vitamini iz B kompleksa. Svježi kravlji sir bogat je linolenskom kiselinom i sfingolipidima. Tu su i drugi vitamini i minerali te drugi korisni sastojci koji se nalaze u siru u nešto manjim količinama. S obzirom na sastav, svježi kravlji sir može zamijeniti mesni obrok.

Kako provoditi dijetu?

U ovo dijeti preporučuje se konzumiranje između 1000 i 1200 kalorija na dan, što će većinu osoba koje će provoditi ovu dijeti držati na tankoj granici između gladi i sitosti. Zanimljivo je spomenuti još jednu namirnicu koja će vas pratiti kroz ovu dijetu, a to je grejp, koji je poznat po svojim svojstvima sagorijevanja masnoća, što će dodatno pomoći u skidanju kilograma.

Dijeta se provodi između tri i pet dana, nikako duže. Kako se u tim danima ne biste previše zasitili sira, razmislite o njegovo začinjavanju na različite načine, primjerice s crvenom ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, vlascem, solju, paprom, lukom, češnjakom, te drugim začinskim biljem…

Što se tiče kaloričnosti, 100 grama svježeg kravljeg sira ima oko 100 kalorija, što će vam olakšati dnevni izračun količine koju smijete unijeti u sebe.

Objavljeno 18.02.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija