Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zapečeni kelj s mljevenim mesom i sojinim ljuskicama

Bok,ekipa! Ako vam je dosadio kelj kao varivo imam jedan zanimljiv recept za Vas. Recept sam vidjela u Vegetinoj knjizi i malo ga modificirala, mojima se svidio.

Pa evo recepta:

 

Sastojci: glavica kelja oko 600g

150g mljevenog mesa

150 sojinih ljuskica

3 jaja

sir po želji (gouda, grana padano...)

začini: sol,papar,muškatni orašćić

Priprema: na ulju popržiti luk i dodati mu meso i sojine ljuskice. Začiniti po ukusu,te dinstati 10min po potrebi dodati vode. Ohladiti smjesu.

U međuvremenu oprati kelj,narezati ga i skuhati u slanoj vodi i ocjediti.

U ohlađeno meso dodati 3 žumanjka te ocjeđeni kelj, po želji još začiniti. Bjeljanke istući u čvrsti snijeg i dodati ga smjesi te lagano promješati. Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama i uliti smjesu i peći na 200? 25min nakon toga staviti sir i vratiti u pećnicu dok se sir otopi. 

U smjesu se po želji može staviti riža ili sitna tjestenina.

                                                                

 

  

Objavljeno 28.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija