Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Bitna je samo volja

Veliki pozdrav svima. Željela bih podijeliti s vama svoju priču, u nadi da ce neke inspirirati.

02.09.2013. prilikom posjete lijecniku, sestra me zamolila da se skinem kako bi me mogla izvagati. Već mi je pao mrak na oči jer sam znala da sam se udebljala nekoliko kilograma. 93kg. MOLIM? kad sam mislila nekoliko kilograma nisam očekivala baš 21kg. Nekoliko sam dana cmoljila u sobi, trpala se čokoladom i tako lijecila svoje jade. Odlučila sam da je dosta.

Nije prošlo 2 tjedna, otišla sam u Hervis, kupila nove patike za trčanje, i krenila. Bilo mi je muka od same pomisli na trčanje umjesto gledanja televizora, ili surfanja netom. No ipak, odlučila sam zašto ne. Prvih nekoliko tjedana je bilo grozno. Nisam mogla trčati više od 1 km u komadu, ne znam je li to bilo zbog težine ili što. Osjećala sam veliku bol u koljenina, nekoliko sam puta i odustala, no onda bi me ipak uhvatila volja pa bih pokušala ponovno.

Krenila sam sa čišćenjem u kuhinji, izbacila sam sve sokove, čips, flips i grickalice. Čokolade se jednostavno nisam mogla odreći. Pila sam samo vodu do iznemoglosti, bila mi je muka od vode.

Nakon Božića smislila sam novi način vježbanja. Kako vrijeme provodim pred televizorom, odlučila sam da za vrijeme svakih reklama ( hvala bogu na RTL-u su zaista duge ) radim trbušnjake. Nekada se znalo nakupiti i po 7-8 serija od više od 50 trbušnjaka. Sredinom siječnja, opet sam dobila volju za trčanjem. Ovoga puta na mobitel sam instalirala aplikaciju Nike+Running, kako bi, samim pogledom na to koliko sam kalorija potrošila dobila jos vecu motivaciju za trcanjem.

Dani su prolazili, ljudi su me na ulici gledali kao budalu, u tajicama, duksi i prsluku, s rukavicama i mobitelom na rukama trčim na temperaturi ispod 0. Međutim, trud se isplatio, danas u prosjeku trčim 45 minuta, te mi je to vrijeme potrebno da istrčim tek nešto manje od 9km. Počela sam uživati u tome, čini me sretnijom osobom, a i ja se osjećam bolje u svojoj koži. Napokon van mogu obuci usku haljinu, nabiti stikle, a da pritom dobijem komentare ''koje noge'' :P

 

Sve u svemu, zaključila sam da ništa nije teško ako stvarno postoji volja. Inače živim u slavoniji i ne bih mogla život zamisliti bez kobasica, šunke i svega toga što deblja. Jedem zaista mnogo, dnevno u prosjeku pojedem 50g čokolade, ali jednostavno, uz svo to trčanje, vježbanje, hodanje, ne ostaje mnogo kalorija. Nikada nisam vjerovala dijetama, jer smatram da je samo ta promjena prehrane šok za organizam, stoga sam pokusala tezim ali isplatljivijim nacinom. Trud ne dolazi preko noći, dovoljno je mjesec dana da se vide prvi rezultati, a kasnije, ono se samo poboljšava :)

Za 8 mjeseci otislo je 20 kg :D

Objavljeno 23.04.2014.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija