Zdravi kolačići za doručak, gotovi u 2 koraka!

Zobene su mnogima dosadne i izbjegavaju ih jesti upravo zbog tog razloga, a onda umjesto njih posegnu za nekim nezdravijim verzijama doručka ili doručak jednostavno - preskoče. Po milijunti put ću ponoviti da doručak nikako ne treba preskakati, a da za pripremu zdravog doručka nekad trebate imati samo ideju i par minuta. 

Evo jednog recepta. Trebaju vam te omražene zobene pahuljice i još 2-3 sastojka: 

  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 banana, što zrelija
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • stevia ili drugo sladilo, po želji
  • 1 žlica goji bobica ili nekog drugog sušenog voća, po želji

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje. U posudu stavite bananu i stisnite je vilicom dok ne dobijete kašicu. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte. 

Žlicom vadite smjesu i stavite na papir za pečenje u obliku kolačića. Pecite 10-12 minuta, dok kolačići ne poprime zlatno-smeđu boju. 

Spremite u dobro zatvorenu posudu da se ne isuše. 

Kakav ti je post? 
zobene nikad nisu dosadne :D a ovo je jednostavno i ukusno, samo sam ja umjesto stevije koristila med, umjesto goji brusnice i malo kikirikija. super snack i nikad dosta zobi XD
israela
30.10.15. u 13:42
line
Zobene u svim kombinacijama obožavam :-) Ovo mi se čini super, sigurno ću isprobati!
tglis
30.10.15. u 17:55
line
SInoć sam ih probala i svi su se oduševili...Tako jednostavno,a tako dobro!
tglis
02.11.15. u 15:05
line
da, skroz nova dimenzija zobenih.
ZorroRi
02.11.15. u 16:16
line
Svakako cu probati,zobene jedem cesto, uvijek uz neko voce tako da je ovo sigurno super.
profesorka
09.01.17. u 11:40
line
5 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Juha od avokada i špinata s jajetom x 3
    Naša Martina Presečan ne prestaje nas oduševljavati svojim kulinarskim idejama. Danas nam je poslala nešto na prvu dosta neobično, ali ako je suditi po komentarima onih koji su ovu juhu probali: Kad je probamo, dobit će svoje stalno mjesto u našem jelovniku. Potrebni sastojci: 1/2 kg svježeg špinata (vjerojatno se može napraviti i sa zamrznutim, ali ja sam koristila svježi) 1 avokado 3 režnja češnjaka pola veće glavice crvenog luka 200 g piletine 1 jaje 300 ml pilećeg temeljca 100 m...
  • Moja životna transformacija: Što točno možete napraviti u mjesec dana? x 100
    Ovo neće biti tekst o kilogramima koje vaga pokazuje. Ovo neće biti tekst ni o obujmu u centimetrima. Ovo neće biti tekst ni o tonama podignutih tereta u mjesec dana. Ovim tekstom neću reklamirati nijedan dodatak prehrani niti se hvaliti nekim super receptima. Ovo je tekst o životu. Da, dosta pretenciozno zvuči, ali zaista – ovo je zaista tekst o (mom) životu, o svjetonazorima, o karakteru, o motivima, ustrajnosti. I jednako tako, ovo je tekst o ljudima koje imam u životu i koji moj život čine...
  • "Cobbler" s borovnicama (video) x 3
    Prije par dana sam u jednoj poznatoj zagrebačkoj slastičarnici jela "cobbler s kruškama" sa sladoledom. Naravno, odmah mi je palo na pamet da bih to mogla napraviti i sama, kod kuće pa sam potražila neki jednostavan recept. Našla sam jedan koji dijelim s vama: Sastojci: 200 g borovnica 40 g šećera kokosove palme 1 žlica limunovog soka 1 žličica ekstrakta vanilije 150 g zobenog brašna 2 mjerice whey protein, okus vanilija 2 žličice praška za pecivo 180 ml bademovog ili zobenog mlij...
  • Namaz od tune s posnim sirom x 7
    Idemo dalje s razgovorima o hrani.  Jelena: E super su mi oni vaši štapići! Ja: Koji štapići? Jelena: Joj, evo zovu se točno ovako: Prutići s koprivom, đumbirom i himalajskom soli.  Ja: Aha, Bite&Go prutići, da, super su oni, koji god okus da si uzela. S Čime si ih jela? Jelena: Napravila sam namaz od tune s posnim sirom pa sam ih umakala u taj namaz i tako jela, uz film.  Ja: Super ideja. Daj recept.  Jelena: 100 g posnog, oko 100-120 g tune, 1 kiseli krastavac, chilli u maslinovom ulj...