Zdravi kolačići za doručak, gotovi u 2 koraka!

Zobene su mnogima dosadne i izbjegavaju ih jesti upravo zbog tog razloga, a onda umjesto njih posegnu za nekim nezdravijim verzijama doručka ili doručak jednostavno - preskoče. Po milijunti put ću ponoviti da doručak nikako ne treba preskakati, a da za pripremu zdravog doručka nekad trebate imati samo ideju i par minuta. 

Evo jednog recepta. Trebaju vam te omražene zobene pahuljice i još 2-3 sastojka: 

  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 banana, što zrelija
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • stevia ili drugo sladilo, po želji
  • 1 žlica goji bobica ili nekog drugog sušenog voća, po želji

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje. U posudu stavite bananu i stisnite je vilicom dok ne dobijete kašicu. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte. 

Žlicom vadite smjesu i stavite na papir za pečenje u obliku kolačića. Pecite 10-12 minuta, dok kolačići ne poprime zlatno-smeđu boju. 

Spremite u dobro zatvorenu posudu da se ne isuše. 

Kakav ti je post? 
zobene nikad nisu dosadne :D a ovo je jednostavno i ukusno, samo sam ja umjesto stevije koristila med, umjesto goji brusnice i malo kikirikija. super snack i nikad dosta zobi XD
israela
30.10.15. u 13:42
line
Zobene u svim kombinacijama obožavam :-) Ovo mi se čini super, sigurno ću isprobati!
tglis
30.10.15. u 17:55
line
SInoć sam ih probala i svi su se oduševili...Tako jednostavno,a tako dobro!
tglis
02.11.15. u 15:05
line
da, skroz nova dimenzija zobenih.
ZorroRi
02.11.15. u 16:16
line
Svakako cu probati,zobene jedem cesto, uvijek uz neko voce tako da je ovo sigurno super.
profesorka
09.01.17. u 11:40
line
5 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Salata s fetom i lososom x 3
    Dosta je bilo zafrkancije. Vrijeme je malo pritegnuti pojas i smanjiti količine gluposti koje pojedem. Istina, u mom slučaju je to vrlo rijetko neka gomila koja se ponavlja u dužem vremenskom periodu, ali tijekom Uskrsa se tu nakupilo svega i svačega: pinca, orehnjača, sladoled, mamine napolitanke, breskvice i sl.  Dakle, vrijeme je za lagane salatice i "čišćenje" i "pražnjenje".  50 g dimljenog lososa 4-5 kockica feta sira šaka rukole 1/2 limuna 4-5 maslina 1 manju rajčicu  malo pap...
  • Juha od brokule i celera x 3
    Ova super zdrava, niskokalorična juha od brokule i celera bogata je okusom, prepuna hranjivih sastojaka, te obogaćena orijentalnim začinima – cimetom, kurkumom i đumbirom koji pridonose našem zdravlju. Mirisna i predivna, ovaj juha će vas zagrijati iznutra prema vani.  1 veća brokula 1/2 srednje velikog korijena celera 2 cm svježeg đumbira 1 žličica mljevenog cimeta 1 žličica mljevene kurkume 1 povrtna kocka 4 šalice vode Brokulu operite i iskidajte cvjetove. Celer ogulite i ...
  • Ražnjići od plodova mora uz tjesteninu i umak od rajčice x 3
    Mnogi zapostavljaju plodove mora u svojem kuhanju s objašenjenjem da su recepti s ovim namirnicama komplicirani. No, istina je upravo suprotna.  Darko nam je poslao jedan superjednostavan i superukusan recept za ražnjiće od plodova mora uz tjesteninu i umak od rajčice. Evo kako: 300-500 g morskih plodova 5-10 cherry rajčica 1 luk 200 g pelate rajčica Crne masline Lišće celera ili peršina 3 režnja češnjaka 500 g špageta Ljuta papričica 1 dcl bijelog vina Maslinovo ulje   Ne...
  • Jaja sa šparogama, na dva načina x 1
    Mama ima prijatelja koji bere, ali ne jede šparoge. Idealno, zar ne? Rezultat toga prijateljstva je činjenica da sam cijeli vikend u svakom obroku, ako sam željela, mogla jesti i šparoge. Ima ih koliko god želim!  Da ne pretjeram, jela sam ih svaki dan za doručak, naravno s jajima.  Jedina razlika je bila u tome što sam ih prvi dan radila na kajganu, a drugi na oko.  3 jaja 2 šake šparoga U tavu stavite šparoge i toliko vode da prekrije šparoge pa poklopite i pustite da se šparoge zap...