Zdravi kolačići za doručak, gotovi u 2 koraka!

Zobene su mnogima dosadne i izbjegavaju ih jesti upravo zbog tog razloga, a onda umjesto njih posegnu za nekim nezdravijim verzijama doručka ili doručak jednostavno - preskoče. Po milijunti put ću ponoviti da doručak nikako ne treba preskakati, a da za pripremu zdravog doručka nekad trebate imati samo ideju i par minuta. 

Evo jednog recepta. Trebaju vam te omražene zobene pahuljice i još 2-3 sastojka: 

  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 banana, što zrelija
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • stevia ili drugo sladilo, po želji
  • 1 žlica goji bobica ili nekog drugog sušenog voća, po želji

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje. U posudu stavite bananu i stisnite je vilicom dok ne dobijete kašicu. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte. 

Žlicom vadite smjesu i stavite na papir za pečenje u obliku kolačića. Pecite 10-12 minuta, dok kolačići ne poprime zlatno-smeđu boju. 

Spremite u dobro zatvorenu posudu da se ne isuše. 

Kakav ti je post? 
zobene nikad nisu dosadne :D a ovo je jednostavno i ukusno, samo sam ja umjesto stevije koristila med, umjesto goji brusnice i malo kikirikija. super snack i nikad dosta zobi XD
israela
30.10.15. u 13:42
line
Zobene u svim kombinacijama obožavam :-) Ovo mi se čini super, sigurno ću isprobati!
tglis
30.10.15. u 17:55
line
SInoć sam ih probala i svi su se oduševili...Tako jednostavno,a tako dobro!
tglis
02.11.15. u 15:05
line
da, skroz nova dimenzija zobenih.
ZorroRi
02.11.15. u 16:16
line
Svakako cu probati,zobene jedem cesto, uvijek uz neko voce tako da je ovo sigurno super.
profesorka
09.01.17. u 11:40
line
5 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Pašteta od oslića x 6
    Ovaj tjedan mi je prilično obilježen ribom. Prvo je Jura ulovio kapitalca od brancina i donio mi filet, pa sam nakon toga par večeri jela losos, nekad dimljeni, nekad svježi, a onda sam se sjetila da valjda desetljeće nisam jela neki namaz od oslića. Iako sam oslić svakodnevno jela u posljednjim pripremama za jedno fotkanje i hvatanju što bolje forme, ipak mi ta riba ne pretjerano bogata okusima nije dojadila. Možda je tajna upravo u tome što oslić nema neki karakterističan okus, pa ga lako ...
  • Poriluk s posnim sirom i jajima iz pećnice x 11
    U potrazi za ukusnom večerom, kod naše Natalie sam našla jednu jednostavnu kombinaciju koja je sigurno jako fina, a vrlo je jednostavna za pripremiti. Osim toga, mirisni poriluk s đumbirom i jajima zapečenim u pećnici nutritivno je bogato, zdravo i fino jelo koje se jednostavno priprema, a može se servirati kao lagani ručak, večera, ali čak i kao i doručak. Sastojci: 1 veliki poriluk 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 žličica svježe naribanog đumbira 1/2 šalice posnog ...
  • Mesne okruglice u umaku od rajčica x 5
    Martina Presečan nas ne prestaje oduševljavati svojim receptima i kreacijama na tanjuru. U ozbiljnom smo premišljanju da je otmemo i zatočimo u našoj kuhinji da nas fino hrani jer nakon svakog njenog recepta cijela naša redakcija je - gladna! ;)  Evo receptića za Martinine mesne okruglice u umaku od rajčica Potrebni sastojci tikvice (1 srednje velika tikvica ide za jednu osobu) 1 poriluk 500 g mljevene junetine (ja sam koristila plećku) 2 jaja 2 jušne žlice mljevenog lana (ali dobro g...
  • Tortilja s jajetom i domaćom kobasom od divljači x 6
    Jelena će mi prostrijeliti koljena kad vidi da sam ovo u cijelosti objavila, ali eto, njezinu kreativnost u izričaju kad je meso u pitanju jednostavno nije pošteno suzbijati. Stoga, ovo je copy-paste naše jutrošnje komunikacije:  Zorana Jagodić: Kad stigneš, šalji recept za onaj sendvič čiju si sliku postala jučer. Jelena Mijić: Aaaaa ma to je tako jednostavno Zorana Jagodić: Šalji! Jelena Mijić: Uzmeš tortilju i zgriješ je na grill tavi. Pritom na nju poslažeš fete ementalera (ili nekog d...