Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zašto žene misle da ne mogu raditi zgibove?!

"Ne mogu napraviti nijedan zgib!"

Prepoznajete li se u ovoj izjavi? (Ja sam se godinama prepoznavala!) Ne brinite, mnoge su se djevojke (a i poneki muškarac) prepoznali. Postoje 3 velika razloga zašto ne možete napraviti nijedan zgib:

  1. Slušate druge koji vas u to uvjeravaju
  2. Uvjerile ste same sebe u tu izjavu
  3. Niste nikada ni pokušale

Zapamtite jedno: izjava da žene većinom ne mogu raditi zgibove je - MIT! Srećom, sve više žena shvaća važnost i prednosti treninga snage i dokazuje da su zgibovi samo jedna od vježbi u njihovom treningu. Razlika između njih i vas je samo jedna: one su se usudile probati! Naravno, male su šanse da ćete moći napraviti zbig prvi dan kad uđete u teretanu, ali jednako tako ni na benchu ili u čučnju nećete uspjeti dići svoju težinu. Ali ne znači da brzo nećete moći. 

Zgib je vježba poput svih ostalih, morate je početi raditi, uvježbavati pokret, raditi izolacisjke vježbe, u jačanju se pomagati drugim vježbama... Primjerice, militarz press (posebno ako ga izvodite girjom) izvrsna je vježba za jačanje mišića koji sudjeluju i u izvedbi zgiba. Osim njega, plank (izdržaj) je također super jer jača mišiće corea (trbuha i donjeg dijela leđa) koji su izrazito važni općenito, pa tako i za zgibove. 

Možete napraviti test: priđite šipci za zgibove, uhvatite se dlanovima za šipku u širini ramena i objesite se tako da su vam i ruke i noge potpuno opružene. Ako u tom položaju možete ostati 30-45 sekundi, onda sigurno možete napraviti i bar jedan zgib pothvatom (dlanom odozdola hvatate šipku; dlanovi su vam okrenuti prema gore u hvatu). U ovom trenu kad budete mogle napraviti 3 ovakva zgiba - moći ćete napraviti i jedn nathvatom (dlanom odozgora hvatate šipku; dlan je okrenut prema dolje u hvatu). 

Tijekom izvođenja zgibova važno je pozornost posvetiti pravilnom držanju, širini hvata, rasponu pokreta te brzini ponavljanja. Kad uhvatite pravi ritam, zgibovima ćete brzo učvrstiti leđni trout, ali i ojačati bicepse i podlaktice. 

Na kraju, nemojte se bojati zgibova, oni se trebaju bojati vas ;)

Objavljeno 06.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija