Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Za one koje volite: Chia puding s kivijem

chia puding

"Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe.

Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga drugoga. 

Dakle, frazu "ljubav ide kroz želudac" prvo primijenite na sebi, a potom i na ljudima koje volite: partnerima, roditeljima, prijateljima, obitelji... ili bilo kome s kim želite uživati u finom zalogaju. 

Ja volim kuhati ljudima, ali volim kuhati i samoj sebi. I činim to svakodnevno. Ponekad to ljude iznenadi, ponekad postavljaju pitanja o motivima, a ponekad, baš kako ja to želim, samo sa mnom uživaju. I to najviše volim. 

Eto, nakon ovog polupatetičnog uvoda, donosim vam jedan recept za chia puding s kivijem. Možete ga napraviti sebi, susjedima ili bilo kome trećem s kim želite podijeliti trenutke sreće i ljubavi. 

  • 3 kivija
  • 150 ml zobenog mlijeka
  • 4 žlice chia sjemenki
  • ekstrakt vanilije
  • 1 žličica gustina

U zobeno mlijeko stavite chia sjemenke i ostavite 20-ak minuta, da sjemenke nabubre, potom dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte. Dok se chia sjemenke namaču, kivi ogulite i ubacite u blender pa ga dobro izblendajte, dok ne dobijete kašicu. Ako je kašica prerijetka, dodajte malo gustina pa promiješajte. 

Razdijelite kivi u čašice ili zdjelice, pa na njega stavite chia sjemenke. Ukrasite listićima kokosa i voćem.

Uživajte u pudingu i u ljubavi. 

Objavljeno 20.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija