Za kraj 2015: Najdraži proteinski doručak - palačinke!

  • 2 komentara
  • 9 x
  • četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 10:47

palacinke

Nikada valjda ne napravim iste, nikada ne stavim iste sastojke, ali kako god smiješam, uvijek uživam u njima. Proteinska palačinka je najjednostavniji i najfiniji slatki doručak. 

Sastojci: 

Postupak:

Na tavi zagrijte kokosovo ulje. U posudici umutite jaja, kakao i kokosove mrvice pa istresite na tavu i poklopite. Dok se  palačinka peče, u šalici umutite whey i vodu, morate dobiti gustu smjesu. 

Nakon 2 minute palačinku sklonite s ploče i ostavite poklopljenu. Dakle, nema okretanja. Samo je ostavite poklopljenu. Nakon još 2 minute istresite palačinku na tanjur i premažite smjesom proteina. Po želji po vrhu dodajte još kokosa. 

Kakav ti je post? 
...malo namazat kikiriki maslaca i meda.... i bacit šaku orasa..i zrno cimeta...
dena75
31.12.15. u 13:27
line
može i to!
ZorroRi
05.01.16. u 15:44
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Pašteta od oslića x 6
    Ovaj tjedan mi je prilično obilježen ribom. Prvo je Jura ulovio kapitalca od brancina i donio mi filet, pa sam nakon toga par večeri jela losos, nekad dimljeni, nekad svježi, a onda sam se sjetila da valjda desetljeće nisam jela neki namaz od oslića. Iako sam oslić svakodnevno jela u posljednjim pripremama za jedno fotkanje i hvatanju što bolje forme, ipak mi ta riba ne pretjerano bogata okusima nije dojadila. Možda je tajna upravo u tome što oslić nema neki karakterističan okus, pa ga lako ...
  • Poriluk s posnim sirom i jajima iz pećnice x 11
    U potrazi za ukusnom večerom, kod naše Natalie sam našla jednu jednostavnu kombinaciju koja je sigurno jako fina, a vrlo je jednostavna za pripremiti. Osim toga, mirisni poriluk s đumbirom i jajima zapečenim u pećnici nutritivno je bogato, zdravo i fino jelo koje se jednostavno priprema, a može se servirati kao lagani ručak, večera, ali čak i kao i doručak. Sastojci: 1 veliki poriluk 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 žličica svježe naribanog đumbira 1/2 šalice posnog ...
  • Mesne okruglice u umaku od rajčica x 5
    Martina Presečan nas ne prestaje oduševljavati svojim receptima i kreacijama na tanjuru. U ozbiljnom smo premišljanju da je otmemo i zatočimo u našoj kuhinji da nas fino hrani jer nakon svakog njenog recepta cijela naša redakcija je - gladna! ;)  Evo receptića za Martinine mesne okruglice u umaku od rajčica Potrebni sastojci tikvice (1 srednje velika tikvica ide za jednu osobu) 1 poriluk 500 g mljevene junetine (ja sam koristila plećku) 2 jaja 2 jušne žlice mljevenog lana (ali dobro g...
  • Tortilja s jajetom i domaćom kobasom od divljači x 6
    Jelena će mi prostrijeliti koljena kad vidi da sam ovo u cijelosti objavila, ali eto, njezinu kreativnost u izričaju kad je meso u pitanju jednostavno nije pošteno suzbijati. Stoga, ovo je copy-paste naše jutrošnje komunikacije:  Zorana Jagodić: Kad stigneš, šalji recept za onaj sendvič čiju si sliku postala jučer. Jelena Mijić: Aaaaa ma to je tako jednostavno Zorana Jagodić: Šalji! Jelena Mijić: Uzmeš tortilju i zgriješ je na grill tavi. Pritom na nju poslažeš fete ementalera (ili nekog d...