Za kraj 2015: Najdraži proteinski doručak - palačinke!

  • 2 komentara
  • 9 x
  • četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 10:47

palacinke

Nikada valjda ne napravim iste, nikada ne stavim iste sastojke, ali kako god smiješam, uvijek uživam u njima. Proteinska palačinka je najjednostavniji i najfiniji slatki doručak. 

Sastojci: 

Postupak:

Na tavi zagrijte kokosovo ulje. U posudici umutite jaja, kakao i kokosove mrvice pa istresite na tavu i poklopite. Dok se  palačinka peče, u šalici umutite whey i vodu, morate dobiti gustu smjesu. 

Nakon 2 minute palačinku sklonite s ploče i ostavite poklopljenu. Dakle, nema okretanja. Samo je ostavite poklopljenu. Nakon još 2 minute istresite palačinku na tanjur i premažite smjesom proteina. Po želji po vrhu dodajte još kokosa. 

Kakav ti je post? 
...malo namazat kikiriki maslaca i meda.... i bacit šaku orasa..i zrno cimeta...
dena75
31.12.15. u 13:27
line
može i to!
ZorroRi
05.01.16. u 15:44
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Lubenica i dinja na roštilju x 3
    Prošle godine sam prvi put probala te neke različite ideje pripreme sezonskog ljetnog voća, poput lubenice s čokoladnim namazom i slično. Ovogodišnju sezonu igranja s namirnicama sam započela s lubenicama i dinjom na roštilju. Dodala sam i krušku i jabuku, da sve bude šarenije, a i da isprobam što više različitog voća, pripremljenog na ovaj način.  1 jabuka 1 kruška 2 kriške lubenice 2 kriške dinje Gril tavu ili roštilj zagrijte jako dobro i samo sve voće posložite na gril. Nakon par ...
  • Runda za sve: Što to pije Martina Boss? x 8
    Ako ste pratili njezin instagram ili facebook profil, zamijetili ste da je Martina Boss posljednjih dana bila na moru. Uživancija uz plažu ili na bazenu i za nju je, kao i za mnoge druge, vrijeme opuštanja i uživanja u dobrom društvu, vremenu, ambijentu i klopi.  Srećom, imali smo priliku s Martinom provesti i neko vrijeme, a to smo i ovaj put iskoristili da "uhvatimo" neke trenutke opuštanja i zabilježimo što Martina jede, pije ili što čita kad ima više slobodnog vremena.  Dakle, što na moru ...
  • Salata od tofua s avokadom x 2
    Tofu jedem jednom u 6 mjeseci. Najčešće je to u doručku s jajima ili u nekoj salati. Za salatu je tofu vrlo jednostavan, a njegov neutralan okus omogućava mu da ga pomiješate s bilo čim želite. Ja sam ga nekidan pomiješala s avokadom, a kako je i on prilično neutralnog okusa, bilo je potrebno jako puno začina da ova večera dobije malo jaču aromu.  1/2 avokada 100 g svježeg ili dimljenog tofua 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica limunovog soka (svježe cijeđeni limun) miješani začini: ružmari...
  • Za one koje volite: Chia puding s kivijem x 4
    "Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe. Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga ...