Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ulje crnog kima - kažu da jedino ne liječi smrt!

ulje crnog kima

Prije par godina sam bila na nekom sajmu ljekovitog bilja i dodataka prehrani od njega napravljenog. Na jednom štandu je bilo daleko najviše ljudi pa sam i ja prišla da vidim o čemu se radi.

Na stolu su bile posložene bočice s nekom tamnom tekućinom, različitih veličina, a gospodin koji je predstavljao proizvod pričao je o njegovim doborbitima kao da se radi op pravom čudu. Pokupila sam letak i produžila dalje.

Tada sam se prvi put susrela s uljem crnog kima!

Letak i sve ono što je na njemu pisalo me potaklo da malo proučim o čemu se radi i - sve što sam našla govorilo je u korist ovog ulja - radi se o lijeku za čitav niz bolesti koji se dobiva od sjemenki crnog kima, a one su pravo nutritivno čudo: sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten...

Stručnjaci ističu da je ta velika vrijednost ulja crnog kima upravo u sinergiji njegovih sastojaka, proteina, vitamina, minerala, nigelona, timokinona, beta sisterola te cijelog niza masnih kiselina.

Neću vam sad ovdje pisati kako sam našla podatke kako su još i faraoni koristili ovo ulje, dovoljno je reći da sam na stranicama sa znanstvenim publikacijama našla preko 200 studija koje potvrđuju pozitivno djelovanje ulja crnog kima!

Dakle, ono jača imunitet, pozitivno utječe na alergije, jača sposobnost organizma da se obrani od vanjskih negativnih učinaka...

Među bolestima se nabrajaju autoimune bolesti poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa i psorijaze, astma, alergije, kronični umor, povišeni kolesterol, šećerna bolest, hemoroidi, proširene vene, visoki krvni tlak, bakterijske, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upala pluća, upala sinusa, smanjeni imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, bolovi u želucu i crijevima, crijevne gljivice, nadutost, proljev, kolike, jetrene bolesti i oštećenja, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, AIDS, karcinom...

Kako je moguće da jedna biljka može imati tako široko djelovanje?

Naime, ulje crnog kima djelujee na opće stanje organizma, vraća ravnotežu sustavima u našem tijelu, ne samo popravljanjem akutnih i kroničnih stanja, nego i preventivom.

Ok, već i ovo mi je bilo dovoljno da izvučem ponovo onaj letak i naručim si ulje crnog kima. I eto, već godinama ujutro konzumiram i čajnu žličicu ulja crnog kima.

Jesam li primjetila učinak?

Pa godinama nisam bila bolesna, nisam imala ni gripu, a i kad se prehladim (recimo, kad pokisnem kao danas) već sljedeći dan sam dobro, kosa mi je zdravija, probava redovita, nalazi kao da imam 15 godina manje... Vjerujem da mnoge zasluge ovome upravo treba pripisati ulju crnog kima.

 

 

Objavljeno 10.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija