Tost s avokadom i omletom

  • 1 komentara
  • 3 x
  • ponedjeljak, 09 siječnja, 2017. u 10:19

tost avokado jaja

Dobar dan svima. Želim vam dobar početak tjedna i dobru klopu na tanjuru. I želim vam da (ako već niste odustali) ustrajete na svojim novogodišnjim odlukama. 

Ja sam odlučila vratiti avokado u prehranu. Istina, nije to bas novogodišnja odluka, već jednostavno sam shvatila da sam ga nenamjerno smetnula s uma u planiranju obroka. Prije par dana sam radila guacamole, a za vikend sam od polovice jednog manjeg avokada napravila "namaz" za tost s jajima. 

Sastojci: 

  • 2 proteinska tosta
  • 1/2 što zrelijeg avokada
  • 1/2 glavice luka
  • 2 jaja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • začini po želji: crvena paprika, peršin, papar

Avokado sam prerezala na pola i meso jedne polovice izvadila i stavila u zdjelicu pa stisnula vilicom da bude kašica koju možete namazati, a da pritom i dalje ima komadića avokada. Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa stavite na sitno narezan luk da se malo zacakli. Dok se luk dinsta, umutite jaja pa prelijte preko luka i ispecite kao klasičan omlet. Potom svaki tost namažite avokadom pa preko stavite omlet. Pospite začinima i jedite dok je toplo. 

Kakav ti je post? 
U avokado umiješati domaćeg sira. Još se bolje namaže i smaže. I još je zdravije!
Rayan-ranč
11.01.17. u 16:41
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Juha od avokada i špinata s jajetom x 3
    Naša Martina Presečan ne prestaje nas oduševljavati svojim kulinarskim idejama. Danas nam je poslala nešto na prvu dosta neobično, ali ako je suditi po komentarima onih koji su ovu juhu probali: Kad je probamo, dobit će svoje stalno mjesto u našem jelovniku. Potrebni sastojci: 1/2 kg svježeg špinata (vjerojatno se može napraviti i sa zamrznutim, ali ja sam koristila svježi) 1 avokado 3 režnja češnjaka pola veće glavice crvenog luka 200 g piletine 1 jaje 300 ml pilećeg temeljca 100 m...
  • Moja životna transformacija: Što točno možete napraviti u mjesec dana? x 101
    Ovo neće biti tekst o kilogramima koje vaga pokazuje. Ovo neće biti tekst ni o obujmu u centimetrima. Ovo neće biti tekst ni o tonama podignutih tereta u mjesec dana. Ovim tekstom neću reklamirati nijedan dodatak prehrani niti se hvaliti nekim super receptima. Ovo je tekst o životu. Da, dosta pretenciozno zvuči, ali zaista – ovo je zaista tekst o (mom) životu, o svjetonazorima, o karakteru, o motivima, ustrajnosti. I jednako tako, ovo je tekst o ljudima koje imam u životu i koji moj život čine...
  • "Cobbler" s borovnicama (video) x 3
    Prije par dana sam u jednoj poznatoj zagrebačkoj slastičarnici jela "cobbler s kruškama" sa sladoledom. Naravno, odmah mi je palo na pamet da bih to mogla napraviti i sama, kod kuće pa sam potražila neki jednostavan recept. Našla sam jedan koji dijelim s vama: Sastojci: 200 g borovnica 40 g šećera kokosove palme 1 žlica limunovog soka 1 žličica ekstrakta vanilije 150 g zobenog brašna 2 mjerice whey protein, okus vanilija 2 žličice praška za pecivo 180 ml bademovog ili zobenog mlij...
  • Namaz od tune s posnim sirom x 7
    Idemo dalje s razgovorima o hrani.  Jelena: E super su mi oni vaši štapići! Ja: Koji štapići? Jelena: Joj, evo zovu se točno ovako: Prutići s koprivom, đumbirom i himalajskom soli.  Ja: Aha, Bite&Go prutići, da, super su oni, koji god okus da si uzela. S Čime si ih jela? Jelena: Napravila sam namaz od tune s posnim sirom pa sam ih umakala u taj namaz i tako jela, uz film.  Ja: Super ideja. Daj recept.  Jelena: 100 g posnog, oko 100-120 g tune, 1 kiseli krastavac, chilli u maslinovom ulj...