Tost s avokadom i omletom

  • 1 komentara
  • 3 x
  • ponedjeljak, 09 siječnja, 2017. u 10:19

tost avokado jaja

Dobar dan svima. Želim vam dobar početak tjedna i dobru klopu na tanjuru. I želim vam da (ako već niste odustali) ustrajete na svojim novogodišnjim odlukama. 

Ja sam odlučila vratiti avokado u prehranu. Istina, nije to bas novogodišnja odluka, već jednostavno sam shvatila da sam ga nenamjerno smetnula s uma u planiranju obroka. Prije par dana sam radila guacamole, a za vikend sam od polovice jednog manjeg avokada napravila "namaz" za tost s jajima. 

Sastojci: 

  • 2 proteinska tosta
  • 1/2 što zrelijeg avokada
  • 1/2 glavice luka
  • 2 jaja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • začini po želji: crvena paprika, peršin, papar

Avokado sam prerezala na pola i meso jedne polovice izvadila i stavila u zdjelicu pa stisnula vilicom da bude kašica koju možete namazati, a da pritom i dalje ima komadića avokada. Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa stavite na sitno narezan luk da se malo zacakli. Dok se luk dinsta, umutite jaja pa prelijte preko luka i ispecite kao klasičan omlet. Potom svaki tost namažite avokadom pa preko stavite omlet. Pospite začinima i jedite dok je toplo. 

Kakav ti je post? 
U avokado umiješati domaćeg sira. Još se bolje namaže i smaže. I još je zdravije!
Rayan-ranč
11.01.17. u 16:41
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Zašto smo nakon obilne večere ujutro uvijek jako gladni? x 5
    Jutros mi je prijateljica Sanja poslala ovo pitanje iz naslova i podsjetila me da me već par ljudi to pitalo, pa eto učinilo mi se najboljim da odgovor napišem ovako jer bi bilo preopširno da svakome ponaosob tipkam sve što slijedi. Naš apetit je reguliran od strane niza faktora, a centri za apetit u ljudskom mozgu u sebi procesiraju i analiziraju niz neuroloških, hormonalnih, mehaničkih i psiholoških signala i odatle proizlazi osjećaj gladi u našoj svijesti. Unos hrane u kasnim večernjim sat...
  • Čokoladni chia puding x 1
    Chia sjemenke ne silaze s trona najtraženijih, najpopularnijih i najkonzumiranijih zdravih namirnica. Već par godina ove nutritivno bogate čudesne sjemenke su doslovno - HIT među namirnicama!  Od početnika u konzumaciji chia sjemenki, do vrhunskih stručnjaka i kreativaca s chia sjemenkama, svi su bar nekad, u nekoj kombinaciji, napravili chia puding.  Oni su, zbog svojeg atraktivnog izgleda, čest prizor i kod mnogih food bloggera koji krasnim fotografijama pune svoje profile na društvenim mr...
  • Heljdina kaša s bobičastim voćem x 3
    Zobene pahuljice možete uvijek zamijeniti nekim drugima pahuljicama, a ja to najčešće činim s heljdinima. Istina, one imaju karakterističan okus i kod pripreme primjerice kolača s njima, treba voditi brigu da zahtijevaju puno više tekućine, jer će inače kolači biti presuhi.  Kod pripreme heljdine kaše nema puno razlike s onom od zobenih pahuljica.  50 g heljdinih pahuljica 200 ml zobenog ili nekog drugog mlijeka 1/3 žličice ekstrakta vanilije 60 g svježeg zamrznutog bobičastog voća 1/3...
  • Brzi popečci od tikvica x 2
    Poslala mi Jelena maloprije fotku i recept za brze popečke od tikvica. Ideja je super, realizacija jednostavna, okus je sigurno jako dobar jer se inače valjda ne bi pohvalila ;)  Evo recepta.  naribana tikvica (cca 250 g) 1 jaje posni sir (cca 200g) 2 žlice kukuruzne krupice sol i začini Naribaš tikvicu, posoliš i nakon 5-10 min je dobro iscijediš. Umiješaš jaje, sir, krupicu i začiniš. Sol dodatno po želji, ali paziti jer su već tikvice slane od početnog soljenja. I na silikonsku p...