Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Tko želi znati što mu se u tijelu događa 60 minuta nakon što popije Coca Colu?

cola

Bez obzira volite li je ili ne, bez obzira pijete li je ili ne, sigurna sam da svi znamo koliko je Coca-Cola krcata šećerima i nezdrava. Da, u jednoj limenci Coca Cole (250ml) nalazi se ogromnih 28 grama šećera!!

Dakle, da vam to dočaram jasnije: u limenci od 250 ml imate 5,5 vrećica šećera koji u kafiću dobijete uz kavu. Točno 5,5 vrećica!

No, osim toga, jako je zanimljivo što se događa u ljudskom organizmu u periodu od 60 minuta nakon što popijete svoju Coca Colu!

Pogledajte:

Prvih 10 minuta

Količina od 5,5 vrećica šećera ulazi u vaš sustav! Jedino zahvaljujući fosfornoj kiselini koja se u Coca Coli nalazi ova količina šećera neće izazvati povraćanje jer ona smanjuje osjećaj slatkoće pa Coca Cola ostaje u vašem želucu.

20 minuta

Razina šećera u krvi skače u oblake, što izaziva i naglo izlučivanje inzulina. Jetra odgovara tako što sve dobivene šećere koji joj ne trebaju pretvara u mast, a šećera u ovom trenutku jetri sigurno ne nedostaje (sjećate se one količine od 5,5 vrećica, zar ne?)

40 minuta

Završena je apsorpcija kofeina iz Coca Cole. Zjenice se počinju širiti, krvni tlak raste, a kao odgovor jetra u krvotok otpušta još više šećera. Receptori adenozina u mozgu su blokirani što sprječava osjećaj pospanosti.

45 minuta

Tijelo pojačava proizvodnju dopamina što potiče osjećaj zadovoljstva u mozgu. Ovo se događa na isti način kao kod djelovanja heroina.

60 minuta

Fosforna kiselina veže kalcij, magnezij i cink u vašem donjem dijelu crijeva, čime se dobiva dodatni poticaj u metabolizmu. To je pojačano visokim dozama šećera i umjetnih sladila što dodatno povećava izlučivanje kalcija.

Nakon 60 minuta

Na red dolaze diuretička svojstva kofeina, pa ubrzo morate mokriti. Ovime je osigurano da ćete iz tijela izgubiti vezani kalcij, magnezij i cink koji su jako bitni minerali u vašim kostima, ali i natrij, elektrolite i vodu.

Kako se počnete smirivati od utjecaja Coca Cole imat ćete jaku želju za slatkim. Vrlo je vjerojatno da ćete postati ili razdražljivi ili tromi i bezvoljni. Do ovog trenutka ste izmokrili svu tekućinu koju ste tom kobnom Coca Colom unijeli u svoj organizam.

Dakle, vodu ste izgubili bez da je ona odradila ono za što je voda tijelu potrebna, hidraciju sustava te izgradnju čvrstih kostiju i zuba.

Dakle, moglo bi se reći da Coca Cola u samo 60 minuta u ljudskom organizmu prođe poput tornada bez ijednog dobrog djelovanja. Dakle, predlažem da se sjetite ovoga kad sljedeći put pomislite popiti Colu.

Izvor: The Renegade Pharmacist

A tko želi znati što mu se u tijelu događa nakon što pojede Big Mac?

cola

Objavljeno 15.07.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija